Skočiť na obsah

Zimné olympijské hry 2022 - kandidatúra Slovenska


D'Ady

Odporúčané príspevky

citacia:
 

Na dnešnom (24.1.2013) stretnutí s predstaviteľmi regionálnej a miestnej samosprávy Prešovského a Žilinského kraja a zástupcami Slovenského olympijského výboru, Slovenského paralympijského výboru, Slovenského zväzu ľadového hokeja, Slovenskej lyžiarskej asociácie a Štátnymi lesmi Tatranského národného parku vyjadrili všetci zainteresovaní podporu myšlienke spoločnej poľsko-slovenskej kandidatúre na organizáciu Zimných olympijských hier v roku 2022.

http://aktualne.atla...sko/spolocnost/

nazory ludi na seba nenechali dlho cakat, internet je plny (zvacsa) protestnych clankov, ironizujucich fotiek a vtipov;
tu na fore napr. http://forum.freespa...200#entry191380 a nasledujuce

nezostava, len suhlasit a dodavam:

uprimne povedane, hanbu si neurobime a Slovensko sa kandidaturou zviditelni, to je nesporne
hanbu si neurobime, pretoze uspesnost je nic-percentna a teda olympiada ako taka nam uskodit nemoze

skoda vyhodenych penazi na rozne studie, sluzobne cesty, reklamnu kampan atd., no a samozrejme developeri v N. aj V.Tatrach vyuziju situaciu a skusia z toho vytlct nove zariadenia, "lebo bude olympiada", ochrana prirody vyroni dalsich par slziciek...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aby sme zostali pri peniazoch:

 

už kandidatúra a veci okolo, video, predstavenie sa, logo a tisíc drobností okolo bude ohromne vítaným kšeftíkom pre známych a známych známych, ako to už v tomto štáte funguje ... tých 360 či koľko miliónov, čo sľubuje majster Fico - riskujem svoj krk a zložím hlavu, keď neodídu do nenávratna už pri tejto prezentácii kandidatúry.

 

k tomu zviditeľneniu:

 

je to kravina väčšia ako brno.

dnes jeden mládežník kdesi napísal, že fandí OH na Slovensko -Poľsku už len preto, že to vníma z hľadiska budovania značky "Slovakia"

 

tak teda:

 

značka Slovakia sa nebuduje jedným zúfalým megaprojektom.

značka sa buduje stále, postupne, s neustálym investovaním ľudských, finančných a kdejakých iných zdrojov, značka sa musí vedieť predať, a to sa značka Slovensko a ľudia v nej ešte stále pracne musia učiť.

vyčistiť krajinu od smetí, vedieť podnikať v turistickom ruchu, predávať kvalitu, starať sa o krajinu, ponúkať každú drobnosť, ktorá inde nie je, ... a ešte tisíc iných drobností, ktoré robia značku Značkou.

 

najprv sa to musíme naučiť od tých, čo to vedia, potom vymýšľať kraviny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ešte k OH z poľskej strany - informácie sú z netu.

len aby bolo jasné, že sa mienia spojiť dve krajiny, ktoré dopadnú ako hubkári :

 

reakcia na to, že ktosi spomenul, že Poľsko úspešne realizovalo MS :

Polsko ¨uspesne¨ zrealizovalo MS

 

samozrejme. Naplanovalo vsade rekonstrukcie a nove vystavby, z ktorych sa niektore ani nestihli, takze napriklad Varsava je este rozkopana. Hotelieri zdvihli ceny ubytovania a stravovania (bez zvysenia urovne) aj o 400-500%, jednoducho sa nabalil, kto sa mohol. Pred cudzincami vysli na chamtivcov, podvodnikov, a fuserov. Otvorili nove letisko v Modline a o necelych 6 mesiacov sa im rozsypal startovaci pas. Nemaju dialnice, z Krakowa do Zakopaneho sa vlakom cestuje 4-5 hodin, lebo trat nie je dobra, Zakopane je kazdu zimu neprejazdne, len na vstup do neho sa caka casto 3-4 hodiny.

http://blog.sme.sk/diskusie/dpl/19678077/Olympiada-v-Tatrach-nie-je-ziadna-drzost.html

krajinu to zničí, my nie sme z tých, ktorí na to, čo máme, vedia dávať pozor, a vôbec, škoda hovoriť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Maňo Huba:

So znepokojením sledujem vyhlásenia predsedu vlády Roberta Fica o tom, že Slovensko sa bude spolu s Poľskom uchádzať o možnosť usporiadať Zimné olympijské hry 2022. Z čoho vyplývajú moje obavy a aké sú moje hlavné výhrady?

Čítajte viac: http://mikulashuba.b...l#ixzz2J7UlzzBp
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja sem prispejem jednou citáciou jednej stránky s fb

 

nemame jediny poriadny futbalovy stadion, hokejove len dva...vsetky sporty su na upadku...vyhoreli sme v londyne...stale klesame...mladez nesportuje...ludia su chudobni...talenty takmer nikoho nezaujimaju...ale olympiada v tatrach je zrazu zaujimava...pre oligarchov...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Poliaci Slovensku ponúkajú organizovať celý hokejový turnaj mužov aj žien na ZOH 2022, a to vrátane semifinále aj finále. Počas štvrtkovej parlamentnej Hodiny otázok to vyhlásil minister vnútra Robert Kaliňák.

http://sport.aktuali...j-na-slovensku/

 

no ako fajn :) už stačí "len" vyhrať kandidatúru, a potom nájsť pár melónikov na stavbu štadiónov :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jeden novinar, ktory zhanal inormacie sa "preriekol", ze z ministerstva hospodarstva mu povedali, ze to odklepnutie kandidatury na vlade nebolo len tak narychlo. Vraj niekolko mesiacov prebiehali rozhovory s Ministerstvom ZP aj statnou ochranou prirody.

Na 99.99% viem, ze to tak nebolo, aspon o tom nevedia nic zodpovedni ludia na prislusnych miestach.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To, ze prebiehali nejake rozhovory je len pozitivne.... Ale ze by pri sucasnej ekonomickej situacii malo toto zmysel? Ani nahodou. Vydavky, ktore sa v nijakej forme nemaju sancu vratit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To, ze prebiehali nejake rozhovory je len pozitivne....

praveze podla mojich informacii neprebiehali; takze bud boli tak dobre utajene, ze to nevedia ani pomerne vysoko postaveni ludia na MZP a SOP SR, alebo si na min.hospodarstva vymyslaju

ten novinar vyzera, ze ma zaujem si zistit viac a neuspokoji sa s jednou informaciou, tak som zvedavy, co sa mu podari

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preboha, len toto nie... Slovensko nezvládlo ani len organizáciu deaflympiády, tak nech radšej neinvestujú do žiadnej zbytočnej kandidatúry. Peňazí je málo, tak načo ich míňať na ďalšiu blamáž?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

dnes znovu zarezonovali OH na Slovensku a v Poľsku, už len zo stretnutia premiérov pod Tatrami mám mimoriadne zlý pocit, nehovoriac o reakciách majstra Fica.
 

okrem iného:

 

Premiér Fico si uvedomuje, že naša kandidatúra má aj neprajníkov v radoch opozície, ochranárov a časti médií.

"Kašlite na mňa, kašlite na vládu. Myslite na Slovensko a na to, že tak ako každá krajina aj Slovensko potrebuje úspechy," povedal na tlačovej besede, na ktorej sa zúčastnili aj zástupcovia poľských médií.

 

„V Davose a vo Viedni občania v referende hry odmietli. Naša vláda nie je ochotná referendum vypísať.

My sme sa rozhodli na oboch stranách hranice urobiť formou petície prieskum. Uvidíme, ako zareagujú občania.“

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

Asi ešte stále má u nás niekto "veľké oči" a silnú snahu o organizáciu, či aspoň spoluorganizáciu ZOH, a to aj napriek tomu, že budovanie športovísk by nás stálo obrovské množstvo peňazí. Čo tak trošku sa pozrieť v akom stave sú niektoré športoviská vybudované z dôvodu veľkolepých osláv športu ... OH v minulosti. Investovanie miliónov a výstavba športovísk, to k príprave na olympiádu patrí, ale žiaľ, mnoho z tých športovísk je už opustených, zdevastovaných, a využitie niektorých je po rokoch minimálne.

 

Ako vyzerajú miesta, kde sa konali OH ...

http://www.buzzfeed.com/austinhunt/9-historic-olympic-cities-and-what-they-look-like-today

 

Sarajevo, Juhoslávia, XIV. Zimné olympijské hry 1984

Druhé po sebe idúce Zimné olympijské hry sa konali opäť v komunistickej krajine. Bobová dráha bola postavená v roku 1982 s pekným výhľadom na mesto. Dráha nie je príliš porušená, no nikto sa o ňu nestará. 

Zdroj: http://www.pluska.sk/brejk/styl/02/ako-vyzeraju-dnes-historicke-olympijske-miesta.html

 

post-88-0-16420200-1392822401.png

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako memento pár rokov po OH v Aténach boli plné médiá gréckych športovísk, ktoré boli okamžite ponechané osudu, a gréci a s nimi my všetci dodnes splácame olympijské dlhy.

chorý mozog, v ktorom sa tá myšlienka na olympiádu na Slovensku vôbec narodila.

nemáme na to absolútne nič, okrem jediných už beztak zdevastovaných Tatier. škoda hovoriť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo tak trošku sa pozrieť v akom stave sú niektoré športoviská vybudované z dôvodu veľkolepých osláv športu ... OH v minulosti. Investovanie miliónov a výstavba športovísk, to k príprave na olympiádu patrí, ale žiaľ, mnoho z tých športovísk je už opustených, zdevastovaných, a využitie niektorých je po rokoch minimálne.

 

čítal som pred časom na túto tému dosť trefný blog, len terazky ho neviem dohľadať. nosným motívom bolo zhruba to že každé štyri roky niektorý štát vyhodí obrovské peniaze na vybudovanie športovísk ktoré, ak nepočítame paraolympiádu, majú v podstate len jednorazové využitie, potom upadajú pretože na ich údržbu už prostriedky akosi nezostali. autor argumentoval aj tým že za posledných 20 rokov bola každá olympiáda stratová, a navrhoval vybudovať v nejakých neutrálnych destináciách trvalé olympijské športoviská - jedno pre letnú a druhé pre zimnú olympiádu, pretože aj v starom grécku sa hry konali vždy len v Olympii a nerajzovali s nimi po celej krajine.

 

ad paraolympiáda, dnes v robote pri obede padla otázka že prečo naši hokejisti radšej nešli tam, že by možno boli úspešnejší. ja sa síce v športe vyznám asi toľko ako priemerná slovenská celebrita v jadrovej fyzike :zubiska: ale toto sa mi javí ako celkom rozumný nápad :thumbsup:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U nas by boli len discipliny alpskeho lyžovania. A zjazdovky sa u nas uživia. V tom by som problem nevidel. A nove cesty a infraštruktura sa zide vždy.

Na rokovani pripravneho vyboru OH asi pred troma tyzdnami zastupkyna Ministerstva dopravy kategoricky vyhlasila, ze peniaze na nove cesty v oblasti Demanovska dolina - Poprad - Vysoke Tatry nie su a nebudu. (tuto informaciu v mediach nehladajte, ta je priamo od rokovacieho stola) Dalsia infrastruktura v oblasti Demanovskej doliny znamena dalsie zasahy do (zatial) uchranenej prirody. Jasna uz dnes praska vo svikoch, kam by dali 15000 navstevnikov OH denne ?

A zjazdovky uzivia akurat tak prevadzkovatelov vlekov. Aj to len vdaka nastavenej politike predaja permanentiek. Tolko staznosti, co zazili pracovnicky infocentra v tejto sezone, by som vam neprial.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tym "uživia" bolo myslene to, že by neboli vybudovane len kvôli jednej udalosti, ale že by boli aj naďalej po skončeni hier využivane. Nezostali by hniť ako niektore ine športoviska, resp. ako športoviska v niektorych krajinach. U nas su lyžiarske strediska navštevovane hojne, takže chatrať by zjazdovky určite nechatrali.

 

Čo sa tyka infraštruktury, tak ak chce akykoľvek štat organizovať take podujatie, a ak sa to odklepne tie peniaze sa najdu vždy. Kľudne aj zo sukromneho sektora. Darmo bude akakoľvek zastupkyňa čohokoľvek vyhlasovať opak. To su len reči do prazdna.

 

A čo sa tyka prirody, tak v Tatrach (je jedno ktorych) už viac zdevastovana ako je byť nemôže. Nejaka cesta či hotel naviac tomu neubliži. To sa len tak tvari že je to narodny park a že tam platia nejake pravidla. Nahrajme sa na to, keď aj v 5. stupni ochrany sa premavaju buldozery. Je to obyčajne farizejstvo, ochrana prirody na Slovensku v praxi neexistuje (česť niektorym neziskovkam a občianskym združeniam).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zrejme si odbornik na ochranu prirody, tak ti asi nevyrazim dych tym, ze napr. v Demanovskej doline by to znamenalo vedenie novej cesty v lokalie Nizne Sulkovo priamo do CHVU 018 Nízke Tatry, cim by sa otvorili moznosti pre zasahy aj do SKUEV 0302 Dumbierske Tatry v oblasti Borov, co je o.i. vyznamne zimne refugium Rupicapra rupicapra tatrica.

Tieto uzemia NATURA 2000 boli navrhnute (ich hranice) s ohladom na uzatvorenie lokality Jasna-Chopok sever uz len pre kvalitativny, nie uzemne rozsirujuci rozvoj.

 

tvrdenie "ochrana prirody na Slovensku v praxi neexistuje" by som bral od cloveka, ktory sa v danej oblasti profesne pohybuje :offtopic:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Teoria je to vskutku veľmi pekna. Škoda ale že nekorešponduje s praxou. Prave preto že do takych veci čiastočne vidim, viem aka je skutočnosť.

Napr. taky posledny priklad, tie nove vleky v Tatranskej Lomnici. Tiež pôvodne nemali byť pretože už tak padlo pri tej pamätnej vichrici dosť stromov a vyrub ďalšich bol "zakazany". Ani v Tichej a Kôprovej sa nemalo ťažiť kalamitne drevo a po 5. stupni sa veselo premavali buldozery. A tiež boli vyňate z akychkoľvek zasahov. Ďalšie rezervacie s najvyššim stupňom ochrany v ktorych sa "neťaži", v ktorych sa "nekonaju" firemne poľovačky atd. nejdem ani spominať. Takže kľudne ešte niečo odcituj a naivne sa presviedčaj ake skvele zakony mame a ako ich dodržujeme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

konečne niekto dostal rozum - občania Krakova.

a majster Fico sa bude mať na čo vyhovárať, že on chcel, ...  krajinu, okrem iného, pred nehorázne kvalitným zadĺžením zachránil Krakov.

 

Olympiáda na Slovensku nebude. Krakov stiahol kandidatúru.

 

Krakov vycúva z kandidatúry po výsledkoch nedeľňajšieho lokálneho referenda, v ktorom sa až 69,72% obyvateľov tohto mesta vyjadrilo proti usporiadaniu zimných olympijských hier v regióne. Na referende sa podľa údajov Gazety zúčastnilo 35,96% obyvateľov Krakova, kvóta potrebná na jeho platnosť bola 30%. Referendum o ZOH 2022 inicioval starosta Krakova Jacek Majchrowski. „Musíme odvolať našu kandidatúru. Podpora verejnosti je jednou zo základných vecí, ktorú požaduje Medzinárodný olympijský výbor,“ povedal v rozhovore pre rozhlasovú stanicu RMF FM Majchrowski.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zdá sa, že pochopili všetci okrem pána Chmelára. ten stále sníva: http://www.olympic.sk/aktuality-sov/obcania-krakova-v-referende-odmietli-kandidaturu-na-zoh-2022-podla-prezidenta-sov-sa-podobna-sanca-aj-pre-slovensko-dlho-nezopakuje.

 

 

Teraz treba hľadať príčiny, prečo k tomu došlo a prečo bol výsledok referenda v meste taký jednoznačný. Na hlbšiu analýzu potrebujeme nejaký čas.

:wtf: každému príčetnému človeku stačí na analýzu 10 sekúnd.

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov