Skočiť na obsah

Nokia - vzostup a pád

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Nokia, kedysi neohrozený hráč na poli mobilných telefónov, na ktorého sa konkurencia len ťažko doťahovala, asi zaspal na vavrínoch a nezachytil vlnu nástupov modernejších technológií (iPhone, Android), z čoho rezultujú čoraz väčšie problémy koncernu, ktorý je nútený prepúšťať a výrazne reštrukturalizovať. Výroba sa má presunúť do Ázie, dokonca aj vo Fínsku by sa mala zatvoriť posledná fabrika Nokie. Neistú budúcnosť Nokie spochybnili aj trhy, kde akcie Nokie klesli o viac ako 15%. Viac info...

Myslíte, že Nokia sa vráti na stratené pozície alebo príležitosť už zmeškala? V dejinách IT by to zďaleka nebol jediný prípad. Pripomína mi to, aj keď je to z inej oblasti, smutný príbeh grafických akcelerátorov 3Dfx.

• Odpovedí 3
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Tomáš

2

• Sniper

1

• Ryan Giggs

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Aby toho nebolo malo, tak posledny kvartal spadla Nokia po dlhej nadvlade niekoľkych rokov (od roku 1998) z 1. pozicie najpredavanejšich telefonov. Predbehol ju o par percent Samsung. Za posledne 3 roky sa predaj Nokie prepadol o cca 20%. Včera vyšla info, že Nokia predava aj sekciu luxusnych telefonov Vertu.

Mňa osobne to ale nijako neirituje, nikdy som nebol veľkym fanušikom Nokie ani som žiadnu nevlastnil.

• Pred 8 rokmi...
Zverejnené

Nokia ozila! Chvilu to bol Microsoft a teraz nejaki nadsenci zalozili znova a vyrabaju tie klasicke tlacidlove mobily podobne tym oroginalom co boli kedysi. Tak im drzim palce lebo u nesmartovych telefonoch su naj.

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Ja som mal velmi vela tych starych Nokii a aj novy typ mam co uz po reborne zacali byt. Ale uz tie stare som zlikvidoval kvoli nabijackam ze kazde malo inu a ta nova generacia nokii uz je na rovnaku ako smartfony ze s jednou nabijackou sa to da riesit...

eb3206995724e90406a9dcce194b06ff.jpg

Tu je nová reborn generácia a stará klasika. Modrá je dualsim tam mám O2 aj Orange a v čiernej mám Telekom.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov