Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Pre.. 

Vakcíny proste socialisticky "nie sú"..

Odpierači očkovania sa odmietajú dať zaočkovať "nedostatkovím tovarom" na ktorý je poradovník..

Citát

Brusel neobjednal víc vakcíny kvůli Východoevropanům a Francii, píší Němci

V Německu probíhá živá diskuze, proč Brusel neobjednal víc vakcín od německé společnosti BioNTech. Některá německá média mají za to, že Evropská komise podlehla nátlaku Východoevropanů, kteří se obávali příliš vysoké ceny. Svou roli měl hrát i protlačování vakcíny francouzské společnosti Sanofi Paříží.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-evropska-komise-eu-brusel-vakcina-biontech.A210113_140611_zahranicni_jhr

Súčasne vznikajú aféry o tom že sa niekto papalášsky po známosti predbiehal v poradí na očkovanie..

Citát

Kvůli předbíhání úředníků při očkování skončil šéf zdravotního ústavu

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ockovani-koronavirus-covid-19-centralni-rezervacni-system-blatny-babis.A210114_060733_domaci_kop

Na jedného odmietača očkovania, sa nájdu dvaja predbiehači..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tomas, a preto sa predbiehaju kto ju dostane skor a preto zomiera dva krat tolko ludi ako normalne. to mas od tvojho experta ci politologicky?
Od oboch máme miestnosť kde sme všetci a tam si tak posielame. Raz tam niekto zdielal ako rakúsky politik dal antigénny test do coly a ukázalo pozitiv.

Ale tá Nitra je brutalita. Nebýva tam dúfam nikto z vás. Ja tam nemám nikoho našťastie.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak ako sa testovat bude zistime zajtra ci dalsie dni. Celostatnym kolom zachranime 1000 zivotov, cenu za zivot Matovic vypocital 15 000(v Nitre)- 150 000 v Namestove . Ak im to povedal ministri zmlkli. Ja byt na mieste Korcoka,ze malo davame. Mozno by nebol na dalsej nahravke.

------------

Dnes buchli Zlate Moravce,okres ma 40 000 obyvatelov ako Revuca. 224 pozitivnych na PCR testoch, Revuca 13(tiez sme skocili ku cervenym,uz to je vela).  Ako mozes mat cez 550 ludi pozitivnych na 100 000 za jeden den? Co tam dosial robili? Testov sa malo nerobi.  Inak mal dnes tlacovku aj Marek, a prvy krat ukazal premorenost aj AG testami. Revuca bola bleducka.  A aj vysvetlil,ten vazeny koeficient - nad 65 rokov je za 4.4nasobok. Dat bude mnoho. BB mesto testuje zamestnavatelov - to je rozumne. Inak to som cital vcera,tam najviac zamestancov ma Posta,este nejaky statny urad a pivovar. Ma zaujem u mesta, iste tam musia byt aj vacsi zamestnavaelia co si to spravia vo vlastnej rezii.

Vsetko okolo Nitri striela. Ale ved o tom sa muselo vediet.ZM + 148%. Nitra 21%. Sala 77%,Galanta 64%, Topolcany 105%, Levice 164%.

https://dennikn.sk/2227223/kto-patri-do-kritickej-infrastruktury-je-podla-krajciho-tajne-od-pondelka-zacnu-ockovat-ludi-v-dss/?ref=mpm

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://motls.blogspot.com/2021/01/in-norway-vaccines-might-kill-more.html

V Nórsku majú "problém".

Z 33000 zaočkovaných, 33 ľudí zomrelo.. Preukázateľne na vedľajšie následky očkovania.

Pretože sa jednalo o ľudí v staršom veku, úrady "problém" vyriešili konštatovaním, že keďže sa jedná o ľudí vo vysokom veku, sú to "prijateľné straty".

TAKŽE KEĎ NIEKTO UMRIE NA COVID-19,  JE TO PROSTE STRAŠNÉ.

KEĎ UMRIE NA NÁSLEDKY OČKOVANIA, JE TO PRIJATEĽNÁ STRATA.

Matematicky úmrtnosť po očkovaní, vychádza zhruba rovnaká ako na COVID-19.

Koho vo vyššom veku neskolí COVID-19, ten má celkom slušnú šancu že zhebne na očkovanie.

Operácia sa podarila, pacient zomrel. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

renomovany zdroj spravy alamo? blogspot, to vazne? No ja sa nečudujem, že tebe to stači ako zaručene info..

matematicky umrtnost na vakciny vychadza 1:10 000 z normalnych štatistik a viac,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí hovorí, že napriek tomu, sa nedarí krivku pozitívnych prípadov zlomiť.

Situácia sa však zlepšuje, aj keď mierne. Pripisuje to aj tomu, že už máme na Slovensku infekčnejšiu mutáciu koronavírusu z Británie. 

Krajčí si kládol otázku, koľko nám bude pri mierne sa zlepšujúcom sa stave trvať, kým sa dostaneme z tvz. čiernej fázy, v ktorej sme podľa covid automatu, do „lepšej“ bordovej fázy.

V tomto kontexte nadbieha myšlienke premiéra Igora Matoviča o celoplošnom testovaní.

Do bordovej

Tvrdí, že to na jeseň popri opatreniach zabralo. „Pokiaľ by sme niečo také urobili teraz, tak by sa nám podarilo skokovo, veľmi rýchlo znížiť počty pozitívne testovaných, a mohli by sme sa dostať hneď do bordovej farby a napríklad otvoriť školy,“ tvrdí Krajčí.

O otváraní škôl hovorí v pomerne krátkom horizonte.

„Pokiaľ by sme urobili plošné testovanie budúci týždeň, tak prepokladajme, že k tomu zníženiu parametru príde, v piatok by sme si to vyhodnotili a ďalší týždeň od pondelku by sa mohli otvoriť školy,“ prognozoval Krajčí.

V každej fáze covid automat počíta s iným rozsahom otvorenia škôl. V bordovej fáze sa neotvárajú ešte školy pre všetkých. 

https://www.aktuality.sk/clanok/856263/koronavirus-krajci-nadbieha-plosnemu-testovaniu-skokovo-by-sme-znizili-pocty-pozitivnych/

 

Nedocital som tom do konca a chcem vidiet tie data co dnes Marek odprezentoval.  Moj zaujem je aby moje deti sli do skoly. Pod 1500 sa len pozvolnym klesanim nedostaneme. Za dva mesiace. Moze tomu pomoct to testovanie,ja tomu neverim,ale aspon Marek, bravcova hlava, Debil a tem co je je minister vnutra snad pochopia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako pomohlo plošne testovanie považiu a podobne, kde čísla rástli aj po prvom plošnom testovaní? Nevadí? odkial si nabral číslo 1000 životov? samozrejme, ak zachraniš život aj jeden tak ak je to prioritny ciel, tak nech plošne testuju, ibaže by nebol? A ked už sa hraju na spasiteľov, prečo neprijali tvrde opatrenia 09/2020 a následne držali incidenciu na opraktach zvladnutým trasovaním, kontrolou karantény a podobne? Ibaže by to ciel nebol...

Politici riadia pandemiu ako sa im zapači a dôsledky za zle riešenia nenesu, to je fajn nie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viem ze to povaziu nepomohlo. Tu je dalsi 

https://www.postoj.sk/69725/otazka-nie-je-ci-sa-zamerat-na-ockovanie-alebo-testovanie-musime-spravit-obe

Ja si mysli, porovnavaj to co je porovnatelne.  Dnes BBa NT(jedna to robila povinne a druhy okres nie, ci po tyzdni dobrovolne,ale porovnatelne okresy, sporovnatelnymi cislami,aj ked Nitra je v ovela zavadnejsom kraji). A kde nieco mas a nie.  Na Ekonomiku akemas opatrenia a ine.  Teda on porovnaval okresy, co mali jedno kolo a mali dve kola.

Viete najst lin na dnesne marekove slidy. media maju fotky,ale nie link naco co ma zaujima. Im ani link teray nedali, som videl ustrihnute zdroje. teda ministerstvo zdravotnictva im to ani nedalo. Nezverejnilo. Je niekde fotka z Ag testov co ju tam mal? Revuca Bleducka a okresy ako Brezno aj ho spomenul,ze tam je problem, neviem ci tam je problem, nemam zdroje. Brezno z PCR je na tom v pohode. Niesu zdroje informacii. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mimochodom lockdown trocha zabral, aj lokalne testovania, je tu pokles. Keby setrili sily na rýchle očkovania a lokálne testovania kde je to zle výsledok by bol lepší ako keby sa prostriedky vynaložili do jednorazovej akcie ala Matovič. Dufam, že toho magora nepodporia s ďalšou atomovou bombou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Trocha zabral(nerastie to a pomalicky klesa,len velmi pomaly). Teraz je problem Nitra,Trnava a Kosice. Kraje. Tam treba testovat aj v Bratislavskom, a kludne v kazdej fabrike nad 500 a kludne v kazdej obci a meste kde chcu. 

To je mapa co ma zaujima,oni maju tie vysledky po krajoch aj pocty testov aj potitivitu za okresy. Nechapem,preco to zatajuju pred obyvatelstvom. Ved ich mame len za podvodnikov a klamarov. A vraj to zverejnuju. Ten chlapec na postoji z NBS vraj tie informacie ma,len ja nie.

 

Tu ukazal pozitivitu AG testov. Videli ste niekedy pozitivitu PCR testov za okresy? Nie a preco? By ste sa nasrali na Myjavu. V zivote som tam nebol a nepojdem.

On ale nejaky dovod ma.

Ag mapa.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A nie plošne testovanie len Ag testami, každeho pozitivneho na Ag test otestovat aj PCR. Ak to urobia dobre, teda povinne všetkých z tých kritických oblasti + pokuty a poriadne za nedodržanie karanten tak sa bude divit ako ako sa da z hovna bic upliest. Do prace iba ak si negativny, tak sa nám kriticke naloze do par dni zmenia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Posledne dva roky mam z Myjavy(z Tarej Turej) svagra. Teda tam niekedy pojdem,ak si to sestra zas nerozmysli.  Co mi nejde do hlavy ta Bytca. 

Brezno. Tiez tam robia malo PCR testov. Brezno je pre Bystricu ako Zlate Moravce pre Nitru. Ak ked pozeram na Nitru a Zlate Moravce tam ta pzitivita bola podpriemerna,teda sa ludia citili zdravi. teda za mesiac to budu mat za sebou.

Ked bude to celostatne kolo som zvedavy cisa to bude lisit od tejto mapky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, robopol napísal:

renomovany zdroj spravy alamo? blogspot, to vazne? No ja sa nečudujem, že tebe to stači ako zaručene info..

matematicky umrtnost na vakciny vychadza 1:10 000 z normalnych štatistik a viac,

@robopol

Áno je to seriózny zdroj.. To ty nie si seriózny diskutér..

Ani si si to neprečítal.. Keby áno, zistíš že je tam odkaz na Bloomberg..

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-15/norway-warns-of-vaccination-risks-for-sick-patients-over-80

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

NITRA. V piatok sa v Nitre začalo druhé kolo plošného testovania. Od 15. hodiny do 19.30 sa dalo otestovať 12 173 ľudí. Pozitívnych bolo 125, čo je miera pozitivity 1,03 percenta.

„To znamená oproti minulému piatku (10 589) nárast otestovaných a pokles pozitívnych o polovicu,“ informoval na sociálnej sieti primátor Marek Hattas.

Pred týždňom v piatok bolo pozitívnych 296 osôb z 10 589. V sobotu sa prišlo v Nitre otestovať 14 551 ľudí, 339 z nich bolo pozitívnych.



Čítajte viac: https://mynitra.sme.sk/c/22574595/v-piatok-v-nitre-otestovali-vyse-12-tisic-ludi-pozitivnych-bolo-menej-ako-pred-tyzdnom.html?ref=trz

 

Tak uvidime ako sa odrazi ten pokles z 296 na 125. Tu su statistiky zo vcera.

https://www.scribd.com/document/490849104/Epidemiologicka-situacia#fullscreen&from_embed

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tvoj zdoj nebol seriozny, prečo si nedal blumberg, ale blogspot? čo je na tom seriozne prezrad?

No a hned na úvod sa jedná o populáciu velmi starých ludí, čo si zabudol dodať ty velmi seriozny diskuter.

Toto sa prešetruje, nie je žiaden verdikt.

Citát

Pfizer and BioNTech are working with the Norwegian regulator to investigate the deaths in Norway, Pfizer said in an e-mailed statement. The agency found that “the number of incidents so far is not alarming, and in line with expectations,” Pfizer said.

Citát

Allergic reactions have been uncommon so far. In the U.S., authorities reported 21 cases of severe allergic reactions from Dec. 14-23 after administration of about 1.9 million initial doses of the vaccine developed by Pfizer Inc. and BioNTech SE. That’s an incidence of 11.1

a toto je tiež hrozostrasne ALAMO?

tu je SR zdroj o tom istom:

https://www.startitup.sk/norsko-varuje-ze-vakcina-moze-byt-pre-tuto-vekovu-kategoriu-smrtelna-krajina-hlasi-uz-23-umrti/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@robopol

Fakty sú jednoducho fakty. Na odkaze nezáleží .

To ty ich selektuješ podľa toho či sa tebe páčia a tie sú podľa teba "seriózne", a tie čo sa ti nepáčia sú podľa teba "neseriózne".

A spomenul som vyššie vekové kategórie, čo si ty odignoroval.

...

V podstate by to malo znamenať, že očkovacia stratégia, snaha ako prvých očkovať najskôr seniorov, môže byť vážne vadná..

Seniorom už môže byť jedno či umrú na COVID-19 alebo očkovanie proti nemu. Viac by im pomohlo keby sa očkovania nezúčastnili.

A následne by zostali momentálne nedostatkové vakcíny, pre mladšie ročníky.. Napríklad ich opatrovateľov.. "Prvú líniu" atď..

..

Citát

Toto sa prešetruje, nie je žiaden verdikt.

Očuj? To ty veľmi často šermuješ "predbežnou opatrnosťou".

Zrazu ti na nej vôbec nezáleží?

Toto ti pripomeniem, keď budeme debatovať (náhodou ešte dostanem chuť) o "tom inom"..

:winkiss:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Selektujem iba to, čo som ochotny čitat, pretože nie som stroj, aby som prečítal všetky informácie z netu, všetkych konšpirátorov.

starší ludia su nad 65. skupina ktora umerala je z väčšej časti nad 80. Vakcína není určená pre všetkých, zaočkovat sa napr. nemôže každý, to sú detaily, ktoré ti unikaju.

ty už tu vyhlasuješ a naznačuješ strašné zlyhanie a hrozbu na zaklade jedneho merania. Fajn, tto je tvoj problém a k serioznosti to má ďaleko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pozitivita testovanych dramaticky klesa. To je dobre znamenie u AG testov priemer za vcera 3,3%,len si porovnajte s mapkou co dal Marek vcera, ja som tu prilepil obrazok. U PCR testoch je to 18%,kedy sme mali take cisla?  Silvestrovsky lockdawn a nestretavanie sa ludi zabera(lebo uz pominuli sviatky).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,     coraz castejsie si  mimo.

Tvoje tvrdenia :

Z 33000 zaočkovaných, 33 ľudí zomrelo.. Preukázateľne na vedľajšie následky očkovania.

Pretože sa jednalo o ľudí v staršom veku, úrady "problém" vyriešili konštatovaním, že keďže sa jedná o ľudí vo vysokom veku, sú to "prijateľné straty".

Matematicky úmrtnosť po očkovaní, vychádza zhruba rovnaká ako na COVID-19.

Koho vo vyššom veku neskolí COVID-19, ten má celkom slušnú šancu že zhebne na očkovanie.

 

A co tvrdi clanok od bloombergu:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-15/norway-warns-of-vaccination-risks-for-sick-patients-over-80

Prva chybicka je ze je to 23 ludi,    navyse slovo preukazatelne sa zmeni na  "naznačujúcimi, že bežné vedľajšie účinky mohli prispieť k závažným reakciám u krehkých starších ľudí".  A bolo ich pitvanych 13.    Mas tam teda zvelicenie,   generalizaciu a prehananie.     Nie si teda velmi doveryhodny v posuvani faktov.

A podme k jasnym klamstvam :

Co povedali urady " “For those who have a very short remaining life span anyway, the benefit of the vaccine may be marginal or irrelevant.” teda Pre tých, ktorí aj tak majú veľmi krátku zostávajúcu dobu života, môže byť prínos vakcíny okrajový alebo irelevantný.  Ziadne prijatelne straty ale uvahy o tom ako zmenit ockovaciu strategiu.   V skutocnosti pri kazdom ockovani su ludia, kde by lekar nemal ockovat prave pre zdravotne kontraindikacie.  A toto patri k nim.

Ako vyzera umrtnost v cielovej skupine ? Umrtnost na covid v skupine na 80 rokov kolisa  (  https://ourworldindata.org/mortality-risk-covid  )

podla krajiny.    Ale pre jednoduchost zoberme 10 percent,    v pripade 33000  covidovych pacientov na d 80 rokov mame 3300  umrti,    tu ich je 23.  143 nasobny rozdiel oznacit ako zhruba rovnaky je ciste klamstvo.   A u teba  skutocne necakane,    toto by bol schopny napisat informator. Ak sa teda tebe nehnusi takto klamat,  tak uz mas problem,

 

 

 

 

 

 

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

O ockovani mate svoju temu. Tu sa dnes bavime o testovani. 

Matovic chce celoslovenske plosne testovat,kym nezrazi pozitivitu pod 0,5%. Testovanie k tomu isto nepomoze, ale o Matovicovi este dnes asi pisat budem. 

Dnes podla mna okresy Sobrance,Snina, Gelnica, Levoca,Roznava, Revuca, Rim. Sobota, Lucenec, Velky Krtis Krupina, Ban.Stiavnica, 3 oravske okresy, Brezno a Cadca. Su na hranici 0,5% pozitivity na Ag testy. Pod nou su isto Roznava,Levoca,Lucenec,Velky Krtis,Krupina, oravske okresy,vsetky tri a Cadca.

Mozno 5 zltych okresov bude mat aj okolo 1%,ale aj 5,10 okresov cervenych bude blizko 0,5. Revuca vcera bola cervena. na hrane,zrejme vypadlo horsie cislo za piatok minuleho tyzdna. Ano je to tak vypadlo 35 a nahradilo ho cislo 11 zo vcera.

Vyskakuju tam tri okresy(kezmarok,bytca,brezno) ktore su zlte,teda maju za 7 dni pod 250 pozitivnych/100 000 obyvatelov. Ale velku pozitivitu na Ag testy. nechapem to,preco to netestuju PCR testami. Teraz dam mapky.

https://approvalbook.sk/COVID-19/Charts/dashboard

Vybral som tam Namestovo cislo 5/10 000 za 7dni a 134/100 000 za 14 dni su relativne presne. Realne za 7 dni mali v Namestove pozitivnych 29 ludi,ale okres nema 100 tisic,ale 62 tisic. A za 14 dni mali pozitivnych 84 ludi.

https://www.scribd.com/document/490849104/Epidemiologicka-situacia#fullscreen&from_embed

Zauimava je strana 10,11 a zo zaujmom si mozte porozmyslat preco je tam ta dalsia. pocet vykonanych testov a pozitivita. To ku dnesnym cislam je zaujimave. Dalsia je pozitivita na AG testy za okresy. Tam namestovo nevala,ale vsetko co ma nadych zelenej je lepsie ako priemer. Dnes bol za celu SR 3,3%.

Co mna fascinuje a comu nerozumiem je marekov automat.

Okresy 15012021.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

Soráč ..

Tých "33" je preklep.. Áno, správne má to byť 23..

Díky za pripomenutie..

..

Ehm.. Koľko že to  celkovo v Nórsku umrelo ľudí na COVID-19

(zabudol si spomenúť..)

A pretože Nórsko je bohatá ropu ťažiaca zazobaná krajina s vysokým životným štandardom a vyspelým zdravotmíctvom, otázkou je ako tie alarmujúce zistenia, správne aplikovať na Slovensku? 

Citát

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/571626-slovensko-ma-vakcinacnu-strategiu-ockovat-sa-bude-v-styroch-vlnach/

V druhej vlne by to boli pacienti nad 65 rokov a chronicky chorí, klienti domovov sociálnych služieb, imobilní, onkologickí, dialýzovaní alebo pacienti po transplantácii. Do druhej vlny očkovania by patrili aj pacienti s biologickou liečbou, autoimunitným ochorením, diabetes mellitus, neurologickými závažnými chorobami, kardiovaskulárnymi či závažnými psychiatrickými chorobami.

Nech to čítam ako chcem.. Znie mi to teraz, ako návod na festovný masaker..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Namestove maju 9 pripadov nad 65 rokov a ich je 10% teda pozitivnych celkom v Namestove je 90 za 14 dni. Tam takuto situaciu maju asi 2 mesiace. Ako dali do nemocnice 45 ludi? Ved aj starych pozitivnych tam maju 18(keby som bral cely mesiac). A udajom 14 dnova incidencia,ze  723 na 100 000 a vazena 766 / 100 000. Tomu nerozumiem. Lebo normalna realna je 134. Kde nasli tych viac ako 600? na Ag testoch?

Dnes su zlte dve kraje BB a ZA(maju pod 250 pozitivnych na 100 000 za 7 dni,presnejsie 210 a 240). Do matovicoveho testovania bude aj Presovsky(dnes ma 260). V tychto troch krajoch ma ozaj vyznam testovat len cielene. Udaje nato maju. Mozno nejake tri okresy a fabriky. resp. vsade staci testovat fabriky a zvysit kapacity MOMiek. Kde si to chcu spravit samospravy nech maju moznost a podporu statu.

https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-v-cislach/

Marekov automat 14012021.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov