tyso Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 aha, v tvojom svete je to tak. ok, pretoze si expert na sociologiu a dokazes to porovnat. Viem a dokonca to dokazes aj bez toho aby si ju cital, pretoze. Hm, vies dopln si sam preco to vlastne zvladas, mne je to akosi jedno.
alamo Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 pred 6 hodinami, irb pridal: Povedal by som to takto: Ak sa pokúsiš zbaviť sa spoločenskej triedy, môže sa Ti to podariť. To značí, že daná konkrétna spoločenská trieda nie je Tvojou integrálnou neoddeliteľnou súčasťou. Ale ak sa pokúsiš zbaviť sa seba ako jednotlivca, tak zanikneš spolu s ním. To znie pekne. Ale skutočný vedci skúmajú, aj také veci ako sociálna mobilita. Majú na to indexy, dá sa to vyjadriť číslom, ako sa ľuďom jednotlivcom v tej ktorej spoločnosti, darí stúpať hore alebo klesať dolu. Povedal by si, že v Európe a špeciálne na Slovensku sú tie čísla a ich vývoj v čase, uspokojivé alebo skôr znepokojivé?
irb Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 pred hodinou, alamo pridal: Povedal by si, že v Európe a špeciálne na Slovensku sú tie čísla a ich vývoj v čase, uspokojivé alebo skôr znepokojivé? Ja tie čísla nepoznám a ani netuším, čím sú a čo znamenajú. Takže neviem odpovedať. Mne osobne je navyše jedno, či jednotlivci stúpajú alebo klesajú v spoločnosti. - Ono - vždy boli nejakí vedúci pracovníci, nejakí vládcovia a nejakí podriadení, nejakí poddaní. Raz je to jeden, inokedy druhý.
alamo Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 Úprimnosť nado všetko.. Ale je jasné, že "ideológ" ako tyso, človeka ako som ja vôbec nechápe. Ani si nedokáže pripustiť, že by mal prácu (akúkoľvek), náležite oceniť.
irb Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 Nuž, mne to jasné nie je, ale možno si tak výnimočný, že je Ťa ťažko pochopiť. :)
alamo Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 Veď som vyššie priznal, že mám "akýsi politický problém"! Ak sa poriadne nechápem sám, ako má máš pochopiť ty? 1
tyso Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 alamo, spolocenska mobilita sa meria. Ale co chces vediet? skoro 40 percent ludi uviedlo ze ma lepsie postavenie ako mali rodicia. Ale kedze to je zmena voci socializmu, tak to je ocakavane, po konci socializmu je rast zalozeny na vlastnej snahe a nie na postaveni rodicov. Ale dalsie vyskumy hovoria o problemoch, nase skolstvo je take ze deti z rodin kde nie su rodicia vs maju 10x mensiu sancu ziskat vs. podobne sa replikuje uplna chudoba v osadach. Ale to ze si nedokazal viac a si z toho stale frustrovany to nie je problem spolocnosti, mobilita je statisticka vec, jednotlivec to dokazal aj vo feudalizme, nie ze teraz. irb, ako hovoris nejde o jednotlivcov ale vysoka mobilita hovori ze spolocnost dokaze ocenit schopnosti a tvoja pozicia v zivote zalezi od tvojich schopnosti a nie od rodicov. Co je podla mna zdrave.
iskra Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 On 1/24/2026 at 8:31 PM, alamo said: Síce hrdo tvrdím že "som Vidiečan" (aspoň duchom), no v praxi "makám na panskom" v tzv. montovni. Každá svedomitá práca si zaslúži uznanie. 1
tyso Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 hm, ale sam alamo si ju hnusi. Nejde teda o uznanie ostatnych ale sam je nespokojny s vlastnym zivotom a miesto toho aby ho zmenil hlada vinnika.
iskra Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 2 hours ago, tyso said: Nejde teda o uznanie ostatnych myslíš si, že to aj alamo tak vníma? pretože to môže vnímať, že v práci sa mu nedostáva uznanie... nedostatok uznania môže ovplyvniť nielen motiváciu, ale aj celkovú pohodu..možno je alamo aj nedostatočne finančne odmenený za svoju vykonanú prácu...potrebné neodkladne komunikovať s nadriadeným.. dohodnúť sa.. , ak to nejde... zmeniť zamestnávateľa, aby bola obojstranná spokojnosť... 1
alamo Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 pred 4 hodinami, iskra pridal: Každá svedomitá práca si zaslúži uznanie. Ďakujem za uznanie a podporu. Ale ja mám svoju prácu, vlastne rád a je aj slušne platená. Akurát. Len čo som skonštatoval "som Vidiečan" a "chcem pokoj". Prifrčal tyso, ako nejaký "pradémon reakcie", a začal do mňa vŕtať tým svojim Buzalkom. Čo ma akosi rozhodilo. Následne som zaujal akúsi, obrannú rečnícku pózu. Demagogickú pózu?
iskra Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 40 minutes ago, alamo said: Ďakujem za uznanie a podporu. Ale ja mám svoju prácu, vlastne rád a je aj slušne platená. S radosťou. To je skvelé, mať rád svoju prácu..., to je tiež šťastie..., popri zdraví, rodine ... 1
alamo Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 @irb Ak snaha sa "sebadefinovať" inak nejde. Iba s pomocou, nejakej tej porcie demagógie. Tak "demagogickú pózu", by som mal "hotovú". Vďaka tysovi.. Len tá druhá ingrediencia "nepriateľ", stojí akosi za psí drek. Jediná osoba, čo mi sústavne žerie nervy a pije krv, je akurát tyso.
alamo Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 Lepšočlovek. To vlastne boli, feudály kedysi. Aristokratov už máme s krku. Slniečkár. To obsahuje, náznak určitej naivity. "Oni" naivný, nie sú. Intelektuál. Totálne mimo. S intelektom "to" nemá nič spoločného. Mešťan. Sprostosť. Aj ja "polovicu života" trávim v meste. Malomeštiak.. Starý, dobrý.. MALOMEŠTIAK?
irb Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 pred 34 minútami, alamo pridal: S intelektom "to" nemá nič spoločného. Ale má. Práve s intelektom to má to podstatné spojenie. pred hodinou, alamo pridal: Jediná osoba, čo mi sústavne žerie nervy a pije krv, je akurát tyso. "Rozviň svoj kľud" 1
buky Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 pred 1 hodinou, alamo pridal: Jediná osoba, čo mi sústavne žerie nervy a pije krv, je akurát tyso. Tak si potom šťastný človek, máš kde ventilovať 1
alamo Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 Akurát.. Asi je zbytočné, snažiť sa "to" vykántriť. Strata času. Veď, aj tak sa to furt dokola, "od prírody".. Znovu nakotí.. Rovnako, ako "my" vidiečania - sedliaci.. A "počul som", že proti blbosti, ani sami Bohovia nič nezmôžu..
buky Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 pred 48 minútami, alamo pridal: A "počul som", že proti blbosti, ani sami Bohovia nič nezmôžu.. Neviem čo myslíš pod pojmom blbosť, ale tyso hlupák určite nie je. Mám skúsenosť, že na 99% má pravdu, ale ani 1% nepresvedčí, že ju máš tiež
alamo Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 @buky A ten fond, na obnovu Ukrajiny, čo dohodol Trump, má naplniť kto? Aj ty.. ty múdry.. Tvrdím ja.. Iba 800 miliárd dolárov za mier, aj ty zaplatíš.. Zelenskému.. https://www.echo24.cz/a/HnEMn/zpravy-svet-ukrajina-zelenskyj-trump-davos-jednani-mir-donecka-oblast-rekonstrukce
buky Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 alamo, ja to podporujem a prispejem rád a len antisemita je proti. Ja mám smer jasný a ten tvoj ? Nacistický, komunistický, doteraz neviem.
alamo Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 Je zrejmé, že sa tomu nevyhnem. A budem musieť nakoniec, viesť aj nejaký ten rozhovor s tou umelou inteligenciou. Tak.. Asi by som mal, ten rozhovor radšej začať plánovať hneď teraz..
buky Zverejnené Január 26 Zverejnené Január 26 pred 2 hodinami, alamo pridal: Iba 800 miliárd dolárov za mier, aj ty zaplatíš.. Zelenskému.. Toto nechápem. Že sa v našej krajine neriešia miliónové podvody a typ ľudí alamo to ma na háku. Nevadí ani keď sa podporuje Ukrajina dodaním munície, lebo to nie je zadarmo a ide o biznis. Ako náhle by to malo byť zadarmo, tak ani náboj !
alamo Zverejnené Január 27 Zverejnené Január 27 Ráno múdrejšie večera. Vidiečan je človek, čo chce len ten svoj pokoj. A keď mu niekto povie "Chceš mať pokoj? Tak si ho kúp!" Tak je to tzv. výpalník. A chce, aby sme platili výpalné. Historická skúsenosť učí, že platiť výpalné, nie je rozumné.
alamo Zverejnené Január 27 Zverejnené Január 27 Asi bude, prínosnejšie pre spoločnosť, keď tú svoju "tegridy" budem brať tak trochu sebaironicky a nie tak príliš vážne.. https://en.wikipedia.org/wiki/Tegridy_Farms
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz