Jump to content

Podvodné telefonáty

Sniper

Recommended Posts

Nevyvolávajú vám podvodníci z Microsoftu?

Citát

Falošní technici oberajú v mene Microsoftu ľudí o tisíce eur

Polícia upozorňuje na podvodníkov, ktorí prostredníctvom telefonátu ponúkajú na diaľku pomoc s opravou počítača. Zneužívajú pritom meno známej počítačovej firmy.

Po získaní prístupu k počítaču okrádajú svoje obete o tisíce eur. Telefonáty od podvodníkov radí polícia prerušiť a nerozprávať sa s nimi.

Neviem či aj mne volajú (ale inak prvé prípady sa vyskytli už začiatkom tohto roka), na jednom z čísiel ktoré mám, som za posledné 3 dni zaznamenal enormný nárast volaní z neznámych čísiel, buď zavolajú len raz alebo dokonca 3x hneď po sebe. Mám nastavený blokovač pre neznáme čísla, tak mi len blikne notifikácia, že sa zablokoval hovor (asi aj tú vypnem :zubiska:). Len je zaujímavé, že ide o číslo, ktoré používam len na internet, málokedy z neho volám a skoro nikto ho nemá.

• Confused 1

Asi pred dvoma mesiacmi mi tiez volali z mrkvosoftu. Najskor chlap a potom zena. Ked zacali lamavou anglictinou nieco o microsofte, rovno som ich zlozil. Odvtedy je pokoj. 

• 2 weeks later...

mne volali takí dobráci už pred pár mesiacmi. Tiež, lámaná angličtina, nuž som im povedala, že im nerozumiem, oni na to lámanou slovenčinou, že to nevadí, tak som im povedal po nemecky, ale to im tiež nevadilo. A tretí telefonát som zrušila ruštinou. Skrátka som im po rusky vynadala a povedala, že im aj tak nerozumiem a že nič od nich nepotrebujem. Potom už nevolali. Aj by ma to pobavilo, keby ma neotravovali v práci...

• Upvote 1

• 3 years later...

Môžeš to nahlásiť sem, ale podľa tej štatistiky buď je to nové číslo alebo za to číslo sa schovával iné číslo. Vraj sa to dá. Vacap nesledujem, síce mám ho, ale prakticky ho nepožívam. Ale najviac podvodov som zachytil práve tam.

pred 4 hodinami, Sniper pridal:

Môžeš to nahlásiť sem, ale podľa tej štatistiky buď je to nové číslo alebo za to číslo sa schovával iné číslo. Vraj sa to dá. Vacap nesledujem, síce mám ho, ale prakticky ho nepožívam. Ale najviac podvodov som zachytil práve tam.

díky, využila som tú možnosť a napísala som tam. :kvetinka:

Dobre, ale nemusela si tam kopírovať všetko od slova od slova, Flinstone, Jana... :zubiska:

Dňa 17. 8. 2024 at 14:57, Sniper pridal:

Dobre, ale nemusela si tam kopírovať všetko od slova od slova, Flinstone, Jana... :zubiska:

juuuuj, ja brambora. Mala som si to po sebe prečítať, než som to odoslala. Tak mi treba. Idem sa hanbiť do kúta. :wacko: