Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ved to je v poriadku(buky) sme na strane Ukrajiny. Ja na strane russska uz nikdy nebudem, pred 24.02. mi boli volni. Nie vtedy som ich este nie nenavidel.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Po prevrate 89 zmenil sa u nás svet, začalo sa celkom ináč žiť. Tinejdžeri socializmu so slobodou prejavu, nikto nám už nevytýkal nič. Čakali sa velké zmeny, šlo sa zvoniť do ulíc, slubov bolo všade na tisíc. Zrušený bol starý režim, budúcnosť nejasná, prepustili aj ludí z väzníc. 4 roky po prevrate, nik netušil čo sa stane, rozdelili nás akoby nič. Demokraticky sa šlo na to, privatizoval si kdekto, nezostal nám tu ani podnik. Vlády sa nám vystriedali, ludí riadne oklamali, hovorí sa tomu nový svet. Dnes je luďom všetko jedno, hlavne aby bolo jedlo, keď už ani pravdy u nás niet. 

Neverte slubom politikov, že chcú hájiť vaše záujmy. Jedná sa im len o jedno, a to sú, vaše voličské hlasy. Strán je tu jak húb po daždi, nespravili zatial pre nás nič. Ludí už vážne nabaví, ver mi, zo dňa na deň žiť.

Antisysteeeeem!

Zverejnené

Ale asi to až také zlé nebude, keď smeráci štvrtý krát skladali vládu a ľudia ich stále volia, nie? Či si si len našiel ďalšiu tému, kde budeš fňukať, aký si neschopný?

Zverejnené

Nie ostanem v chlieve, len je to taká pravda, taký research dejín. Ale inák už neraz videl diskusie na fórsch že prečo vlastne volia smer keď je už jasné že robia to čo by nemali. A s HZDS to bolo podobné. Niektorí z nich šaleli. 

Zverejnené

tomas, co zase opisujes za kraviny? Kamos infovojna ti slubil kofolu za kazdu kravinu?

• Pridať bod 2
Zverejnené

Hento video si pamätám, keď si Vasky robil srandu z dôchodcov. Mentálne viacerí na podobnej úrovni ako Tomáš.

Zverejnené

S tým rozdielom že ja som vždy bol voličom SMK, teraz Aliancia (vkuse sa premenovávajú). A ten text som dal do verejnej časti nech to všetci vidia lebo je to pravda. Treba ísť proti systému.

Zverejnené

Však ty proti systému už ideš dlhodobo. Nepoznám nikoho slobodného a bezdetného, bez hypotéky a zamestnaného na plný úväzok, ktorý chodí vyberať kontajnery, aby potom mohol v Jednote pri pokladni spojiť štyri platby na zaplatenie dvoch rožkov a troch koliesok salámy. O tebe by mali natočiť dokument a povinne vysielať na hodinách ekonómie.

• Díky! 1
Zverejnené

Tomas, iba zabudas, ze vdaka systemu si zijes ako si zijes. Kebyze nie je system, tak si hlboko v riti.

• Páči sa mi to 1
  • Pred 1 rokom...
Zverejnené

Dnes som nadabil na zaujimavy a dlhy clanok. Ale som si ho vytlacil a na slniecku precital pri kavicke. A mi nedalo som nadabil aj na video DEKK institutu, co je este dlhsie ale este zaujimavejsie. Maju tam aj tu vlastnu studiu,ale ja musim spracovat dnes,len tie dve formy innformacii co som dnes precital,ci vypocul.

https://www.postoj.sk/177715/zijeme-v-kmenoch-ktore-nic-nespaja-z-rozkladu-profituju-zaujmove-skupiny-zo-sudrznosti-bohatneme-vsetci

https://www.youtube.com/watch?v=kiKyb4PTPjM

Nastavil som to na 30 minutu,kedy zacina rozoberat ludi co by "volili" antisystem.  Ale skor bolo ze 53% ludi si mysli,ze umysilne skodia krajine koalicne strany a 56% si to mysli o opozicnych stranach. Teda to budu asi neparlamentne strany ci, nevolici.  A je velka skupina ludi co si myslia, ze krajine skodia obe parlamentne "frakcie,aj koalicia a opozicia,ale nevolicov je vtej skupine menej ako polovica. Teda velka skupina ludi sa priznalo,oni to uviedli, ze volilo stranu ,co umyselne skodi Slovensku. Pri jednej strane to bola az 1/3 volicov tej strany. 

Nechapem ako mozem ist volit stranu co viem,ze skodi Slovensku?

Zverejnené
pred 1 hodinou, slimak pridal:

Nechapem ako mozem ist volit stranu co viem,ze skodi Slovensku?

Hovorí sa tomu: "voliť menšie zlo".

Zverejnené

Hej chat.. mi to vysvetlil, toto je reakcia na jeho logika vojny. 

logika vo vojne... ako nepriatel mojho nepriatela je moj priatel?

Len ti "generali si neuvedomuju" asi kam Smeruju(asi chcu bankrot). Inak priklad, Korcok pre nich nebolo cervene sukno, kludne jeho by podporili., cervene sukno,ze ho volila bratislavska kaviaren. Teda to je ozaj vojna. 200 000 nevolilo proti Korcokovi, ale proti bratislavskej kaviarni.

Uz potom sme debatovali a co napisal cat 

🇬🇷 Porovnanie so situáciou Grécka (2000–2009):

UkazovateľGrécko (2000)Slovensko (2024)

Dlhová brzdaneexistovalaexistuje, ale ignorovaná

Deficit-4 až -7 % ročne-5 až -6 % ročne

Politická vôľa na reformyslabáminimálna

Rast výdavkovprudký, najmä sociálneprudký, najmä sociálne

Počet dôchodcovrýchlo rástolprudko rastie

Rozdiel je len v tom, že Grécko bolo v eurozóne a muselo byť „zachránené“.
Slovensko tam tiež je – ale nikto nechce zachraňovať opakovane.

Zverejnené

Dobrý príklad by mohli byť prezidentské voľby Gašparovič vs. Mečiar.

Zverejnené

Podla mna aj nie, ti ludia sa zucastnili aj prveho kola. Tito sa zucastnili,aby niekomu ublizili a neuvedomujuc aj sebe.

Teda ich motivacia, ublizit inym, na seba nehladiac. Ved bankrot sa nas bude tykat vsetkych.  Volia co vedia ,ze je rovnake zlo ci este, alebo z ich pohladumensie zlo. Nebude pyskovat Ficovi. Oni ani Fica nemaju radi.  Zivotnu uroven to znizi vsetkym. Ved tak to volia uz 20 rokov. Inak aj co ma robit Fico s tak debilnym narodom? HO vyuziiva. Da sa napredovat? Viziu 2040? Ja mam ist na dochodoch asi 2047? 

Zverejnené

bude zle,   a nevidim ani cestu von. Ale ludia veria ze sa to nestane.   A tak to ani ziadny politik nedokaze zmenit,   keby sa o to pokusal, tak ho nikto nezvoli.   Uz som sa teda zmieril s tym ze Slovensko skrachuje, az potom sa bude dat nieco spravit.  Ale bude to trvat 10-20 rokov.   

Zverejnené
pred 18 minútami, tyso pridal:

bude zle

Za všetko sa nejako musí zaplatiť.

Zverejnené

Keďže ľudia sa neustále vymieňajú, starí zomierajú a mladí sa rodia, tak je prirodzené, že tí mladí sa to musia naučiť na vlastnej koži. Osobný zážitok je neprenosný. 

Zverejnené

hm, toto je nieco co sa naucia na niekolko generacii, tak ako si nemci doteraz nesu traumu z hyperinflacie.   

Zverejnené

Voľba väčšieho, alebo menšieho zla je stále voľba zla. A zlo je v svojej podstate deštruktívne. Nedá sa čakať, že menšie zlo prinesie nejaké pozitívne výsledky. Zlo zakorenené v spoločnosti je aj dedičstvom predchádzajúcich generácií, ktoré sa zo zlom, ktoré napáchala ich generácia nedokázali vysporiadať. Nebolo potrestané, ale "zamietlo sa pod koberec", pri zmene režimu. „Čo bolo, to bolo, terazky som majorom!“ Amorálnych ľudí nemôže odsúdiť justícia, odsúdiť by ich mohla iba spoločnosť. Ak si ich navyše ešte aj zvolí, ako svojich zástupcov, potom ma napadá len príslovie,  "Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá".

• Pridať bod 1
Zverejnené

tak sa obavam ze teraz pride trest za viac generacii.

Zverejnené
pred 1 minútou, tyso pridal:

teraz pride trest za viac generacii.

Trest má očisťujúcu moc, ak si dokážeme priznať vinu. Bez toho budeme za svoje neúspechy viniť všetkých ostatných. Fico nás presviedča, že takmer každý deň sa niekto na západe zobudí s myšlienkou, ako uškodiť Slovensku.

Zverejnené

Ked som bol na vojne ,som jeden a viac mesiac bol velitel doprovodu na vlaku co sme mali chranit. Na prvej jazde podomnou boli ti najsikovnejsii a najdisciplinovanejsi(lepsi ako ja, inak jemu dezertoval co to mal robit profesionalny vojak). Ked som ich poslal chodte si dat pivo na mna na kukali. Na konci mi daval posadku ,aj nie najhorsich, mladych ,len blbych. Chalan bol od spiskej a sa zabudol v spiskej ,ked sme tam stali. Ale v Poprade naskocil, mal stasie lebo sli sme do Kezmarku.

------------------------

Teda ta sudrznost. Vzdy som chcel aby sme my na rote boli sudrzni. Ked sa chcete pobit bijte sa ale za hranicami kasarnami. Nepobili sa. nuti boli asi 3 zo 30. Ale aj ti si dali povedat. Ale z dvomi som bol na devetarni, predtym si ponukali cigarety. 

Teda ja viem co je sudrznost. Raz v  autobuse do mojich mmladych oprel a chcel ich vyhadzat odtial, som mu povedal, ze nech prestane. Povedal som mu to asi inak, a mladi ma asi zacali brat vazne. ,ze robi na na stabe a budeme stale v sluzbach, mi sme boli stale v sluzbach.

Zverejnené
pred 12 hodinami, tyso pridal:

nemci doteraz nesu traumu z hyperinflacie.   

Ja teda netuším, načo je dobré takéto zovšeobecňovanie. Som si istý, že sa nájde veľa občanov Nemecka, ktorí nemajú absolútne žiadnu traumu z hyperinflácie. 

pred 11 hodinami, Tono pridal:

ak si dokážeme priznať vinu

To je ako: Nech si ju priznajú "tí druhí", tí zlí. Lebo "my" žiadnu vinu nenesieme.

Zverejnené

Irb, taketo zovseobecnovanie ti umoznuje predpovedat ako sa ludia budu chovat,  a nemci nevolia a nemaju radi minanie na dlh.  A to ani u inych napriklad grekov.  A bude sa to tykat aj slovakov.   

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov