Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 39 minútami, Tono napísal:

Z hľadiska evolúcie boli dinosaury úspešnejší, ako my, keď na Zemi dominovali 170 miliónov rokov. A k prežitiu takéhoto dlhého obdobia nepotrebovali ani Newtona, ani Einsteina. Skôr naopak, vedeckotechnický pokrok, ako ho uplatňujeme, naše prežitie skôr ohrozuje. Ale ak evolucia nemá zmysel a ani cieľ, naše správanie je celkom pochopiteľné. Hlavne správanie tých, čo sa nedajú očkovať.

no vidis Tono.....mozno cvedome, ale skor asi nevedome, si oznacil vedcov za pricinu mozneho zaniku civilizacie, ako ju vnimame my, no a aj si uviedol pricinu "dlhovekosti" dinosaurov.....nevyhynuli na slabu imunitu sposobenu vakcinovanim, ale na nejaky vesmirny tresk....:)

pred 55 minútami, robopol napísal:

.....Skutočný pokrok tu urobilo pár geniov, na tom stavia celá civilizácia, somzrejme aj na šikovných ludoch, čo to dokázali aplikovat. To, že tieto nápady posktyli život informátorom je ten neblahy efekt :)

akurat s tym malym rozdielom oproti dnesnym "geniom", ze ti prvotny geniovia robili pokusy na sebe resp. svojich blizkych a ti dnesny robia pokusy na sirokej vzorke im neznamych entit....peniaze su vzdy na prvom mieste.... :(

Zverejnené

No tak virusy patria medzi najstarších obyvatelov planety, takže nie je sa, čo čudovať, že práve to nás zamestnáava najviac v zdravotnictve aj inde. Čo by si očakával, že to budú velké objekty, ktoré budú mať výhodu?

Vírus ma nepomernu výhodu v tom, že je maličký, neviditeľný, rýchlo sa replikuje, je to parazit, v niečom pomáha no primárne škodí. Tým, že su maličké, majú velké kolónie dokažu "vymyslieť" velmi skoro rôzne stratégie, či sa adaptovať.

Už tu mal byť? no neviem, čo je u teba dlha doba, no ešte nedávno nás vírusy kántrili a to pomerne rýchlo a kvalitne. Je teda šťastím, že máme očkovania a niektoré vírusy sme poslali do zabudnutia.

Zverejnené
pred 50 minútami, robopol napísal:

Vírus ma nepomernu výhodu v tom, že je maličký, neviditeľný, rýchlo sa replikuje, je to parazit, v niečom pomáha no primárne škodí. Tým, že su maličké, majú velké kolónie dokažu "vymyslieť" velmi skoro rôzne stratégie, či sa adaptovať.

To síce logiku má, ale my sa správame presne opačne. Meníme prostredie, aby vyhovovalo požiadavkám nášmu druhu. Potrebujeme na to stále viac energie, surovín a technológií, aby sme udržali podmienky, ktoré sú nutné pre fungovanie našej civilizácie. Tým sme ale ako druh stále viac ohrozený. Ak by som takýto náš  rozvoj extrapoloval do budúcnosti 170 miliónov rokov, tak dinosaury mali lepšie šance na prežitie, ako máme teraz my. Až na ten asteroid.

Ak my s mozgom, ktorý má miliardy neurónov, bojujeme s vírusom, ktorí má voči nám jedinú výhodu, že "že je maličký, neviditeľný, rýchlo sa replikuje" a zrejme tento boj nikdy úplne nevyhráme, tak to nie je až taký úspech. To je, ako chváliť sa, že slimák nerozumie poézii. Slimak, napísal som to s malým s.

Zverejnené

myliš sa, tak ako velká civilizácia dokáže viesť až technologickej singularite, tak s malou civilizáciou by si poznatky získaval o dost pomalšie, my možeme expandovať do vesmíru, pokial teda nebudeme natolko primitivni a nevyhubime sa tu, tak by sme mali ustat ako druh. Menšie šance by sme mali keby náš vývoj nenaprebehol rýchlo, a tak by nás raz zmietol ten asteroid napr. či vírus. To sa v minulosti cyklicky opakovalo, lenže taky informátor nevie kde je sever.

• Haha 1
Zverejnené
pred 2 minútami, robopol napísal:

my možeme expandovať do vesmíru, pokial teda nebudeme natolko primitivni a nevyhubime sa tu, tak by sme mali ustat ako druh.

To je jediná alternatíva, no bohužiaľ zatiaľ iba scify filmoch. Nič iné, ako veriť tejto vízii, nám pri súčasnom egoistickom prístupe k tejto planéte nezostáva.

Zverejnené

Ani to nie je pravda, ludia síce reaguju neskoro , to je práve ukážka aj tejto pandémie, no aj s planetou už začíname niečo robiť, myslím klímu, ekologie, udržatelny rozvoj, hladanie nových zdrojov, fuzia, nove jadrove elektrarne aj na odpad, geotermalu, solarnu energiu, technologia napreduje, ja sa divím, že to vlastne ani nevidíš. Su problémy obrovské, no pokial bude pokrok stale rast k tej technologickej singularite, blizke okolie mars, mesiac budú čoskoro kolonizovane.

Zverejnené

Obdivujem tvoju vieru. Ak evolúcia nemá žiadny zmysel, ani cieľ, kolonizácia vesmíru nemôže byť  jej zaujmom. Ak niečo nemá zmysel, nemôže mať ani zaujem pokračovať a ani expandovat. Potom by to bola iba náhoda, alebo skôr zázrak, keby sa nám to podarilo. Tvoja viera aj hory prenáša.

Zverejnené

príklad irska, v čase kedy sme tu začali plánovat plošné testovani, irsko nečakalo a išlo do lockdownu.

aktuálne:

Citát

Severné Írsko zavádza šesťtýždňový lockdown od Druhého sviatku vianočného, teda od 26. decembra. Dôvodom je preťaženosť verejného zdravotného systému, pretože počet nakazených rastie.

Skryť Vypnúť reklamu

Prvý týždeň budú platiť najprísnejšie pravidlá, pričom zakázané budú športové podujatia a povolené obchody budú musieť zavrieť o 20:00. Prísne opatrenia sa budú po štyroch týždňoch prehodnocovať.

Na základe nových obmedzení budú musieť byť zavreté obchody, ponúkajúce iný ako nevyhnutý tovar, ale aj služby s blízkym kontaktom ľudí. Sektor pohostinstva bude môcť podávať zákazníkom len jedlá a nápoje so sebou.

Platí však zmiernenie obmedzení pri stretnutiach vo vnútorných priestoroch počas päťdňového vianočného obdobia. Od 23. decembra sa môžu zísť tri domácnosti z rôznych častí Spojeného kráľovstva, okrem Walesu, kde je tento počet obmedzený na dve domácnosti.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22557893/koronavirus-na-slovensku-spravy-mapa-opatrenia-18-12-2020.html?ref=artextramenu

Dosiahli teda 90% pokles lockdownom a teraz, aby neprepukla ďalšia vlna lokálne idú robiť ďalší lockdown. Teda neurobili nič významné, len načasovali lockdowny skôr, ale výsledok je značne iný ako u nás. nedávam za vzor írsko, ale len to, že správne načasovanie zmení priebeh. Ak by urobili lokálne lockdowny v írsku skôr, podchytili lepšie trasovanie, karanteny a iné opatrenia mali by ešte lepší výsledok, aj vo vývoji korony aj v ekonomických následkoch.

Screenshot - 18_ 12.jpg

Zverejnené
pred 12 hodinami, Tono napísal:

Obdivujem tvoju vieru. Ak evolúcia nemá žiadny zmysel, ani cieľ, kolonizácia vesmíru nemôže byť  jej zaujmom. Ak niečo nemá zmysel, nemôže mať ani zaujem pokračovať a ani expandovat. Potom by to bola iba náhoda, alebo skôr zázrak, keby sa nám to podarilo. Tvoja viera aj hory prenáša.

@Tono, v podstate v súčasnosti by uz malo byt technicky uskutočnitelné kolonizovat mesiac.  (Mars niekedy, ked vyvinieme sofistikovanejšie technológie )

Zverejnené

Tono vela veci popiera, dôležita je realita. Musk spolu s NASA predsa robí program na kolonizáciu Marsu, takže dobry den, Musk sa dávno snaži a vyrába prostriedky na len k Marsu, postavenie prvej základne.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Situácia je zlá, aj kvôli takýmto chudákom, meno uvádzať nebudem, ale väčšina sa dovtípi:

Ale oni dostavaju 80% platu co su doma. Aj ja to chcem ze budem mat prazdniny a brat 80% ked ini mohli mozem aj ja. Chcem rovnopravnost. Co ma druhy chce aj ja. Nie ze ja som stale znevyhodneny vsade. Vypoved s tym nesuvidi, ja chcem prekazku v praci ako mali ostatni. Ved tu mate o tom aj temu. Oni mohli ja nie? Tu neni rovnopravnost.
Tu funguje systen obcan a civilista. Obcania mozu vsetko a civilista nic len nech furt v praci je. Vsak ma do kauflandu ani nepustia. Zase ten blby cas pre senierov. Toto sa uz neda vydrzat, toto je uz diktatura!

Zverejnené

Matovic ma pozitivny test na koronavirus :zubiska: asi sa malo testoval:neviem::hehe:

alebo za to moze Sulik!

Zverejnené

v stredu náhle zomrel 59 ročný Andrej Turok, hudobný skladateľ, náš dlhoročný klient v práci... zatiaľ testujú, či to bola corona,
podobne sused z vedľajšieho vchodu - 61 ročný, náhle, testy majú dnes - zajtra povedať, či to bola corona.

dnes písala známa, z levíc, že jej za dva dni corona zobrala priateľku.

toto tu doteraz nebolo... ľudia to skutočne nebrali vážne.

Zverejnené

keď sa dozviem...
................................

okuliare a maska
jedna užitočná a odskúšaná informácia pre maskovaných spoluobčanov, ktorí nosia okuliare a rosia sa im - a oni sa teda vedia statočne zarosiť:

sklo okuliarov natrite tekutým mydlom - nie umývať ho, len kvapnúť  tekuté mydlo  a prstom ho poriadne natrieť na sklo aj z oboch strán
 a nechať okuliare poriadne vyschnúť na radiátore.

potom sklo poutierajte suchou handrou - a to je celé.
odskúšané: minimálne pol dňa sa nezarosia celkom iste - na celý deň to odskúšané ešte nebolo, máte možnosť.

Zverejnené

toto dvom kamarátkam po zúfalých kdejakých pokusoch fungovalo. kto chce, odskúša.
kto nechce, nechá tak :smile:

Zverejnené

Davajte si pozor. Ludia budu umierat aj umieraju dnes dvojnasobne ako obycajne a dalsie dva mesiace asi umierat budu(mnoho nasobne). Ja mam v rodine 5 starcov. Ak preziju vsetci 5ti si poviem ,ze sme mali stastie a sme inteligentni.

Zverejnené
pred 3 hodinami, informator napísal:

aj toto je hlupana?....tyso pouziva na takeho osoby taketo pomenovanie....

https://ctrlv.sk/Uem4

@informator ako je mozné ze P. virologička neovláda tieto informácie? 

Citát

Ako prví sme začali sledovať okrem samotnej pozitivity pri PCR testovaní aj ďalšiu veľmi podstatnú a presnú hodnotu – CT.
Výhodou spoľahlivej metódy RT-PCR je, že vieme kvantifikovať množstvo vírusovej nálože, na základe čoho môžeme odhadovať potenciálnu infekčnosť pacienta. Tento údaj uvádzame už aj na výsledkových listinách, ktoré ukážu váš výsledok s ešte vyššou výpovednou hodnotou. 
Pri vyhodnocovaní výsledkov RT-PCR sa zaznamenáva aj počet cyklov, ktoré sa opakujú. Cyklus, resp. bod, v ktorom termálny cyklér zaznamená tvorbu PCR produktu v reakcii, sa označuje CT (treshold cycle) alebo CP (crossing point). Z hľadiska pozitivity ide o rovnocenné označenie, ktoré napovedá, aké množstvo vírusu sa v odobratej vzorke nachádza. Čím je hodnota CT (resp. CP) nižšia, tým sa vo vzorke nachádza väčšie množstvo vírusu. Platí, že hodnoty CT:  
• vyššie ako 35 znamenajú nízku vírusovú nálož, 
• od 25 do 35 značia strednú vírusovú nálož a  
• pod 25 znamenajú vysokú vírusovú nálož. 
Týmto spôsobom je možné identifikovať, aká infekčná by mohla byť v čase vyšetrenia osoba, ktorej vzorku odobrali. https://lab.online/produkt/koronavirus-sars-cov-2-rna-pcr-test

Zverejnené

informator,  je viacero moznosti. Mozno ma histrionsku poruchu osobnosti a chce sa dostat do medii.  Alebo je naozaj vzdelana za moznosti svojho intelektu.

Tvrdi ze  testovanie bezpriznakovych ludi nema zmysel, kedze to nehovori nic o tom ci je niekto chory.   Co je  nezmysel,  nechape ze nejde o diagnosticke testovanie ale o epidomiologicke. Cielom totiz nie je nastavit spravnu liecbu ale dostat do karanteny vsetkych siritelov infekcie.   A to ze plati ze kazdy infekcny clovek ma pozitivny test a nie kazdy pozitivny testovany je infekcny je pravda ale nepodstatna.    

Ako teda najst infekcnych ?   No inak ako testovanim to nevieme,    mozeme dostat aj falosne pozitivnych ale to predsa vsetci lekari vedia.  A riesenie je ze v takom pripade dotycneho po 10 dnoch povazujeme za zdravych po prekonani Covidu a preukazuje to potvrdenim od lekara.    Dotycna teda nechape  ucel testovania  a v takom pripade je hlupa alebo chce vidiet svoju fotku v mediach a je ochotna koli tomu hlasat hluposti.

A  problem je ze skutocni idioti ako ty to nasledne beru ako relevatnu informaciu.

Zverejnené

@tyso tu je cely článok :-) dávaj tiez pozor na verejné vyjadrenia do éteru . internet je verejné médium, radšej si nájdi kontext . 

Citát

„Test PCR neříká nic o tom, zda je ve vzorku skutečně přítomen infekční virus, tedy zda je člověk infekční pro okolí. Lidé infikovaní virem SARS-CoV-2 mají pozitivní test několik týdnů až měsíců, pokud jsou ale bez nebo mají jen lehké příznaky, obvykle nejsou nakažliví déle než týden. Proto by výsledky testů měl vždy interpretovat lékař v kontextu klinického stavu pacienta. SARS-CoV-2 není jediný mikroorganismus způsobující infekce dýchacích cest. Proto by měl i o konkrétních vyšetřeních vždy rozhodovat ošetřující lékař,“ vysvětluje odbornice na viry Hana Zelená.

Zdroj:https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/virolozka-hana-zelena-covid-testovani-koronavirus-pcr.A201009_575601_ostrava-zpravy_woj

Čo z toho vyplyva? dám ti clue ;-) podla jej slov, ze lekár by mal rozhodovat či je nutná karanténa . a taktiez či je nutné dalšie vyšetrenie . ako som z článku pochopila, čo ak test ukáze pozitivitu ( zbytkového vírusu po prekonanom covide) a ten človek moze mat infekciu dychacích ciest z dovodu iného povodcu nákazy 

Zverejnené

A len pre zaujímavost  :-) 

Citát

Jeder zweite positive Antigentest in Wien war falsch positiv. 

106 Antigentests zeigten an den ersten beiden Tagen der Wiener Massentests eine Infektion an. Bei 61 davon wurde das Ergebnis nicht bestätigt.

Bei den seit Freitag (und bis 13. Dezember, Anm.) laufenden Coronavirus-Massentests in Wien wurde nun erstmals erhoben, wie viele der positiven Schnelltests eine falsche Diagnose ergeben haben. Es waren dies mehr als die Hälfte, berichtete ein Sprecher von Gesundheitsstadtrat Peter Hacker (SPÖ) am Mittwoch. An den ersten beiden Tagen war bei insgesamt 106 Antigentests eine Infektion diagnostiziert worden.

Bei der darauffolgenden Überprüfung mittels PCR-Test stellte sich jedoch heraus, dass 61 davon negativ und nur 45 positiv waren. Die Ergebnisse der PCR-Tests liegen für die ersten beiden Tage schon alle vor. Laut dem Sprecher betrug in diesem Zeitraum die Falsch-Positiv-Rate bezogen auf die Gesamtzahl aller Testungen rund 0,14 Prozent. Die Positivrate an den ersten beiden Tagen betrug insgesamt rund 0,2 Prozent. https://www.diepresse.com/5909156/jeder-zweite-positive-antigentest-in-wien-war-falsch-positiv

via googl. :smile:

Každý druhý pozitívny antigénovy test vo Viedni bol falošne pozitívny

106 testov na antigén preukázalo infekciu počas prvých dvoch dní hromadného testu vo Viedni.U 61 z nich sa výsledok nepotvrdil.Pri hromadných testoch na koronavírusy, ktoré prebiehajú vo Viedni od piatka (a do 13. decembra, pozn.), Sa teraz prvýkrát zaznamenáva, koľko pozitívnych rýchlych testov viedlo k nesprávnej diagnóze.Bola to viac ako polovica, informoval v stredu hovorca mestského radcu pre zdravie Peter Hacker (SPÖ).Za prvé dva dni bolo diagnostikovaných celkovo 106 antigénových testov.Následný test PCR však ukázal, že 61 z nich bolo negatívnych a iba 45 bolo pozitívnych.Výsledky testov PCR sú k dispozícii prvé dva dni.Podľa hovorcu sa miera falošne pozitívnych výsledkov na základe celkového počtu testov pohybovala v tomto období okolo 0,14 percenta.Celková kladná miera sa prvé dva dni pohybovala okolo 0,2 percenta.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov