Skočiť na obsah

Zákonom zakázané ideológie


alamo

Odporúčané príspevky

Teda ak je možné odsúdiť a trestať chlapíka, ktorý pre blbú recesiu naučil psa hajlovať..

https://svet.sme.sk/c/20787148/vztycena-labka-aj-hitlerove-prejavy-muza-ktory-naucil-psa-nacisticky-pozdrav-odsudili.html?ref=trz

Tak potom.. Ak to má byť dôsledné..

Treba zákonom zakázať, a pŕisne trestať aj šírenie Islamského Koránu a ideológie.

Korán preukázateľne obsahuje, "haldykopec" antiseptických výrokov a ďalších takých volovín.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

preco nie je?.....no preto, lebo neomarxisticky ideologovia v centre EU a nielen tam, argumentuju, ze toto dodrzuju a praktizuju iba fanatici a ostatok je v norme :(

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Nech už je celospoločenské "tabu", definované ako chce.. Vždy sa v spoločnosti nájdete pár "úchylov", ktorých "rajcuje" to že môžu predvádzať "neprístojnosti" a provokovať nimi..

Je to paradox..

Snaha "ochrániť verejnosť", pred šírením informácií o tom čo je to "neprístojnosť", aby sa šíreniu "neprístojnosti" zabránilo..

Tak akurát "rozmontuje" spoločnosť ako takú, a obmedzuje väčšinu "normálnych" občanov, v tom ako si vytvoriť svoj vlastný - osobný svetonázor..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ziadny film nikoho nestrhne, pokial nemas zaklad v sebe.....a ten dostanes iba v realnom zivote a prostredi v akom zijes resp. zije spolocnost.

 

ovšem to celkom takto nie je.

v tomto prípade je bližšie k pravde alamo, pretože jeden film môže zmeniť nazeranie človeka na svet, rovnako ako jedna prednáška nejakého supertalntovaného kazateľa či vymývača mozgu dostane niekoho k viere, či ako nedávno prebehol médiami prípad jedného severokórejčana - naradil sa na juhu, po obsadení dediny severokórejskými vojskami v roku 1950 sa ako 15 ročný tak nadchol ako jediný z mnohodetnej rodiny po vypočutí prednášky o prednostiach konunizmu, že odišiel do severnej Kórey, stal sa uznávaným básnikom režimu, a keď sa po roku 2000 konečne rodina stretla, nemali si čo povedať...

 

stačí na to jeden film, jedna prednáška, a bez ohľadu na to, v akej spoločnosti a akej rodine človek vyrastá... niekedy to zastaviť nejde.

 

čo sa týka tej epizódy z rakúskej školy, ten príbeh mi bol známy - samozrejme, noviny o tom písali už roku 2008,

rovnaký príbeh odskúšali v škole už v 60. rokoch, a zrejme vždy potrebuje niekto odskúšať, že áno, v každej skupine ľudí existuje niekto ovplyvniteľný, s mesiášskym či nadčlovečím syndrómom, to sú tie prípady, keď už šikana nestačí, a milý zlatý školák privíta ako spásu film o nacistoch... decká sa pridajú.

aj dospelí sa pridávajú, decká sú ovplyvniteľné omnoho viac.

 

akýkoľvek, ktorýkoľvek dobrý psychiater znalý svojho remesla vie, prečo:

 

prijať akúkoľvek vieru v akomkoľvek storočí pri akejkoľvek farbe kože je jednoducho zneužívanie psychyky ako takej k presadzovaniu akýchkoľvek ideologických a mocenských záujmov, od stredovekej inkvizície po nacizmus a komunizmus a všetky odtiene aýchkoľvek záujmov.

 

a vždy sa nájde niekto, kto pekne rozpráva, či natočí film, ktorý niekoho chytí... raz je to zachraňovanie kosatiek, potom čiernych mačiek, nakoniec hailovanie a minikoncentrák v triede na základnej škole.

 

ani o tom nemusel napísať Golding svojho Pána múch... je to v človekoch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tymto odpoviem tebe a aj alamovi

 

 

 

ja to poznam z vlastnej skusenosti zo zivota.....mna a vela dalsich nedokazali nejako pozitivne naladit propagandisticke filmy z casov ideologickeho "ladenia" spolocnosti a tiez "humanne" zakladanie JRD v casoch kolektivizacie "kulakov"....na druhu stranu zasa kopec dalsich na to malo pozitivny pohlad a aj sa tak k tomu stavali....co myslis preco?.....no jednoznacne na to mala dosah rodinna atmosfera a spolocnost v ktorej sa oba "tabory" pohybovali....takze ziadny film sam o sebe nespravil zazrak a ani "vymyvac" nemal sancu na uspech bez toho úpopvestneho "nakliceneho" semienka v tej korej osobe....mna tu teda nepresviedcaj o manipulativnej sile nejakeho filmu....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

diskusna burka k rozhovoru Hiraxa pre Headbanger_FM

snad to pojde takto nazdielat z FB https://www.facebook.com/headbangerfm/posts/10156523345458361?comment_id=10156523409198361&__tn__=-UC-R

 

z komentov vyberam:

 

Martin Shagrath Jankovič Sorry Pavel, ale ja neviem teraz, ze ci si naozaj az tak moc zaslepeny, alebo ci len nechces prist o nejakych "fanusikov". Lebo iba povedat slovne spojenie "som proti fasizmu" nestaci, ked vlastne pre to nic nerobis.. Nie len skutkami, ale ani dalsimi recami. Nevravim, ze ty priamo si fasista, ale to vsetko zahmlievanie a odbacanie od razantnej odpovede znaci o tom, ze hnedky ti nevadia. Navyse je trochu blbe vraviet, ze na vasich koncertoch takych nevidis, ked na vasej stranke sa to hnedkami len hemzi. A z tej komunikacie tam to niekedy vyzera, ze tie hnedky nie su len nahodni fans ale regulerni kamosi. Nepoznam ta, ale tak vravi sa, ze si celkom scestovany. Po tom rozhovore v radiu som ale mal dojem, ze ty si asi bol mimo SR viac ako 95% tvojho zivota, lebo neviem si nijak inak predstavit to, ze nevies priamo povedat kto je nacek, aj ked takeho vidis. Ked si myslis, ze tu na nasom Slovensku je to vlastne sami hinduista, ze tie hakove krize kade tade su neni nackovske. A uplne najviac je ten tvoj STRED. Co s tym sakra mas? To vazne nevidis rozdiel v tom, ze kde sa stred da hladat a kde nie? To je ako keby Kuciakovi rodicia sa strestli s jeho vrahom a ten by im namiesto obzalovania navrhol hladanie nejakeho stredu. Neslo by to v tomto pripade, a neda sa to ani s nackami.
 
Michal Sedlacko Keby niekto chcel spraviť štúdiu o hnednutí new-age scény, tak tento rozhovor je krásny materiál. V každej vete "národ" alebo "rasa", tie najhrubšie stereotypizácie, ospevovanie sily a hrdinstva (lebo minulosť národa), zaklínanie sa kolektívnym "my" a nahrádzanie kritického myslenia ezoterickým jazykom "pocitov", intuície či tradície - a ešte údiv, že im na koncerty chodia náckovia. Veď toto je regulérny völkisch diskurz z 20. rokov 20. storočia.
Ale nie, veď "keď niečo robíš, tak priťahuješ aj protiklady", aha pardón.
A očakávam povýšenú reakciu v štýle osvieteného gurua typu "komu nie je súdené pochopiť..."
Michal Sedlacko Doteraz som si myslel, že vrcholom tejto post-pravdivej doby sú fašisti označujúci centristov alebo liberálov za fašistov. (A mal som to za cielenú stratégiu zmýlenia pojmov.) Ale protofašista, ktorý sa úprimne považuje za antifašistu, to je už iný level.
Ján Košo Kvoček Michal super koment, aj ked stale mam potrebu byt fer, ja si naozaj nemyslim, ze hirax je fasista - on si len do dosledkov nevie uvedomit vyznam svojich slov. To je vsetko...
Michal Sedlacko Ján Košo Kvoček Problémom je možno aj jeho nedostatočná reflexia (ukazuje sa to napríklad na neschopnosti chápať spoločenský a historický kontext). Ako závažnejšie však vnímam, že háv new-age jazyka (vrátane novopohanstva), ktorý sa prezentuje ako pro-environmentálna, osvietená alternatíva, umožňuje nárast protofašistického myslenia. Na tie ezoterické predajne a prednášky si asi niekto mal už od 90. rokov trocha posvietiť... Ostatne aj konšpiračné teórie a celý Zem a Vek mal substrát aj v tejto new-age komunite.
 

atď

 

asi si zajtra pustim ten rozhovor ...

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

 

Ako závažnejšie však vnímam, že háv new-age jazyka (vrátane novopohanstva), ktorý sa prezentuje ako pro-environmentálna, osvietená alternatíva, umožňuje nárast protofašistického myslenia. Na tie ezoterické predajne a prednášky si asi niekto mal už od 90. rokov trocha posvietiť... ...

Toto čo je za hovadinu?? :lach: kks dobre vymleté lebene, vidieť fašizmus už aj za novopaganizmom a ezoterikou :hufi:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie je to hovadina.

 

Baricaka neznasam, bola som na jeho prednaske aj na koncerte Ramchat  :zubiska: 

 

Palko von Tarajko bojuje na viacerych frontoch, sype mu to..moze cestovat, ved preco nie :zubiska:

 

Pocuvam akurat ten rozhovor, zaujimave...neviem, proti Baricakovi som zaujata, ale nepaci sa mi ani moderator..nejak sa minaju v tom rozhovore

 

:agree: ked sme boli pred casom v Grecku, potrebovala som vymenit pristelku...ukrajinska chyzna mi povedala, ze no problem, ze sme predsa bratia Slavjani

a musime si pomahat...takze ja nic proti slovanskej vzajomnosti nemam

 

 

k symbolom..no neviem..nemam pocit, ze v nasich koncinach vnima niekto svastiku ako slnecny symbol

a zas tie jeho blaboly..bud k sebe pritiahnes podobnych ludi..alebo uplne protiklady

 

..idem dopocuvat  :ahooj:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tuto máme typický prejav fašizmu:
 

ČR: Polícia zadržala radikálneho moslima, pôvodom je Slovák
14. septembra 2018 9:10
Praha 14. septembra (TASR) - Česká polícia zadržala radikálneho moslima pôvodom zo Slovenska, ktorý mal v byte chemikálie a návody na výrobu bomby. Islam prijal pred tromi rokmi, vystupuje pod menom Abdul Rahman a je prvým islamským fanatikom v Česku, ktorého zatkla polícia a viní ho z prípravy teroristického útoku, informovala v piatok spravodajský server iDNES.cz.
Zadržaný Dominik K. na sociálnej sieti zdieľal znepokojujúce odkazy vrátane fotografie, na ktorej bolo nápis "Táto krajina bude naša! A nebude môcť byť pre všetkých!".

 

 

Neviem si predstaviť aké "zhrozenie" by nastalo v spoločnosti, keby si ten drist v červenom dovolil vysloviť nejaký biely Slovák, kresťan, hneď by sa zo všetkých strán na neho valili duté hlavy a obviňovali ho z rasizmu, intolerancie a xenofóbie.

 

Ten chalan má vymytý mozog, spoločnosť by sa skôr mala začať zaujímať, čo je to za ideológiu, keď z ľudí robí vraždiace stroje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

k symbolom..no neviem..nemam pocit, ze v nasich koncinach vnima niekto svastiku ako slnecny symbol

a zas tie jeho blaboly..bud k sebe pritiahnes podobnych ludi..alebo uplne protiklady

 

nemusi byt svastika vnimana ako slnecny symbol, resp. naopak

kazdopadne som zachytil niekde na nete, ze boli na policiu predvedeni ludia, ktori mali napr. predajnu s ezoterikou + slovanske symboly, vysivky, privesky a pod.

mozno v tom konkretni policajti nemali jasno, alebo v tom bolo aj nieco ine, ono, ked si z toho strapateho slniecka zopar ofiniek odmyslis...

 

a bohuzial vo svojom okoli registrujem pomerne vyznamny prienik novodobych praslovanov v kombinacii s ezoterikou a volicov lebu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nenavist obecne,    A mozno aj nieco konkretne, neviem detaily.    Ale toto je tema, kde sme asi vycerpali vsetky argumenty,    u moslimom nie je problem viera, problem su radikali, ktori siria nenavist.   A je to skutocny problem,  nijako ho nezlahcujem.  Ale v 19 storoci to boli anarchisti, ktori v mene prav robotnikov vrazdili bombami,  v severnom irsku to boli krestania, mas aj nejakych budhistov, v USA su fanatici proti  federalnej vlade atd. 

 

To co opakujem je v com sa nezhodneme,  ak chceme porazit fanatickych muslimov, tak potrebujeme spolupracu s tymi ostatnymi.  Nie vyvolat stretnutie zapadu proti islamu, to by sa dnesne problemy zdali zanedbatelne.  Potrebujeme spojencov nie dalsich nepriatelov.

A na druhej strane potrebujeme  funkcny europsky system ochrany cez tajne sluzby,   Cukor a bič, overene, doporucuje 10 imperii z 10.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hirax je dobrym prikladom toho, ze od ezoterickych blabolov k fasizmu nie je az taka dlha cesta. Uz davnejsie sme na jednom metalovom fore pisali o Ramchate, aj o tom texte, kde krici "Ja kricim "Na straz", pre vsetkych bratov!". To jeho momentalne vyhovaranie u Rudiho bolo trapne, podobne ako vysvetlovanie pouzivania symbolu kolovratu. To uz je aj pod Uhrikovu uroven (to je ten, co nie je historik).

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa by fakt zaujímalo čo majú Hirax, ezoterika a fašizmus spoločné. Toto už je choré, hraničiace so psychopatizmom.

Tá tmavomodrá farba tvojho vtáka sa podobá uniformy kotlebovcov. Takže si vlastne sympatizant s fašizmom.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako moze nejaky zakon zakazat nejake ideologie?.......v parlamentnej demokracii, v ktorej su slobodne volby a slobodny vyber zastupcov obcanov v sprave veci verejnych je to nemozne....samozrejme ak je demokracia s privlastkom liberalna, ludova a pod. nezmysli, to mozne je ...co vlastne dokazuje aj dnesna realita v EU.....a to sa taketo selektovanie vycitalo komunistom.....ci uz je to tak a vrane k vrane sada a rovny rovneho hlada....to co bolo nedemokraticke v napr. v CSSR, je demokraticke v demokratickom svete EU....to ma teda podrz....sa deju veci :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Teda ak je možné odsúdiť a trestať chlapíka, ktorý pre blbú recesiu naučil psa hajlovať..

https://svet.sme.sk/c/20787148/vztycena-labka-aj-hitlerove-prejavy-muza-ktory-naucil-psa-nacisticky-pozdrav-odsudili.html?ref=trz

Tak potom.. Ak to má byť dôsledné..

Treba zákonom zakázať, a pŕisne trestať aj šírenie Islamského Koránu a ideológie.

Korán preukázateľne obsahuje, "haldykopec" antiseptických výrokov a ďalších takých volovín.

 

milý preklep, odporúčam dať do zlatého archívu...asi si chcel napísať antisemitských.Keby len antisemitských.

nemám nič proti bežným normálnym moslimom, dodržiavajúcim naše zákony,  ale určite netúžim po tom, aby tu u nás začali  rozťahovať takí, čo si budú presadzovať tie svoje. To nech si to oháňanie ľudskými právami strčia nechcem povedať kam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma

 

pokial bude zakonom zarucena sloboda vierovyznania, tak sa neda zakazat sirenie a praktizovanie islamskeho ucenia s Koranu...jedine, ze by sa zakazalo na baze zakazu, ako v pripade fasistickej ideologie....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ved sa nemusí zakázať ako taký, ale striehla by som na ich združovanie, ktoré môže byť nebezpečné, a nepovolila by som žiadne také tie ich územia, a za agresívne a k agresivite povzbudzujúce výroky by som ich trestala tak ako sa to robí u našincov. Obvinila by som napríklad ich z xenofóbie a rasizmu. 

 nebezpečiu treba predchádzať, nie začať konať až ked dakoho znásilnia či odpravia...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov