Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

aj tu klames,  neobhajoval som to. Len som povedal ze to nie je vrazda.  Stale je to vojnovy zlocin.   Cize necitas a tak nedokazes povedat co hovorim.  To je tvoj svet, v ktorom mas pocit ze mas pravdu,  

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené
pred hodinou, Sniper pridal:

Čo na to chcimírovia?

"Ľahkú" otázku..

Keď "chči válečníci" tvrdia, že "rusovi nemožno veriť, ani nos medzi očami" (v podstate súhlasím..)

Prečo im mám veriť, akurát takéto príšerné keci?

Zverejnené
pred 11 hodinami, alamo pridal:

Prečo im mám veriť, akurát takéto príšerné keci?

A keď pred vyše dvoma rokmi tvrdili, že tanky na ukrajinských hraniciach sú len súčasťou vojenského cvičenia a nehrozí žiadny útok a americké tajné služby varovali Zelenského, že Rusko sa pripravuje na inváziu, komu si veril?

Zverejnené

alamo,   nemusis verit, mas pocuvat.  Ak toto je v beznej ruskej debate, tak snad chapes ze uz davno su za hranicou,  "toto nechceme".   To ci sa to udeje samozrejme nie je na beznych rusoch,  o tom rozhodne Putin.  Ale snivaju o tom.
Ale realne na Putinovom zozname jeziskovi  je najprv pobaltie a potom Polsko (a to znamena aj Slovensko ako juzne kridlo).  Ale najprv musi vyhrat na Ukrajine.  Ale keby mal moznost, tak na Finsko zautoci.

A tak to porovnaj s verejnou debatou na zapade, kde nikto s napadom zautocit na Rusko neprisiel. 

Zverejnené

A v prípade, že by sme sa do budúcich 20 rokov žiadneho útoku Ruska na Fínsko nedočkali, potom to ako budeme hodnotiť?

Zverejnené

ze aspon Finsko to vyhralo, nie ? Ved stale je mozne ze Rusko prehra a bude mier. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Hovorí sa tomu: Nech sa stane čokoľvek, my máme stále pravdu. 

Zverejnené

alebo, buducnost nie je dana, ,mozeme ju ovplyvnit.

• Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

alamo, ako je dnes s prielomom fronty, das nove informacie ? 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Uz im asi dochadzaju vojaci. 

Ked uz na Sachaline musia ponukat 4 000 euro.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Ocakavana Ruska ofenziva neprisla, na Kryme to hustne, Ukrajinci sa ho snazia vycistit pre lietadla, ktore sa chystaju coskoro nasadit. Optimisti hovoria, ze by coskoro mohol prist zlom vo vojne. No nadej umiera posledna.

Zverejnené

tu som pesimista, cakam na ruske vycerpanie, nie na rychle ukrajinske vitazstvo

Zverejnené

Vitazstvo rychle rozhodne nebude, zlomemnie udrzatelnostyi Krymu by mohlo byt blizsie.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Najväčšie prekvapenie politikom súčasnej koalície pripravili voliči, ktorí ich znova zvolili. No čo už, hlas ľudu, hlas boží... 

"Nenaslouchejte těm, kdož tvrdí, že hlas lidu je hlasem Božím; vždyť zběsilost davu je vždy velmi blízká šílenství."

Často sa hovorí "lebo Fico". Ale Fico je v tom "nevinne". K moci sa Fico dostal preto, že dokázal načúvať hlasu ľudu. Teda aspoň hlasu toho ľudu, ktorý mu znova umožnil vyhrať voľby. Treba to akceptovať. Politici sa dajú vymeniť, ale voliči nie. Fico sa síce spolieha na voličskú základňu dôchodcov, ktorých už postihuje starecká demencia, ale je ilúziou opozície, že nová generácia raz bude voliť inak. Nová generácia voličov už "prebrala štafetu" svojich rodičov. Na Slovensku je to tak, sme osobitý svojstojný národ a niektorí rodoľubi tieto naše vlastnosti dokonca odvodzujú z našej genetickej výbavy. Nebudem im oponovať, zrejme opätovné zvolenie Fica s genetikou Slovákov naozaj nejako súvisí. 

Zverejnené
pred 12 hodinami, Tono pridal:

zrejme opätovné zvolenie Fica s genetikou Slovákov naozaj nejako súvisí. 

Ty však úplne systematicky zabúdaš, že tí istí Slováci v roku 2020 odmietli Fica s jeho Smerom a dali šancu priamemu oponentovi Fica, dali šancu úplne iným ľuďom, inak zmýšľajúcim politikom. To boli tí istí voliči. 

Takže nie, Slováci nie sú geneticky predurčení voliť Fica a Danka.

Ale po troch rokoch života za Anti-Ficovej vlády si povedali: "Tak toto nie! To radšej nech je tam ten zlodej a populista Fico, spolu s neschopákmi z SNS, než by sme mali zažívať tento cirkus."

Tak nejak to bolo. 

(ospravedlňujem sa za príspevok nesúvisiaci s témou)

Zverejnené
Dňa 29. 6. 2024 at 8:19, irb pridal:

"Tak toto nie! To radšej nech je tam ten zlodej a populista Fico, spolu s neschopákmi z SNS, než by sme mali zažívať tento cirkus."

Zvoliť si radšej zlodeja a populistu, ako "cirkusanta" je rozhodnutie na základe emócií a nie rozumu. Ani jedna voľba nie je dobrá. Otázkou je, prečo voliči na Slovensku nemajú možnosť lepšej voľby? Politici sú len "zrkadlom národa" a za zlý obraz v zrkadle nemožno viniť zrkadlo. Zrkadlo môžeme rozbiť, pokriviť, ale objekty sa tým nezmenia. 

Táto kritika platí všeobecne a netýka sa len Slovákov. Nemá zmysel, zaoberať sa politikou. V politických komentároch a diskusiách v médiách čítam emocionálne "nabudených" diskutérov, z celého spektra názorov. Ak je pravda relatívna, tak všetci majú "svoju pravdu". Novinári a diskutéri dúfajú, že ak svojimi ekvilibristickými, alebo vulgárnymi príspevkami obhajujú "svoju pravdu", tak sa táto ich pravda stane objektívnou. Málo kto je schopný akceptovať objektívnu realitu. Pravda obyčajne zraňuje ego človeka, preto že človek sa obyčajne snaží inscenovať sa do role, na ktorú nemá morálne a často ani profesionálne predpoklady.     

Zverejnené

Nemyslíš, že si to mohol napísať do nejakej inej témy?

Zverejnené

Máš pravdu, zmazal som to. Mal som zlý deň, tak som sa tu ventiloval.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Tak  dlho sme sem nic nepisali.   Novy vyvoj je to ze ukrajinci zautocili priamo na ruske uzemie a obsadili par dedin. 
A ja neviem rozhodnut ci je to hlupost alebo mudry tah.   
1.  Ukrajinci v rusku budu posilnovat rusku moralku u civilistov, zrazu je to aj obranna vojna vlasti.  Na ruskom uzemii maju obmedzenia na pouzivanie zbrani,
2. Na druhej strane Putin bude musiet spravit vsetko pre to aby ich vytlacil a to skutocne moze na niektorych usekoch pomoct. 

Celkovo sa ale teraz priklanam k tomu ze to bude skor chyba.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov