vlasto1 Zverejnené 11. November, 2011 Zverejnené 11. November, 2011 Je to vôľa Boha, aby človek mal svoju slobodnú vôľu rozhodovať sa. aká slobodná voľba ? i zjavil sa mu boh a prikázal mu : ja som tvoj boh a nebudeš mať iného boha okrem mňa. o slobodnej voľbe to nie je.
tomassi Zverejnené 11. November, 2011 Zverejnené 11. November, 2011 práveže áno je to síce príkazale ty si stále môžeš vybraťbuď máš viacero bohov alebo nemáš boha žiadneho - si neveriaci Nezabiješ- môžeš zabiť, žiadna sila Ti neodčaruje nôž z ruky samozrejme keď sa proti píkazom-prikázaniam prehrešíšmusíš niesť dôsledky
iskra Zverejnené 11. November, 2011 Zverejnené 11. November, 2011 vlasto1, pokúsim sa ti vysvetliť , ako to ja, chápem. Je to o slobodnej vôli. Človek si sám môže voliť. :) Okrem slobodnej vôle, sme dostali aj rozum a nesmrteľnú dušu.Ctiť si slobodnú vôľu, to znamená, že nebudeme tolerovať akékoľvek zlo, zabíjanie, ...že nebudeme mať iného boha - obsahuje v sebe aj to, aby človek neuprednostňoval mamonu, neslúžil modlám, patria sem aj iné vecí napr. mágia, veštenie, povery.Ak sa rozhodneme odmietnuť Boha - je to naša slobodná vôľa, tak sme sami rozhodli a sami ponesieme zodpovednosť.Prijať Boha -naša slobodná vôľa :) rešpektovať , ctiť si život, zvieratá, prírodu, zem, správať sa ku všetkému s úctou. 1
pink Zverejnené 11. November, 2011 Zverejnené 11. November, 2011 Ak sa rozhodneme odmietnuť Boha - je to naša slobodná vôľa, tak sme sami rozhodli a sami ponesieme zodpovednosť. Prijať Boha -naša slobodná vôľa :) rešpektovať , ctiť si život, zvieratá, prírodu, zem, správať sa ku všetkému s úctou. ach jaj, ctim prirodu bez toho, aby som si myslela, ze maria bola tehotna panna a jezisko, ktory zacal hnit odkracal po svojich.. prosim vas, uz prestante tlacit na ludi zodpovednostou a hriechom... slobodnou volou sa vsetko da krasne obhajovat, je to katolicke zaklinadlo... mozno krestanske, ale katolici su najhlucnejsi...
iskra Zverejnené 12. November, 2011 Zverejnené 12. November, 2011 pink, Ubezpečujem ťa, že mám na zreteli svoju ľudskú krehkosť, uvedomujem si svoju hriešnosť, slabosť, nevedomosť... To, čo prezentujem vo svojich príspevkoch, je môj slobodný názor, moje presvedčenie, moja Viera v Najvyššieho, v Tvorcu neba i zeme ... a píšem , podľa svojho najčistejšieho vedomia a svedomia, ako najlepšie viem.. o tlačení na niekoho, to nie je pravda, sú to tvoje mylné myšlienky, tvoj problém. O tom, či kráčame po správnej ceste, to posúdi Boh. 1
wysky Zverejnené 12. November, 2011 Zverejnené 12. November, 2011 ak je boh vsadepritomny, je potom aj v pekle.. ? Boh v pekle nie je. Stojí na križovatke a sortíruje hriešenikov... Jedných do pekla, iných do neba... Pinkuš, nevidela si Michelangelov obraz Posledný súd... ? Hrozné... :niee: :)
informator Zverejnené 12. November, 2011 Zverejnené 12. November, 2011 A ty si videl fyzika, co robi vypocty na zaklade niecoho co nevidel a bez zavahania tomu veri.....? :cotisisi:
wysky Zverejnené 13. November, 2011 Zverejnené 13. November, 2011 informátorkoTo bolo mne?Ak mne, tak ti odpovedám áno. Napríklad tí, čo začali prví tvrdiť, že zem sa točí okolo slnka a nie naopak, to tiež nevideli najskôr na vlastné oči... :) Stačí ti taká odpoveď na otázku od predmetu témy?
informator Zverejnené 13. November, 2011 Zverejnené 13. November, 2011 Nie nestaci........videli to, tak neklam!
wysky Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 Nechce sa mi s tebou hádať, ani to tu rozvádzať, pretože to nie je téma ani kategória o fyzike. Tých ľudí, čo v niečo verili skôr, ako sa to jasne preukázalo by si našiel vo svete veľmi veľa. A ku svojmu poznatku dospeli rôznymi cestami, napríklad intuíciou, alebo dedukciou.
xenocide Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 Boh v pekle nie je. Stojí na križovatke a sortíruje hriešenikov... Ale potom nemoze byt VSADE-pritomny, ze? Peklo boh vytvoril, pretoze on vytvoril uplne vsetko. Stanovil pravidla podla ktorych peklo funguje, pretoze on je povodcom vsetkeho. Proste ak by sme tvrdili, ze boh v pekle nie je, ze peklo nie je jeho vytvor, ze do pekla nemoze zasahovat - poprieme krestanske vystetlenie boha ako vseveduceho, vsemocneho, tvorcu vsetkeho a povodcu vsetkeho. Uznavam, ze to bude zniet logickejsie - ale zase to ine INY boh nez je ten krestansky.
elfant Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 Boh v pekle nie je. Stojí na križovatke a sortíruje hriešenikov... Jedných do pekla, iných do neba... Pinkuš, nevidela si Michelangelov obraz Posledný súd... ? Hrozné... :niee: :) Musis sa rozhodnut, bud stoji na krizovatke a potom nie je ani v nebi, kedze si mu prisudil rolu regulovcika, alebo si si vylozil Michelangela nespravne. :) Hriesenici su predpokladam len zvycajny preklep, alebo nejaka nova kategoria ?
wysky Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 Ale potom nemoze byt VSADE-pritomny, ze? No čo ti mám na toto odpísať? Najlepšie sa hodia slová od Stana Štepku a Radošincov... Boh... Nikdy nie je tam, kde ho ľudia naviac potrebujú a vždy je tam, kde ho človek najmenej čaká... :) Musis sa rozhodnut, bud stoji na krizovatke a potom nie je ani v nebi, kedze si mu prisudil rolu regulovcika, alebo si si vylozil Michelangela nespravne. Momentálne musím len jedno, s udivením konštatovať, že v reáliách katolickej viery máš ešte dosť fatálne medzery. A prvé podozrenie som pojal v inej téme, kde si neopravil fatálny omyl spočívajúci v tvrdeniach, kto popravil Ježiša Krista. Na vine je dosť často dogmatizmus, s akým pristupuješ ku textu. :) Hriesenici su predpokladam len zvycajny preklep, alebo nejaka nova kategoria ? A Ježiš povedal... "Prvý hoď kameňom, kto si bez hriechu..." :) A rozvášnený dav sa v pokoji rozišiel.
elfant Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 Nastastie nie som povinny vyjadrovat sa ku vsetkym fatalnym omylom, ktore tu kto popise. Slobodne si vyberam, ku ktorym sa vyjadrim. :)Niekto pristupuje dogmaticky, iny zas dava svojim vyjadreniam tak volny priestor, ze sa casto stracaju az za obzorom. Tazko povedat, co je lepsie a co horsie. :)Ostatne, k tomu "fatalnemu omylu" si sa nevyjadril tiez. Znamena to, ze si to za omyl nepovazoval ? Ked v tvojom pripade sa ten dav zhromazduje tak casto, ze rozchadzat sa mu uz ani neoplati. :smile2:Na otazku si klasicky neodpovedal, tak uzudzujem, ze ti usli prsty pri pisani.
xenocide Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 Boh... Nikdy nie je tam, kde ho ľudia naviac potrebujú a vždy je tam, kde ho človek najmenej čaká... Princip je jednoduchy - pokial zoberies krestansku definiciu, mas to jasne. Pokial si krestansku definiciu zmenis podla vlastneho nazor - mas vlastneho boha, ale za jeho logicke nezrovnalosti si mozes uz len sam :) Ono z principu krestansky boh nie je jukebox - teda si nemozes navolit program co presne chces, vhodit mincu/modlitbu a automaticky to dostat. Nijake bozstva nefungovali ako Mister Pizza :) Biblia ma to tusim aj jasne vysvetlenie typu : "Bozie cesty/umysly su nevyspytatelne". Cize to kludne mozes brat tak, ze boh sleduje nejake svoje ciele a zamery, ktore ludia proste nechapu - trebars preto, lebo je to nad ich schopnosti. Ved bozstva sa vzdy venovali inym veciam a na inych urovniach, nez bezni smrtelnici, takze to nie je prekvapive. A bozstvo ani nema povinnost skladat ludom ucty za svoje ciny.
wysky Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 Nastastie nie som povinny vyjadrovat sa ku vsetkym fatalnym omylom, ktore tu kto popise. Slobodne si vyberam, ku ktorym sa vyjadrim. Iste, ja len že si slobodne "dusil" inú osobu a oduševnene si jej dokazoval jej neznalosti.... Niekto pristupuje dogmaticky, iny zas dava svojim vyjadreniam tak volny priestor, ze sa casto stracaju az za obzorom. Tazko povedat, co je lepsie a co horsie. Hm.. Ja viem celkom ľahko povedať, čo je lepšie. B) Na otazku si klasicky neodpovedal, tak uzudzujem, ze ti usli prsty pri pisani. Ale odpovedal... Skús sa trochu potrápiť. Alebo fatálne diery vo vedomostiach nepustia? :) edit.
valcik Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 Na otazku si klasicky neodpovedal, tak uzudzujem, ze ti usli prsty pri pisani. Stane sa každému, nebuď taký prísny. :zubiska:
vlasto1 Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 ešte jedno mi vrtá v hlave. jedná sa o kresťanského boha. ak je vševedúci, všade prítomný, všemocný a všeovládajúci načo potrebuje J. Krista ?nekafre mu J.K do remesla ? alebo mu to pomáha k nejakému vývoju ? a prečo nepotrebuje tohto pána boh židovský a moslimský ?
iskra Zverejnené 14. November, 2011 Zverejnené 14. November, 2011 ešte jedno mi vrtá v hlave. jedná sa o kresťanského boha. ak je vševedúci, všade prítomný, všemocný a všeovládajúci načo potrebuje J. Krista ? Existujú Božie zákony lásky , viery v jedného pravého Boha a jeho syna Ježiša Krista, ktorý nás svojim utrpením na kríži vykúpil, aby sme sa mohli vrátiť k nášmu Stvoriteľovi do duchovnej domoviny. Nikto nevie dňa ani hodiny, kedy príde náš čas odchodu z tohto sveta. "Čo človek zaseje, to bude žať." Možno by bolo dobre pozrieť sa na Desatoro Božích prikázaní http://www.duchovnapremena.sk/desatoro/p1.html, dôkladne si ich prejsť, zamyslieť sa..."Kto seje pre svoje telo, z tela bude žať porušené, ale kto seje pre ducha, z ducha bude žať večný život."
elfant Zverejnené 15. November, 2011 Zverejnené 15. November, 2011 Stane sa každému, nebuď taký prísny. :zubiska: Jasne ze stane, nie je hanbou preklep priznat a nestrikovat okolo s odkazmi na nejake fatalne neznalosti druhej strany, popripade s odkazmi na vyroky z Biblie. :D ešte jedno mi vrtá v hlave. jedná sa o kresťanského boha. ak je vševedúci, všade prítomný, všemocný a všeovládajúci načo potrebuje J. Krista ? nekafre mu J.K do remesla ? alebo mu to pomáha k nejakému vývoju ? a prečo nepotrebuje tohto pána boh židovský a moslimský ? Moze to mat celkom prozaicky dovod, lahsia pochopitelnost pre recipientov. :) Boh zidovsky toho pana este neposlal, ale je ocakavany a moslimovia si to vyriesili zmenou v organizacnej strukture. Jednoducho ho zaradili k prorokom. 1
wysky Zverejnené 15. November, 2011 Zverejnené 15. November, 2011 Jasne ze stane, nie je hanbou preklep priznat a nestrikovat okolo s odkazmi na nejake fatalne neznalosti druhej strany, popripade s odkazmi na vyroky z Biblie. :D To má byť priznanie preklepu? No možnože tie výroky z biblie majú nešťastníka, ktorý nepochopil ako to bolo myslené priviesť na správnu cestu, keď sa už pozastavuje nad každým preklepom. Holt, niektorých, ktorí nemajú toho veľa čo povedať zaujíma už len gramatika prípadne štylistika. Takto sa tiež dá argumentovať, či to však je k téme, netuším...
elfant Zverejnené 15. November, 2011 Zverejnené 15. November, 2011 Boh stojaci na krizovatke, ako si tu nadniesol, je ta spravna cesta ? :D https://www.freespace.sk/tema/5087-boh-ktory-rastie/strana__view__findpost__p__161515 Tvoje preklepy boli len marginalna zalezitost v tom co som pisal. Ale aspon si vysvetlil, preco sa im tak aktivne venujes a vysvetlujes, ze to preklepy nie su, ale inotaje s hlbsim vyznamom. :) Tvrdil si, ze Boh v pekle nie je, lebo stoji na krizovatke. Napisal som ti, ze potom nie je ani v nebi. K tomu si sa nevyjadril vobec, na rozdiel od vysvetlovania preklepu, ktory preklepom nie je, lebo mam fatalne medzery vo vedomostiach. :D
wysky Zverejnené 15. November, 2011 Zverejnené 15. November, 2011 Nijak zvlášť aktívne sa preklepom nevenujem. Ani inotaje s hlbším významom z toho nevyrábam. Až dnes doobedu som si všimol, že tam bol preklep. To je celá "próza...." Tvrdil si, že sa musím rozhodnúť..... No nemusím. To je vyjadrenie na tvoj tvrdenia... A čo sa týka tvojich medzier vo vedomostiach, to som uviedol ku inému citátu tvojich viet. To je všetko. Všetko sa ti pletie, takže nie je celkom isté kto tu nechodí písať príspevky v triezvom stave....
elfant Zverejnené 15. November, 2011 Zverejnené 15. November, 2011 Radsej to uz nechajme. Vidim, ze aj keby som napisal, ze mas vo vsetkom pravdu a moj zivot je len jeden velky omyl, tak aj vtedy budes oponovat. :rolleyes: Radsej si idem dat dalsich zo pat piv, nech sa mi lepsie soferuje z prace. :)
wysky Zverejnené 15. November, 2011 Zverejnené 15. November, 2011 Ďakujem, to si nemusel až tak... Rozhodne si nemyslím, že mám vo všetkom pravdu.... Napríklad do tebou spomenutého štrikovania by som sa vôbec nepustil. Som v tom takmer absolútny diletant.... :smile2:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz