Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 7 minútami, buky pridal:

Ak sa USA na nás vykašle a sa nezjednotí, tak...

Aspoň vidíš, čo jednotlivý človek voči politike zmôže.

Zverejnené
Dňa 28. 11. 2024 at 9:40, Sniper pridal:

@alamo ako by si reagoval ty, keby Rusko napadlo Slovensko?

Ja ťa nechápem..

Už dávno pradávno, som navrhoval že treba poslať do Odesy expedičnú jednotku NATO.

Keď som to navrhol prvý krát, bol som obvinený že som "šialenec ktorý chce spôsobiť tretiu svetovú".

Zverejnené

Normy správania štátov, ktoré by sa dali definovať Chartou OSN je utópiou. Realita je taká, že Charta OSN je len ilúziou naivných intelektuálov, ktorí veria, že ľudstvo a civilizácia sa vyvíja k nejakému progresu.  Dennodenne sa presviedčame o opaku.     

Zverejnené

OSN pravidla a fungovanie. China ,USA, Rusko,Francuzsko, Britania, co mali jadrove zbrane,teda boli velmoci si urcovali po II.svetovej vojne ako to bude.  Rusko, Francuzsko a Britania z toho uz vypadava.  Vlestne neviem ci o niecom bude rozhodovt aj Cina,ci USA.

Rusko vypadava aj zo Syrii aj z Ukrajiny. 

Zverejnené
Dňa 2. 12. 2024 at 17:35, slimak pridal:

China ,USA, Rusko,Francuzsko, Britania

Ja len doplnim,  neslo  o jadrove zbrane ale o o vitazov 2 sv. vojny. ( BTW Cina znamenala vlastne Taiwan, az do 1971 ).
Ale realne to fungovalo len trochu,  vznikli dve supervelmoci Rusko a USA a bez ich dohody to neslo.
A dnes zazivame koniec tejto ery,  ale zatial nevidiet co to nahradi.   A historia hovori ze je len mala sanca ze ta zmena nebude znamenat vojnu. 
Rusko vypadlo pretoze na to nema ekonomicky ani ideologicky ale nedokaze si to priznat.    Aj ked je tu jedna neprijemna moznost, Rusko ako novy fasisticky leader ale prilis tomu neverim.  Fasizmus je vzdy nacionalny, jeho internacionalizmus je len pragmaticky.   A to sucasne znemoznuje budovanie dlhodobych vztahov. Ak je vlastny narod vzdy nadradeny a preferovany, tak to sa tazko predava ostatnym.

Dňa 1. 12. 2024 at 21:37, Tono pridal:

Realita je taká, že Charta OSN je len ilúziou naivných intelektuálov, ktorí veria, že ľudstvo a civilizácia sa vyvíja k nejakému progresu

hm,  charta OSN je ale nieco uplne ine,  to je cisty pragmatizmus.  V skratke hovori,  male staty drzte sa doma, pretoze velki ( stali clenovia BR) maju pravo vas napadnut ako robite bordel alebo ak sa na tom dohodnu.  To ma od idealizmu pekne daleko.  Ale podmienkou je prave to "dohodnu",   a to znamena ze si velke staty dohodnu rozdelenie sveta.  Ale tym ze sa menili pomery sil, tak sa nedohodli,   Rusko chcelo viac, Cina chcela viac.

Zverejnené

Na TV zaujímavá debata o dodávkach ruskej ropy a plynu cez ukrajinský tranzit. Rusi o predaj  samozrejme majú záujem, preto tranzit nie ich vojenským cieľom. Neviem však ako sa k tomu postaví Ukrajina nakoľko naša vláda je aj prorusky orientovaná. 

Zverejnené
pred 38 minútami, buky pridal:

Neviem však ako sa k tomu postaví Ukrajina nakoľko naša vláda je aj prorusky orientovaná. 

Tak význam tejto vety som naozaj nepochopil. Čo má Ukrajinský postoj spoločné s orientáciou našej vlády?

Zverejnené
Dňa 1. 12. 2024 at 21:23, alamo pridal:

Ja ťa nechápem..

Ja tiež nechápem, prečo namiesto odpovede ako by si reagoval na útok Ruska na Slovensko, tu spomínaš nejaké expedičné jednotky. Či som len položil príliš zložitú otázku?

Zverejnené

Môj laický názor je, že od USA budú EU nariadené ekonomické kvóty, ktoré budeme musieť plniť. Amerika na prvom mieste a nikdy inak ! To  niečo pripomína :sad:

Zverejnené

Ja co som si vsimol, ze na russkych strankach zacinaju byt clanky o primery a miery. Ze ich zacinaju na to pripravovat.

Ved iste o tom rozprava Trump,tak ta debata je aj na vojenskych strankach russkych.  Russi su uz unaveni aj ja, teda nech sa to uz nejako skonci.  Teda zrejme to tam speje, ked uz o tom dost casto pisu aj nalady take su  na russkych strankach. A ta syria im tiez nepridava.  Ta stranka V1 -  je stranka oblasti Volgograd, to sledujem od zaciatku vojny, tam nikdy neboli vojnychtivi komentujuci, je ich tam dost preto ju sledujem,lebo ma zaujima co si myslia o tom russi. Priklad o ekonomickej krize v russku je tam vela clankov.

V1 mier.png

V1 kriza 24.png

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené
Dňa 7. 12. 2024 at 15:44, Sniper pridal:

Ja tiež nechápem, prečo namiesto odpovede ako by si reagoval na útok Ruska na Slovensko, tu spomínaš nejaké expedičné jednotky. Či som len položil príliš zložitú otázku?

Rovnako by si sa mohol opýtať, ako by som reagoval na útok mimozemmšťanov..

Tvoja otázka je rečnícky trik - argumentačný klam, slamený panák - straw man.

https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

Zverejnené

Koľkokrát sa mimozemšťania vyhrážali Slovensku jadrovým útokom?

Zverejnené

len to iste ste hovorili ked pripravovali utok, ze rusi nikdy nezautocia.

• Díky! 1
Zverejnené

"Ste hovorili"?

Ja som hovoril, že treba poslať armádu NATO do Odesy.

Zverejnené

Čo ty máš stále s tou armádou, ty vojnový štváč?

Dnes Phyca prerazila ďalšie dno. Pripomína mi to, keď Jožko išiel na návštevu k Aďkovi.

Zverejnené

Takže vojnový štváč Putin chce eskalovať konflikt? Dezoláti na čele s Ficom po celý čas tvrdia pravý opak. Divné.

Zverejnené

Vypadá to, že diplomatické riešenie je v nedohľadne a som zvedavý ako na to bude Trump reagovať.

Zverejnené

Však Phyca v Moskve lacný plyn nevybavila, tak snáď aspoň ten mier zabezpečila.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov