robo68 Zverejnené 9. November, 2013 Zverejnené 9. November, 2013 A to je aj tvoj prípad, keď si naaranžoval pohyb mimo kružnice svojvoľne a v rozpore s výsledkom experimentu. Nikdy a nikde som nič nenaaranžoval. Nebol upravený ani jeden snímok z toho videa. To isté by si videl aj ty, keby si sa vedel pozerať a nehľadal na videu svoje pomýlené predstavy. Stačí si to video odkrokovať po snímkoch a polohu mince v každom snímku trebárs nakresliť na monitor fixkou, ak to inak nevieš a len tak do vetra obviňuješ bez jediného dôkazu. Pre teba je pohodlnejšie len tak osočovať, pravda? 1
buky Zverejnené 9. November, 2013 Autor Zverejnené 9. November, 2013 Nekľučkuj. Ja nepíšem o krivočiarej dráhe na disku. Ja píšem o dotyčnicovej dráhe po opustení disku a tá ako sám tvrdíš, nie je celá v zábere. Stačí však aj pohľad na video a opustenie disku poslednou mincou nie je v súlade s nakreslenou dotyčnicou. Mám to aj odskúšané a na 90% môžem potvrdiť, že dráha dotyčnice po opustení disku má odlišný smer.
robo68 Zverejnené 9. November, 2013 Zverejnené 9. November, 2013 Čo zas trepeš. Pri poslednej minci je predsa dráha, po ktorej opúšťa disk sečnicou disku a je pokračovaním pohybu mince na disku pred jeho opustením. A to nikto nikdy nespochybňoval, vidí ju tam každý. Veď to je výsledkom aj tvojho experimentu. A keby si pozornejšie čítal, čo ti tu všetci píšeme, tak o dotyčnici môžeme hovoriť len v momente, keď minca zmení svoju dráhu z kruhovej na priamku. Ale voči disku to bude vždy len sečnica. Najbližšie k dotyčnici voči disku má prvá minca, lebo tá bola najbližie k okraju disku. Ale v skutočnosti aj táto minca opúšťa disk po sečnici. O dotyčnici môžeme hovoriť len voči jej pôvodnej dráhe, ktorá má menší polomer ako je polomer disku. Geometria ti tiež nevonia?
robopol Zverejnené 9. November, 2013 Zverejnené 9. November, 2013 vies bukovan pochopit ze to nie je dotycnica k disku? je to dotycnica ku kruznici s mensim polomerom kde trenie uz nepostacuje a krivka sa coraz viac blizi ku secnici "TEDA PRIAMKE" tu mas ty bambus obrazok, co ti tu vysvetlujeme 5 listov
robopol Zverejnené 9. November, 2013 Zverejnené 9. November, 2013 Takze bukovan ked sa smyka minca po disku, nie je ta ista situacia ze mas disk na konci disku mincu ktora je tam upevnena a v nejakom okamziku ju uvolnis a odleti z disku, vtedy je do dotycnica k disku lebo minca by bola na hrane disku.A fyzika v experimente co rozoberas netvrdi, ze minca pojde po dotycnici k disku. To je komplikovanejsi problem, to nie je pre teba ked nechapes ovela jednoduchsie veci
tyso Zverejnené 9. November, 2013 Zverejnené 9. November, 2013 ze sa snazis :), buky ani netusi o com piseme :), dotycnica sa mu pletie s hybnostu a ta z rychlostou ci silou.
buky Zverejnené 10. November, 2013 Autor Zverejnené 10. November, 2013 ked sa smyka minca po disku, nie je ta ista situacia ze mas disk na konci disku mincu ktora je tam upevnena a v nejakom okamziku ju uvolnis a odleti z disku, vtedy je do dotycnica k disku lebo minca by bola na hrane disku. Len zbožné prianie pseudofyzikov môže byť pohyb po dotyčnici pri opustení telesa na rotujúcom disku. A môže byť aj pevne pripojené k obvodu kružnice a následne uvoľnené. Obyčajné klamstvá v podobe dostredivej sily, ktorá ak zanikne tak teleso bude mať pohyb po dotyčnici, resp po. priamke, ktorá uzatvára s úsečkou polomeru kolmicu. Mám pri sebe hárok na ktorom mám nakreslené dráhy matice po opustení disku. Je to tak ako som tvrdil, teleso umiestnené pri obvode sa takmer zhoduje s celosvetovo uznávanou krepákdotyčnicou a teleso umiestnené pri strede už nemá stou vašou zelenou pseudopriamkou už nič spoločné.
robo68 Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 Buky, to je už na psychiatra. Fyzika dokáže predpovedať, čo sa stane s telesami na disku, tvoj experiment to dokonca potvrdí, ale ty si stále melieš svoje. To už nie je otázka pre fyziku, ale patrí to do rúk lekárom. Skončíš ako tvoj majster, na ktorého nezmysly už nikto nereaguje.
tyso Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 buky, musis nakreslit drahu dotycnice od zaciatku pohybu, ak netusis o com pisem, tak sa strapnuj dalej :)
buky Zverejnené 10. November, 2013 Autor Zverejnené 10. November, 2013 Skôr si myslím, že tu už ide iba o nakreslenie charakterového profilu. Pohyb po nakreslenej dotyčnici (zelená čiara) sa nekoná.
robo68 Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 Zas predpovedáš niečo bez experimentu? To pre teba nedopadne dobre. Ako vždy.
buky Zverejnené 10. November, 2013 Autor Zverejnené 10. November, 2013 Ak tu niekto predpovedá, aby si to overil experimentom, tak si to akurát ty a tebe tisíce podobných. To že teleso nemá pohyb po nakreslenej zelenej priamke mám overené experimentom.
robo68 Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 Tak si niečo zle meral, alebo zle vyhodnotil. Ako obyčajne.
tyso Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 tu mas dalsie video, co si mozes vyskusat aj doma, http://www.teachertube.com/viewVideo.php?video_id=217052
robopol Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 skvele tyso, Lenze to uz bukovan nepopiera teraz riesi ked pohyb ide ako je na prilozenom obrazku z videa co tu riesi 5 listov. A zrejme sa mu nepaci cervena ciara ktora vyznacuje zase priamku:)
tyso Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 ja sa uz nesnazim zistit co popiera, uz mi je to jedno :)
buky Zverejnené 10. November, 2013 Autor Zverejnené 10. November, 2013 Skvelé šmejd video. Vraví vám niečo gyro efekt ? , ozaj skvele zavádzajúce video. Nuž, naše pokrivené charaktery ignorujú aj výsledky experimentu a dokonca sa dostavuje ješitná farbosleposť. Ak napíšem, ZELENÁ PRIAMKA,tak pre niekoho je to červená krivka.
tyso Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 co take si predstavujes pod gyroefektom :), no zabava, fyzike nerozumies, textu nerozumies a videam neveris, Vsjo jasno, zacem bukvy
robopol Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 Nedostavuje bukovan, len to bol omyl ze priamka je cervena:) a ty to hned zvrhnes na konspiraciu, Zaujimavejsie je, ze ty nevidis modru priamku, co to je ked nie priamka? co by si rad videl? :)
buky Zverejnené 10. November, 2013 Autor Zverejnené 10. November, 2013 Nuž, ukážte svoj charakterový profil. Bude mať minca po opustení disku dráhu ako je na obrázku v podobe zelenej priamky - dotyčnice ? ANO - NIE
robopol Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 ty charakter, ta priamka je modra, a z pohladu zhora bude priamka, kedze si este aj slepy a mas to na obrazku, tak sa daj vysetrit
buky Zverejnené 10. November, 2013 Autor Zverejnené 10. November, 2013 Tak ako, opustí minca disk po modrozelenej priamke ? ANO - NIE
tyso Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 hehe, farba je vec kreslica, inak je draha bez farby. 1. Po opusteni disku je pohyb po priamke, kedze neposobia sily. VZDY2. Na videu opusti minca disk po modrej priamke, to je otazka ciste schopnosti vidiet. A teda nie bude mat, ale mala3. ak sa cokolvek pohybuje spolu s diskom , tak jeho okamzita rychlost je dotycnicova co je trivialne konstatovanie, kedze snad aj buky vidi ze sa to neblizi ani k stredu ani k okraju. A ked teda prestane posobit sila, tak pokracuje v tomto pohybe
robo68 Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 Obávam sa, že pre bukyho niečo také, ako dotyčnicová rýchlosť neexistuje. Tá minca sa predsa pohybuje po kružnici, kým sa pohybuje spolu s diskom! :)Viac ako 5 strán vysvetľovania, kreslenia, experimentov (dokonca ako tvrdí, sám nejaký vykonal) a výsledok je taký, že neviem, čo vlastne chce buky vidieť. Keď to nie je dotyčnica, tak je to sečnica. Ale ak to nie je ani sečnica, tak čo by to malo byť? Prezradíš nám to buky?
tyso Zverejnené 10. November, 2013 Zverejnené 10. November, 2013 ja viem, tp mi uslo, podla neho ma kruhovu rychlost :) a cely svet mu upiera tento objav
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz