Sniper Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 Nevyvolávajú vám podvodníci z Microsoftu? Citát Falošní technici oberajú v mene Microsoftu ľudí o tisíce eur Polícia upozorňuje na podvodníkov, ktorí prostredníctvom telefonátu ponúkajú na diaľku pomoc s opravou počítača. Zneužívajú pritom meno známej počítačovej firmy. Po získaní prístupu k počítaču okrádajú svoje obete o tisíce eur. Telefonáty od podvodníkov radí polícia prerušiť a nerozprávať sa s nimi. Neviem či aj mne volajú (ale inak prvé prípady sa vyskytli už začiatkom tohto roka), na jednom z čísiel ktoré mám, som za posledné 3 dni zaznamenal enormný nárast volaní z neznámych čísiel, buď zavolajú len raz alebo dokonca 3x hneď po sebe. Mám nastavený blokovač pre neznáme čísla, tak mi len blikne notifikácia, že sa zablokoval hovor (asi aj tú vypnem ). Len je zaujímavé, že ide o číslo, ktoré používam len na internet, málokedy z neho volám a skoro nikto ho nemá. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proteus Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 Asi pred dvoma mesiacmi mi tiez volali z mrkvosoftu. Najskor chlap a potom zena. Ked zacali lamavou anglictinou nieco o microsofte, rovno som ich zlozil. Odvtedy je pokoj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilma Flinstonova Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 mne volali takí dobráci už pred pár mesiacmi. Tiež, lámaná angličtina, nuž som im povedala, že im nerozumiem, oni na to lámanou slovenčinou, že to nevadí, tak som im povedal po nemecky, ale to im tiež nevadilo. A tretí telefonát som zrušila ruštinou. Skrátka som im po rusky vynadala a povedala, že im aj tak nerozumiem a že nič od nich nepotrebujem. Potom už nevolali. Aj by ma to pobavilo, keby ma neotravovali v práci... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Vilma Flinstonova Posted August 15 Popular Post Share Posted August 15 tak včera sa Flinstona pokúsil nejaký dobrák obtiahnuť cez WhatsApp. Konverzácia vyzerala asi takto: (konverzovala som ja, lebo predsa len v tejto oblasti a s klávesnicou som zručnejšia ako Flinstrone). Ahoj, tati, mám nové číslo. To staré si môžete vymazať. A čo sa stalo so starým? Poškodené vodou. Kto si? Tvoj najstarší. Mám len dcéry. Medzitým som volala z môjho mobilu na to číslo, ale nič, len odkzová schránka s nejakým oznamom, že sa tam nedá volať či také čosi. To ten nový mobil, ja som staršia. Tak fajn, a ako sa teda máte? Necítim sa dobre, mám problém. A čo ti je? Musím zaplatiť nejaké účty a kvôli tomu, že ten mobil je teraz nový, mi nejde v ňom internetbanking, môžeš mi pomôcť? To čo znamená? Zaplať to za mňa, pošleš peniaze na účet, ktorý ti pošlem, a hneď zajtra ti ich pošlem naspäť. V tej chvíli už mi bolo všetko jasné, tak som z môjho mobilu volala staršej dcére, a po rozhovore s ňou už bolo jasné, čo som si len myslela, a tak som konverzáciu ukončila: Nájdi si poriadnu robotu a netlač tu kaleráby ľuďom. A číslo zablokovala na mojom i jeho telefóne. keby niekoho to číslo, z ktorého pán podvodník písal, zaujímalo, tak bolo toto: +421940 183 711, Tak ak vám nejaký podobný dobrák bude tlačiť kaleráby, nedajte sa nachytať. 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted August 17 Author Share Posted August 17 Môžeš to nahlásiť sem, ale podľa tej štatistiky buď je to nové číslo alebo za to číslo sa schovával iné číslo. Vraj sa to dá. Vacap nesledujem, síce mám ho, ale prakticky ho nepožívam. Ale najviac podvodov som zachytil práve tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilma Flinstonova Posted August 17 Share Posted August 17 pred 4 hodinami, Sniper pridal: Môžeš to nahlásiť sem, ale podľa tej štatistiky buď je to nové číslo alebo za to číslo sa schovával iné číslo. Vraj sa to dá. Vacap nesledujem, síce mám ho, ale prakticky ho nepožívam. Ale najviac podvodov som zachytil práve tam. díky, využila som tú možnosť a napísala som tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted August 17 Author Share Posted August 17 Dobre, ale nemusela si tam kopírovať všetko od slova od slova, Flinstone, Jana... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilma Flinstonova Posted August 21 Share Posted August 21 Dňa 17. 8. 2024 at 14:57, Sniper pridal: Dobre, ale nemusela si tam kopírovať všetko od slova od slova, Flinstone, Jana... juuuuj, ja brambora. Mala som si to po sebe prečítať, než som to odoslala. Tak mi treba. Idem sa hanbiť do kúta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted August 21 Author Share Posted August 21 Ozaj všetko najlepšie k meninám teda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts