Skočiť na obsah

Elektronická cigareta?


dead

Odporúčané príspevky

Chcel by som zacal fajcit elektronicky, predtym nez prestanem uplne :)

 

Mate niekto skusenosti s elektronickymi cigaretami? Zhruba viem o co ide, ale ponuka je dost siroka, aj ceny rozdielne. Co sa podla vas oplati kupit? Tiez by zaujimalo, ako to pocitovo nahradza tradicne fajcenie, to je dost dolezite. V lietadle som si kupoval tie neelektronicke nikotinove nahrady a to mi moc pozitku nedalo...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

absolvovala som tú procedúru odvykania bez prechodu a bez barličky, takže moja osobná skúsenosť to nebude ... ale práve včera som čítala jeden článoček, kde elektronickú cigaretu odskúšava silná fajčiarka :)

aj s tým, že už roky nefajčím, ma ten článok zaujal, a dokonca si počkám, ako to dopadne, dúfam, že to dotyčná dáma napíše - skúsenejší skúšači jej predpovedajú, že nadšenie z elektronickej cigarety z nej opadne po dvoch mesiacoch ...

 

ja si myslím, že je to rovnako na chcení fajčiara, ako bežná cigareta ... ale blog je dobrý :

 

Vyzkoušeno - elektronická cigareta http://www.protivna-blondyna.cz/2011/10/vyzkouseno-elektronicka-cigareta.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

skúsenosti s tým nemám, ale pred časom sa mihla správa že to nejakému týpkovi v USA vybuchlo rovno v hube a dosť šeredne mu to upravilo fasádu.

ja radšej zostanem pri klasike. iba hľadám lacnejšie alternatívy v súvislosti s ohláseným zvýšením spotrebnej dane, asi oslovím nejakých kamionistov ktorí chodievajú cez HU.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mam odskusane ale len tak polovicato.

vysvetlim.

 

dostal som ju od partnerky, velkostou normalna ciga. funguje to na principe pomaleho znizovania davky nikotinu- napln kupujes aspon pri tomto type vo forme tekutiny v malej flastike, obsah nikotinu je uvedeny a v podstate zacinas s tou najvyssou davkou a pomaly znizujes.

problem u mna bol ze priatelka o tom prd vedela a kupila mi druhu najslabsiu napln. ja som bol lenivy starat sa tak som to cmulal z pasie ako ultralajtku a ani som sa k podstate nedostal.

pozitiva v mojom pripade: mohol som si bafnut kdekolvek- v praci v kancli, doma v posteli pri telke....dymu to robi habadej, je to len vodna para a navyse jemne aromaticka, bez akehokolvek rizika pasivneho fajcenia pre okolie. k tvojej otazke ci to "pocitovo" nahradaza fajcenie- tak 50/50. keby som nemal taku slabu napln tak by som ten pomer mozno upravil aj viac v prospech nahrady....

inac fajcit som prestal tak ze som zacal s boxom na stare kolena a myslienka na cigu ma pesla po prvom treningu- bol by som grcal len keby som ju videl.

podla toho co pises vsak sudim ze prestat nechces a potrebujes to ako akceptovatelnu nahradu. podla mna ak mas vo vacku krabicku tvrdych plus elektroniku pre prilezitosti kam s normalnou nemozes tak asi ano, odporucam.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

 

Naraz seknut sa s tym neodvazim, nerad by som, aby ma porazilo :) Ked mam "dobry" den, vyhulim 40 ks a to je uz silna zavislost. Ten blog budem sledovat, dakujem za link :)

 

clovek2

 

Pred nedavnom sa vo mne /doslova/ ozvalo nieco a to ziadna lacnejsia alternativa nevyriesi :)

 

chlapeczjuhu

 

No vidis, teraz uz viem, ze si mam pytat davku pre kona.. Trochu sa bojim tych pozitiv, co spominas. Napriklad moznost zapalit si kdekolvek. Vela cestujem vlakom a 4 hodinovu cestu rychlikom som zvladol bez fajcenia, cigaretu som vsak vytahoval este pred tym, nez som vystupoval z vlaku.Taka neskodna alternativa ma moze lakat a obavam sa toho prave preto, ze chcem prestat.

 

Som rozhodnuty skusit to a skusim to tak, ze tabak vysadim nadobro. Preto by som radsej nakupil v nejakom kamennom obchode, kde je moznost porozpravat sa s predavacom, chytit si to do ruky, s moznostou opakovanej navstevy a predovsetkym kupit si zasobu podla vlastnej bezprostrednej potreby a gusta. Predsa len, zhananie tej vodicky s abstinencnymi priznakmi v nedelu poobede nemusi prospievat mojej psychickej pohode :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Dnes my dosiel balicek

 

post-42-0-40000700-1334147412.jpg

 

Este dofajcim dymiace cigarety a vecer to vyskusam. Ked som to rozbalil, mal som dost. Po precitani navodu mi to pride asi tak technologicky narocne ako urobit si a nabit bongo :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a od úspešne dovŕšeného uvedenia do prevádzky a od prvého šluku prosíme raport, obtiažnosť, pocity, nášup do mozgu, do pľúc, všetko do podrobna.

 

mimochodom, dymiace si už mal nechať v polovici balíčka nedotknuté a pustiť sa do zázraku s parou ... už, šup šup.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

fiha to je nejaka luksusowa cigaretka, alebo cigara? moja ma velkost aj tvar aj vyzor normalnej cigy.

vidim ze aj tato sa naplna kvapalinou. ako ze zlozite? ja som odsroboval filter, natahol do striekacky (inzulinky) nikotin, strekol dnu, zasroboval, nabil cigu a tahal. u teba je to inac?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cigarety som radsej dofajcil, aby ma nekaralo :) Poslednu som zahasil asi o siestej, odvtedy iba inhalujem. Trochu som sa bal, ci to bude mat nejaky efekt, zo zaciatku ma to velmi neuspokojovalo, ale v navode pisu, ze sa ten bazmek musi rozpalit a zabehnut a nejaky cas to trva. Mam napln s 18 mg nikotinu na 1 ml a ked si teraz dobre potiahnem, citim aj take prijemne skrabanie v krku a cigaretovu chut, teda som viac ako spokojny. Cigarety som si nekupil, nemam doma ziadnu zasobu, uvidim, ako mi to bude chutit zajtra ku rannej kave, ale uz teraz mozem povedat, ze to predcilo moje ocakavania.

 

objednal som si toto

 

http://www.elcigareta.sk/ecigareta/eshop/12-1-E-CIGARETA-JOYETECH-eGo-T/0/5/113-E-cigareta-Joyetech-eGo-Tank

 

Po rozbaleni to vyzeralo ako hlavolam, ale teraz uz viem, co je na co. Su tam dve dost silne baterky, co u mna zavazilo, lebo travim 12 a viac hodin vonku. Trochu mi vadi, ze je to dost tazke a neudrzim to v ustach ako beznu cigaretu, ale rad si zvyknem :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

elektronických cigariet veselo pribúda, poriadnym tempom, akosi rýchlejšie, než som tak súkromne čakala - aj v mojom blízkom okolí, aj u susedov, dokonca na ulici som videla veľakrát za posledné týždne ten typ, aký si objednával / aspoň podľa fotky / aj dead.

 

ešteže tabakový priemysel zachraňuje mládež, tí trochu starší oné ... už dostávajú rozum :agree: :flowers:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 6 mesiacmi...

Chcel som napisat, ze do roka a do dna, ale vsak.. :)

 

E-cigaretu fajcim uz viac ako desat mesiacov, cigarety nefajcim rovnako dlho. Po asi pol roku som si kupoval dalsi, identicky "dual pack". Jednu baterku sa mi totiz podarilo rozbit, druha uz bola slaba a aj atomizery uz boli zanesene. Ceny isli medzi tym dole, to co stalo v aprili 82 eur sa da dnes kupit za 57 eur. 30ml napln za 9 eur mi vydrzi mesiac. Ak teda porovnam polrocne naklady e-fajcenia (110 eur), s tym, co som kesoval za dve krabicky Spariet denne (1080 eur), vychadza mi to dnes zhruba 10x lacnejsie. Dost dobry argument, podla mna.

 

Druhym dobrym argumentom je zdravie. Od casu co sa e cigarety rozsirili sa sice v mediach sporadicky objavuju clanky o ich moznej skodlivosti, ale okrem dobre znamych ucinkov nikotinu nikto nic ine nedokazal. Mozno prave naopak:

 

http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&akce=showall&clanek=6448&id_c=118429

 

Mne sa proste lepsie dycha, pribral som 10 kilo, teda aj lepsie je no a na zaklade toho si mienim vytvarat nazor na e-fajcenie. V case, ked mi odisla ta jedna baterka a druha uz prakticky nesla som dokonca 3 tyzdne vobec nefajcil, sam som bol prekvapeny, ze mi nikotin nejako extremne nechyba. Objednal som si vsak dalsi balik, lebo pri kave som sa citil trochu nesvoj. Niekedy v aprili budem rozmyslat, ci si objednam dalsiu varku, alebo ci s tym skoncujem nadobro. Kazdopadne mozem napisat, ze mi to pomohlo.

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dostal som pod stromček... Fajčím, alebo.... snažím sa na striedačku ....Problém vidím v chuti. Tá ozajstná lepšie chutí, asi tým, že fajčím Westky a tabak s príchuťou West nie je. Ale v byte ani s týmto nefajčím, Keď som si ju "zapálil " prvý krát a vyfúkol, syn začal kašľať...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Westky su silno aromaticke cigarety, ja som v nich citil aj kakao :) Od zaciatku fajcim naplne Liqua, bud American, alebo Turkish tobacco. Ta prva je prakticky bez chuti, ta druha je aromaticka. Druha vec je sila, jednak mnozstvo nikotinu a tiez vela zalezi ako si sluka "nazhavis" Casom som prisiel na to, ze ked stlacim tlacitko 2-3 sekundy pred a drzim ho tiez pocas tahania, je to dost dobry prask :) Daval to som skusat fajciarom, kazdy jeden zakaslal. Par som aj presvedcil a kupili si to iste co ja, Niekto taha s uspechom, niekto strieda. U mna na zaciatku zavazila jedna vec, chcel som prestat fajcit cigarety.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...
  • Pred 2 mesiacmi...

to nechápem, ako sa dá fajčiť elektronicky? Tak ďaleko moja predstavivosť naozaj nesiaha. Písať elektornicky, posielať niečo elektronicky, nakupovať niečo elektronicky, hoc aj cigarety, ok. Ale fajčiť...ako sa také čosi realizuje? Dá sa aj slopať elektronicky?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

funguje na nabíjanie a na batérie ...

v podstate nedymí, len vypúšťa takú trochu prevoňanú paru, žiadny popol, a nevdychuje sa decht ... tvar ako dlhšia cigareta ...

okrem toho je tam vecička, kam sa nakvapká náplň - tie náplne sú odstupňované podľa istého množstva nikotínu - pre slabších fajčiarov máličko, pre silenjších fajčiarov viac, v podstate to fajčiar cíti, ale nevdychuje do pľúc

 

ale ten systém náplní je pre mňa úplne nepochopiteľný, fajčila som strašne, neskutočne dlhé roky, prakticky od ranej puberty, jednu na mesiac, jednu na týždeň, jednu za deň, sedem za deň, desať, dvadsať, tridsať.

ale pre fajčenie samotné, nie pre nikotín. skončila som zo dňa na deň, po nechutnom počte rokov, ale nikotín mi nechýbal ani sekundu, ja som rada fajčila, pre fajčenie samotné, mne to chutilo a zamestnávalo všetky zmysly,  o tom som písala inde ...

ale práve preto nechápem, načo tam potrebujú tú nikotínovú náplň

/ hádal sa so mnou o tom raz jeden fajčiar, o tej potrebe nikotínu, neveril mi, ale to už je jeho problém  -_-  /

 

... mňa elektronické cigarety obišli, už ma nezastihli, ale v rodine sa občas nikotínová cigareta vytiahne, vo veľkej snahe prestať fajčiť, ale podrobne som si ju neobzrela ešte nikdy, nezaujíma ma  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som fajčila

- pre spoločenské kontakty - ísť na cigu s kolegyňami či kolegami a tak

- pre samé fajčenie

- na akciách som nevedela, čo s rukami,

- som sa rada pozerala na vyfukovaný dym,

pri tom, čo tu popisuješ ako el.cigu, by som vlastne nemala dôvod fajčiť. Takže som o nič neprišla.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslím, že nie, ty si o nič neprišla,
 

keď má skutočne niekto problém prestať, a je silný fajčiar, tak je to náhrada - a myslím, že hlavne pre tie "všetky zmysly" - rovnako zamestnávaš ruky nos ústa, oči, uši (škrtnutie zapaľovača či zápalky)  ... toto je hlavne o tom hnusnom návyku na fajčení, preto je zvyčajne ťažko odvyknúť.
nevieš čo s rukami, siahneš po cigy, chceš chvíľu pauzy, siahneš. ide sa von húliť, ideš, je tam zábava ...

 

ale píšeme tu o elektronických cigaretách ... niekto, kto to fajčí či fajčil, by napísal asi presnejšie, ale podstatu som tuším popísala : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov