informator Zverejnené 19. Január, 2014 Zverejnené 19. Január, 2014 hm, a kto by to vysetril ? Pokial slo o okradanie v ramci RKC, tak zjavne chyba zalobca. A ja nehovorim ako to je, ale ako to vyzera. To bolo podstata, a ako to vyzera, to je vdaka praci ludi v RKC a v mediach. Sikovne to teda nebolo Pokial ma vedomost, tak finanncne operacie na arc. urade v Trnave vysetruje na podnet arc. Bezaka (alebo jeho nastupcu) prokuratura. A este by som ti rad posunul informaciu, ze za posledne 3 roky papez Benedikt odvolal 400 knazov z podozrenia z pedofilie a pod. veci. Tak sa mohol medzi nimi ocitnut aj arc. Bezak. Takže Bezáka si tu verejne obviňoval z vymyslených a nepodložených prehreškov iba v rámci popularity? Nikoho som neobvinoval, iba som poukazoval, ze vsetko mohlo byt aj opacne, ako to sa snazil a aj sa snazi prezentovat arc. Bezak. Vid. hore vyssie. Tak necitaj medzi riadkami.
tyso Zverejnené 20. Január, 2014 Zverejnené 20. Január, 2014 no, kedze teda vies preco odvolal tych 500 knazov a pri Bezakovi su len dohady, tak to skor hovori o niecom inom, ze ? 2
informator Zverejnené 20. Január, 2014 Zverejnené 20. Január, 2014 Znovu si domyslas a reagujes na nieco, co nie je v prispevku.......no som si na to uz na tomto fore zvykol a teba mozno potesi, ze nie si taky sam :). Tych 500(?) odvolanych (ja som myslel, ze som dobre si zapamatal pocet (400), no teraz uz som zneisteny) knazov, bolo oznamenych v rade OSN. Samozrejme, ze sa neuviedli mena (asi aj v cirkvi plati prezumpcia neviny, pretoze islo o podozrenie) a teda sa s istotou neda povedat, ze je medzi nimi aj arc. Bezak. Preto len tvrdim, ze je to mozne. Tak to nehovori o niecom inom.....ci?
game Zverejnené 20. Január, 2014 Zverejnené 20. Január, 2014 ku konšpiratívnym dôvodom, ktoré tu uvádza info, kvapka konšpirácií priamo zo zdroja výsostne relevantného - teda keď je "portál o dianí v katolíckej cirkvi a kresťanskom svete" Svet kresťanstva dosť relevantný pre infa ... : ) toto sú tí kresťania "pokonciloví", ktorí neplačú za omšou v latinčine a za ťažkými zlatom vyšívanými omšovými rúchami a podobne ... ale v komentároch sa tam vyskytujú, radi sa oháňajú slovom "heretik", podľa tejto kategórie kresťanov katolíkov pápežskejších než pápež je každý, kto je ľudský a rozpráva jazykom zrozumiteľným pre svet a nosí rifle a čierne topánky namiesto červených heretik a vyslanec satana / pokonciloví takto pomenúvajú aj Františka, nieže nejakého Bezáka / mimochodom, s Bezákom bolo odložených aj hodne kňazov, o čom sa veľmi nerozpráva - aj z môjho rodného mesta dvaja relatívne mladí kňazi, štyridsiatnici, ktorí tam fungovali od roku 2000 a pomaly dávali farnosť a všetko okolo dohromady vrátane rekonštrukcií / je to dlhá história, a nie je tu dôležitá / ... ľudia-farníci ich mali radi, presunuli ich na druhý koniec republiky do malých farností, každého inde, lebo boli otvorene na Bezákovej strane.farnosť teraz spravujú dvaja starci v dôchodkovom veku. toto s pedofíliou nemá absolútne nič. tak poďme na konšpirácie katolíkov z katolíckej stránky, tých ktorým sa farizejstvo zjavne prejedá - sú rozhodne inej úrovne ako obligátne pedofilné obviňovania : Portál Svet kresťanstva ako prvý odhalil skutočné dôvody odvolania trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka. 1. Nenosil masku Rehoľník Bezák si po biskupskej vysviacke nenasadil masku hierarchu, ktorá má vzbudzovať rešpekt, poslušnosť a dojem bezchybnosti. „Je nesmierne ťažké byť tým, od ktorého sa očakáva múdre a správne vyjadrenie, je náročné pôsobiť v konglomeráte záujmov, ktoré tu stále sú,“ povedal v rozhovore pre .týždeň. Nezahalil sa dymom kadidelnice, ale vieru žil a hlásal uprostred obyčajných ľudí. Trúfalo si dovolil byť obľúbenejší ako iní biskupi.2. Otvoril diecézu Arcibiskup Bezák od začiatku hovoril o prebudovaní mentality diecézy. „Arcibiskupstvo potrebuje taký priestor, ktorý mu pomáha, nepotrebuje všetky barokové priestory, vysoké a dlhé chodby, stredovekú veľkosť. Prebudovanie diecézy je tiež mojou víziou, vytvoriť dynamickú kúriu, menšiu, takú, ktorá by zodpovedala aj pastoračným aj ekonomickým možnostiam,“ povedal v rozhovore pre český Katolícky týdeník. „Chcem väčšiu kompetenciu pre dekanov, nech oni rozhodujú vo svojom priestore, dekanáte. Aj pre kňazov, aby boli zodpovední za svoju farnosť. Nech neplatí, že všetko musí biskup schvaľovať osobne.“Odvolaný arcibiskup dokonca začal oceňovať aktívnych laikov Cenou biskupa Pavla Jantauscha. Symbolom otvorenosti cirkvi v Trnave sa stala ďalšia liberálna aktivita – Noc kostolov.3. Požadoval transparentnosť „Nebezpečenstvo, ktoré cítim aj pre seba, spočíva v tomto: dobre, som biskupom, teda v istom zmysle šéfom. Ale sú nejaké pravidlá, hranice, ktoré musím zachovať,“ povedal Bezák v rozhovore pre .týždeň. Dodržiavanie pravidiel požadoval aj od svojho predchodcu. Dokonca mal tú drzosť vykonať v diecéze audit a s jeho nelichotivými výsledkami oboznámiť Vatikán. Nebral ohľad na falošnú kolegialitu a v máji 2010 vypovedal v súdnom spore medzi .týždňom a arcibiskupom Sokolom.4. Rozumel si s nekatolíkmi a novinármi Pestré spektrum osobností, ktoré v posledných dňoch vyjadrili podporu odvolanému arcibiskupovi, je výsledkom jeho schopnosti hovoriť o viere bez náboženských fráz. Katolicizmus v jeho podaní bol úplne normálnym prejavom moderného človeka. „Odvolanie arcibiskupa zobralo aj mňa, nekatolíka. Svojimi slovami mi Bezák veľmi veľa dal,“ napísal na Facebooku šéf spravodajstva Televízie Markíza Lukáš Diko. A to je ďalší dôkaz Bezákovho zlyhania – bol obľúbený medzi novinármi.5. Počúval rock Beatles, Led Zeppelin, Rolling Stones, Deep Purple. Aj na týchto kapelách kedysi „fičal“ odvolaný arcibiskup. „V mladosti to bola súčasť môjho života. Nemožno to však chápať tak, že som bol ortodoxný rocker. Rovnako rád som počúval napríklad Collegium Musicum,“ povedal Bezák týždenníku Život. Vo februári 2011 si dokonca v trnavskej Katedrále sv. Jána Krstiteľa zaspieval s folkovou skupinou Metelica.Kvôli svojim "hriechom" už ale dospieval.Imrich Gazda P.S. Táto glosa nepomenúva skutočné dôvody odvolania arcibiskupa Bezáka. Je len nadnesenou reakciou na absenciu verejne známych dôvodov.
tyso Zverejnené 20. Január, 2014 Zverejnené 20. Január, 2014 informator, to bude tym ze nedavas ziadne overitelne fakty, ako obycajne. ja nesledujem ako sa odvolavaju biskupi v RKC, v mediach bolo ze v tom roku este odvolali dvoch a u oboch slo o verejne zname dovody. Pri Bezakovi ako dovod uviedi ze slo o obnovenie kolegiality slovenských biskupov, co sa da prelozit ze hlavny dovod je v tom ze nezapadol a ze ostatni nanho chodili zalovat. To je jediny komunikovany dovod. Ty naopak naznacujes ze mozno je homosexual ci pedofil. Papez mimochodom slubil ze pedofilov bude posuvat policii a ze ich nebude tajit. Ja neviem ako to bolo, ale tvoje naznacovanie bez akychkolvek indicii povazujem za nechutne a spinave. Ale v podstate ma to u teba neprekvapuje. 1
valcik Zverejnené 20. Január, 2014 Zverejnené 20. Január, 2014 tyso:informator evidentne načerpal informácie z bulvárneho serveru novinky.cz:http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/324906-za-zneuziti-deti-zbavil-papez-benedikt-xvi-knezstvi-na-400-duchovnich.html Podľa článku, ktorý zverejnila britská BBC minulý utorok a o ktorý sa novinky.cz opierajú, ďalších 400 kňazov ešte len čaká na prešetrenie svojich prípadov pred tribunálom:http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25788864 The latest statistics reveal the number of priests defrocked in 2011 and 2012 was more than double the 171 priests removed in 2008 and 2009, when the Vatican first provided figures.The Vatican also sent another 400 cases to either be tried by a Church tribunal or to be dealt with administratively, AP reports. A tu je starý článok, podľa ktorého Benedikt za posledné dve dekády vo väčšine prípadov sexuálneho zneužívania nejednal priamo, ale nechával namiesto seba rozhodovať jednotlivé diecézy:http://www.bbc.co.uk/panorama/hi/front_page/newsid_8985000/8985835.stm Only a tiny number of such cases ever reached Cardinal Ratzinger's office. Most were dealt with by local churches or other Vatican offices. Ako to ale všetko súvisí s Bezákom, to už vie asi iba informator, pretože obidva články sa zaoberajú výlučne kňazmi, ktorí boli obvinení zo zneužívania maloletých. -_-
informator Zverejnené 20. Január, 2014 Zverejnené 20. Január, 2014 ku konšpiratívnym dôvodom, ktoré tu uvádza info, kvapka konšpirácií priamo zo zdroja výsostne relevantného - teda keď je "portál o dianí v katolíckej cirkvi a kresťanskom svete" Svet kresťanstva dosť relevantný pre infa ... : ) toto sú tí kresťania "pokonciloví", ktorí neplačú za omšou v latinčine a za ťažkými zlatom vyšívanými omšovými rúchami a podobne ... mimochodom, s Bezákom bolo odložených aj hodne kňazov, tak poďme na konšpirácie katolíkov z katolíckej stránky, tých ktorým sa farizejstvo zjavne prejedá - sú rozhodne inej úrovne ako obligátne pedofilné obviňovania : Na toto tvoje oznacenie mojho pohladu na predmetnu vec, ako moja konspiracna teoria (ci dovody), si ako dosla? Ked ja mam na nejaku vec iny nazor, tak je to hned konspiracia? To tiez by sa teda aj dalo oznacit tvoje (a nielen tvoje) nazeranie na predmetnu vec, ako konspiracna teoria? Ja to tak nehodnotim. Je to tvoj pohlad, ktory je odlisny od mojho. Na upresnenie, ale ja tiez predsa nikde netvrdim, ze mam pravdu, len posuvam vec do roviny, z ineho pohladu. Tak neviem naco tu vesias akesi portaly a davas ich mne do pozornosti. Aky mas na to dovod?A este, co sa tyka vymeny knazov, tak tie su viac-menej pravidlom a aj nutnostou v knazskom povolani....nie su ziadnym prekvapenim. To tiez potom vyzera, ako tvoja konspiracna teoria :(.informator, to bude tym ze nedavas ziadne overitelne fakty, ako obycajne. Ty naopak naznacujes ze mozno je homosexual ci pedofil. Papez mimochodom slubil ze pedofilov bude posuvat policii a ze ich nebude tajit. Ja neviem ako to bolo, ale tvoje naznacovanie bez akychkolvek indicii povazujem za nechutne a spinave. Ale v podstate ma to u teba neprekvapuje. Ako to ale všetko súvisí s Bezákom, to už vie asi iba informator, pretože obidva články sa zaoberajú výlučne kňazmi, ktorí boli obvinení zo zneužívania maloletých. -_- Kliknite si, vy dvaja, na vcerajsie vecerne spravy na RTVS. Je to tam overitelne a je som to zaregistroval tam.
tyso Zverejnené 20. Január, 2014 Zverejnené 20. Január, 2014 no ale odvolanie biskupa a zbavenie knazstva sa mi javi ako dve rozdielne veci.
valcik Zverejnené 20. Január, 2014 Zverejnené 20. Január, 2014 Kliknite si, vy dvaja, na vcerajsie vecerne spravy na RTVS. Je to tam overitelne a je som to zaregistroval tam. Stream nesledujem, ale tu máš správu z tlačovej agentúry SR, podľa ktorej pripravila STV svoju reportáž:http://www.teraz.sk/zahranicie/benedikt-xvi-knazi-pedofili-prepustenie/70927-clanok.htmlSpájanie Bezákovho prípadu s hromadným suspendovaním pedofilných kňazov mi pripadá ako poriadny úlet, človeče! Myslíš to naozaj vážne? 1
dead Zverejnené 21. Január, 2014 Zverejnené 21. Január, 2014 To sme sa uz dostali do fantasknej roviny -a nezral on nahodou male deti? Neuveritelne spiny vedia byt tito ludia :)
informator Zverejnené 21. Január, 2014 Zverejnené 21. Január, 2014 no ale odvolanie biskupa a zbavenie knazstva sa mi javi ako dve rozdielne veci. Neviem v com vidis akusi rozdielnost. Aj biskup je knaz a nie nejaky nedotknutelny ufon. Stream nesledujem, ale tu máš správu z tlačovej agentúry SR, podľa ktorej pripravila STV svoju reportáž:http://www.teraz.sk/zahranicie/benedikt-xvi-knazi-pedofili-prepustenie/70927-clanok.htmlSpájanie Bezákovho prípadu s hromadným suspendovaním pedofilných kňazov mi pripadá ako poriadny úlet, človeče! Myslíš to naozaj vážne? Takze som to dobre zachytil. Ale preco by spajanie bolo akymsi prehreskom? Hoci ja nespajam nikoho s nikym a nicim, iba poukazujem, ze to mohlo byt aj inak. A ze to mohlo byt aj inak, je tak isto pravdepodobne, ako aj ze to nebolo inak. A v tom linku sa spominaju knazi co boli podozrivy s tej "ciernej" prace a preto aj boli odvolany. Teda neprislo k tomu, aby sa mozno prejavili "naplno". Mohol k nim kludne patrit aj arc. Bezak, ale aj tak isto nemusel.
Vilma Flinstonova Zverejnené 21. Január, 2014 Zverejnené 21. Január, 2014 informator, na rovinu: čo máš proti nemu? Veď ty si tu - prepáč mi za výraz - vymýšľaš čím ďalej, tým väčšiu špinu na neho.No ale ako sa vraví:Nikto nie je doma prorokom.AleboPrišiel medzi svojich a oni ho neprijali.Podobne ako Ježiš Kristus.Keby bol arc. Bezák žil v tých časoch, už by bol nebohý. 3
dead Zverejnené 21. Január, 2014 Zverejnené 21. Január, 2014 A ze to mohlo byt aj inak, je tak isto pravdepodobne, ako aj ze to nebolo inak. Tuto vetu treba tesat do kamena, tu bolo logike ucinene zadost :) Ak by Bezaka odvolal Ratzinger z dovodu, ktory sa tu snazi vymalovat informator, dopustil by sa jedneho, povedzme to v katolickej hantyrke -prehresku, Neoznamil podozrenie z porusenia zakona organom cinnym v trestnom konani. Neviem ako inde, ale u nas sa take spravanie rovna trestnemu cinu. Aj ked sa v minulosti takto papez niekolkrat zachoval, dnes to zostane iba v rovine zbozneho priania informatora :)
valcik Zverejnené 21. Január, 2014 Zverejnené 21. Január, 2014 Dead:Nehovoriac o tom, že Bezák bol akurát odvolaný z biskupského úradu aby nemal prístup k ďalším kompromitujúcim informáciám o hospodárení trnavskej arcidiecézy, ale aj naďalej zostáva kňazom a pôsobí v akejsi talianskej reholi. Bojím sa ale, že informatorovej smrtonosnej logike čelíme zbytočne. :(
iskra Zverejnené 22. Január, 2014 Zverejnené 22. Január, 2014 Prišiel medzi svojich a oni ho neprijali. Človek je tým, čím je v Božích očiach.Stále to bude tak, že jedni budú človeka chváliť ...., a druhí haniť...Kde je láska je aj obeta ... Obeta si žiada veľkú pokoru, ona dokáže prijať pohŕdanie, výsmech, nepochopenie ..Ja vnímam arc. Bezáka ako dobrého človeka, kňaza... Nemyslím si, že je mu cudzia čestnosť, spravodlivosť, pravá viera, nie je mu cudzia modlitba, ľudskosť, správne činy, láska i obeta. Myslím si , že mu záleží na tom, aby správne plnil Božiu vôľu. 1
informator Zverejnené 22. Január, 2014 Zverejnené 22. Január, 2014 Tuto vetu treba tesat do kamena, tu bolo logike ucinene zadost :) Ak by Bezaka odvolal Ratzinger z dovodu, ktory sa tu snazi vymalovat informator, dopustil by sa jedneho, povedzme to v katolickej hantyrke -prehresku, Neoznamil podozrenie z porusenia zakona organom cinnym v trestnom konani. Neviem ako inde, ale u nas sa take spravanie rovna trestnemu cinu. Aj ked sa v minulosti takto papez niekolkrat zachoval, dnes to zostane iba v rovine zbozneho priania informatora :) Nie som az taky dychtivy po historickych uznaniach, takze netreba tesat :) .Ten kto odvolal arc. Bezaka, nespravil ziadny prehresok a ani iny velezradny cin. V civilnom sude je podmienkou jedna velmi dolezita vec......tam kde nie je zalobcu nie je ani sudcu. Ked sa teda niekto najde a poda na arc. Bezaka (ci niekoho ineho) zalobu, tak vtedy samozrejme sa nebude branit papez vydat obvineneho na stihanie organom cinnym v trestnom konani. To mas asi tak, ako ked sa, napr. clovek nachylny na nejaku chorobu, da preventivne zaockovat. Je niekde aj potvrdene, ze tu chorobu dostane akurat v tom roku, ked je zaockovany? Dead:Nehovoriac o tom, že Bezák bol akurát odvolaný z biskupského úradu aby nemal prístup k ďalším kompromitujúcim informáciám o hospodárení trnavskej arcidiecézy, ale aj naďalej zostáva kňazom a pôsobí v akejsi talianskej reholi. Bojím sa ale, že informatorovej smrtonosnej logike čelíme zbytočne. :( "smrtonosna logika"si zabil, bracho! Netreba smrtonosnu logiku, ale staci byt iba logickym homo :). arc. Bezak vykonava knazske povolanie u svojej rehole. Nema vlastnu farnost a teda je pod "kontrolou" svojho predstaveneho. Na to, ci je pod "kontrolou" za nejake odstranenie z dovodu pchania nosa do veci, co nemal (podla vas), alebo z dovodu, co som ja naznacil, tak to si netrufam zhodnotit......na to nestaci ani moja "smrtiaca logika" :).
valcik Zverejnené 22. Január, 2014 Zverejnené 22. Január, 2014 Na to, ci je pod "kontrolou" za nejake odstranenie z dovodu pchania nosa do veci, co nemal (podla vas), alebo z dovodu, co som ja naznacil, tak to si netrufam zhodnotit...... Bezák vykonával pri preberaní úradu iba svoju povinnosť, keď po svojom predchodcovi dôkladne skontroloval všetky aktíva a pasíva v účtovných knihách. Ako inak by mohol arcibiskup prevziať hospodárenie celej arcidiecézy, než dôkladnou kontrolou účtovných záznamov? Svoju morálnu povinnosť voči veriacim si podľa mojej mienky splnil výborne, keď odhalil zlodeja a defraudanta, ktorý spreneveril pol miliardy korún. O žiadnom pchaní nosa tam či onam som nepísal, to si vyprosujem! Voči emeritnému arcibiskupovi Bezákovi sa správaj tak neúctivo, ako len chceš, nakoniec ste obaja členmi rovnakej cirkvi, ale svoje výroky mi nepripisuj. :nono: A to, čo si naznačil, radšej vôbec nehodnotím. Ja som v súvislosti s Bezákom nezachytil ani jedinú informáciu, ktorá by ho čo i len okrajovo spájala s hromadnou exkomunikáciou pedofilných kňazov, preto to považujem iba za tvoj zlomyseľný výmysel. Nedoložil si to jedinou relevantnou informáciou. 1
informator Zverejnené 23. Január, 2014 Zverejnené 23. Január, 2014 Neviem, preco sa "zduvas" :(. Za to, ze ja mam na vec nazor, ktory sa, zialbohu, nestotoznuje s tvojou interpretaciou a presvedcenim, tak to sa nesmie? Ja na rozdiel od vas, tu na fore ponukam aj pohlad z inej strany a nesudim hned z akejsi naklonnosti k niekomu, ci niecomu, ako tu pritomna diskutujuca seslost. Ty nemas ziadne dokazy o svojom presvdceni a ani ja o svojom. No ty tu vynasas rozsudky a mna obvinujes z akehosi neuctiveho spravania sa k predmetnej osobe. Ak si vsimnes lepsie, tak ja tu nikoho neobvinujem. Ale to, ze arc. Bezak musel, ako dobry hospodar, prevziat to co popisujes, este neznamena, ze pri tom preberani narazil na nejake nezrovnalosti a preto bol "odstaveny". A aj keby bol objavil nejake pochybne obchody, tiez este neznamena, zo to bol dovod jeho odvolania. Vidis to jednostranne. Zlomyselnost je skor na tvojej strane, pretoze ani ty si nedolozil jediny relevatny dokaz a uz si odsudil :(. Vsetky tvoje "dokazy", su iba vytazok z medii.
dead Zverejnené 23. Január, 2014 Zverejnené 23. Január, 2014 Ten kto odvolal arc. Bezaka, nespravil ziadny prehresok a ani iny velezradny cin. V civilnom sude je podmienkou jedna velmi dolezita vec......tam kde nie je zalobcu nie je ani sudcu. Ked sa teda niekto najde a poda na arc. Bezaka (ci niekoho ineho) zalobu, tak vtedy samozrejme sa nebude branit papez vydat obvineneho na stihanie organom cinnym v trestnom konani. To mas asi tak, ako ked sa, napr. clovek nachylny na nejaku chorobu, da preventivne zaockovat. Je niekde aj potvrdene, ze tu chorobu dostane akurat v tom roku, ked je zaockovany? Neviem co si myslel pod "civilnym sudom", u nas existuje iba obcianskopravne konanie, na co by sa pochopitelne obvinenie z pedofilie nevztahovalo, to by sa riesilo v trestnom konani a v § 340 nasho TZ stoji, ze "kto sa hodnovernym sposobom dozvie, ze iny spachal zlocin, na ktory tento zakon ustanovuje trest odnatia slobody s hornou hranicou najmenej desat rokov /podla § 201 TZ o sexualnom zneuzivani je horna hranica prave taka/ a taky zlocin alebo trestny cin neoznami bezodkladne organu cinnemu v trestnom konani, potresta sa odnatim slobody az na tri roky" Ak teda v Bezakovom pripade nemozes najst zalobcu, nemozes sa hrat ani na sudcu, pretoze kyblami sraciek, ktorymi sa tu ohadzujes by si pocastoval aj milovaneho Benedikta, ze ano :)
informator Zverejnené 23. Január, 2014 Zverejnené 23. Január, 2014 Pod civilnym sudom som myslel to, co som napisal. Teda civilne pojednavanie ci stihanie. Kedze sa tu bavime o cirkevnom posudeni niecoho, tak som sa domnieval, vidim ze to bol omyl, ze ked napisem civilny sud, tak to kazdy pochopi, ako protipol cirkevneho sudu a nebude tu poucovat , ako sa cleni sudna moc a co kde patri. A co prosim ta takeho neuveritelne zleho vidis v mojich reakciach? Podobne reakcie tu preda posuvas aj ty...........jedine ze by si tak informovany a isty si tym, co vies naisto preukazat. Ja nikde predsa netvrdim, ze sa skutok stal. tak isto teda ani papez nemohol nikoho predat spravodlivosti, kedze nebolo priciny. Za podozrenie sa neda urcit miera previnenia, nieto este aj nejaky trest. Tie sracky mozes teda pokojne vyliat aj na svojuá hlavu. Nakoniec, ja tiez nikde netvrdim, ze arc. Sokol, je nejaky svatec, ale ani arc. Bezak, tiez nie je ziadny martyr, za ktoreho sa pasuje.
Vilma Flinstonova Zverejnené 23. Január, 2014 Zverejnené 23. Január, 2014 Myslím si, že ktokoľvek po arc. Bezákovi poučený tým, ako dopadol, sa radšej vzdá "čistého stola", len aby mal pokoj. Veď tak to chodí všade, aj vo svetských úradoch a inštitúciách či firmách - kde je niečo nekalé, tam kto na to poukáže, je odpísaný. Vendetta.A ako v svetských, tak isto aj v cirkevných kruhoch platí, že úspech sa neodpúšťa. Bezák mal úspech u ľudí, bol medzi nimi mimoradne obľúbený a vážili si ho aj mnohí neveriaci - a to mu tí menej obľúbení, tí, ktorí za 10 rokov nezískali toľko sŕdc ako on za rok, jakživ neodpustia. darmo budú hovoriť o láske - mne to vyznie falošne. mal sa podrobiť a držať jazyk za zubami, všakáno. A mal sa správať ako z 19. storočia a bol by mal pokoj, všakáno. mal sedieť za múrmi svojej kutice a vyliezť len na svätú omšu, a nie loziť medzi ľudí, všakáno, bol by mal pokoj. Info, tak by to bolo ok? Človek je tým, čím je v Božích očiach.Stále to bude tak, že jedni budú človeka chváliť ...., a druhí haniť...Kde je láska je aj obeta ... Obeta si žiada veľkú pokoru, ona dokáže prijať pohŕdanie, výsmech, nepochopenie ..Ja vnímam arc. Bezáka ako dobrého človeka, kňaza... Nemyslím si, že je mu cudzia čestnosť, spravodlivosť, pravá viera, nie je mu cudzia modlitba, ľudskosť, správne činy, láska i obeta. Myslím si , že mu záleží na tom, aby správne plnil Božiu vôľu.len niekedy to môže byť k nevydržaniu a myšlienka, že v Božích očiach sme si všetci rovní, neprináša útechu...keď človek nevidí ovocie svojej práce a svojich snáh, celkom dobre môže upadnúť do myšlienok ako "načo to všetko je vlastne dobré?". 1
iskra Zverejnené 24. Január, 2014 Zverejnené 24. Január, 2014 Arc. Bezák má môj obdiv, že nedržal jazyk za zubami, ak by sa tak zachoval každý človek, a to je jedno či v cirkevných kruhoch, na úradoch, súdoch, školách, nemocniciach, v politike .. , že chce človek čestne pracovať, žiť, konať dobro , bol by svet lepší, ešte krajší.Prečo by mal človek podporovať zlo? Arc. Bezák je silná osobnosť, veriaci človek, ktorý zobral na seba riziko, ktoré myslím si, že stálo za to ..., ak by človek čušal, bál sa, zakrýval veľké chyby, stále ustupoval, ak by sa človek nechal manipulovať, nechal ubližovať ľuďom, vtedy je to predsa nesprávne, zlé.. Kto rozkráda majetok, robí podlosti, kde je bordel, je správne na to ukázať , oznámiť, riešiť, napriek tomu, že človek utŕži rany, stratu niečoho, čo aj keď ako to človeka zabolí, ublíži, ale stále je to menšia strata ako to vzácne , čo zostane človeku ... čestnosť, láska k dobru, k sebe, k ľuďom ktorých miluje. Bez rizika sa nedajú uskutočniť veľké , hodnotné veci, dobro, priateľstvo... zázrak. :) Arc. Bezák má priateľov, nie je sám. Človek v núdzi pozná skutočných priateľov. Jeden priateľ = veľký poklad. Môžeme mať jedného priateľa, dvoch ... takým priateľom je aj Stvoriteľ. Ježišove slová: "Som pri tebe, aj keď sa stretneš s krížom. Rozpínam ruky, aby som ťa mohol objať. Moje srdce je otvorené pre teba. Môžeš sa v ňom skryť so všetkým, čo v tebe je."
Vilma Flinstonova Zverejnené 27. Január, 2014 Zverejnené 27. Január, 2014 Ospravedlňujem sa, pomýlila som sa, nemalo byť v mojom predošlom príspevku Vendetta, ale malo tam byť Omerta.
informator Zverejnené 28. Január, 2014 Zverejnené 28. Január, 2014 Myslím si, že ktokoľvek po arc. Bezákovi poučený tým, ako dopadol, sa radšej vzdá "čistého stola", len aby mal pokoj. Veď tak to chodí všade, aj vo svetských úradoch a inštitúciách či firmách - kde je niečo nekalé, tam kto na to poukáže, je odpísaný. Vendetta. :) . Podla seba, sudim teba?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz