Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Môj názor je taký že psychológ vie pomôcť napr. pri fóbiách proste pri nejakom konkrétnom probléme napríklad pri panike z červených autobusov alebo také niečo :zubiska: Ja som vystriedal troch, vždy sme spolu vyriešili to, čo ma momentálne vtedy trápilo, raz to bola nespavosť potom syndróm vyhorenia. Takže teraz spávam ako bábo aj prácu mám lepšiu ale nikdy sme sa nedostali k podstate, čo tieto stavy vyvoláva.Iba sme len kecali a kecali. Po x návštevách mi to už prišlo zbytočné a aj na nich som videl že už nevedia čo so mnou. Som vraj ťažký prípad :happyroll:

• Pridať bod 1
Zverejnené

V zivote som mala dve psychologicky (resp. jednu psychologicku a druhu psychiatricku).

Jednu som neznasala.

Druhu zboznovala.

Obe boli profesionalky a ziadne sarlatanky. Info, pokojne podkopavaj niecie schopnosti a ich vierohodnost, nezmeni to nic na skutocnosti, ze jedna z nich mi naozaj pomohla a dokazala ma spravne usmernit, a ta druha, kebyze jej to dovolim, mi tiez pomoze. Ani jedna zo mna nechcela nic vyrobit. Naopak; snazili sa mi dokazat, ze nech uz mam akykolvek problem, nie som v tom sama. A vsetko sa da zvladnut. Pokojne ich neuznavaj. Nakoniec mi to pripomina ako niekto neuznava vedcov, pretoze to nie je v sulade s ich vierou. OK. :lol:

Tak teda dobre. Nie su to sarlatani, ale su pijavice ludskych dusi a ich ega. Ked ti, ako pises pomohli, tak to si myslis len ty. A vies preco?...... lebo uz nie si a ani nikdy nebudes sama sebou. To uz nie si ty, ale niekto iny, pretoze mas v hlave (v podvedomi) "blokator", ktory ta usmernuje, dopravil ti ho tam ten "duchar", spravas sa podla neho. Vsetko sa potom v tebe casom nakopi a budes tam kde predtym a este horsie. To mas, ako ked sa niekto chodi predvadzat na plesy. Je to sama pretvarka a strojenost. Potom pride do svojho "kutika" a tam sa prejavi slobodne, je sam sebou.

Zverejnené

Potrebujes pomoc. Ale vaznu. Niekde ta do psychiatrie capnut a tam ta nechat, lebo potom po svete chodis, a taketo zvasty pises. Takymto stylom mozes rovno povedat, ze sa neoplati ist lekarovi, lebo ten ti chripku vylieci, ked ti lieky predpise... ale bu-bu-bu, ona sa ti vrati, a este horsie ako predtym! Umries!

Ty nie si normalny.

Zverejnené

Info, preboha to co je za tvrdenie, ze "duchar" (teda psycholog) dopravil niekomu do hlavy blokator, ktory ho potom usmernuje a sprava sa podla neho. Mno ja cumim! Znie mi to ako vyrok nejakeho schizofrenika, ktory sa boji mimozemstanov, ktori na neho vsade cihaju, aby ho zamerali...

Clemenza a k tvojmu prispevku, mno ani psycholog nie je vsemohuci a ak pacient nepovie vsetko, co ho trapi, je tazke prist na koren problemov...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Normalna fobia z toho, comu clovek nerozumie. Alebo nejaka zivotna trauma. Niekto urobi mlacku ked vidi klauna, iny sa rozzuri ked vidi klauna - a iny ma nervovy tik ked sa spomenie "psycholog". Diagnoza.

Zverejnené

Potrebujes pomoc. Ale vaznu. Niekde ta do psychiatrie capnut a tam ta nechat, lebo potom po svete chodis, a taketo zvasty pises. Takymto stylom mozes rovno povedat, ze sa neoplati ist lekarovi, lebo ten ti chripku vylieci, ked ti lieky predpise... ale bu-bu-bu, ona sa ti vrati, a este horsie ako predtym! Umries!

Ty nie si normalny.

Ak porovnavas chripku s diagnozami od psychologa, tak problem mas ty.....mozno sa ti vratili tie "vyliecene predstavy". Nic v zlom, ale ak si myslis ze psycholog je takym "supermanom", tak ty sa uz sama od seba ani nemozes v niecom samostatne rozhodnut, pretoze mas predpis od "dochtora". :(

Info, preboha to co je za tvrdenie, ze "duchar" (teda psycholog) dopravil niekomu do hlavy blokator, ktory ho potom usmernuje a sprava sa podla neho. Mno ja cumim! Znie mi to ako vyrok nejakeho schizofrenika, ktory sa boji mimozemstanov, ktori na neho vsade cihaju, aby ho zamerali...

Tem blokator bol samozrejme mysleny obrazne.......a schizofrenikov mi pripominaju psychologovia, co sa hraju na nezastupitelnych odbornikov a lekarov ludskych trapeni.

Zverejnené

To vies....dusevne choroby a poruchy se realne existujuce. Sice ich neprenasa chripkovy virus, ale dokazatelne existuju. Ale prave tenou predvedene popieranie reality je jednym z prejavom. Naozaj.

Normalny a dusevne zdravy clovek nebude popierat realitu. Aby sa tak stalo, musi byt dusevne naruseny, mat minimalne nejaky blok, alebo traumu. Jeho rozmyslanie nefunguje spravne. Je vadny. Pokazeny. Dusevne. To neznamena, ze je menejcenny, len ze je chory. Su ludia, ktori si neliecia aj ine choroby, takze moze zostat chory aj on. Ale nie je dusevne zdravy.

Zverejnené

Máš to márne, xeno. Debatuješ s človekom, ktorý ako člen RKC plne rešpektuje inštitúciu exorcizmu. Takíto ľudia väčšinou nezdieľajú názory, ktoré vo svete presadzuje WHO a zastávajú skôr presvedčenie, že rôzne poruchy osobnosti sú prejavom posadnutosti diablom. Je ironické, že takýto pomýlený človek, ktorý má hlavu plnú cirkevných doktrín a ktorý si nechá svojou cirkvou diktovať a obmedzovať každý aspekt svojho správania, obviňuje psychológov z umiestňovania akéhosi "blokátora" do hláv pacientov.

Zverejnené

...pricom vlastne byt veriaci nie je v rozpore s uznanim existencie dusevnych poruch. Nijak sa tym nepopiera existencia boha trebars. Ani sa tym nenarusuje autorita cirkvi, ci ucenia. Toto nebude v nabozenskej prislusnosti, ale v ludskej blbosti. Rovnakym koninam moze verit trebars maniak do new age a pod.

Zverejnené

Keby pápeženci uznali rôzne poruchy osobnosti ako chorobu, jednak by tým priznali, že sa po celé stáročia pri upaľovaní duševne chorých ľudí mýlili a zároveň by pripravili o chlebík celé zástupy moderných exorcistov. Je to slušne rozbehnutý obchod, katolíci vyháňajú diabla dnes a denne z tisícok obetí po celom svete. ^^

Zverejnené

u informatora sa mi zdá, že to bude trochu ináč ... nechcem rozprávať za informatora, môže to potvrdiť alebo vyvrátiť :

téma je prakticky viac o tom, že psychológovia boli / a sú / podľa autora témy prirovnávaní k "politrukom" kedysi na vojne, škatuľkovaním a vymývaním mozgu ...

ako sledujem posledné infove príspevky, dospelo to ešte ďalej, nechuť k psychológom sa zmenila na hrabanie sa v mozgu, blokátory a podobné veci ... pomaly to začína byť trochu strašidelné ...

aj keď z istého hľadiska chápem nechuť k psychológom, ´blokátory a zmeny v hlavách´ sú skôr doménou psychiatrov ... takže je to celé akosi nakrivo ...

• Pridať bod 1
Zverejnené

To vies....dusevne choroby a poruchy se realne existujuce........

Máš to márne, xeno. Debatuješ s človekom, ktorý ako člen RKC plne rešpektuje inštitúciu exorcizmu. Takíto ľudia väčšinou nezdieľajú názory, ktoré vo svete presadzuje WHO a .......

u informatora sa mi zdá, že to bude trochu ináč ... nechcem rozprávať za informatora, môže to potvrdiť alebo vyvrátiť :

téma je prakticky viac o tom, že psychológovia boli / a sú / podľa autora témy prirovnávaní k "politrukom" ........

Takze, vsetci tu pritomny "politruci", mate vobec predstavu o tom, co je to psychologia a psychiatria, ci aky je medzi nimi rozdiel?......alebo kde som "zatracoval odbor psychiatrie? Dakujem za odpovede.

Zverejnené

......alebo kde som "zatracoval odbor psychiatrie?

info :)

nože si to prečítaj ešte raz ... kde píšem pol slovom, že si zatracoval odbor psychiatrie ?

práveže som to navrátila k tvojej úvodnej téme o psychológoch ... :(

téma je prakticky viac o tom, že psychológovia boli / a sú / podľa autora témy prirovnávaní k "politrukom" kedysi na vojne, škatuľkovaním a vymývaním mozgu ...

ako sledujem posledné infove príspevky, dospelo to ešte ďalej, nechuť k psychológom sa zmenila na hrabanie sa v mozgu, blokátory a podobné veci ... pomaly to začína byť trochu strašidelné ...

aj keď z istého hľadiska chápem nechuť k psychológom, ´blokátory a zmeny v hlavách´ sú skôr doménou psychiatrov ... takže je to celé akosi nakrivo ...

Zverejnené

Ja len tak, tato tema tu ide. Nemam nazor. Ak ti ludia su uzitocni - a verim ze pri niektorych pripadoch su. A pomozu.

Inak ja neviem ako by mi pomohli a zena ma tam posiela. Priklad za manzelskym poradcom. Ze tam pojdeme, ci iny pomoze s alkoholom. Nepomoze.

Tiez tomu neverim. Ale su to prkotiny. Keby som mal ine zavazne defekty - alebo by som to odsledoval najlepsie u niekoho ineho - poslal by som na poradu.

Pr. informator je nabozensky zalozeny? Ja nie ,mne nepomoze ani pater. Inak mne nevadia ani farari ci cirkev.

Mozu tam byt slusni ludia.

Zverejnené

Človek bez emócii = normálny človek

http://www.diskusnef...normalny-clovek

psychologia a psychiatria urcite nie je veda ako trebars ostatna medicina

ked mate kaz na zube, je to jasne a jasna je aj liecba atd.

ked mate depresiu a predpisu vam napr. serotoninove antidepresiva, myslite, ze vam predtym zmeraju mnoztsvo serotoninu? ani nahodou

ked je dieta viac aktivne, nadopuju ho sedativami a poviete, ze bolo chore?

pojem "dusevna choroba" nie je ani definovany, sa tusim upusta od nazvu choroba a pouziva sa porucha

alebo v Norsku Breivik bol podla polovice psychiatrov schizofrenik a podla druhej polovice nebol, tak co je to za vedu, ked sa nevedia zhodnut ani na zavaznej diagnoze?

a ked je psychiatria vo vela "poruchach" nejasna a co skor psychologia? ;)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Nie su to sarlatani, ale su pijavice ludskych dusi a ich ega.

Bacha, nový pápež František vyučoval psychológiu na Colegio de la Inmaculada v Santa Fé.  :zubiska:

• Pridať bod 1
Zverejnené

CO keby si to skusil trocha sirsie podat, lebo neviem co mas na mysli tym vyucovanim psychologie.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Človek bez emócii = normálny človek

http://www.diskusnef...normalny-clovek

Emócie sú fajn, ale iba do chvíle, než sa vymknú spod kontroly.    ;)

Odpor poniektorých nevzdelaných kresťanov voči psychiatrii však plne chápem, staré a zakorenené povery sa likvidujú naozaj ťažko a chce to čas. Už Hippokrates hovoril o tom, že duševné poruchy môžu mať základ v rozličných biologických pochodoch ľudského organizmu, to bolo štyri storočia pred narodením Krista. Neskôr, v ôsmom storočí po Kristovi, začali moslimovia stavať prvé špecializované kliniky napríklad v Bagdade alebo v Káhire, v ktorých sústreďovali pacientov s narušenou psychikou a pokúšali sa hľadať klinické príznaky jednotlivých porúch. V tej dobe sa kresťanskí učenci ešte stále naplno venovali démonológii, psychicky chorých ľudí považovali za posluhovačov Satana, recitovali nad nimi veršíky z posvätných kníh a častokrát ich mučili aj popravovali. Exorcizmus je ostatne v katolíckom svete uznávanou a štátom dotovanou inštitúciou aj dnes, v dvadsiatom prvom storočí. :rolleyes:

• Pridať bod 1
Zverejnené

neviem si sama seba dosť dobre predstaviť u psychológa, možno tak že by som sa mala komu vykecať...ale aj to akosi neviem, či by som dokázala sa úplne otvoriť a hovoriť pred cudzou osobou, čo aj lekárom, o nejakých svojich najvnútornejších pocitoch či poryvoch, myšlienkach alebo čom. Ja síce som dosť otvorená, ale od istej doby vždy si nechávam zadné vrátka, aj pred najbližšími, a neviem, ako by som sa donútila aj tie otvoriť...

Viem, alebo verím, že psychológovia nejednému človeku pomohli, ale v čom tá pomoc spočívala?

Predstavte si situáciu: dospelá osoba (je jedno, či muž alebo žena), už osamostatnená, s partnerom, možno aj s deťmi (tie tu nehrajú úlohu). Na opačnom konci mesta rodičia, ktorí sa akosi nevedia zmieriť s tým, že ich decko si chce žiť svoj život, a nie ten ich, chceli by ho (a najlepšie aj s partnerom) mať neustále pod kontrolou a ovládať. Táto osoba vie, že tak to nemá byť, že je samostatnou jednotkou, a keď to rodičom pripomenie, že už je veľká a nepotrebuje kontrolu a ani príkazy, a keď bude chcieť poradiť, spýta sa, rodičia sa urazia, že čo také zlé povedali a že predsa sú rodina a stále ich má ako rodičov rešpektovať (!!!) a že šak príde čas, keď už nič nepovedia, ale už bude neskoro - a tá chudera (chudák) je s argumentáciou na konci. A nevie dostatočne odolávať takému správaniu. Svojich rodičov má rada, ale pri každom zazvonení telefónu už cíti napätie, lebo každý hovor sa začína buď sťažnosťami, alebo výčitkami, prečo nezavolá, že už 2 dni o nich nič nevedia.

A teraz  sa cíti pod takým tlakom, že aj sama cíti, že s ňou čosi nie je v poriadku, a tak navštívi psychológa. Ten jej povie, čo vlastne aj sama vie: že aj ona má nárok na svoj život podľa svojho a že v záujme svojho duševného pokoja má byť aj asertívna a ak začnú napr. s výčitkami, tak nemusí hľadať ospravedlnenie, prečo im nezavolala, ale má povedať napríklad, že ich má síce rada, ale nechce sa baviť o tomto, ale napr. o včerajšej akcii babkinho bridžového (či akého) klubu. A ak neprestanú, a melú si svoje, tak sa milo a zdvorilo rozlúčiť a položiť.

To vie aj sama, že by mala, ale nedokáže to spraviť a čím ďalej tým pod väčším tlakom sa cíti. A ak to aj spraví, cíti výčitky svedomia. Ako sa ich zbaviť, toť tiež otázka pre psychológa.

Alebo iná situácia:

osoba má kamarátku, s ktorou sa dlho pozná. Kamoška ju poprosí, či by jej nepožičala napríklad šaty na sobotu, náhle dostala pozvanie na nejakú spoločenskú akciu, a nestihne už nič na seba zohnať. Ok, to by nebol taký problém, šaty teda požičia, a kamoška jej ich vráti špinavé a poškodené. A čo teraz? Peňazí nazvyš nemá ani jedna, vymáhať škodu? Alebo čo? Na jednej strane sú to len šaty, a kamoška je inak fajn baba, ktorá tiež pomôže ak treba, na druhej - také šaty nerastú na strome a cíti zlosť na nezodpovedný prístup kamarátky. Ak by kamarátstvo ukončila, utrpeli by tým aj deti, lebo ich deti sa navzájom mali veľmi rady, a boli ešte moc malé na to, aby sa stretávali dakde mimo rodičov. A tiež, aj ked cíti zlosť, v podstate má tú babu jednu rada...a ani nemá povahu na to, aby sa s dakým hádala, což je dosť dôležité. Čo by radil psychológ, ako by to vyriešil? Má byť asertívna a vymáhať škodu, alebo má kamoške len vynadať s tým, že nabudúce jej nič nepožičia, alebo nechať to tak? A takú dilemu cíti pri každom konflikte, pretože jednoducho nemá povahu na to a otvoreného konfliktu sa vlastne bojí.

A teraz by som rada vedela, ako taký psychológ donúti oné osoby k správaniu, aké by im pomohlo udržať si duševné zdravie podľa možnosti bez väčších šrámov. Alebo ide "len" o "bútľavú vŕbu"? Ako to teda je? V čom spočíva pomoc odborníka?

Odpor poniektorých nevzdelaných kresťanov voči psychiatrii však plne chápem, staré a zakorenené povery sa likvidujú naozaj ťažko a chce to čas. Už Hippokrates hovoril o tom, že duševné poruchy môžu mať základ v rozličných biologických pochodoch ľudského organizmu, to bolo štyri storočia pred narodením Krista. Neskôr, v ôsmom storočí po Kristovi, začali moslimovia stavať prvé špecializované kliniky napríklad v Bagdade alebo v Káhire, v ktorých sústreďovali pacientov s narušenou psychikou a pokúšali sa hľadať klinické príznaky jednotlivých porúch. V tej dobe sa kresťanskí učenci ešte stále naplno venovali démonológii, psychicky chorých ľudí považovali za posluhovačov Satana, recitovali nad nimi veršíky z posvätných kníh a častokrát ich mučili aj popravovali. Exorcizmus je ostatne v katolíckom svete uznávanou a štátom dotovanou inštitúciou aj dnes, v dvadsiatom prvom storočí. :rolleyes:

mučenie a popravovanie neborákov s duševnými poruchami je hrozné a neľudské. Tiež recitovanie veršíkov sa asi minulo účinkom a so Satanom to asi má pramálo spoločné...Len ak mám pravdu povedať, z niektorých ľudí s daktorými duševnými poruchami mám strach a naozaj by som ich radšej videla izolovaných. Mali sme takého suseda, ktorý keď ho to chytilo, bol nebezpečný. A ako na potvoru, bol dosť fyzicky zdatný. S braním liekov si ťažkú hlavu nerobil, a tak človek nikdy nevedel dňa ani hodiny, kedy mu to zas prepne a čo bude považovať za dôvod na to, aby dakomu vybil zuby. Časovaná bomba. Už som tu o ňom písala. Nuž, aj keď pred ním som to nikdy nedala najavo, bála som sa ho a som rada, že je preč. Chudera jeho žena si s ním užila svoje.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Emócie sú fajn, ale iba do chvíle, než sa vymknú spod kontroly.    ;)

Nevzdelany krestan si urcite vsimne, ze tato tema je o psychlogii, co je, si (hoci nevzdelany krestan) myslim, rozdiel, ako medzi zubarom a sudnym patologom.

Zverejnené

Nevzdelany krestan si urcite vsimne, ze tato tema je o psychlogii

Chyba lávky, tvojmu bratovi vo viere josemu to akosi uniklo, tak som jeho jednostranný pohľad na vec doplnil zopár faktami. :zubiska:

Zverejnené

Eke pekne a obetave od teba :) . Akurat tie tebou spominane fakty mi v tom tvojom prispevku chybaju. No nevadi, mozno ani ziadne nie su :(.

Zverejnené

valcik, pri tej zaplave faktov si si ale pomylil psychologiu s psychiatriou ;)

Zverejnené

D'Ady, reagoval som na joseho a jeho sarkastický príspevok o psychiatrii. Nezmýlil som si nič, práve naopak. ;)

edit: Ak máte pripomienky k obsahu môjho príspevku, pokojne napíšte vlastnú verziu histórie, nech je sranda. Zatiaľ tu z vašej strany vidím len trolling a ironické poznámky, s čím konkrétne teda nesúhlasíte?

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov