Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zakaz predaja alkoholu v restauraciach(resp. nalievanie len miestnym z obvodu - v zelenom obvode,preukazovanie sa obcianskym, to by vyriesilo v BA aj s nahlasenim pobytu TB). Obmedzenie doby do 20:00. Z ciernych okresov zakaz vychadzania, len navrat domov, pracovne zalezitosti, za lekarom...

Skoly aspon zakladne by podla toho v pohode mohli fungovat. Horsie je to pri strednych, kde su internaty. To rozdelenie obvodov podla posobnosti hygieny sa mi zda vcelku chytre, lepsie ako na okresy. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A ten zakaz nalievania dat do 25 rokov.

Matovicove testovanie mozno funguje. Za tri tyzdne znizili pocet infikovanych z 16 na 3. Super vysledok. Uz by s tym, ale aj mohli prestat.  Ti traja budu obyvatelia mesta,len nemaju prehlaseny trvaly pobyt. Neviem si nikoho predstavit, ze by sa dobrovolne isiel testovat do Jelsavi. Aj ked v nedelu tam mohli mat na dve odberove miesta mozno 50 ludi.

Citát

 

„Z celkového počtu testovaných len trom ľuďom bol členom odberového tímu oznámený pozitívny výsledok. Ani jeden z pozitívnych nie je obyvateľom nášho mesta,“ podotkol Kolesár.

Doplnil, že v minulom kole bolo v Jelšave testovaných 1 472 občanov, čo znamená, že aktuálna účasť bola v porovnaní s ním 27,78 percenta. „Počet pozitívnych klesol z 1,09 percenta v minulom kole na 0,73 percenta v tomto kole, respektíve na nula percent z počtu testovaných obyvateľov mesta,“ konkretizoval.

https://revuca.dnes24.sk/v-jelsave-otestovali-vyse-400-ludi-primator-prezradil-kolki-boli-pozitivni-376194

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Premiér plán predsedu SaS Sulíka kritizuje. Podľa neho totiž len okopíroval niečo z Česka, niečo z ministerstva zdravotníctva a urobil kompilát.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22538251/koronavirus-na-slovensku-spravy-mapa-opatrenia-23-11-2020.html#Matovič reakcia

Pri planovani najlepsieho postupu rozhodne nie je na skodu okopirovat fungujuce veci odinakadial a urobit z nich optimalny kompilat vhodny pre nasu krajinu. Toto sa hodnoti inymi kriteriami, ako pisanie diplomovej prace.

A mozno najlepsie by bolo zorganizovat odbornikov, ktori k tomu maju co povedat a zacat ich konecne pocuvat. Skratka, takto nie !  https://dennikn.sk/2155872/shooty-planovaci/?ref=list

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, smiley napísal:

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22538251/koronavirus-na-slovensku-spravy-mapa-opatrenia-23-11-2020.html#Matovič reakcia

Pri planovani najlepsieho postupu rozhodne nie je na skodu okopirovat fungujuce veci odinakadial a urobit z nich optimalny kompilat vhodny pre nasu krajinu. Toto sa hodnoti inymi kriteriami, ako pisanie diplomovej prace.

A mozno najlepsie by bolo zorganizovat odbornikov, ktori k tomu maju co povedat a zacat ich konecne pocuvat...

Najsmutnejšie na tom je, že táto vláda, na čele s Matovičom, dostala vo voľbách mandát na to, aby zbavila Slovensko mafiánských praktík. Dnes je bohužiaľ ústrednou témou sporov v koalícii to, kto má lepšie nápady, ako bojovať s pandémiou Covid 19. To je aj hlavnou témou kritiky opozície, lebo dúfajú, že spochybňovaním oparení tejto vlády v boji s pandémiou, sa znovu dostanú k moci a nebudú sa riešiť mafiánske praktiky ich bývalého vládnutia. Na základe dát z trasovania sú České opatrenia účinnejšie, ako Slovenské. Ale veľký rozdiel v tom nie je. Rovnako, ako v okolitých krajinách. Čísla pozitívnych z trasovania budú do konca roka klesať, ale v koalícii sa budú hádať, koho je to zásluha. Dúfam, že to dovtedy spolu vydržia. Bola by škoda, keby sa Slovensko vrátilo späť o volebné obdobia dozadu, keď tu vládol SMER. Mňa sa to už tak netýka, ale ľúto je mi mladých. Ak by tu znova zvíťazil HLAS a bol by som mladý, asi by som už uvažoval nad emigráciou. A podľa prognóz, ak by sa voľby uskutočnili dnes, je to celkom reálne. Na Slovensku nám chýbajú osobnosti, ktoré by boli schopné mobilizovať pozitívny potenciál národa. A Matovič, s jeho suitou "odborníkov na Covid 19", k nim nepatrí.  Škoda tej premárnenej šance.    

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, Tono napísal:

Najsmutnejšie na tom je, že táto vláda, na čele s Matovičom, dostala vo voľbách mandát na to, aby zbavila Slovensko mafiánských praktík. Dnes je bohužiaľ ústrednou témou sporov v koalícii to, kto má lepšie nápady, ako bojovať s pandémiou Covid 19. To je aj hlavnou témou kritiky opozície, lebo dúfajú, že spochybňovaním oparení tejto vlády v boji s pandémiou, sa znovu dostanú k moci a nebudú sa riešiť mafiánske praktiky ich bývalého vládnutia. Na základe dát z trasovania sú České opatrenia účinnejšie, ako Slovenské. Ale veľký rozdiel v tom nie je. Rovnako, ako v okolitých krajinách. Čísla pozitívnych z trasovania budú do konca roka klesať, ale v koalícii sa budú znovu hádať, koho je to zásluha. Dúfam, že to dovtedy spolu vydržia. Bola by škoda, keby sa Slovensko vrátilo späť o volebné obdobia dozadu, keď tu vládol SMER. Mňa sa to už tak netýka, ale ľúto je mi mladých. Ak by tu znova zvíťazil HLAS a bol by som mladý, asi by som už uvažoval nad emigráciou. A podľa prognóz, ak by sa voľby uskutočnili dnes, je to celkom reálne.    

Ano Hlas to vyhra najbližšie volby, to bude realita. vieš je sice pekne, že Matovič chytá parazitov, dôležité ale je ake systemove opatrenia urobia, aby sa takýto pariziti aspon % zrazili. Smutne je niečo iné, to, že do politiky sa priparne dostavajú ludia blízky a financovaní parazitmi. To je to, čo treba zmeniť, inak si nebudeme mocť nikdy vybrať, aj keď moja mienka, že ľud SR si vyberie niečo dobre je na skoro nulovej pravdepodobnosti.

A ku corone:

Znova, nehraj sa na prorokoa, čo bude klesat alebo stupat. predovšetkým to záleži od toho ako zareaguje vláda a ludia. Ak sa bude rozvolnovať, tak ta situácia nebude lepšia ako je dnes. ta situácia nie je dobrá, neviem odkial ty berieš tu drzosť hovoriť o tom, že nám to bude klesať, keď to je otázka toho aké opatrenia sa zavedú, či nie, ako ich ludia budú dodržiavat, nedodržiavat. Takže nie, toto nepatrí do žiadneho fiktívneho modelu, ale toho, ako zareagujeme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, robopol napísal:

 keď moja mienka, že ľud SR si vyberie niečo dobre je na skoro nulovej pravdepodobnosti.

Tomu verím, lebo medzi krajinami EU, patrí podľa prieskumov Slovensko k najtolerantnejším voči korupcii. To platilo na Slovensku aj v minulosti,  za socializmu. "Poznám Jožka a ten to vybaví." Debilita, alebo vlastná neschopnosť sa v konkurenčnom boji musí spoliehať buď na korupciu, oportunizmus, alebo demagógiu, inak by neobstála. A na Slovensku je to už zrejme generačný problém. Podobne, ako v genetike incest. Inak si to vysvetliť nedokážem...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Citát

 

AXON Neuroscience oznamuje pozitívne výsledky vo vývoji nového potenciálneho liečiva ACmab1 proti COVID-19.

Bratislava 23. novembra (OTS) - AXON Neuroscience (“Axon”), biotechnologická spoločnosť v štádiu klinického skúšania a svetový líder vo vývoji tau vakcín na liečbu a prevenciu Alzheimerovej choroby oznamuje, že úspešne otestoval prvé terapeutické protilátky na živom víruse SARS-Cov-2.

Počas vývoja vakcíny COVIDAX proti infekčnému ochoreniu COVID-19, sa firme Axon Neuroscience podarilo vytvoriť protilátky, ktoré dokážu efektívne zabrániť množeniu vírusu SARS-CoV-2. Prostredníctvom protilátok, ktoré ukázali svoju účinnosť v niekoľkých nezávislých testovaniach, sa firme podarilo zmapovať zraniteľné miesta vírusu, ktoré sú dostupné pre imunitný systém.

 

Slovenská spoločnosť, ktorá dosahuje optimistické výsledky vo vývoji vakcíny.

Nebudem písať detaily, ale na technologickom vývoji som sa veľmi malou mierou nepriamo podieľal aj ja (ako tretia strana, s danou spoločnosťou nemám nič spoločné).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ludia sa uz asi netesia dalsiemu testovaniu. Nevidia vysledky. Nie menej nakazenych-to sa ani vidiet neda,ale v nemocniciach, mrtvych to sa sfalsovat da,ale  to lepsie nieje.

Preco si myslim,ze su lepsie obvody podla regionalnych RUVZ. Lebo oni su najdvolezitejsie v tejto pandemii.  Priklad Rimavska Sobota to robi asi dobre. Teraz ich okres im vybehol,ale verim ze to zvratia a budeme dalsi zeleny obvod. Keby to bolo po okresoch, by sa mohli na iny - nas okres vykaslat. Takto sa budu musiet starat o cely obvod. U nas to su dve okresy Rima.S a Revuca.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, tyso napísal:

vola sa sanitarny kordon, okolo cervenych das dalsie. cez dva okresy nikto chodit nebude. vyskusane v praxi uz par sto rokov

ale uprimne, aspon tie skoly by mohli takto otvorit

Chce to ale jednu drobnosť.

"Vypnúť" pána premiéra.

Tehlou po čele? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, Sniper napísal:

 

Slovenská spoločnosť, ktorá dosahuje optimistické výsledky vo vývoji vakcíny.

Nebudem písať detaily, ale na technologickom vývoji som sa veľmi malou mierou nepriamo podieľal aj ja (ako tretia strana, s danou spoločnosťou nemám nič spoločné).

a v tej spolocnosti s optimistickym vysledkom vo vyvoji vakciny, kto pracuje?.....delozovany banici z Hornej nitry?.....je len ze tzv. "vedci" slovenskej republiky su vsetci v nejakom postkomunistickom tajnom odboji, kedze ich jev tejto teme corona krizy vidiet a pocut iba z "podzemia"....principal z Tt ma kopec svojich vedcov, zhuleny dovolenkar Shulik ma tiez svojich vedcov a taky expert na sekty Krajci tiez disponuje vedeckym poradnym zborom.....hm....len doteraz su vsetci schovany a nikto sa k nim verejne nehlasi, lebo ich mena taja.....syndrom Colombovej zeny?.....

pred 11 hodinami, Tono napísal:

Tomu verím, lebo medzi krajinami EU, patrí podľa prieskumov Slovensko k najtolerantnejším voči korupcii. To platilo na Slovensku aj v minulosti,  za socializmu. "Poznám Jožka a ten to vybaví." Debilita, alebo vlastná neschopnosť sa v konkurenčnom boji musí spoliehať buď na korupciu, oportunizmus, alebo demagógiu, inak by neobstála. A na Slovensku je to už zrejme generačný problém. Podobne, ako v genetike incest. Inak si to vysvetliť nedokážem...

a co cakas od obycajnych ludi?....idu s prudom doby....prokuratori su podvodnici, sudcovia klamari, politici zlodeji a vydieraci...atd....aka "elita" taky ostatok.... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator čítať tie tvoje príspevky bez hlavy a päty, to už môžem ísť rovno k nám do šenku a počúvať štamgastov, ktorí tam sedia ožratí už od rána. Nikdy nič k veci, len kopa blábolov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no,  nezrozumitelne je to vlastne cele,   stale netusim co chces povedat, netusim co si vlastne pochopil a co nie.  Ale su tam citatelne emocie, proti vede, proti vlade a proti mediam.   Ako obycajne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zaujimavy je aj pocet aktivnych trasovacov: 3038, tu by som tiez rad videl aj slovenske cisla. Ono zalezi, koho vsetkeho oznacia za aktivneho trasovaca a tiez je otazka, nakolko je kvalifikovany na trasovanie, ked ich navysuju kazdy tyzden (mozno ich predtym skolili a az teraz nasadzuju). Ale je super, ze takto vyjdu von z cislami o trasovani.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, Sniper napísal:

informator čítať tie tvoje príspevky bez hlavy a päty, to už môžem ísť rovno k nám do šenku a počúvať štamgastov, ktorí tam sedia ožratí už od rána. Nikdy nič k veci, len kopa blábolov.

uz som raz odpoved napisal, ale kedze zahadne zmizla, tak sa nebudem opakovat.....zostan vo svojej bubline dalej.... :)

pred 6 hodinami, tyso napísal:

no,  nezrozumitelne je to vlastne cele,   stale netusim co chces povedat, netusim co si vlastne pochopil a co nie.  Ale su tam citatelne emocie, proti vede, proti vlade a proti mediam.   Ako obycajne.

ty sa ukludni a prestan klamat.....a tie emocie su iba u mna?....u teba ide zjavne iba o racionalne myslenie a produktivny prejav..... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, informator napísal:

a co cakas od obycajnych ludi?....idu s prudom doby....prokuratori su podvodnici, sudcovia klamari, politici zlodeji a vydieraci...atd....aka "elita" taky ostatok.... :(

A kde sa radíš ty ? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

https://www.cas.sk/clanok/1055672/trudeau-vysiel-s-pravdou-von-kanada-si-na-vakcinu-proti-covid-19-bude-musiet-pockat/

Kanada si bude musieť počkať na vakcínu proti koronavírusovému ochoreniu COVID-19, pretože prvé várky budú pravdepodobne poskytnuté ľuďom v krajinách, kde sú vakcíny vyrobené.

Vyhlásil to v utorok kanadský premiér Justin Trudeau, ktorého citovala tlačová agentúra AP. Trudeau pripomenul, že Kanada nemá zariadenia na výrobu očkovacích látok. USA, Británia a Nemecko ich majú. Podľa neho je pochopiteľné, že americké farmaceutické firmy dajú vakcíny k dispozícii najskôr v USA a až následne ich budú vyvážať do zahraničia.

He.. Kedy sa asi dostaneme na poradovník my?

A som zvedavý na tú kovbojku okolo povinne nepovinného očkovania,  keď už iba len s testovaním je to veleródeo..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, tyso napísal:

informator, krajina racia je nieco o com si len pocul:) ale nikdy si tam nebol.

no, ked tak ta sledujem tu a citam tvoje prispevky, tak ta tvoja krajina racia, je pre mna tak ziadana, ako tento covid chaos....

pred 12 hodinami, buky napísal:

A kde sa radíš ty ? 

na zaradovanie obcanov do kategorii je tu expert tyso, tak otazku mozes zadat jemu....ale mozem ti aj ja podat svoj laicky nazor....ja som zatial malo klamal, malo podvadzal, malo kradol a nikoho som vedome ci planovane nepripravil o zivot.....to su atributy liberalnej "demokracie" a kedze vzhladom k veku to uz pravdepodobne nestihnem a teda sa nemozem zaradit do masy, co sa uz teraz sprava, ako "elita" populacie....teda k tym "obycajnym" poslusnym nasledovatelom podla konania vzorov naplnania ideii.....

a este pridam jedneho z "elit" vedeckej obce.....Mengele by sa mohol cervenat...

https://www.facebook.com/bogo.bokotej/videos/10217673322896573

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,  ty "neklames" ty si to fakt myslis :).   Co je rovnako smutne.   A svojim spravanim ked podporujes klamarov, zlodejov a aj ich branis, tak   to velky rozdiel ani nie je.

 

BTW,  a co presne ti na vadi na tom co povedal Cekan ?   Comu si nerozumel a s cim nesuhlasis ?    Alebo len zo zasady si automaticky na strane Kotlebovcov a podobnych ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov