Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Takéto príspevky (aj tie vyššie moje o kapitalizme) by sa vlastne nemali objavovať v tejto téme. 

Je tu na Freespace možnosť reagovať na nejaký príspevok avšak preskočiť s reakciou do inej (vhodnej) témy? 

Zverejnené
pred 10 hodinami, alamo pridal:

A keď "mesto" navštívi "prírodný človek - barbar", obvykle prvý jeho dojem s civilizácie je, že civilizácia hlavne hnusne smrdí.  Čo civilizovaných ľudí môže šokovať, kým si neuvedomia že vlastný smrad nikto necíti.

Nereagovať sa nedá. S takýmto názorom by som všetkých dal do ringu s barbarom.

Zverejnené
pred 10 hodinami, irb pridal:

Takéto príspevky (aj tie vyššie moje o kapitalizme) by sa vlastne nemali objavovať v tejto téme. 

Naopak, imperializmus veľmocí je dnes aktuálna téma a bytostne sa dotýka príčiny a následkov Rusko - ukrajinského konfliktu.

Zverejnené
pred 11 hodinami, Tono pridal:

imperializmus veľmocí

Celé dejiny tak, ako sa vyučujú v škole, sú preniknuté snahou "vybudovať veľkú ríšu", to jest podmaniť si okolité územia, nech už by na nich boli akékoľvek národy. 

Takže až taká aktuálna téma to nie je.

Skôr by bola zaujímavá téma o opaku - že čo sa stalo, že v rámci organizácie spojených národov vznikla snaha garantovať hranice štátov a tým akosi zafixovať aktuálny stav rozdelenia štátnej moci. 

Niekde v ľuďoch to dospelo tak ďaleko, že si zmysleli, že už nemá žiadny pozitívny dopad budovať veľké ríše fyzickým dobýjaním území.

Asi to bude tak, že v dobe novoveku stačí si ich podmaňovať kultúrne a ekonomicky. Dnes netreba územia obsadiť vojensky. Mocné ríše sú dnes "Microsoft, Apple, Amazon, Google, Samsung...."

Takže to, že Rusko ešte obsadzuje územia vojensky, je proste znak toho, že nestačí modernému trendu a je cca 100-200-300 rokov pozadu vo vývoji moderného okupačného myslenia. Nestíha a tak používa hrubú silu.

Zverejnené
pred hodinou, irb pridal:

Takže to, že Rusko ešte obsadzuje územia vojensky, je proste znak toho, že nestačí modernému trendu a je cca 100-200-300 rokov pozadu vo vývoji moderného okupačného myslenia. Nestíha a tak používa hrubú silu.

A ? Mám sa nečinne prizerať ako russký vojak rabuje, znásilňuje a vraždí Slovanského druha ?  Máme žiť v diktatúre plnej zločincov, oligarchov a demagogickej  politiky ?  

Zverejnené
pred 14 minútami, buky pridal:

Mám sa nečinne prizerať

To v žiadnom prípade.

Rob, čo považuješ za správne. 

Každý nech koná to, čo považuje za správne. 

Zverejnené

Paradox je, že ak by sme tu mali za niečo bojovať, tak se medzi sebou vyhlušíme.

Zverejnené

To bude asi tým, že máme rozdielne názory, t.j. nemáme presné poznanie.

A aj keby sme ho mali, nedržíme sa ho, pretože nás oveľa viac baví prežívať sa v pudoch, vášňach, emóciách, než v striktnom jasnom poznaní. 

Zverejnené
pred hodinou, irb pridal:

A aj keby sme ho mali, nedržíme sa ho, pretože nás oveľa viac baví prežívať sa v pudoch, vášňach, emóciách, než v striktnom jasnom poznaní. 

Stačí si určiť prioritu menšieho zla, lebo dokonalý systém neexistuje. Plniť sny a užívať si bez peňazí v našej spoločnosti nie je možné.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Tak mame aktualny vyvoj, kde Trump si dohodol mier,  ale nezda sa ze by to niekto iny bral vazne.  Ale rusom sa to podarilo Trumpovi predat tak ze vinu za nedohodu bude mat Zelensky.    Zle, ale tak to vyzera teraz.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Nemci sa stále považujú za nadradenú rasu. Teraz vycítili príležitosť ako sa pomstiť Rusom za prehratie 2 sv. vojny a preto podporujú ukrajinskú nacistickú skupinu AZOV ktorej velí Zelenskyj. Keby nebol západ toleroval vraždenie ruskej národnostnej menšiny na východe Ukrajiny, nebola by žiadna vojna.

Na Ukrajine nebude nikdy mier, pokiaľ bude pri moci Zelenskyj, ktorý už malé deti učí k nenávisti voči Rusom.

https://www.globalresearch.ca/military-training-for-young-children-at-ukraines-neo-nazi-summer-camp-recruitment-of-ukraines-child-soldiers-financed-by-us-nonlethal-military-aid/5472801

Zverejnené

neklam,   rusi sa povazuju za nadradeny narod ukrajincov a tak zacali vojnu aby zabili tych co nesuhlasia a ostatnych vratili do ruskej rise. To je skutocny dovod vojny a kazdy kto ma rozum ho vie. 

Zverejnené

Tu tuším každý vie o tých druhých, za čo sa považujú aj keď to tí druhí o sebe nehovoria :smoking:.

Zverejnené

lenze toto rusi vratane Putina hovoria uplne otvorene,  to nie je tajomstvo. Putin uz dlho hovori o Ukrajine ako o umelom state, ktory vznikol len vdaka Leninovi a ze ukrajinci ako narod neexistuju.   To nie su teda domnienky, to je nieco co normalne rusi hovoria. 
A medzi ruskymi imperialistami to ani nie je debata,  napriklad "

Som zástancom mäkkej sily. Som kategoricky proti vraždám, represiám a genocíde. Som zástancom kultúrnej expanzie. A to znamená, že nikoho netreba do niečoho nútiť. Len treba človeku vytvoriť podmienky, aby bol ponorený do prostredia, v ktorom sa bude cítiť ako Rus.
Na oslobodených územiach by v školských osnovách nemal byť žiadny ukrajinský jazyk, mali by tam pracovať učitelia a nie represívna mašinéria. Deti by mali byť ponorené do histórie. História nie storočnej histórie ukrajinských mýtov, ale viac ako tisícročnej histórie Ruska. Na územiach by mala naplno fungovať kultúrna osveta, mali by sa vykonávať aktivity na vzdelávanie a predstavovanie ruskej kultúry založenej na ruskej klasike. Ruský konzervativizmus by tam mal prevládať ako šoková terapia.
Mala by sa vykonať rusifikácia obyvateľstva. Obyvateľstvo týchto území sa navyše dokáže veľmi rýchlo rusifikovať, pretože už boli ruské."

A tak ak chceme nieco dosiahnut, tak je dobre vediet ake su motivacie jednotlivych stran. 

Zverejnené
pred 12 minútami, tyso pridal:

lenze toto rusi vratane Putina hovoria

Dobre, skús mi nájsť citáciu, kde Putin hovorí o ruskom národe ako o nadradenom národe.

To, čo som ja našiel, je niečo iné:

"Rusi a Ukrajinci sú "jeden národ", vyhlásil vo štvrtok v televíznom prejave ruský prezident Vladimir Putin." 

Zverejnené

Najhoršie na tom je, že priaznivci komunistickej doby, žijú v mylnej predstave o návrate totalitného režimu. Je zjavné, že z Kremľa cítiť nervozitu. Veľa ľudí sa pýta, za čo zomreli 100vky tísíc mladých ruských občanov a o akú vlasteneckú ideológiu vlastne ide, keď: Brat za Brata. 

https://www.cas.sk/spravy/putin-prehovoril-o-konci-vojny-na-ukrajine-rozputa-jadrovy-konflikt-taketo-ma-plany?itm_modul=react_centrum_topbox_spravy&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_position=2&itm_cb_position=top_main_1

Zverejnené

irb,   jeden narod znamena ze ukrajinci nie su narod, su to len pomyleni rusi.   Ak by si to pocul   v nasom podani " Slovaci su len pomyleni madari", tak by ti to bolo jasne ? 

Zverejnené

Maďar určite nadradený je. Rusov sme tu už mali a uznali nám Slovenčinu ako úradný jazyk. Teraz som nie istý.

Zverejnené

irb, to je implicitne.   A inak je to predsa rusky postoj uz starocia,  v rusku vedia ze chochli su zaostali, tak ako madari ohrnali nosom nad slovakmi.  
A z toho aj vyplyva ze chcu celu ukrajinu, mozno s vynimkou lvova kde podla nich ziju nenapravitelni nacionalisti a tych ponukaju poliakom alebo madarom.

Zverejnené
pred 16 minútami, buky pridal:

Maďar určite nadradený je

A čo Američan? 

A čo Nemec?

pred 7 minútami, tyso pridal:

to je implicitne.

No veď o tom píšem - každý tu vie o tom druhom, aký je, hoci ten to o sebe netvrdí. 

Celá tá "nadradenosť" spočíva podľa mňa na dvoch veciach:

1) Nechápanie druhého. Neschopnosť, až bytostná neschopnosť porozumieť druhému.

2) Neochvejné presvedčenie, že práve tá moja cesta je tá jediná správna a pokroková.

V malom sa presne toto vyjadrilo aj v nadradenosti Matoviča nad "múdrosráčmi" a "dezolátmi". 

Zverejnené
pred 12 minútami, irb pridal:

A čo Američan? 

A čo Nemec?

Ten nemá v hymne Bratislvský hrad a premiér nenosí šál bývalého rakúsko uhorska. 

Zverejnené

irb,  na slovensku si 99 percent ludi mysli ze cigani su podradna rasa co nechce robit.   A  ukrajincov v rusku vidia ako podobne podradnych .   A to uz naozaj dlho, to nie je Putinov vymysel, to najdes v ukrajinskej a ruskej literature.   
To je dovod vojny z ruskej strany,  chcu spat ukrajinu a ukrajincov.    A preto je to take tragicke,  to sa nezmeni nejakym primerim. 
A ukrajinci nechcu prist o krajinu a identitu.  A to sa tiez nezmeni.

Zverejnené

Takže pudová nenávisť a egoistické nadraďovanie sa jedného nad druhým je proste štandard na všetkých stranách a vo všetkých úrovniach. A každý má k tomu svoje vlastné argumenty. 

To vyzerá, že tí väčšinoví kresťania toho Ježiša s jeho heslami  "milujte svojich nepriateľov" a "miluj blížneho svojho" fakt nijako neberú vážne. :zubiska: 

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

nie je to otazka pudov, ale kultury.  Ale ja nehovorim o argumentoch, len hovorim ze ak takto zmysla elita a podporuje ju cast naroda, tak to treba zobrat do uvahy.  ked spravne chapes motivacie stran na ich jednanie, tak mozes konat racionalne.  Nema teda zmysel apelovat na vieru, humanitu, peniaze atd, kedze to nie su motivatory.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov