Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené
Citát

Putin podľa amerických analytikov odmietol návrh potenciálneho mierového plánu, ktorý pripravil Trumpov tím.

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/23428869/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-27-12-2024.html

Ja verím, že tramp takúto urážku Putlerovi nikdy nezabudne.

Ako to vraj povedal? Že ak rusko nebude súhlasiť s jeho návrhom, Ukrajina dostane všetko čo si zažiada?

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Trump už teraz upozorňuje, že obrana proti ruskej agresii je na pleciach EU. Ak nás Amerika nechá v tom, tak sa to môže obrátiť proti nej. Byť súčasťou NATO bude potom otázne.  

Zverejnené

NATO je kolektivna obrana,  aj bez USA to ma zmysel. Ale europa bude musiet zasadne posilnit vlastnu obranu.

Zverejnené
Dňa 10. 1. 2025 at 13:38, tyso pridal:

Ale europa bude musiet zasadne posilnit vlastnu obranu.

Najprv by musela mať nejakú tú spoločnú politiku,  vôbec ako takú.

Špeciálne zahraničnú politiku. (A vôľu + kompetencie ju presadzovať)

Momentálne nič také nemá..

Ficove "Moskovské rejdy" (Momentálne aj Dankovke), nie sú príčina ničoho.

Oni sú iba následok.. Politickej a špeciálne zahraničnopolitickej nemohúcnosti a impotencie , ako takej..

Zverejnené
pred 11 hodinami, alamo pridal:

Politickej a špeciálne zahraničnopolitickej nemohúcnosti a impotencie , ako takej..

V nemohúcnosti voči ruskej agresii ?

Zverejnené

alamo,  prvy krat mam nutkanie s tebou suhlasit, ale nie je to take ciernobiele. Polsko a pobaltie chapu riziko a snazia sa,  podobne je na tom skandinavia.   A Nemecko a Francuzsko aspon verbalne tiez, ale tam sucasne je ten problem.  
Ale naozaj vela zalezi od toho ako to dopadne na Ukrajine,  ak zle tak ani tych 5 percent nebude stacit.

Zverejnené

https://www.aktuality.sk/clanok/xCA8vLN/volebna-liderka-afd-vyzyva-na-odstranenie-veternych-turbin-v-nemecku/ 

"AfD vyzýva na odstránenie veterných turbín v Nemecku".

Ekologickí aktivisti a Zelení v Nemecku ešte len nedávno oslavovali odstavenie posledných JE.

Tieto iracionálne kroky majú jedného spoločného menovateľa. Dostať Nemecko do hospodárskeho úpadku a úplnej závislosť od dovozu plynu a ropy. Pre Putina je to scenár, zapadajúci do jeho teórie morálneho rozkladu západu. Navyše keď si to Nemci zvolia v demokratických voľbách, Putin nemusí ani prstom pohnúť. Prečo Putinova propaganda dnes úspešne oslovuje také množstvo ľudí na západe? O Slovensku ani nehovorím.

Zverejnené
pred 5 hodinami, Tono pridal:

Prečo Putinova propaganda dnes tak úspešne oslovuje množstvo ľudí na západe? 

Nemecko už dávno bolo upozornené, že sa sústreďuje na dovoz plynu a ropy z ruska. Nuž ale biznis je biznis a veľké oči pre transport  Nord Strem.

Rusofil si predstavuje, že ruská armáda sa nezastaví na našich - Poľských hraniciach, ale zoberie si len časť ukrajinského územia. Že si len berú čo im patrí. Tak by bola šanca na obnovenie dodávky pôvodným tranzitom. Drvivá väčšina má ale hrôzu a strach, že budú za hranicami rusi.  Hlavne, že  ruská armáda musí vyhrať. Som čítal, že postupujúci rusi vyťahujú z pivníc civilistov a na výstrahu ich popravujú. Aká je Putinova propaganda ? 

Zverejnené

Komunistická ideológia ovplyvnila mnohých intelektuálov na Západe. Mnoho intelektuálov bolo citlivých na sociálne nerovnosti, vykorisťovanie pracujúcich tried a chudobu, ktoré boli prítomné v kapitalistických spoločnostiach. Komunizmus sľuboval spravodlivejšiu spoločnosť bez vykorisťovania, triednych rozdielov a súkromného vlastníctva výrobných prostriedkov. S postupom času a odhalením zločinov stalinského režimu došlo aj u intelektuálov na západe k "vytriezveniu". 

Ku komunistickej ideológii sa dnes nehlásia ani jeho bývalí prominenti, ako Putin. Putin: "Leninovo učenie viedlo k zničeniu historického Ruska a Svetského zväzu. To je tvrdá rana pre generáciu Rusov, (aj Slovákov) ktorí tejto ideológii slúžili celý život. Putinov režim neprezentuje marxizmus-leninizmus ako základnú ideológiu. Súčasná ruská politika je postavená na zmesi autoritárskeho nacionalizmu, konzervativizmu a pragmatického kapitalizmu. Ekonomika Ruska je založená na trhových princípoch, kde má štát kontrolu nad kľúčovými sektormi.

Mnoho Slovákov je sklamaných z vývoja po roku 1989. Kritizujú kapitalizmus a vzhliadajú k Putinovi, ako spasiteľovi. Čo ale ponúka Putin? Sociálnu rovnosť, slobodu, spravodlivosť, odstránenie vykorisťovania, chudoby? Kto z podporovateľov Putina by chcel žiť v Rusku? Úprimne sa snažím pochopiť tých Slovákov, ktorí podporujú politiku Putina a jeho imperiálne záujmy, ktorých súčasťou je dnes Ukrajina a v budúcnosti možno aj Slovensko. Slováci nikdy v histórii nezažili toľko slobody a suverenity, ako dnes, keď sme súčasťou v EU. Nikdy sme nemali takú územnú suverenitu, ako nám ju zabezpečuje členstve v NATO. Čo teda vlastne chceme? Čo chcú dosiahnuť tí, čo vzhliadajú k Putinovmu Rusku? 

Slovenská parlamentná delegácia na čele s Andrejom Dankom a Tiborom Gašparom v Moskve sa inscenuje do role, že suverénne Slovensko môže robiť politiku na všetky svetové strany. Reálne má táto návšteva pre ekonomiku Slovenska váhu "prdu do stromovky", ale to neplatí pre mediálnu hodnotu tejto udalosti, pre Rusko. Rusko na tejto mediálnej kampani získava a Slovensko ju u spojencov stráca. 

Zverejnené
pred 47 minútami, Tono pridal:

Čo teda vlastne chceme?

Veľmi dobrá otázka.

Zverejnené
Dňa 13. 1. 2025 at 19:48, Tono pridal:

Čo chcú dosiahnuť tí, čo vzhliadajú k Putinovmu Rusku?

Ja sa na to pytam kade chodim a stale to nechapem.   Odpovedou je len nenavist voci zapadu ale nic co by chceli dosiahnut.

Zverejnené

Ja stale hladam za tym nieco viac ako iracionalne emocie.  Mozno sa mylim a potom mame velky problem.  Ak tam je aspon nejake racio, tak  potom sa da nieco spravit ale ak to je len nenavist tak ju povie pouzit len ten co ju bude krmit. 

Zverejnené

Môj názor: Do rácia to ešte neprerástlo. 

Nemyslím si ani, že je to nenávisť. Že to prezentujú ako nenávisť, je podľa mňa len neschopnosť dať citom jasné myšlienkové formy - a nenávisť, frajerina, je bežný spôsob, ako tú neschopnosť navonok niečím zakryť.

Áno, je to dobré sústo pre prípadných manipulátorov.

Zverejnené

Niikdy nebudem na strane co zabijaju. Ja co som sa narodil 1978 teda ani nevedel vela o lagroch. Ale dostudoval. Vzdy budem chranit mensiny. Aby som mensou  nebol ja. Ak nas bude 30-40% prezijem niekedy budeme aj vladnut.

Zverejnené

Ja este cakam na realne Trumpove kroky, ale  pobavilo ma ze ruske kanaly zrazu zistili ze Trump nie je ich kamarat,  Trump ani nechape ako ich pourazal,  tak teraz cakam kym na Slovensko dojdu nove pokyny a nasi dezolati zacnu na Trumpa nadavat.   A Putin zacina rozmyslat ci to boli dobre investovane peniaze do Trumpa, ci by nebol lepsi pre neho Biden.

Zverejnené

@alamo za štyri roky budú USA niekde úplne inde ako dnes. A radosť z toho nebudú mať ani tí najoptimistickejší jastrabi.

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

alamo, ako obycajne sa mylis.zastavena je rozvojova pomoc, nie vojenske dodavky pre ukrajinu. A kedze to pisu vsetky mainstreamove media, tak celkm tusim odkial mas svoje dezinfotmacie.

Zverejnené
pred 22 hodinami, tyso pridal:

A Putin zacina rozmyslat ci to boli dobre investovane peniaze do Trumpa, ci by nebol lepsi pre neho Biden.

Práve pred voľbami Putin avizoval, že radšej by videl na mieste prezidebta niekoho iného ako Trumpa. Čo ma prekvapilo. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov