Skočiť na obsah

Dievča či chlapec?


secretka

Odporúčané príspevky

Dá sa ovplyvniť pri počatí, akého pohlavia dieťa sa narodí ? :)

 

Hľadala som kam toto dať, pretože toto je Jovzinova téma a je trošinku iného "smeru",

ale kým sem vloží nejaké novinky zo života svojho potomka, snáď toto malé odbočenie vadiť nebude.

 

Pred časom som natrafila na stránku – určenie pohlavia dieťaťa pred jeho narodením.

Len som odfrkla, že čo je toto zas za hlúposť, s akými bludmi sa dnes snažia ľudí "zmagoriť" ... :ermm:

... ale po čase mi to nedalo a chcela som sa o tej hlúposti presvedčiť. Že je to určite iba niečo, čím sa niekto snaží budúce maminky presvedčiť, aby sa tešili na to vysnívané pohlavie svojho dieťatka.

"Prelustrovala" som celú rodinu ... od starých rodičov, rodičov, súrodencov, naše deti, aj zopár členov ďalšej rodiny ... a spadla mi sánka! :o Všetci – cca 12 osôb má pohlavie také, ako "vychádza" podľa tabuľky ... vek matky v čase, keď prišlo k oplodneniu – porovnávalo sa to ľahko, pretože vek matky je jasný /podľa rodného listu/ a čas /mesiac/ oplodnenia som si vypočítala podľa dátumu narodenia.

Na 100% sme všetci narodení tak, ako udáva tabuľka! :ociska: Až som z toho mierne "vykoľajená"! :hmmm:

 

Keď som čakala svoje deti, neviem, či by som bola chcela vopred vedieť ich pohlavie ... ale myslím, že možno aj áno, predsa len tá "doba čakania" je dosť dlhá a prídu rôzne okamihy, ktoré človeka "zlomia". Navyše, pri druhom synovi som sa cítila úplne inak, až som z toho sama nadobudla presvedčenie, že to syn nebude, ale určite to bude dcéra ... a nebola.

Ale tiež viem, že určite by som sa dopredu touto tabuľkou nebola "riadila".

Ako zábavka ma to však celkom zaujalo.

Skúste sa na tabuľke pozabávať a pozrieť si, či to platí aj u vás ...

 

post-88-0-57824700-1351860966.jpg

 

post-88-0-46343900-1351860977.jpg

Zdroj: http://www.emimino.c...vi-miminka-887/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:happyroll: sranda...ale na mna to neplati, moj potomok rozhodne nie je dievca..som nejaka statisticka chyba ci co

a co sa mi narodi som vedela hned ako to bolo mozne zistit..sak to je dieta a nie vianocny darcek, tak ake tam prekvapko... :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dobre rozumiem, že v tabuľke treba podľa dátumu narodenia dieťaťa ísť späť v čase - k mesiacu oplodnenia a k veku matky, ktorý mala v tom čase dosiahnutý ... ? :)

 

keď som to robila dobre, z troch tehotenstiev to nevychádza ani na jedno ... práve sme to tu so synom študovali, mal byť dievča, podľa tabuľky ... :)

všetky tri mali byť dievčatá, a boli chlapci :)

 

 

u mojej mamy je to podobné : ja som mala byť podľa tabuľky chlapec :)

brat vyšiel je to chlapec, aj podľa tabuľky mal byť :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Napríklad

Matka narodená v júli 1972

Dieťa narodené v novembri 1997

 

Počaté bolo vo februári 1997 ... v tom čase mala matka 24 rokov.

/dvadsaťpäťku oslavovala až v júli - už "v očakávaní"/

V tabuľke treba pozrieť vek matky 24 a február ... mala by sa narodiť dcéra. :)

 

Ja si nemyslím, že to MUSÍ "sedieť" /ani po tomto vysvetlení/, ale práve preto je lepšie pozrieť a "zabaviť sa" na tom čo už bolo, čo sa zmeniť nedá a nesnažiť sa slepo veriť tomu, čo ešte len bude, či čo "môže byť". :smile2:

... aj keď, u nás to vyšlo na 100% :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

áno, pochopila som to teda dobre :)

 

u môjho otca to vyšlo podľa toho prepočtového kalendára, ja som mala byť chlapec, môj syn mal byť dievča, môj brat vyšiel podľa kalendára, aj na jeho dve dcéry to vychádza ...

zbytok rodiny - musím pozbierať dátumy :)

 

niečo v tom bude, hovorí vám niečo meno Dr.Jonáš ?

búri vodu už od 60. rokov, okrem toho, že pomáhal bezdetným párom, dodnes funguje jeho poradňa, kde za pomoci údajov, ktoré mu dámy pošlú, (dátumu a času narodenia, prehľadu doterajších gravidít, či potratov, dňa poslednej menštruácie) dokáže vypočítať plodné dni najvhodnejšie na počatie bábätka (aj jeho najväčšiu životaschopnosť pre tie ženy, ktoré už v minulosti potratili), určí presný čas oplodnenia , keď má žena ( alebo pár ) vybrané pohlavie dieťaťa, a za určitých okolností (pri presnom udaní vášho času narodenia) aj termín pôrodu. Kalendár výpočtov robí na 12 mesiacov. ...

 

a funguje mu to, nechce sa mi to hľadať, on sám má spústu detí, číslo sa pohybuje okolo 10, a vraj sa všetky narodili tak, ako chceli on a jeho žena ... vypočítal ich

toto sú veľmi dávne údaje, čítala som to pred mnohými rokmi, a nie raz, svojimi metódami plnil stránky novín v rokoch 60., v rokoch miernej oblevy, bol hodne kritizovaný a obdivovaný, ale dodnes funguje, úspešnosť je vraj 98 %

 

ako pozerám tie tabuľky, jeho metóda bude niečo podobné, sofistikovanejšie, ale podobné :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Netuším, či Dr. Jonáš ešte úplne normálne "funguje" aj dnes, ale pred pár desaťročiami aktívny bol.

Náš sused, tatko dvoch dcér veľmi, veľmi túžil mať nositeľa svojho mena, pokračovateľa rodu, a tak neváhal zaplatiť, len aby sa dozvedel, kedy má prejaviť maximálnu aktivitu, kedy k tomu vzácnemu okamžiku má dôjsť, aby aj on mal konečne vytúženého syna. Bol presvedčený, že tentokrát budú jeho aktivity korunované úspechom!

 

Nielen on a celá jeho rodina, ale hádam aj všetci v činžáku a kolegovia čakali na správu z pôrodnice. Keď sa dlhšie neozýval, všetci už stŕpali, že sa stalo niečo zlého. Bola z toho však len malá osobná tragédia "šťastného" otecka ... narodila sa mu ... tretia dcéra. Dievčatko to bolo mimoriadne pekné, celou rodinou milované a ... možno aj preto, že medzi dvoma staršími slečnami a touto treťou bol značný vekový rozdiel, dievčatko bolo všetkými rozmaznávané. Že by aj tatko mal pocit, že musí "odčiniť" to, že ju na začiatku neprivítal s otvoreným náručím?!

Dnes sú už všetky tri dcéry veľké, tatka obdarili vnúčatami ...

... a myslím, že dokonca sú tam traja, či štyria chlapci. :)

 

Nie je potrebné až tak neskonale veriť akejkoľvek teórii počatia a oveľa menšie sklamanie je pri

dodatočnom porovnávaní s tabuľkovými "prognózami", ako pri priamom porovnaní so skutočnosťou. :smile2:

Najhlavnejšie je, aby to malé bábo :bejby: ktoré príde na svet, bolo zdravé!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale áno, dr. Jonáš ešte existuje, má vyše 80, a jeho centrum http://centrumjonas.com/slovak.html funguje stále, a ako som včera prezerala net, ani záujem o neho a jeho metódy neklesá

 

http://zivot.azet.sk/clanok/3907/jonasove-deti.html bol článok k jeho osemdesiatinám

je to chlapík, ktorý má svojské zmýšľanie, konzervatívne názory, veľmi tvrdé a dokonca by som povedala bigotné, stačia tie dva články, aby človek pochopil, ako mu to myslí ... že ako počíta, je jeho výrobné tajomstvo, ale je predstavovaný ako vyštudovaný psychiater a astrológ.

 

mám pocit, že kedysi veľmi dávno, keď bol Dr. Jonáš v úzadí, v rokoch normalizácie a po nich, stále mal pacientky, a donieslo sa mi, že jednému známemu páru vraj vypočítal po mnohých neúspechoch počať dieťa netradične, cez dni ženy ... vraj to vyšlo. / bola som decko, a len moje dlhé uši zachytili čosi z hovoru dospelých /

takže, Dr. Jonáš a jeho tabuľky. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

práve na mňa tabuľka neplatí, mala by som byť chalan, ale čo viem dátumy narodenia a vek matky u iných, tak to sedí... :-)

 

kedysi dávno sa jedna moja kolegyňa pokúšala otehotnieť podľa Jonáša. ale to mala ešte kombinované s cvičením podľa Mojžišovej, lebo mala zdravotné problémy... ale nemala na to dosť trpezlivosti a vytrvalosti, tak nakoniec ostali pri jednom dieťati

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

My sme mali susedov, ktorí mali dve dcéry, naše rovesníčky (moje a sestrine). zaslúžilý otec rodiny tiež podľa vyjadrenia susedy (mimochodom, bola to veľmi pekná žena a aj tie baby obe boli fakt krásavice), vzdychal po dedičovi trónu, a tak sa obrátili tiež na dr. Jonáša. A riadili sa jeho radami, a hľa, dedič trónu naozaj prišiel na svet, bolo to veľmi pekné dieťa. narodil sa tak dajako v 1968 či 69, boli vtedy aj v novinách, zato o tom viem, aj keď som vtedy bola decko. Chalan mohol byť tak v puberte, keď sa odsťahovali z nášho domu. Dnes je už sám otcom dospelej dcéry, tiež mimoriadne peknej aj šikovnej.

Hold, niekedy sa zadarí. :king: :bingo:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem ako je to s tou tabuľkou ani aké metódy používa Dr. Jonáš, ale spomenul som si že dávnejšie som čítal že podľa nejakého výskumu chlapi ktorí majú pokojnú povahu majú zvyčajne synov a výbušní dcéry. v mini štatistike ľudí ktorých poznám to dosť vychádza.

 

ako zaujímavosť dodám že chlapi ktorí pracovali ako obsluha alebo technici radarov majú väčšinou dcéry, ale či sa aj niekto vedecky zaoberal skúmaním takéhoto vplyvu mikrovlnného žiarenia neviem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

moji krstí rodičia majú troch synov (lebo krstný tata furt dúfal, že bude aspoň jedna dcéra), na ulici susedia mali zase dve dcéry, rovesníčky môjho brata a mňa... možno po desiatich rokoch sa zase pokúsili o syna a mali zase dcérku a po dvoch rokoch ešte jednu... potom to už vzdali... môj ujo mal 5 detí - najstaršia a najmladšia boli dcéry a medzi tým traja synovia... a veľa ľudí, čo poznám, má 2-3 deti a zastúpenie oboch pohlaví... ale neviem, či okem Jonáša ešte niekto dokáže ovplyvniť pohlavie dieťaťa

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

že chlapi ktorí pracovali ako obsluha alebo technici radarov majú väčšinou dcéry

 

Touto teóriou "sa obhajoval" aj náš bývalý šéf, ale my sme samozrejme "vedeli" svoje ...

... obhajuje sa, že nezvládol "mať" syna. :)

Keď sme už v kolektíve viedli chválenkárske reči o pohlaví našich detí, my, čo sme mali dvoch synov sme tvrdili ... nepotrebujeme mať dcéry, naši synovia budú môcť mať dievčat koľko len budú chcieť, alebo ... prvý syn, to je prototyp, ale ten druhý je už zdokonalený, všetky chybičky sú odstránené, a tretí, to by bola dokonalosť sama ... čo vy, čo máte raz syna, raz dcéru ... však vy doteraz neviete čo chcete ... ale to z nás hovorila iba slepá závisť. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som rada, že mám dievky. Asi natruc tým zvykom, že každý predpokladal, že chcem viac chlapca...neviem, prečo by som musela viac chcieť chlapca. Pravdaže, keby som mala syna - synov, rovnako by som ich mala rada, len by som ich asi trochu inak vychovávala. len som si nie istá, ako by sa tá výchova podpísala na nich, či by mali vlastnosti potrebné pre chlapcov...

Můj táta chtěl mít ze mne vždycky tvrdého chlapa. Splnilo se mu to jenom napůl. jsem natvrdlej (výrok zo show jednej brnenskej trampskej skupiny na Podřevnickém verpánku - Zlín - ).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

otázka chlapec či dievča vôbec, ale vôbec nenechávala chladnými ani našich predkov, ani babky, ktoré vedeli všetko, ono zistiť na ultrazvuku, keď už to je hotovo, je pomerne ľahké ... ale ako prísť k požadovanému výsledku ?!

 

Dr. Jonáš a tabuľky sú len jedna strana mince ... ľudová múdrosť má overených metód na mraky :D :

Pohlavie dieťaťa podľa stravy

 

Podľa ľudovej múdrosti to, čo pred počatím skonzumujete, ovplyvní to, čo príde o deväť mesiacov.

Ak chcete chlapca,

  • jedzte viac mäsa - čím červenšie, tým lepšie,
  • konzumujte slané desiaty,
  • budúci ockovia, dopĺňajte si zásoby limonád, hlavne koly.
Ak chcete dievčatko,

  • obaja jedzte veľa rýb a zeleniny,
  • poddajte sa chuti na čokoládu alebo konzumujte viac sladkostí.
Potešenie zo sexu

 

Dosť babských rečí o výbere pohlavia bábätka sú teórie o najlepšom spôsobe milovania sa, ak chcete ovplyvniť pohlavie dieťatka.

Ak chcete chlapca,

  • po sexe si na chvíľku ľahnite (údajne by „chlapčenská“ spermia mala predbehnúť „dievčenskú“...),
  • milujte sa v stoji,
  • vyskúšajte polohu zozadu,
  • zamerajte sa na potešenie partnera, ak muž dosiahne vyvrcholenie ako prvý, údajne je to zárukou, že sa vám narodí chlapec,
  • nechajte sa zviesť - ak partner navrhne milovanie, budete mať chlapca,
  • dievčatá, spite naľavo od partnera.
Ak chcete dievčatko,

  • vyskúšajte misionársku polohu,
  • pri milovaní by žena mala byť navrchu,
  • zamerajte sa na jej potešenie - ak žena dosiahne vrchol skôr, môžete vyzdobiť detskú izbu doružova,
  • preberte iniciatívu - ak žena iniciuje sex, bude to dievča.
http://tehotenstvo.r...dovej-mudrosti/
z celého tohto zoznamu som doteraz vedela len o jednej "zaručenej" metóde :o

niektoré sa mi dokonca zdajú ... nevymýšľali ich muži ?! :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

srandicky... :agree:

 

inac moja babka pochadzala zo siedmych deti...a napriek vsetkym statistikam to boli ..dievcata..neskor som sa dozvedela. ze povodne ich bolo...9 surodencov ..no aj tie co zomreli v utlom veku boli dievcata :zubiska: ..moj pradedo bol prirodny ukaz :thumbsup:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Da sa, ale treba to vediet. mam chlapca a neskor som si spravil dceru(dokonaly parik a som rad - ale v podstate je to jedno akeho pohlavia su deti, len mojou sikovnostou sme chceli aj chlapca(ja a zena dceru). Pri dcere - ked som zenu odviezol do nemocnici inak to bolo nad ranom(neviem ci som sa rozlucil) a tu som sedel aj po polnoci, mi zena povedala ako sa bude volat. Inak som tu iste pisal 16/12/2009.

Uz sa lucim, idem si zahrat karty. neviem, pre mna uz forum straca iskru.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Da sa, ale treba to vediet. mam chlapca a neskor som si spravil dceru(dokonaly parik a som rad - ale v podstate je to jedno akeho pohlavia su deti, len mojou sikovnostou sme chceli aj chlapca(ja a zena dceru).

 

trochu som si zopakovala tabuľky a povery z tejto témy, je to zrejme téma večná ...

ale toto je krásne tvrdenie ... na výrobu syna a výrobu dcéry je nejaká iná špeciálna šikovná technika, okrem Jonáša a babských povier ? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Už v čase keď som sem na Fórum dávala tabuľku určenie pohlavia ešte nenarodeného dieťatka som vedela, že anglický bocian nám prinesie bábätko, a že to bude dievčatko. Anglickí lekári si o pár mesiacov neskôr za potvrdenie "mojich výpočtov" vypýtali niekoľko desiatok libier a šťastným rodičom pridali k tomuto "nezáväznému" potvrdeniu ešte aj fotografiu ich nenarodeného dievčatka.

 

Dnes sa toto naše očakávanie stalo skutočnosťou, narodila sa nám Katuška /3340g/ ... :smile2:

... a po mojich dvoch synoch budú už aj u nás sukničky, korálky a bábiky.

Toto je ale všetko čo zverejním; žiadne fotografie sa na fóre určite neobjavia.

Na rozdiel od rodičov, ktorí svoje dievčatko budú musieť vychovávať,

ja sa "chystám" našu princezničku přiměřeně rozmaznávať /určite k ich "veľkej radosti"/.

 

Ešte malinká perlička:

Môj syn nie je žiadny parketový lev ... a keď už bolo zo všetkých strán potvrdené, že budú mať dcérku, neodpustila som si poznámku ... môj zlatý, je ti jasné, že teraz ťa v živote budú čakať aj rôzne povinné tančeky s dcérou! Mami, pre moje dievčatko urobím všetko, ak bude treba, aj tancovať pôjdem ...

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je správa ... a ešte aj predpoveď sa naplnila, britskí lekári vedeli len podľa prístrojov :D

 

krásnej Katuške, maminke, ockovi k tancovačke, babičke ... všetkým veľa zdravia, šťastia, spokojnosti a veľa radosti všetkým dospelým z minikatušky :klobuk:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dievčence, ďakujem krásne ...

Ani sa nenazdáte, príde vaša chvíľa a aj vy sem pridáte podobnú krásnu správičku. :)

 

Inak ... je zaujímavé sledovať, či bocian naozaj donesie bábätko podľa toho, ako udáva tabuľka. :)

... na druhej strane, však keby aj nie, s radosťou prijmete to, čo prinesie život ...

 

Naša Katuška nami všetkými riadne "zamávala" ...  :smile2: 

... za seba môžem povedať, že je úžasne sledovať video, kde je moje dieťa prešťastné so svojim dieťatkom.

Neviem, či sa to dá nazvať dvojitou radosťou ... to by asi nebol ten správny výraz, ale ...

... keď vidím nielen svoje malinké vnúčatko, ale aj šťastné svoje dieťa, to je krásny pocit.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A jeje...grandmother secretka...gratulujem...rozumnych babiciek nie je nikdy dost. Hovori sa, ze vnucata su odmenou za vlastne deti, tak si to uzivaj.

Osobne dufam, ze moje vnucata, budu ucineni anjeli, lebo mna dnes

ten moj pubertak, tak nasral, ze az...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

12 dnovej malej cucoriedke gratulujem, ze to cele zvladla..

aj babke gratulujem.. a prajem jej, nech sa nezblazni od stastia, ved su v poradovniku este dalsi cakatelia, bolo by to nespravodlive :)

:kvet: 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov