iskra Zverejnené 5. Apríl, 2013 Zverejnené 5. Apríl, 2013 :) Ach jaj . Dôležité zachovať si pokoj a lásku. Milovať človeka a vedieť aj odpúšťať, byť ľudsky, veriť v seba, vo vlastné sily. Človek sa v živote môže aj potknúť, padnúť, dôležité je vstať a kráčať ďalej . Myslím si, že každý človek má vieru, ktorá človeka učí žiť, milovať.. Človek verí, že životné situácie, ktoré prežíva, ktoré ho očakávajú, že dopadnú pozitívne.Vieru je potrebné si zdokonaľovať a udržiavať stále, počas celého života. Pre veriaceho človeka je veľmi dôležitá aj viera v Boha. Pre nás nie je Boh len ilúzia ..., ocenila by som tiež u poniektorých viac pokory, úcty .. ďakujem. Viem, že nie každý človek je veriaci, to respektujem . Nakoľko sme v téme o Božstve Ježiša ... verím, že On miluje každého jedného človeka bezpodmienečnou láskou. Dôležitá je láska, ak milujeme, tak je ok. :flowers:
dead Zverejnené 5. Apríl, 2013 Zverejnené 5. Apríl, 2013 Pre veriaceho človeka je veľmi dôležitá aj viera v Boha. Pre nás nie je Boh len ilúzia ..., ocenila by som tiež u poniektorých viac pokory, úcty .. ďakujem.Viem, že nie každý človek je veriaci, to respektujem .Nakoľko sme v téme o Božstve Ježiša ... verím, že On miluje každého jedného človeka bezpodmienečnou láskou. Dôležitá je láska, ak milujeme, tak je ok. :flowers: Pavol z Tarzu pise v liste Korintskym okrem ineho toto: 13, Ale ak nie je zmŕtvychvstania, vtedy ani Kristus nevstal z mŕtvych. 14, No, ak Kristus nevstal z mŕtvych, tak je márna i naša kázeň, a márna je i vaša viera. 15, A potom sme najdení tiež ako falošní svedkovia Boží, pretože sme svedčili proti Bohu, že totiž vzkriesil Krista, ktorého nevzkriesil, ak tedy mŕtvi nevstávajú z mŕtvych.… a teraz budeme generalizovat Krestanstvo sa tymto nadobro stalo zistnou vierou, Pavol napisal nabozenstvo pre egoistickych pokrytcov. Pavlovi krestania sa nespravaju podla moralnych zasad a hodnotovych kriterii preto, ze by tak chceli zit, ale preto, ze im niekto slubil odmenu v podobe rozpravky o vecnosti, pripadne postrasil bububu! druhou rozpravkou o vecnom zatrateni. Do dnesneho dna sa vas nazbieralo cez 2 miliardy. Laska, viera a nadej? Keby Kristus nevstal z mrtvych, neznamenalo by to pre vas nic, nemali by ste podla apostola Pavla motivaciu spravat sa k ostatnym ludom slusne. V skutocnosti kazdy clovek mysli predovsetkym na seba, iba krestania sa to snazia dost zle a priehladne skryvat. Fuj :)
game Zverejnené 5. Apríl, 2013 Zverejnené 5. Apríl, 2013 :) Ach jaj . Dôležité zachovať si pokoj a lásku. Milovať človeka a vedieť aj odpúšťať, byť ľudsky, veriť v seba, vo vlastné sily.Pre veriaceho človeka je veľmi dôležitá aj viera v Boha. Pre nás nie je Boh len ilúzia ..., ocenila by som tiež u poniektorých viac pokory, úcty .. ďakujem. Viem, že nie každý človek je veriaci, to respektujem . Nakoľko sme v téme o Božstve Ježiša ... verím, že On miluje každého jedného človeka bezpodmienečnou láskou. Dôležitá je láska, ak milujeme, tak je ok. :flowers: iskrička, doporučujem dať toto, čo si napísala,dať výrazne na vedomie aj veriacemu kresťanovi, z ktorého kresťanská láska, skromnosť, odpúšťanie, pokora a úcta len tak prýšti - josemu : lepsie sa vam zije so sladkymi predstavami... muzi maju svoje ego, ze su niekym, hoci nie su nikym a zenske maju svoj sladky snicek o nevinnych dobrych detoch :agree:sprosti ste láskyplný bohabojný veriaci jose tu nadáva v diskusiách na Fóre tým, kto majú iný názor, do hovád, hlúpych a sprostých.iskra, dúfam, že ten tvoj príspevok o láske, pokore a úcte je smerovaný aj josemu.
informator Zverejnené 6. Apríl, 2013 Autor Zverejnené 6. Apríl, 2013 ............... a teraz budeme generalizovat Krestanstvo sa tymto nadobro stalo zistnou vierou, Pavol napisal nabozenstvo pre egoistickych pokrytcov. Pavlovi krestania sa nespravaju podla moralnych zasad a hodnotovych kriterii preto, ze by tak chceli zit, ale preto, ze im niekto slubil odmenu v podobe rozpravky o vecnosti, pripadne postrasil bububu! druhou rozpravkou o vecnom zatrateni. Do dnesneho dna sa vas nazbieralo cez 2 miliardy. Laska, viera a nadej? Keby Kristus nevstal z mrtvych, neznamenalo by to pre vas nic, nemali by ste podla apostola Pavla motivaciu spravat sa k ostatnym ludom slusne. V skutocnosti kazdy clovek mysli predovsetkym na seba, iba krestania sa to snazia dost zle a priehladne skryvat. Fuj :) Da sa generalizovat aj tak, ze kde by sme boli, keby nebolo krestanstvo. Mozno by sme doteraz hadzali deti do ohna, ako obetu nejakemu bozstvu (mozno by potom bola game spokojna), starych a chorych by sme pre zmenu vnimali ako nechcenu pritaz a podla toho by sme sa aj k nim chovali, viedli by sme vojny pre krasne Heleny, zeny by boli ako piate (mozno aj desiate) kolo u voza....a podobne zlepsovaky .
dead Zverejnené 6. Apríl, 2013 Zverejnené 6. Apríl, 2013 Hej, vlastne mozme byt radi, ze nam tu pred 2000 rokmi nastupil spolok altruistov a urobil poriadky :) Je uplne zbytocne pisat, koho a co vsetko ste za ten cas nahadzali do ohna, kde vsade ste viedli vojny, kolko miest ste vyplienili a aku ulohu hraju vo vasom prikladnom krestanskom zivote zeny, ze? 3
valcik Zverejnené 6. Apríl, 2013 Zverejnené 6. Apríl, 2013 Da sa generalizovat aj tak, ze kde by sme boli, keby nebolo krestanstvo. Mozno by sme doteraz hadzali deti do ohna, ako obetu nejakemu bozstvu (mozno by potom bola game spokojna), starych a chorych by sme pre zmenu vnimali ako nechcenu pritaz a podla toho by sme sa aj k nim chovali, viedli by sme vojny pre krasne Heleny, zeny by boli ako piate (mozno aj desiate) kolo u voza....a podobne zlepsovaky . To je skutočne nonsens. Pol tisícročia pred vznikom kresťanstva sme mali na území dnešného Záhoria keltské oppidum, ktoré je považované za jedno z najväčších v Európe - konkrétne na území dnešného Plaveckého Podhradia. Kelti nehádzali deti do ohňa, ani chorých nevnímali ako nechcenú príťaž, ba práve naopak. Žili v súlade s prírodou, vážili si a uctievali prirodzené prírodné cykly a žiadne vojny o Helenu neviedli, pretože ich vedmy a bylinkárky boli vo vtedajšom spoločenstve veľmi váženými osobami a ľudia sa riadili ich múdrymi radami. To bolo dávno pred tým, než Rimania skúšali zlikvidovať mladé kresťanstvo ešte v zárodku a keď nepochodili, tak ho adaptovali, upravili ho na svoj obraz dosadením vlastnej vojenskej a politickej štruktúry a začali ho ohňom a mečom šíriť po celom svete. Aj vďaka tomu dnes máme namiesto vzácnych keltských pamiatok po celých Karpatoch roztrúsené len hrdzavé železné kríže so štylizovanou podobizňou ukrižovaného chlapa. edit: Jedno sa kresťanom musí nechať, pri šírení Ježišovho odkazu sú dôslední, nedbajú na prekážky a nevynechajú jediný kút. :zubiska: 2
Populárny príspevok. Hellé Zverejnené 6. Apríl, 2013 Populárny príspevok. Zverejnené 6. Apríl, 2013 Da sa generalizovat aj tak, ze kde by sme boli, keby nebolo krestanstvo. Mozno by sme doteraz hadzali deti do ohna, ako obetu nejakemu bozstvu (mozno by potom bola game spokojna), starych a chorych by sme pre zmenu vnimali ako nechcenu pritaz a podla toho by sme sa aj k nim chovali, viedli by sme vojny pre krasne Heleny, zeny by boli ako piate (mozno aj desiate) kolo u voza....a podobne zlepsovaky . co moze byt lepsie ako rozculit sa hned zrana... mily informator, ak si si nevsimol, krestanstvo nevzniklo na zelenej luke, ale v pomerne civilizovanej antickej kulture, kde deti uz davno nehadzali do ohna ..a kde su zaklady Europy..nie v krestanstve, ale v antike..ci uz ide o pravo, alebo lekarske poznatky..ani Hipokratovu prisahu nezosmolil nejaky katolik..V antike ludia este neboli az tak pokrytecki aby museli viest vojny v mene boha..vtedy jednoducho slo o uzemie, moc, ci zlato..ako je to co svet svetom stoji...samozrejme okrem katolikov, ktori zacali viest vojny nie pre krasnu Helenu, ale pre skaredeho Jezisa... a uroven lekarskej vedy..nedaj sa vysmiat...to uz radsej Galenos ako nejaky stredoveky mastickar...podobne po nastupe krestanstva isla doprdele cela kultura na dlhe storocia...ak by si si mal vybrat svoj zivot medzi 8 stor. nasho letopoctu a 1. storocim pred Kristom..co by si zvolil???o tom ako krestansto dokalicilo ludom sexualny zivot ani netreba hovorit...a postavenie zeny sa zlepsilo ako???...zaviedol Jezis povinnu skolsku dochadzku?..rovnake sance na vzdelanie??? zena v krestansve bola v porovnani napr. so obyvatelkou st. Egypta v znacnej nevyhode...pouzivali pred krestanstvom ako palivo zeny s hrdzavymi vlasmi v takom hojnom mnozstve??ak vezmeme do uvahy, ze najvysie postavenie ktore moze zena v ramci cirkevnej hierarchie dosiahnut je - predstavena klastora...tak to je jake super, ci???tu je nieco viac..http://www.e-stredovek.cz/view.php?cisloclanku=2009020001 5
iskra Zverejnené 6. Apríl, 2013 Zverejnené 6. Apríl, 2013 Pavol z Tarzu pise v liste Korintskym okrem ineho toto: a teraz budeme generalizovat Krestanstvo sa tymto nadobro stalo zistnou vierou, Pavol napisal nabozenstvo pre egoistickych pokrytcov. Pavlovi krestania sa nespravaju podla moralnych zasad a hodnotovych kriterii preto, ze by tak chceli zit, ale preto, ze im niekto slubil odmenu v podobe rozpravky o vecnosti, pripadne postrasil bububu! druhou rozpravkou o vecnom zatrateni. Do dnesneho dna sa vas nazbieralo cez 2 miliardy. Laska, viera a nadej? Keby Kristus nevstal z mrtvych, neznamenalo by to pre vas nic, nemali by ste podla apostola Pavla motivaciu spravat sa k ostatnym ludom slusne. V skutocnosti kazdy clovek mysli predovsetkym na seba, iba krestania sa to snazia dost zle a priehladne skryvat. Fuj :)http://cs.wikipedia.org/wiki/Pavel_z_Tarsu Viera - podobné slová : nádej, láska, spása. Veriaci človek verí, že Boh je Stvoriteľ, JK vstal z mŕtvych .. Milujeme Stvoriteľa, ako svojho Nebeského Otca. Máme pred Ním rešpekt, dôverujeme Mu, milujeme Ho , pre Neho Samého.To máš niečo, ako s otcom, ktorý nás splodil. Ak s ním máme dobrý vzťah, tak mu dôverujeme, rešpektujeme, milujeme. Nevieme dokedy nám bude dopriate s ním žiť, ale aj keď nás smrť rozdelí, v našich srdciach ostáva žiť naďalej.Kristus zomrel, ale na tretí deň, vstal z mŕtvych. To je naša viera. Milujeme Ho a keď nadíde náš čas, predstúpime k Nemu , a ak sme žili čestný, slušný život, ak našou prioritou bola láska, tak budeme s Ním žiť naďalej. Dobrého Otca sa predsa nebojíme, ale rešpektujeme, dôverujeme, milujeme .. :yes_yes: iskrička, doporučujem dať toto, čo si napísala,dať výrazne na vedomie aj veriacemu kresťanovi, z ktorého kresťanská láska, skromnosť, odpúšťanie, pokora a úcta len tak prýšti - josemu : láskyplný bohabojný veriaci jose tu nadáva v diskusiách na Fóre tým, kto majú iný názor, do hovád, hlúpych a sprostých.iskra, dúfam, že ten tvoj príspevok o láske, pokore a úcte je smerovaný aj josemu.jose si to prečíta, tak ako iný človek. písala som to pre nás všetkých diskutujúcich. voliť slová by mali aj iní, netýka sa to len jeho, aj v iných témach sa stretávame s nadávkami, vulgarizmami a nie je to príjemné čítať.jose výrazom "h*****" reagoval na tento príspevok Do krista zas sneží, nech už ide celá táto vydrbaná zima aj s tým vydrbaným snehom niekam do psej matere!!!Aj v tejto téme si môžeme prečítať, nie veľmi slušné príspevky aj od iných diskutujúcich. Zosmiešňovanie, urážky, nadávky. Každý si to môže sám v kľude prečítať. Všetci by sme sa mali polepšiť, vstúpiť si do svedomia a slušnejšie sa správať. Preto som napísala aj príspevok o láske, pokore a úcte. jose, tomuto príspevku nerozumiem , ak chceš vysvetli, naozaj si chcel toto povedať?lepsie sa vam zije so sladkymi predstavami... muzi maju svoje ego, ze su niekym, hoci nie su nikym a zenske maju svoj sladky snicek o nevinnych dobrych detoch :agree:sprosti steje predsa ok, ak muž má zdravé sebavedomie a každý človek má svoju hodnotu ... a žena sníva o nevinných, dobrých deťoch, je šťastná ak sa stane mamou a o to je to oveľa krajšie , ak ten sen sa premení aj na skutočnosť. Je to krásne, vzácne, hodnotné. prečo potom "sprostí ste", ak už :smile2: tak bez toho "s" prostí ste, sme http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo/prosty 2
dead Zverejnené 6. Apríl, 2013 Zverejnené 6. Apríl, 2013 Viera - podobné slová : nádej, láska, spása. Veriaci človek verí, že Boh je Stvoriteľ, JK vstal z mŕtvych .. Milujeme Stvoriteľa, ako svojho Nebeského Otca. Máme pred Ním rešpekt, dôverujeme Mu, milujeme Ho , pre Neho Samého. Ale ja viem, ze ho milujete, to si mi nemusela pisat :) Otazka by mozno mala stat takto - Milujete nieco konkretne, co poznate, alebo iba vyfabulovany obraz, ktory vam niekto predostrel? Fakticky zakladatel krestanstva Pavol vam to v liste Korintskym napisal dost na rovinu. Nemala by zmysel vasa viera a kazen, keby nebolo zazrakov. To znamena, ze by ste nemilovali stvoritela, keby vam neslubil vecnost a Jezisa keby nevstal z hrobu? Ja byt nim, citil by som sa trochu blbo, keby sa mi tolke zastupy tlacili do zadku. Takou istou laskou totiz horia modrooke blondiny, ked pred nimi zaparkuje typek na lepsom aute :) 1
jose Zverejnené 6. Apríl, 2013 Zverejnené 6. Apríl, 2013 iskra, nejak to vysvetlovat nebudem, tito ... bez vyznania neunesu skutocnostto mas ako povedz pravdu, rozbiju ti hlavuvacsinou maju tisicky prispevkov, ja nemam ani 200 a uz sa idu zbesniet :)posledny mesiac napisem asi 2 prispevky za 3 dni a aj tak su hotovi ;) so zenami mas samozrejme pravdu, v poslednom obdobi zavidim vseobecne zenam a chcel by som byt radsej zenou. to samozrejme asi prejde, ale moznost mat dieta budem snad zavidiet cely zivot :-)
dead Zverejnené 6. Apríl, 2013 Zverejnené 6. Apríl, 2013 v poslednom obdobi zavidim vseobecne zenam a chcel by som byt radsej zenou. to samozrejme asi prejde, ale moznost mat dieta budem snad zavidiet cely zivot :-) off topic To bude asi nejake nedorozumenie. Keby som bol zenou, hned by som napisal, ze ti zavidim erekciu, aby si tu nespravodlivost predychal :)
Hellé Zverejnené 6. Apríl, 2013 Zverejnené 6. Apríl, 2013 so zenami mas samozrejme pravdu, v poslednom obdobi zavidim vseobecne zenam a chcel by som byt radsej zenou. to samozrejme asi prejde, ale moznost mat dieta budem snad zavidiet cely zivot :-)Transsexual???
alarm Zverejnené 6. Apríl, 2013 Zverejnené 6. Apríl, 2013 ....., tito ... bez vyznania neunesu skutocnost.Vážený jose.Ver čomu chceš, je to vec každého človeka, ale napísať, že toto je "skutočnosť" je niečo tak odvážne a nedokázatelné,( že to hraničí z fanatizmom), ako tvrdenie, že nás naočkovali prišelci z kozmu.Mimochodom, táto teoria sa dnes dá aspoň podoprieť dôkazmi a zmene DNA, ku ktorej došlo z neznámych dôvodov a je to asi jediný znak, ktorý nás líši od opíc, a ktorú som ja schopný skôr stráviť, ako absolútne nedokázatelnú teóriu o Bohu. 1
valcik Zverejnené 6. Apríl, 2013 Zverejnené 6. Apríl, 2013 v poslednom obdobi zavidim vseobecne zenam a chcel by som byt radsej zenou Závisti sa zbav čím skôr, pre kresťana je to jeden z hlavných hriechov. Radšej sa modli, nech Pán učiní zázrak a možno sa nakoniec vlastného tehotenstva aj pôrodu dočkáš. Existuje precedens, v minulosti to už Duch Svätý podobným spôsobom zariadil. ^^ 2
informator Zverejnené 7. Apríl, 2013 Autor Zverejnené 7. Apríl, 2013 Hej, vlastne mozme byt radi, ze nam tu pred 2000 rokmi nastupil spolok altruistov a urobil poriadky :) To je skutočne nonsens........... co moze byt lepsie ako rozculit sa hned zrana... Cim som vas tak "rozdrazdil"? Z vasej strany tvrdit, ze krestanstvo bolo vlastne nestastim pre ludstvo, je ok, ale ked ja tvrdim, ze krestanstvo bolo prinosom, tak je tretia svetova :( . Vase suverenne potieranie vsetkeho, co je krestanske, je teda len nasledok priciny. Pricinou v tomto pripade je to, ze antika a to, co by bolo - nebolo nasledovalo po nej, by bolo ovela prospesnejsie pre ludstvo ako krestanstvo. A to co?......... vyvestili druidi?
dead Zverejnené 7. Apríl, 2013 Zverejnené 7. Apríl, 2013 informator a co myslis, co je krestanske? Ja nepopieram vplyv krestanstva na nasu spolocnost, ale je iba nositelom hodnot, nie ich povodcom. Ludia by sa bez krestanstva bez problemov zaobisli. Takisto zbytocne precenujes svoje schopnosti, tri prispevky ako reakcia na jeden tvoj nie su ziadna tretia svetova :)
alarm Zverejnené 7. Apríl, 2013 Zverejnené 7. Apríl, 2013 Mňa osobne strašne irituje nie to, že niekto je veriaci , ale to, ako argumentujú...V princípe môžu byť tri varianty:1)Biblia je kniha, ktorú treba brať doslovne, a to ,čo tam je napísané je fakt.ak sa budeme držať tejto zásady, rýchlo je veriaci položený na lopatky, pretože sú tam vety, ktoré nie sú v súlade z ich vierou2)Biblia je len opis niečoho, čo sa dá interpretovať rôzne.Pri tejto alternatíve nie sú vlastne dané žiadne mantinely a každú vec opísanú v Biblii si môžem vysvetliť po svojom, pretože to nie je jednoznačné, a tým pádom nie sú zázraky, nanebovstúpenie a podobne3)Kombinácia 1) a 2), najhorší variant, pretože vysvetlenia budú účelové, a každá interpretácia je dopredu odsúdená na protiinterpretáciu. Ktorá z variant sa vám páči najviac?
valcik Zverejnené 7. Apríl, 2013 Zverejnené 7. Apríl, 2013 Ludia by sa bez krestanstva bez problemov zaobisli. Vidím to podobne, stačí pozrieť do Číny.Ako už bolo napísané vyššie, kresťanstvo mi neprekáža, len ma dráždi, keď veriaci vplyv kresťanstva na ľudskú spoločnosť zveličujú a preceňujú. Mnohé predkresťanské zvyky a zásady boli správne a dokonca aj lepšie, než tie, ktoré im neskôr mečom a oštepmi nanútili Rimania. ;) 1
iskra Zverejnené 7. Apríl, 2013 Zverejnené 7. Apríl, 2013 Ale ja viem, ze ho milujete, to si mi nemusela pisat :) Otazka by mozno mala stat takto - Milujete nieco konkretne, co poznate, alebo iba vyfabulovany obraz, ktory vam niekto predostrel? nie vyfabulovaný obraz .., proste veríme, že Stvoriteľ každého človeka pozná .., že sme všetci v Jeho milosrdnom srdci .. a všetci sme predsa konkrétne ľudské bytosti ... :)
alarm Zverejnené 7. Apríl, 2013 Zverejnené 7. Apríl, 2013 Z toho vyplýva, že mi neveriaci vám pomáhame, keď nemusí o nás viesť evidenciu.... na to by bolo treba 10 jadrový procesor... :thumbsup:
iskra Zverejnené 8. Apríl, 2013 Zverejnené 8. Apríl, 2013 Stvoriteľ každého človeka pozná .., že sme všetci v Jeho milosrdnom srdci .. a všetci sme predsa konkrétne ľudské bytosti ... :)alarm,toto, som písala o nás všetkých, veriacich aj neveriacich. :)
dead Zverejnené 8. Apríl, 2013 Zverejnené 8. Apríl, 2013 Ktorá z variant sa vám páči najviac? S ohladom na to, ze Pismo nie je jednoliaty monolit, je kazda varianta mozna, aj ked malo pravdepodobna. Pismo totiz obsahuje asi milion faktickych tvrdeni /alebo dva :)/ Praktizujuci krestan ktorejkolvek denominacie musi prijat cely jeho /treba povedat, ze schvaleny - dohodnuty/ obsah. Uvedomujuc si kapacitu mojho vedomia, neostava mi nic ine ako uznat, ze individualne preverit vsetky tieto tvrdenia nie je mozne. Ako nadejnemu veriacemu by mi teda ostavala iba jedna moznost. Uverit tym, co bibliu napisali, zredigovali, vycistili, dopisali, upravili, vysvetlili atd. To vsak znamena, ze veriaci clovek neveri v Boha, ale v obraz, ktory mu o nom niekto predostrel. Veri v prvom rade ludom, co tu 2000 rokov nieco zvestovali - niesli vsetkymi moznymi aj nemoznymi cestami informaciu z roku 0. Nakolko sa vsak jednalo a jedna o ludi, je myslim na mieste sa pytat, patrat a hladat -pohnutky, ktore ich k tomu viedli, ucel /ktorym okrem ineho aj svatili prostriedky/ a samozrejme vidiet vysledok, ktory dosiahli. Nikomu nevycitam, ked k takemu "poznaniu" dospeje skratenou cestou prostrednictvom institucionalizovanej "viery". Tazko si vsak bude predo mnou hladat padne argumenty, ked sa bude snazit nieco z nim prijateho poznania exaktne vysvetlit. Cely problem tejto komunikacie tkvie v tom, ze ludia nie su schopni/ochotni oddelit vieru od poznania. Nemozem predsa argumentovat niecim, co neviem a nikdy nedokazem fakticky podlozit, ale mozem v to verit. Ked mi iskra napise, ze Stvoritel nas vsetkych miluje, ako neveriaci k tomu nemam co dodat, take tvrdenie pre mna nic neznamena a nie je predmetom diskusie, ktorej by som sa chcel ucastnit. Podobne je to s nazvom a zadanim tejto temy, ..dufam ze si niekto nenahovara, ze hladame odpoved za tym otaznikom :) Nech nam teda veriaci odpustia, ale pri tej zaplave postovanych zazrakov nam ostava jedine. Neustale sa vracat na zem, ak teda vobec chceme diskutovat :) 2
iskra Zverejnené 8. Apríl, 2013 Zverejnené 8. Apríl, 2013 Ked mi iskra napise, ze Stvoritel nas vsetkych miluje, ako neveriaci k tomu nemam co dodat, take tvrdenie pre mna nic neznamena a nie je predmetom diskusie, ktorej by som sa chcel ucastnit.dead,pýtal si sa, ako neveriaci Ale ja viem, ze ho milujete, to si mi nemusela pisat :) Otazka by mozno mala stat takto - Milujete nieco konkretne, co poznate, alebo iba vyfabulovany obraz, ktory vam niekto predostrel? odpovedala som , ako veriaca nie vyfabulovaný obraz .., proste veríme, že Stvoriteľ každého človeka pozná .., že sme všetci v Jeho milosrdnom srdci .. a všetci sme predsa konkrétne ľudské bytosti ... :)ja verím tomu, čo som napísala a veriť môžem ... tak isto, ako aj ty si napísal, že neveríš ... a že také moje tvrdenie pre teba nič neznamená. Je to o tom, či človek je veriaci alebo neveriaci. myslím si, že ak chýba viera, že je to niečo podobné (jednoducho vysvetlené), ako keď človek, ktorý ešte nebol skutočne zamilovaný, tak vraví, že láska, vzťah .., to sú také romantické bláboly, alebo kto si neprivinul bábätko k srdcu, tak môže povedať, že decká sú len zarevané, kadia len do plienok ...
dead Zverejnené 8. Apríl, 2013 Zverejnené 8. Apríl, 2013 Ok. Vsimni si rozdiel. Ja si myslim, ze Boh neexistuje. V tejto teme, ani v ziadnej inej som to vsak do tejto chvile ani raz nenapisal. Podla mna by bolo zbytocne pisat a neustale opakovat nieco, co je z mojich nazorov evidentne. Tiez si nemyslim, ze by toto tvrdenie obstalo u vas veriacich. Nic by to pre vas neznamenalo a nikam by to neposunulo debatu. Samozrejme, mozme si kazdy stat na svojej zakladnej premise a do zblbnutia sa opakovat.. -Boh nas vsetkych miluje-Mne je to jedno, pretoze neexistuje.-Ale aj tak ta miluje-Ok, idem sa prejst von :) 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz