Skočiť na obsah

Vláda Ivety Radičovej padla

Odporúčané príspevky

Zverejnené

tak dobre

ja si nemyslím že Fico bude mať na to, aby zostavil budúcu vládu sám (ak sa k tomu dostane.. stať sa môže všeličo.. aj "autonehoda")

bude potrebovať "niekoho"

ja tipujem KDH (zadubení sú na to fakt dosť)

Zverejnené

Fico už začína vystrkovať rožky

Zmena odvodov nie je istá. Smer za ne nemusí hlasovať

Poslanci najsilnejšej opozičnej strany chcú zmeniť niektoré reformy, ktoré schválila vláda Ivety Radičovej. Nechcú nový Zákonník práce ani jazykový zákon.

Myslím, že všetkým bolo jasné už vopred, že ak sa začnú rozoberať teórie o návrate Fica, tak niektoré, ak nie väčšina, reforiem bude v ťahu.
Zverejnené

Fico nebude robit nic cim by ulahcil situaciu vlade, ved za pol roka su volby.

Zverejnené

Fico už začína vystrkovať rožky

Bob by blby, keby situaciu nevyuzil. Nech je akykolvek, blby nie je. Ma svoj program a ten proste presadzuju. A ma na to vcelku pekne podmienky....
  • Pridať bod 1
Zverejnené

dával som tomuto zlepencu rok vydržali trochu viac a zrazu aj ten čo za všetko môže - Fico - je potrebný pre túto vládu nevládu.

Situacia pred hlasovanim bol z casti podobna tej pri schvalovani Lisabonskej zmluvy. Rozdiel je iba v tom, ze Fico vtedy potreboval ustavnu vacsinu a dnes trucovala vladna strana. Ty si vtedy pisal o obstrukcii opozicie, ktora skodi Ficovej vlade a Slovensku, pamatas? :bingo: Smer sa v utorok pri hlasovani spraval na vlas rovnako, ako vtedajsia opozicia, s tym rozdielom, ze vtedy sa Ficovi podarilo podplatit SMK. A ked ti to mam otrepat o hlavu uplne, zda sa, ze Smeru je dnes v case krizy blizsia politicka nestabilita /aj ked sa neda povedat, ze koalicia bola stabilna/, ako cokolvek ine.
Zverejnené

myslim ze SMERU je Slovensko ukradnute :bingo:, jeho cielom je len to aby bolo ukradnute spravnym smerom.

Ale politicka stabilita je na vladnej koalicii, nie na opozicii. Fico len vyuzil Sulikovu hlupost.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Podla posledneho vyvoja, ked obcania prestali byt na prvom mieste a zacala predvolebna kampan, som sa vynimocne stotoznil s Jankom Slotom, ked prehlasil, ze tato vlada si nezasluzi nic ine, ako ist do psej matere.

Aj ked dovody, preco si to mysliet, mame urcite rozne :bingo:

Zverejnené

no, ale to je tiez len kampan :bingo:. Pol roka pred volbami nie je ziadna sanca schvalit v parlamente cokolvek co poskodi co i len jedneho cloveka. A odvodova reforma mala nepriatelov tolko ze je zbytocne sa snazit. Nemam z toho radost ale matematika nepusti. Bez disciplinovanej vacsiny to nejde a ta nie je.

Zverejnené

Je mi jasne preco to Slota prehlasil, cakam uz len kedy daco prehlasi otec vlasti. Kazdopadne, aj to, co by sa dalo este schvalit s podporou SaS, nech je to akokolvek, je v ich zaujme podporovat tuto vladu vo veciach, ktore nie su bytostne proti ich presvedceniu, tak prevladla skor animozita.

V podstate, jediny kto nesklamal je Fico a rychlost s akou prestal byt zemskym skudcem pre zvysok vlady, sa im tiez vrati v negativnom slova zmysle.

Teraz ale neviem, ake budu slogany na bilboardoch. Tie stare su teraz dost nepouzitelne, ostava uz len tvrda demagogia. :bingo:

Zverejnené

nieco sa este mozno da schvalit ale odvodova reforma to nie je, niet takeho bica a hrozby aby to slo. Obeti bude este viac.

Zverejnené

najvacsim problemom momentalne nie je odvodova reforma, ktora nie je v stadiu, aby si vyzadovala nevyhnutne riesenie. Ovela vacsim problemom je neschvaleny zakon o statnom rozpocte. Tu sa mozme tesit na tvrde boje. A co viac, najdolezitejsi zakon roka pre SR sa stane takmer urcite otazkou prevolebnej kampane. Vo vysledku, alebo skoncime az do marca v rozpoctovom provizoriu, co je to posledne, co v terajsej situacii potrebujeme, alebo sa schvali dokument, ktory bude odrazat predvolebnu silu jednotlivych stran, bude plny ustupkov, prehnanych narokov a absurdit.

Ohladom navratu Fica - v pripade, ze dokaze aktualnu politicku situaciu dokladne vyuzit, nie je vylucene, ze ziska nadpolovicnu vacsinu po tom, co zhltne hlasy SNS, resp. ak nahodou SNS skonci pod prahom zvolitelnosti do parlamentu. Ovela vacsim problemom je, ze pravica samu seba diskvalifikovala z moznosti vladnut v najblizsom obdobi. SAS takmer s urcitostou ziska min. 10% volicskych hlasov, ibaze pre zvysok pravice je partnerom s koalicnym potencialom blizkym nule. Ak rokovania veduce k podpisu koalicnej zmluvy pred rokom a pol boli narocne a uskutocnene viac menej len kvoli tomu, ze neexistovala ina alternativa, po tychto volbach bude situacia neporovnatelne horsia.

Najpravdepodobnejsia cesta, ak neratame vyssie spomenutu ficovu nadpolovicnu vacsinu je velka koalicia na rakusky styl. A to len bude sranda...

Zverejnené

Aby nakoniec nebola vláda Smer - SDKú ... fúha

Pozerám akurát naživo TA3 a napodiv sa mi tam najviac pozdáva Matovič...

Zverejnené

Alebo opozicna zmluva typu Cechy - co bolo mimoriadne blbe riesenie.

Ak sa dve velke a na jednej strane ideologicky rozdielne, no rovnako zatazene korupciou, neprehladnym financovanim, postrannymi zaujmami, nazvajom dohodnu, ze si nebudu "robit zle" - nebude nikto kontrolovat toho druheho, akurat sa uspesne dohodnu na rozdeleni toho najvynosnejsieho.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Euroval je schvaleny, Fico blazeny, "koalicia" v prdeli a SaS sa mozno prave teraz pozera na parlamentnych toaletach do zrkadla :bingo:

Zverejnené

shooty je nadcasovy :bingo:

Trochu viac teraz surfujem, citam blogy a tak. Vsimol som si, ze komunita blogerov a diskuterov sa nezmieritelne rozdelila. Okolo SaS sa vytvorila akasi skupina s copyrightom na 100% pravdu, so 100% oddanostou Sulikovi a spol. Argumenty ako fatalne floskuly zborovo odriekaju, stale dookola. Sulik je hrdina ktory sa nenechal zapredat, nemali strach stat za svojim nazorom do konca, atd. Pripomina mi to sektarsku obhajobu, taky Hubbard by sa mal co ucit, ak by este zil :hmmm:

Zverejnené

Je mi jasne preco to Slota prehlasil, cakam uz len kedy daco prehlasi otec vlasti.

Teraz ale neviem, ake budu slogany na bilboardoch. Tie stare su teraz dost nepouzitelne, ostava uz len tvrda demagogia. :bingo:

muftihon strana bola rýchlejšia ako FIco

http://hnonline.sk/s...dcasnych-volieb

a bilboardy budú čerpať so športovej terminológie

DOVOĽTE NÁM DOHRAŤ ZVYŠNÉ 2 TRETINY

POMôŽTE NÁM DVIHNÚŤ UTERÁK, KTORÝ SME DO RINGU NEHODILI

a Flašík možno vymyslí niečo na spôsob

AJ PAĽO DEMITRA BY VOLIL . . .

keď sme pri tom sektárstve

http://respekt.ihned.cz/audit-jana-machacka/c1-53187160-slovensko-euro-a-fundamentalismus

Zverejnené

Podla toho ako sa dnes nas prezident vyjadrili, tak sa jej darit nebude. Tiez si to chce vychutnat. :)

Zverejnené

Prezident má ústavnú povinnosť odvolať vládu, ktorej parlament nevyslovil dôveru. Takže len tak si nemôže nič vychutnávať... Musí konať v súlade s Ústavou SR a je len problémom Radičovej, zbytku koalície, či ďalších ľudí, keď sú z jeho konania prekvapení.

ad radičová)

Pokiaľ to dobre pozerám... od utorka po nej veľmi netúži nikto. HN ani SME s ňou rozhovor nerobili, Pravda tuším tiež nie. Dnes má dosť patetický rozhovor v PLUS 1deň. Okrem toho, 12.10. robila rozhovor pre Markízu a to je z našich médií asi všetko.

To niečo napovedá.

Zverejnené

Môj skromný názor je taký, že Radičová je už na vedľajšej koľaji. Dzurinda je príliš úlisný na to aby sa vzdal možnosti dirigovať a Mikloš Radičovej stále nevie odpustiť, že ho v primárkach porazila.

Celá SDKÚ-DS je v zákulisí prehnitá a preto od tejto strany dávam ruky definitívne preč.

Zverejnené

Tvoj názor je možno skromný, avšak pomerne pravdivý. Radičová bola len figúrka, taký Dzurinda sa ju pokúšal na vedľajšiu koľaj odstaviť už skôr. Napríklad pred pár mesiacmi si vymyslel akýsi euroministerský krúžok, v ktorom mali byť všetci ministri a šéfoval by mu on, ako minister zahraničných vecí. Radičová ako premiérka v ňom figurovať nemala...

V utorok len vyvrcholili problémy v koalícii a jej zbytok len vytlačil Sulíka mimo. Obetovali pritom Radičovú. Je viac indícií, že to bolo dohodnuté... napríklad rakúska ministerka financií sa pochválila, že v utorok večer jej volal Mikloš a oznámil jej, že žiadne strachy, do konca týždňa bude euroval odklepnutý. Už v utorok večer si bol Mikloš istý. :) A aj sa tak stalo...

Skrátka Sulíka, ktorý im liezol na nervy, odstavili a s Ficom si to odklepli.

Zverejnené

Neschválenie eurovalu by pre Slovensko znamenalo namiesto pokoja a stability vyradenie zo spoločenstva eurozóny a s veľkou pravdepodobnosťou aj z Európskej únie.

http://www.sdku-ds.sk/article/showArticle/otvoreny-list-clenom-a-sympatizantom-sdku-ds

nemyslela som si, ale sdku ma opakovane kazdym dnom a cinom presviedca preco odo mna uz hlas nedostanu, neviem ci predpoklada, ze pravicovi volici maju iq hojdacieho konika a nedokazu si vytvorit nazor sami

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov