Skočiť na obsah

Vláda Ivety Radičovej padla

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Vlastne pekna logika, ze? :D

Takze ten, kto nehlasuje ZA doveru vlady nijak nemoze za to, ze vlada neziskala doveru? Teraz mi skor ide o princip, pretoze vramci zabomysich vojen sa tri stvrtiny slovenskej blogosfery proste asi dohodli, ze si kolektivne zrazia IQ o zopar desiatok bodov a budu sa venovat kravinam.

Prirodzene, pokial SaS podla tejto logicky NEhlasovanim za doveru vlady jej pad nesposobila, tak nikto NEhlasujuci za doveru vlady jej pad nesposobil. Tym padom ale ani navrh na hlasovanie o dovere vlady nesposobil jej pad - pretoze po navrhu nasledovalo hlasovanie - a nedostatok hlasov ZA doveru vlady nebola pricina padu vlady.

CIze pri pouziti takejto mechom uderenej logiky to znamena, ze pad vlady nic nesposobilo, takze vlada nepadla. Ehm. He :D

Zverejnené

Matovic a traja poslanci OKS, zvoleni na kandidatke MOST HID.

Ale stavim sa, keby bolo tajne hlasovanie bud by euroval presiel na prvy krat , resp by tam nebolo ani 55 poslancov za. Ako v minulosti.

Tym chcem len povedat, ze tu sa vedelo ako bude hlasovat a kedze to chceli hodit na SaS co sa im hodilo tak preco nie.

Zverejnené

a padla vôbec vláda?

lebo ako teraz čítam, tak včera bol Dzurinda za Sulíkom, a vyslovene ho vyzýval aby vo vláde SaS zostalo..

čo je po tom ako ho verejne označil za "štrébera", už naozaj srandovné

Zverejnené

Asi aby zostala SaS do volieb, aby krajina dokazal ako-tak fungovat...alebo nieco na ten sposob, nie?

Zverejnené

nuž.. ja byť na Sulovom mieste, tak "po - euro - valím" vládu aj na druhý krát, a odídem z nej

nech si Dzurinda vládne s Ficom, a spolu si vyžerú čo spiekli

Zverejnené

Tomu sa hovori "zodpovedny" pristup, len co je pravda :D

Vlastne mam pocit, ze vzhladom na nazory volicov je zazrak, ze Slovensko sem-tam ziska take zodpovedne vlady, ktore dokazu aj nieco ine ako trucovat sta male deti - preto zjavne toto na spustu ludi zabera.

Zverejnené

trucovanie? aké trucovanie?

vynadali Sulovi do zradcov.. povedali že má koaličný potenciál = 0

a to všetko verejne a nahlas

tak nech ho teraz aj verejne poprosia, aby vo vláde zostal

"tak ja ťa teda prosím.. grr"

"to je málo.. musíte pekne poprosiť"

"ták, ja ťa teda péééékne prrrósím"

:D

http://www.youtube.com/watch?v=Zhbn0PLCt9A

prišlo to skôr ako som čakal :D

Zverejnené

No, nehlasovat ZA doveru vlady, ktorej je niekto clenom - urcite NIE JE prejavom lojality voci vlade, ale lojality voci vlastnemu stranickemu programu. Takze keby ludia premyslali a nerochnili sa v zbytocnostiach...je to proste fakt. No a co? Neexistuje povinnost hlasovat ZA, kazdy sa moze rozhodnut. A nehlasovat ZA vladu ktorej je strana clenom a zaroven tym napomoct tomu, ze vlada padne spada pod to, co moze byt oznacene ako "zrada". (aj ked taketo emotivne vyrazy nemam rad)

Koniec koncov, aj SaS s tym suhlasi, ked svoj postoj prezentuju tym, ze odmietali "zradit" svoj program - teda ho porusit. Cize si radsej vybrali porusenie/zradu voci vlade, ktorej boli clenmi. No a co? Akurat by bolo vhodne sa spamatat a nebrat politikov ako celebrity, ktore musime milovat a potom ich za kazdu cenuobhajovat - a to dokonca aj takto hlupym sposobom.

Zverejnené

xeno.. ale veď ministri za SaS sú stále členmi vlády, a Radičová je stále premiérkou..

pýtam sa ťa znovu, padla vôbec vláda?

Zverejnené

Vlade bola vyslovena nedovera, takze v zmysle Ustavy SR musia byt vyhlasene nove volby pred tym, ako by uplynul standartny mandat.

Je naozaj nutne robit z priaznivcov SaS blbov, ktori si snad predstavuju, ze "pad vlady" znamena fyziku neexistenciu clenov vlady, alebo co?

Zverejnené

ja z nich blbov robiť nemusím.. oni sú tak akosi od prírody.. a Sulo tak akosi.. hm.. hej tiež je blb

prišiel k možnosti stať sa doslova diktátorom, ako slepé kura k zrnu, a robí všetko pre to aby s toho nič nebolo

Zverejnené

Radičová je premiérkou ešte stále. ale je akási neviditeľná a povedal by som že aj bezmocná a dokonca pomaly už nepotrebná. nikto nieje zvedavý na jej názor, nikto sa s ňou neradí o ďalšom postupe, proste opotrebovaná a nepotrebná metla opretá v kúte a čakajúca nemohúco na vyhodenie.

Zverejnené

Po vysloveni nedovery k vlade samozrejme nemusia nasledovat nove volby ak ano citat z ustavy.

Sranda je, ze medzi Radicovou a novym premierom z volieb musi byt nejaky premier. Ci teraz o mesiac ci tyzden pred volbami. Lebo Radicova musi byt odvolana a za nou bude prazdno. Aspon som tak pochopil dnes z diskusie TA3. Co utorok stekala Radicova na ministrov so SaS aby boli chlapy a vedeli co sa patri sa tiez neda. Ani ona ani ministri uz demisiu podat nemozu, maju nedoveru parlamentu a prezident ich musi odvolat. Nemoze prijat demisiu, musi ich odvolat(vsetkych). Neodvolava ministra ale celu vladu. A koniec.

Na tomto pripade si mozte opat overit ci prezident je len figurka a ci bude dodrziavat ustavu.

Co stekaju zvysni koalicnici, ze vacsinu ma opozicia a teda zodpovednost na veci. Ak si pamatam posledne koalicne zoskupenie bolo SMER,SDKU,MOST a KDH. Oni svorne hlasovali. Utorok tomu tak nebolo. Hlavne na otazke co koalicnikom stala za povalnie vlady.

Vlasto to co pises bolo vzdy. Nemala moc ani silu ani autoritu.

Zverejnené

http://tv.sme.sk/v/2...rehovorila.html

TV Správy: Premiérka Radičová prehovorila

"SaS mi natrieskalo, a položilo vládu"

ako vám to len vysvetliť, pani Radičová?

hlavou múr neprerazíte..

a Sulo a jeho SaS, si proste povedali že im to myslí, tak akosi "do prava", a to s kvalitou betónu.. ehm..

počuli ste už porekadlo "drží to ako Helvétska viera.."?

natrieska si každý sám, čo sa proti niečomu takému rozbehne jak baran.. pardón.. teda blbá "ovečka"

...................................................................................................................

ešte k tej "Helvétskej viere"

aby Švajčiari mali Švajčiarsko, na to fakt potrebovali niečo menom "Helvétska viera", to je hlavná ingrediencia

tu nám už mnohý sľubovali, že na slovači, "nové švajčiarsko" vybudujú

Mečiarom počnúc, Dzurindom končiac, ale "Helvétsku vieru" nepreukázal ani jeden z nich

....................................................................................................................

ehm.. prepáčte pani Radičová.. na tom zázname nebolo "natrieskalo" ale "zatlieskalo"

:smoking:

ale to čo som napísal, podľa mňa aj tak platí

Zverejnené

slimak, s tou ustavou je to zlozite. Ustava velmi detailne popisuje co musi urobit prezident pri demisii vlady a pri demisii clena vlady, dokonca zakazuje odvolat vladu po volbach kym nie je nova vlada.

Ale na vyslovenie nedovery nedava taketo postupy. Vieme len ze ju prezident musi odvolat, nie je vsak jasne ci ju moze poverit vykonom funkcie ako pri demisii kym nevymenuje dalsieho premiera alebo najprv musi nasjt noveho premiera a az potom odvolat. Predpoklada sa ze to musi urobit bez odkladu ale zaroven musi zarucit zaujmy SR ( tak hovori ustava ).

A odvolat vladu bez toho aby bolo jasne co dalej je tiez porusenim ustavy.

Prezident sice moze poverit koholvek, ale ak to urobi tak ideme do velmi nejasneho stavu. bez politickej dohody nema dotycny ako zostavit vladu, nema ako schvalit rozpocet, v zasade nemoze spravit takmer nic. A po mesiaci sme tam kde sme boli, dostaneme sa do stavu kde zase ustava nehovori co dalej. Vlada neziska doveru a prezident ju musi odvolat.

Zrejme ak si gasparovic postavi hlavu, tak sa nakoniec najde nejaka politicka dohoda. Ale zaplatime za to dost.

A k radicovej : Mala silu aj autoritu. Urcite mensiu ako Fico, kedze mala koalicne strany a nie poskokov ako on. Ale ked sa pozries do blizkej minulosti tak dosiahla co chcela aspon na 90 %. Ziadna babka to nebola. A urcite nie Dzurindova. naopak bola pomerne tvrdohlava.

A to ze sa s nou neradia ? To jej mozes vycitat opravnene, teraz je cas robenia politiky. Politika sa nerobi tak ze ides za medvedami, nikto ju uz nema dovod prosit aby sa vratila, tuto silu stratila. Ale je pravda ze legitimitu na vyjednavanie nema, musela by sa snazit ovela zlozitejsie. Dnes ma moc prezident a strany v parlamente.

Zverejnené

Vieme len ze ju prezident musi odvolat, nie je vsak jasne ci ju moze poverit vykonom funkcie ako pri demisii kym nevymenuje dalsieho premiera alebo najprv musi nasjt noveho premiera a az potom odvolat.

Nemoze, ak by mohol tak by si to mal napisane v ustave. teda ak ju odvola musi hned menovat noveho predsedu vlady.

Cl.117

Vláda podá demisiu vždy po ustanovujúcej schôdzi novozvolenej Národnej rady Slovenskej republiky; vláda však vykonáva svoju funkciu až do utvorenia novej vlády.

Moze Radicova podat demisiu?
Zverejnené

prezident

Hlavou Slovenskej republiky je prezident. Prezident reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi..

keby hned odvolal Radicovu tak rozhodne nezabezpecil riadny chod ustavnych organov. Mame zlu ustavu to vieme :), To je tak ked ku pisal Cic. niekde je prilis podrobna a niekde je prilis obecna, A potom robit vyklad je problem.

Predstav si ze odvola Radicovu a zajtra nas napadne madarsko alebo kobylky :), vlada ako jedina ma exekutivnu pravomoc. Preto nemozes vykladat nahodne clanky ustavy tak aby sme skoncili v probleme :).

Musi ju odvolat hned ako je to mozne a to je mozne az vtedy ked bude jasne kto ju nahradi.

Zverejnené

otázky pre pani Radičovú

http://www.sme.sk/c/...p-premiera.html

Čakali sme, že budete po páde viac v médiách brániť svoj postoj.

„Myslíte v slovenských médiách?“

Áno.

„Keďže sa Der Standard, Financial Times, New York Times či iné svetové médiá venujú situácii na Slovensku veľmi intenzívne, venovala som im svoju pozornosť a ešte mám na čakačke ďalších osem zahraničných denníkov. Považovala som za veľmi dôležité, aby sa dôveryhodnosť a obraz Slovenska zlepšili.“

toto ani nejdem komentovať..

..........................................................................................................................................

Čakali ste aj inú možnosť?

„Nie. Po mojej záverečnej reči mi SaS zatlieskala a položila vládu. Toto je realita. Keby to bolo na mne, tak sa rozplačem... Ale to si nemôžem dovoliť. Svet nemá slzy rád. Tak ten výraz v mojej tvári bol súbojom so slzami. Viac-menej zvládnutý.“

ale toto za "komentár" stojí

pani Radičová, skutočná "železná lady", na to ide inak

post-624-0-99317000-1319022770.gif

:)

Zverejnené

Nie ze by politici nemali podstatne medzery v komunikacii smerom dovnutra... ale nechapem aky mas problem s tym, ze premierka slovenskej republiky intenzivne komunikuje s poprednymi svetovymi mediami? Stazujes sa, ze by nas europa mohla prehliadat - a prave na pripad, ked sa o nas zaujima, tak sa zase stazujes. Proste taky vecny frflos :)

Ono kedze ide o vec, ktora sa dotyka nie len slovenska a nie len europy - dava zmysel sa venovat aj komunikacii smerom von.

Ale v zasade mozes byt kludny, onedlho sa veci vratia do normalu a NYT ani FT nebudu mat nijaky zaujem ani potrebu sa rozpravat s nasimi politikmi.

Zverejnené

ja len tak..

že ju nezvolili NYT, ani FT, ani DS..

ale občania tejto republiky, a to vďaka tomu že povedala prvému eurovalu a pôžičke grécku nie

keby to vtedy nespravila, Fico by momentálne vládol v druhom premierskom období

a príčinu prečo otočila, a prečo je odrazu za euroval, tú občanom vysvetliť zabudla

nečuduj sa že sú naštvaní, a následne aj naštvane zareagujú

keď sú občania naštvaní, je to iné ako keď sú otrávení

keď sú otrávení, tak rezignujú

keď sú naštvaní, reagujú prudko a "nepredvídateľne"

ja si myslím, že bude prekvapená nielen pani Radičová, ale aj Fico, a vôbec všetci

Zverejnené

Ano, zahranicne noviny ju nezvolili....ale niekedy sa tomuto hovori zodpovednost.

Pretoze prve na co si myslel ty bolo - zachranovat si politicky flek a stolicku. No mozno bolo potrebnejsie riesit nieco ovela vacsie - take velke, ze to ludia vo svojej podtatranskej zadubenosti nie su schopni osiahnut.

Ak politik mysli len na svoju stolicku, je zly....ak politik ohrozi svoje politicke postavenie a venuje svoju energiu a nieco, co mu nedoda nijake vnutroliticke body - tak to je zase skritizovane. Ako vravim, vecni frflosi a kverulanti.

Priciny preco zmenili nazor mozu byt rozdielne. Ved Sulik tak isto zmenil nazor a nikto sa nad tym nepozastavuje.

Zverejnené

he he

"robiť správne veci, je hnusný populizmus, a preto je takýto prístup treba odsúdiť"

"iba ten politik ktorí, sústavne kašle na priania svojich voličov je ten správny"

xenocide

ja chcem iba toľko, aby sa ľudia sami naučili robiť správne rozhodnutia samostatne

lebo rozhodnutiami "elít" sme sa riadili permanentne, a kam sme to dopracovali?

Zverejnené

lebo rozhodnutiami "elít" sme sa riadili permanentne, a kam sme to dopracovali?

Myslim, ze sucasna situacia na Slovensku je jasnym dovodom, preco o vacsine veci vacsina ludi rozhoduje zle - nie kvoli tomu AKO sa rozhodli, ale akym hlupym sposobom, na zaklade akych nezmyselnych predpokladov a nulovych znalosti pristupuju k rozhodovaniu.

Ludia sa sami rozhodli, kolko hlasov daju SaS, SDKU ci SMER-u. Sami sa rozhodli, zopakuj si to. Nevyhovaraj sa na elity, ale prijmi svoju zodpovednost.

"iba ten politik ktorí, sústavne kašle na priania svojich voličov je ten správny"

Zacni uz konecne rozmyslat pred tym, ako budes pisat, pretoze u teba ironia ako taka neexistuje - nezmysli sa stavaju stavaju standardom.

Logicky, ak sa bude politik riadit len prieskumom verejnej mienky, bude absolutne na nic.

Zverejnené

xenocide odpoviem ti v téme "Demokratúra", pretože tam to patrí

Zverejnené

Pche... asj teraz ti nedoslo, ze Euroval odsuhlasili vramci legalneho hlasovania v legitmnej Slovenskej Narodnej Rade, sposobom, ktory je plne v sulade s Ustavou SR strany, ktore ziskali legalny mandat v legalnych volbach?

Nie. Nerozhodovali za nas nijake elity. Rozhodovali legitmne zvoleni zastupcovia slovenskych obcanov, ktori boli zvoleni na to, aby v NRSR hlasovali. Bodka. Pokial ma clovek bordel v tom, ako funguje demokracia (alebo aspon slovensky system), tak dokelu ako to chce kritizovat?

Slovenske rozhodnutie prijat zmeny v EFSF bolo demokraticke, legalne a legitimne, podla europskych aj slovenskych zakonov. Kde je problem?

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov