Skočiť na obsah

Kto inicializuje rozchod?

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 16 hodinami, Vilma Flinstonova napísal:

Ozaj, čo vás nejak tak podporilo psychicky v takých chvíľach, ked ste dostali kopačky? 

tak ozaj ozaj sa to stalo vlastne dvakrát, raz zasiahol osud, nebolo inej cesty, a raz On, obe boli desné. to druhé sakra boľavé k tomu. 
nič nepodporilo, nikto ani nevedel, muselo sa to vyplakať. a že to bolo poriadne kvalitné slzenie, a nie jeden deň.

Zverejnené
Dňa 19. 10. 2020 at 16:17, game napísal:

tak ozaj ozaj sa to stalo vlastne dvakrát, raz zasiahol osud, nebolo inej cesty, a raz On, obe boli desné. to druhé sakra boľavé k tomu. 
nič nepodporilo, nikto ani nevedel, muselo sa to vyplakať. a že to bolo poriadne kvalitné slzenie, a nie jeden deň.

ja som v takých chvíľach mala mimoriadne tvorivého ducha...ak som bola sama , buď som si hrala na klavíri či gitare, alebo som skladala, písala... ale tiež  som  chodila veľa medzi kamarátov a kamarátky, aby som nebola sama a nemyslela na to.

Koľko básničiek, poviedok, pesničiak a klavírnych skladieb takto vzniklo...už si pamätám len dve. teda tie klavírne skladby. Básničky a to ostatné už upadlo do zabudnutia. A tie dve skladby má rada mladšia dcéra. 

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

si ináč založená, iná povaha.
ja keď niečo pretrpím, od fyzickej po psychickú bolesť čokoľvek, stiahnem sa to kúta ako ranený pes, nechcem nikoho vidieť, nechcem o tom rozprávať, potrebujem byť sama a bolieť, čítať, prípadne niekedy počúvať hudbu, ale spravidla ani to nie. zatvorené dvere, kniha,  nepýtajte sa.
prípadne keď musím byť spoločenská a pýtajú sa a nedajú mi môj čas na zotavenie o samote, kúšem.
spravidla.
po čase, keď to prejde, už vyleziem z kúta a viem o tom aj rozprávať, niekedy zakrátko, čosi, niekedy ani desaťročia nie... ale zvyčajne zasa načo.
radšej nechávam rozprávať tých druhých... "milujem" - radšej počúvam, keď ľudia s rozprávačským talentom vedia o svojom utrpení rozprávať ako v priamom prenose. to ja nedokážem.

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja sa dokázem trápit len do určitého bodu. akonáhle dosiahnem ten pomysleny bod, je koniec s nejakym smútkom, som free ... :smile1:

vilma to robia umelci, pretransformujú svoje emócie ( bolest) do umenia :biggrin:

• Díky! 1
Zverejnené

rozchody som prežíval a vlastne prežívam stále veľmi zle, len raz to dopadlo tak zle (zopár miestnych vie ako), že pri ďalšej príležitosti som vyhľadal človeka, ktorý mi poradil čo a ako so sebou. a ja som sa rozhodol ho počúvnuť. okrem iných rád, ktoré sa ťažko vysvetľujú, som dostal aj takú, že proste pracovať. veľmi veľa pracovať.

• Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 1
Zverejnené
pred 12 minútami, sahara napísal:

...som dostal aj takú, že proste pracovať. veľmi veľa pracovať.

presne, skrátka nejaká činnosť je najlepšia na to, aby zabúdanie bolo menej bolestivé.

Vyplakávanie nebolo práve mojím koníčkom, a už vôbec nie nejaké sebadeštrukčné činnosti. Činnosť, činnosť, činnosť.

pred 4 hodinami, game napísal:

si ináč založená, iná povaha.
ja keď niečo pretrpím, od fyzickej po psychickú bolesť čokoľvek, stiahnem sa to kúta ako ranený pes, nechcem nikoho vidieť, nechcem o tom rozprávať...

pri fyzickom utrpení, ked som chorá a niečo ma bolí, a podobne, chcem aj ja mať pokoj od každého a od všetkého, to ma vždy naši vytáčali otázkami typu akoto, že si ochorela, prečo si ochorela, kde si to mohla dostať, z čoho to môže byť, a pitvali to a pitvali, a ja som len chcela kľud, a nie rozprávať a rozprávať a pitvať, čo aj tak nepomôže. Pri duševnej bolesti zasa von medzi ľudí, niečo robiť, tvoriť, robiť niečo, čo mám rada, hocičo, len nie nad tým kvíliť. 

• Páči sa mi to 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

"kto inicializuje rozchod" no veď ten kto sa rozchádza. Ja to obvykle niesom.

• Haha 1
Zverejnené

No však ako si sa ty mohol s niekým rozísť, keď si so žiadnou ešte ani nechodil?

To keď ti nejaká baba odzdraví na zastávke, to neznamená, že už spolu chodíte.

• Pridať bod 3

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov