Skočiť na obsah

Padne Mikloš?


alamo

Odporúčané príspevky

Mikloš sa postavil premiérke, keď naznačil že je preňho dôležitejší nejaký "úradníček" ako dôvera občanov v túto vládu..

omnoho závažnejším faktom však je že dohoda o "eurovale 2" ktorú vyrokoval so zahraničnými partnermi, je pri prechode cez slovenský parlament ohrozená

koaličný partner vo vláde, svojím otvoreným odmietnutím tejto dohody, vlastne naznačil že je náš minister financií neschopný vykonávať túto funkciu

a dajme tomu že by "euroval 2" parlamentom neprešiel, Mikloš bude vypadať ako nedôveryhodný nímand, aj pred zahraničnými partnermi s ktorými by viedol akékoľvek ďalšie rokovania

sú to dostatočné dôvody na výmenu ministra financií?

padne Mikloš?

 

"aktualizácia"

Miklošov "úradníček" odstúpil

Šéf Daňového riaditeľstva Mikulčík odstúpil

"Nechcem byť prostriedkom akéhokoľvek mocenského zápasu, či už je to vo vzťahu k opozícii alebo vo vnútri koalície. Ministra financií, ktorého si nesmierne vážim, a ani premiérku nechcem dostať do akéhokoľvek konfliktu a preto som sa dnes rozhodol zo svojej funkcie odstúpiť," informoval Mikulčík v správe pre médiá.

pozde chlape.. už sa stalo.. a len tak mimochodom práve si potvrdil že "Radička" mala pravdu a Mikloš bol vedľa

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslím si, že nepadne, lebo čo sa týka ekonomiky, tak je jednookým kráľom medzi slepými. A ďalej myslím, že táto "koalícia" ešte bude mať hromadu toľko ďalších káuz, že toto sa ľahko stratí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja si myslím, že "niekto" bude musieť s kola von

to čo sa stalo bolo prejavom, tuhého boja dvoch frakcií v SDKU, tie reálne existujú, a "momentálnym vyriešením" ten problém nezanikol

iba "zabublal" do hĺbky, kde bude ďalej pomali kvasiť, kým to znovu "nevybuble" na povrch

buďto Radičová, alebo stará "Dzurindovsko - Miklošovská" garda

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No určite Miki niečo vymyslí. Podľa mňa Radičová bola len alternatívou ako udržať SDKú pri moci. Keby bol volebným lídrom Dzurinda, tak SDKú by zrejme bola niekde úplne inde ako teraz (myslené preferenciami dole). Nitky však stále ťahá on.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No určite Miki niečo vymyslí. Podľa mňa Radičová bola len alternatívou ako udržať SDKú pri moci.

 

trošku sa mu to vymklo s pod kontroly..

a teraz bude musieť myslieť naozaj tuho

ak chce aj naďalej zostať "šedou eminenciou", bude musieť "niekoho" obetovať

Mikloš na seba vzal osobnú zodpovednosť.. za veľa vecí..

dral sa dopredu a strhol na seba príliš veľa negatívnej pozornosti, stáva sa tak pre stranu rovnakou záťažou ako kedysi (a dodnes) Dzurinda

keď už raz máte "letecké" vlstnosti ako balvan, neprospieva vám keď ste reťazou pripútaný navyše k inému "balvanovi"

aj pre Dzurindu, začína byť Mikloš nepohodlný

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

osobná zodpovednosť.. to je naozaj nebezpečná vec

"úradníček" Mikulčík je v ťahu, tak najtajnejšiu "anál-lýzu" treba pýtať od Mikloša

Od Mikloša pýtajú tajnú analýzu

SaS na utorňajšej koaličnej rade bude od ministra financií Ivana Mikloša z SDKÚ pýtať analýzu, z ktorej podľa Daňového riaditeľstva vyplynulo, že jedna veľká budova je najlepším riešením.

...

Daňové riaditeľstvo pod vedením Miroslava Mikulčíka analýzu nechcelo ukázať. K prípadu zverejnilo len dve právne stanoviská, ktoré potvrdili, že Mikulčík konal v súlade so zákonom.

Obrázok

 

s toho nápisu, nad Miklošovu "kečkou", mám fakt rozporuplné pocity "VEREJNÉ FINANCIE = VAŠE PENIAZE",

na jednu stranu mám pocit, že si so mňa niekto robí hnusnú srandu..

na druhú, je to niečo takmer biblické, skoro ako "MENE MENE TEKEL UPHARSIN"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Dam este tuto macicku ulizanu.

http://www.ta3.com/sk/reportaze/176119_tb-po-rokovani-vlady

Na ta3 je ta tlacova beseda uz zosekana(inak je to den po koalicnej rade kde dufam mal dar novinarom ako slubil analyzu vyhodnosti prenajmu DU v Kosiciach). Iste bola cela, alebo som si ju viac krat vypocul aspon tie dve minuty co ma zaujali. Proste je nejake hodnotenie vyvoja verejnych financii ohladom dochodkoveho deficitu a tyka sa to roku 2060. v teme dochodkova reforma mate link, kde MSVAR to celkom rozobera z pohladu 2008. A minister tvrdil ze dnes sme vysoko rizikovy. V tej skupine a za 2,3 roky chce nas doviet do skupiny minimalnych rizikovych. On povedal cisla dnes 9,9 a o tri roky 1,7. Mna to velmi zaujalo.

 

Po slovensky mate o tom okolo stranky 11 a nizsie.

https://lt.justice.gov.sk/Attachment/DOCHODKY_V2_20110119anal%C3%BDza.pdf?instEID=-1&attEID=31235&docEID=153661&matEID=3544&langEID=1&tStamp=20110131090203293

 

A medzinarodnye porovnanie.

http://ec.europa.eu/economy_finance/publications/publication14992_en.pdf

Nie je to to co som pozeral pred dvoma dnami,nemam to precitane ani nasledovane.

Ale sa mi paci ze nejaky Miklos vie zvratit stav len tak. Je to mozne, dokaze to len svojou krasou?

 

A mne sa velmi paci

http://www.ta3.com/sk/reportaze/176124_budu-sa-dane-opat-zvysovat

Tiez som dlhocakal ale to je lepsie, ten link od 45 sekundy.

Miklos nechce dvihat dane, samozrejme ani nebude lebo sa zaviazali ze nebudu zvysovat danove zatazenie dani a odvodov na celkovom HDP. To znamena Vynos dani a odvodov percentualne k HDP nebude vacsie. Si robi inu srandu z ludi. Unas kludne moze a rastie HDP, a ludia z toho maju prt,ale aj financmajster. Hovienko ten rast vie zdanit. Jedine koho vie podojit je obyvatelstvo. Ale kludne ludom nerastu prijmy a podoji ich viac, lebo zvysuje dane(sadzby) a to HDP mozne nema ziaden vplyv na zvysovanie prijmu regionu a krajin.

Keby rastli prijmy a vydavky viac ako HDP,pri tom slube by musel sadzby znizovat. Ale on je ku.klamar a sa vam vysmieva. Nie, budete platit viac.

 

ten chlap si zasluzi 5-10 rokov basy a to ani neviem kolko ukradol, mozno dozivotie.

 

Firmy dostanu dotaciu 44 000 eur na zamestnanca.Zisk vyvezu tak aby nebolo zidne podozrenie aj keby nejake bolo isto sa neporiesi. Ten chlap systematicky ..... tuto krajinu a ludi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Nuz...a potom zistia ako v CR, ked zvysili DPH, ze: na jednej strane mierne zvysi vyber dane - a na druhej strane sa kvoli tej istej vyssej dani aj navysia vydavky ministerstiev, resp. statneho a komunalneho sektora. Teda to nevyzera ako nejaky spasny napad...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Do politiky sa cloveku velmi nechce prispievat. Ale toto som si nemohol nechat pre seba.

Odborníci daňového riaditeľstva k sume došli tak, že vynásobili počet pracovníkov – tuším 159 – krát 25 000 eur. Toto bol celý výpočet odhadu rekonštrukcie celej budovy. V tej istej analýze sa robil aj odhad nákladov rekonštrukcie inej budovy. Tuto rekonštrukcia bola len čiastočná – znova sa použil vzorec: Počet pracovníkov krát (teraz to už nebolo 25 000 eur) ale 12 400 eur. Nikto nevie prečo. Takto sa vyrátal odhad, ktorý sa v analýzach ďalej používal.

 

http://fairplay.blog.sme.sk/c/275023/Daniari-v-Kosiciach-I-Ako-statna-sprava-robi-analyzy.html

:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

http://marianjanos.b...zavadzanie.html

 

Vcerajsia tlacovka tiez stala za to.Ministerstvo mu nevedelo vypocitat konkretny pripad kolko clovek usetri, tak zavolal zene.

 

Bola debata na temu na STV cestovny ruch na Slovensku. 20% DPH, vsade maju znizenu ale my nie. Keby tie peniaze pustal aspon do systemu - cestovneho ruchu.

Potom sa cudujte ,ze tam je najnizsia mzda. Kuchari za minimalnu mzdu a pod. :-) Ved to je z casti export sluzieb. Inak export nepodlieha dani.

Skoda reci. Podstate cele HDP z tohto sektoru zostava na Slovensku, ci uz v zisku majitela, ci v mzde zamestnaca, ci inych sluzieb. Troska elektriky a vody a tehla..

 

Hlavne,ze sa chysta cenzurovat internet. Ale iba ak to bude efektivne. Stavim sa ze bude. Vid vyssie.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Tak nasiel som recept ako ma vyzerat dobry scenar od pana Miklosa.

Niektorí politici, ale aj banky, nás strašia tým, čo všetko sa stane, ak Grécku nepomôžeme. Preberme si dve krajné riešenia. Jedno z nich je realizácia 80 mld záchranného balíka zo strany krajím eurozóny (110 mld, ale pôžičku MMF za problém nepovažujem) a druhé krajné riešenie sú žiadne pôžičky zo strany krajín eurozóny.

 

Poďme k druhému krajnému riešeniu. Znamenalo by, že o nových pôžičkách pre Grécko budú rokovať len MMF a komerčné banky. Aj pri takomto scenári podľa môjho názoru existujú dva podscenáre - jeden s udržaním sa Grécka v eurozóne a druhý s odchodom z eura. Najskôr ten s odchodom. K nemu by došlo vtedy, ak by rokovania s MMF a bankami nedospeli k úspešnému záveru. Hlavným problémom je zrejme to, že po návrate k národnej mene a teda po realizáci devalvácie, sa celkový dlh Grécka ešte zvýši pretože je denominovaný v eure. To by znamenalo ešte menšiu šancu splácať úvery a teda default krajiny. A riziko pádu mnohých bánk, ktoré Grécku požičiavali. Keby padli, tak by len zaplatili za moralny hazard na ktorom sa podieľali. A aby nepadli, tak budú mať záujem dosiahnuť s Gréckom dohodu na reštrukturalizácii dlhu a aj na odpísaní jeho časti. Ak napriek tomu budú banky krachovať a ich vlády ich budú chcieť zachraňovať, je to ich vec, rozdiel oproti prvej altenatíve je však dvojaký. Po prvé pôjde už o sanáciu vlastných subjektov (nie platenie úplne cudzích účtov) a po druhé, za hazard zaplatia aj akcionári a manažéri bánk. Pretože na prvej alternatíve (80 mld z eurozóny) je nemorálne aj to, že akcionári a manažéri bánk budú ďalej zhodnocovať svoj kapitál, poberať dividendy a bonusy a účet za ich morálny hazard budú platiť daňoví poplatníci. Pri druhej alternatíve sa síce asi tiež skasírovaniu daňových poplatníkov nevyhneme, bude však nižšie a svoje účty zaplatia aj bankári.

A ešte je tu stále aj možnosť, že by sa Grécko v eurozóne udržalo napriek tomu, že by z krajín eurozóny nedostalo nič. To by bolo možné zrejme len vtedy, ak by rokovania s MMF a s komerčnými bankami dospeli rýchlo do úspešného záveru. Je to zrejme možnosť najmenej pravdepodobná, ale teoreticky je možná vtedy, ak Grécko presvedčí MMF a banky, že vie aj bez devalvácie (depreciácie) dosiahnuť ten istý efekt. To by však zrejme vyžadovalo razantnejšie opatrnia, ako sú tie, ktoré Grécko akceptovalo dnes. Zrejme by nestačilo zrušenie trinástych a štrnástych platov a dôchodkov, ale bolo by nutné aj ich nominálne znižovanie. O tom, že takáto možnosť nemusí byť len teoretická, svedčí príklad Lotyšska. Táto krajina má systém pevného kurzu voči euru, teda de facto má euro aj keď de jure ho nemá. A Lotyšsko tento pevný kruz neopustilo ani v posledných dvoch krízových rokoch. Kríza pritom zasiahla Lotyšsko asi najviac zo všetkých európskych krajín. Zvládli to len s programom MMF, bez pomoci od iných krajín, ale znamenalo to pokles miezd o 9% v roku 2009 a o 6,3% v roku 2010. Takže dá sa to. Maďarsko a Lotyšsko sú toho dôkazom a príkladom.

Neviem, ako to všetko skončí. Viem však, že ak bude pokračovať politika morálneho hazardu, tak euro môže skončiť nielen v Grécku, ale može zaniknúť ako také. A som presvedčený, že 110 miliardový záchranný plán je morálny hazard ako vyšitý. Dôsledky moráleneho hazardu riešime iným morálnym hazardom. Kocovinu liečime poldecom a stále tak dokola. Dočasne sa možno uľaví, ale konce bývajú neradostné.

 

 

http://blog.aktualne...php?itemid=1061

Clanok najde vedla tohto podareneho od pani Magdy. Ale to nandala Osuskemu a Zajacovi(OKS). Hlavne ze nepozna nazov svojho koalicneho partnera a krajiny, ktore su v eurozone.

 

A ako to skoncilo, zatial posielame Grekom 800 milionov. Zasluha SDKU. Hlavne ako sa bil do prs, ze prvu pozicku vybojoval on, Radicova a Dzurinda.

 

Hlavne ze geroja trapi nulovy potencial SaS.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A riziko pádu mnohých bánk, ktoré Grécku požičiavali. Keby padli, tak by len zaplatili za moralny hazard na ktorom sa podieľali. A aby nepadli, tak budú mať záujem dosiahnuť s Gréckom dohodu na reštrukturalizácii dlhu a aj na odpísaní jeho časti. Ak napriek tomu budú banky krachovať a ich vlády ich budú chcieť zachraňovať, je to ich vec, rozdiel oproti prvej altenatíve je však dvojaký. Po prvé pôjde už o sanáciu vlastných subjektov (nie platenie úplne cudzích účtov) a po druhé, za hazard zaplatia aj akcionári a manažéri bánk.

Sa mi paci, ako bohorovne kdekto naraba s pojmom "moralny hazard". Co sa tym mysli,hm? Ako napriklad - poziciavanie, resp, nakup dlhopisov krajiny, ktora je vramci EU a vsetkych jej organov a institucii vedena ako seriozna, zodpovedna a bonitna?

Co je to moralny hazard? Nakupovat slovenske dlhopisy? Ved aj SK moze raz skrachovat, vsak? Takze ten kto ich teraz nakupuje, je obycajny moralny hazarder...

 

Za druhe - na napisanie takychto veci asi clovek musi vymazat podstatnu cast pamate, inac to nefunguje. Sucasne problemy zacali niekedy v roku 2008, ked na jesej skrachovala Lehman Brothers, ze? Ale to bol predsa vlastny americky subjekt na druhom konci atlantiku. A len tak mimochodom...nejake okrajove a bezvyznamne nasledky to malo aj na Europu, vsakze?

Takze naozaj si kazdy mysli, ze nam moze byt uplne jedno, ci si belgicania, francuzi a holandania dokazu zachranit svoje banky? Ked tieto padnu, naozaj to na nas nebude mat vobec nijaky vplyv? A pokial by to malo mat nejaky vplyv - nie je potom rozumne (moralne?) sa posnazit aj vlastnymi silami, aby tie dopady na nas stat neboli negativne?

 

Alebo proste - nech sa "oni" snazia, my sme moralni...a hlavne my si pockame, kym nebude EU zase taka bohata, aby nam mohla posielat eurodotacie. Ved kvoli nim sme vstupovali.

 

 

Pretože na prvej alternatíve (80 mld z eurozóny) je nemorálne aj to, že akcionári a manažéri bánk budú ďalej zhodnocovať svoj kapitál, poberať dividendy a bonusy a účet za ich morálny hazard budú platiť daňoví poplatníci.

Zase sa niekto ohana moralkou ako stredoveky kazatel.

 

Prakticky - podobne ako prebiehal TARP, nie je problem naviazat pomoc zo strany EFSF na vacsia moznosti statu/statov zasahovat do fungovania banky. Autor tamtych slov sa zjavne citi moralne nadradeny, ale nejak mu nedochadza, ze aj on profituje z toho, ze nejaki bankari moralne hazarduju ked nakupuju slovenske dlhopisy - z coho ma profit vlastne cela krajina, aj dotycna osoba.

 

 

Kríza pritom zasiahla Lotyšsko asi najviac zo všetkých európskych krajín. Zvládli to len s programom MMF, bez pomoci od iných krajín, ale znamenalo to pokles miezd o 9% v roku 2009 a o 6,3% v roku 2010. Takže dá sa to. Maďarsko a Lotyšsko sú toho dôkazom a príkladom.

 

Co sa tyka Madarska, tak autor zabuda na moralku. Orbanova vlada zafixovala kurz forintu na svajciarsky frank, aby chranila ludi, ktori si pozicavali v tejto mene (cim poskodzuje banky). Prirodzene, ti co si poziciavali podstupovali moralny hazard, takze je v poriadku ked jeho nasledky ponesu a skrachuju. Tym prirodzene myslim zopar stotisicov madarov. Ich riziko, ich rozhodnutie, tak nech platia oni. Alebo uz nie je o moralke?

 

Znamenalo by, že o nových pôžičkách pre Grécko budú rokovať len MMF a komerčné banky.

Autor sa zase nesie len na modnej vlne kritiky eurovalu. Clenom MMF je prirodzene aj Slovensko, takze na vsetkych pozickach, ktore MMF poskytne sa Slovensko podiela. Takze princip je presne taky isty ako v pripade EFSF, akurat ide o mensie cisla.

Moralka? Kdeze. Autor o nej nema ani sajnu. Moralne je totizto presne to iste ci grecko (alebo ktokolvek iny) dostane pomoc z MMF ci EFSF, stale bude urcita cast pripadat na slovensko. Ale kedze je nieco momentalne chic, tak sa ohaname pojmom "moralka"...len sa vynechalo pouzivanie rozumu.

 

Nuz a napokon si autor asi predstavuje, ze krach banky je co asi? Pokial niekto neporusi zakon - a ten vacsinou poruseny nebol, tak je predsa cisty. Spusta ludi si snad predstavuje, ze za skrachovanu firmu by sa malo jej sefstvo dostat do basy :smoking:

No ved dobre - som si isty, ze by tento nazor okamzite otocili, ak by do basy mali za krach ist tisice malych zivnostnikov, ktori podstupovali moralny hazard tym, ze podnikali vo sferach, kde sa nedalo zarobit (to, ze skrachovali je jasnym dokazom toho, ze sa zarobit nedalo, takze mali rizika vyhodnotit lepsie).

 

A pokial by neslo o trestnu zodpovednost, tak na co sa to tu potom vsetci hraju? Sefstvo velkych firiem to prezije. Tisice zamestnancov uz tazsie. A rozbity financny system bude tazko udrziavat take "detaily", ako.....nakup slovenskeho exportu, nakup slovenskych dlhopisov, investicie na slovensko.

 

Plne usta moralky, ale bez zakladov rozmyslania. Dost hnusne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chapem to tak, ze so mnou nesuhlasis :smoking:

 

Takze nasledky svojho moralneho hazardu ma niest teda kto?

Ak sa niekto zamestna v banke a ta skrachuje - nesie nasledky svojho moralneho hazardu (mal sa zamestnat ako skladnik v Tescu a mal by stale pracu), takze preco by sme mu mali my ostatni pomahat? Bolo by to nemoralne.

Ak skrachuje zivnostnik, tak nesie nasledky svojho moralneho hazardu, ze sa pustil do podnikania (no, vlastne on ich aj nesie).

Ak je dochodca chudobny, len nesie nasledky svojho moralneho hazadru (sa mu pacil socializmu a dufal, ze to vydrzi naveky,ze? Omyl !) Alebo mal viacej setrit. Alebo si mal lepsie vychovat viacej deti, ktore by ho zivili. Je to jeho chyba a jeho hazard, tak nech nesie dosledky.

 

Alebo ako si vlastne predstavujes tu "moralku"?

 

Ved mne nevadi vynadat aj politikovi - ale vcelku to sedi, pretoze to ohananie sa "moralkou" povazujem za populisticky krok, vhodny na oblbovanie mas a ziskavanie politickych bodov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nadavas blbym ludom,ze volia blbych politikov. Aky je rozdiel medzi SNS a SDKU? A maju na vyber? je lepsi Smer? Ked SaS su tiez blbi.

 

Je mudry ten Miklos ked za necely rok zmenil nazor o 189%? Ci teraz je mudy lebo suhlasi s tebou?

 

CO myslis kolko ludi pride o pracu kvoli tomu predaju platiny,ci tepleho vzduchu? Nikto? Ak si to myslis tak si blby.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kritzovat samotnu zmenu nazoru je predsa hlupost, nie? Ked sa zmeni situacia, proste aj v beznom zivote menis nazory. Mi nehovor, ze ich mas na vsetko nezmenene poslednych 5...15 alebo 20 rokov? Vazne sa ti nikdy nestalo, ze by si sa nieco nove naucil? Sa stavim, ze ano... :smoking:

 

Z pohladu SDKU je to jednoduche... Pred rokom a pol bolo vhodne SMER kritizovat aj za to, ze dychaju a minaju kyslik. Cokolvek sa hodilo a takto mohli ukazat, ako su smeraci nemoralni.

No ale teraz - dve moznosti. Alebo Miklosovi doslo, ze europsky pruser je ovela vacsi a rozhodli sa prevziat kus zodpovednosti aj za cenu straty preferencii. Alebo im v berline vysvetlili, ze naozaj nie je na mieste, aby si nemecko pytalo slovenske povolenie co bude robit so svojimi 211miliardami eur.

 

A co sa tyka straty pracovnch miest...to mas tazke. Kolko ludi pride o pracu, ked sa nic neurobi a grecko strhne so sebou dalsie krajiny - a nas export padne o 50%? Kolko ludi pracu neziska, ked kvoli krize, ktorej sa dalo zachranit padnu investicie na nulu? Kolko ludi bude mat problemy, ked kvoli krize ktorej sa dalo zabranit, sa urokove sadzby zvysia 5-nasobne? Kolko ludi bude mat problemy, ked Slovensko bude za svoje dlhy platit 5-nasobok a bude musiet obsekavat dochodky?

 

Ak mas dve zle riesenie a vieme ake su mozne maximalne naklady eurovalu - co tak skusit spocitat naklady inej moznosti a potom premyslat? A az potom rozhodovat, bez zbytocnych emocii?

 

A ako si si vsimol - nikde som nenapisal, ze mudry niekto len preto, lebo so mnou suhlasi. Napisal som pravy opak - ak si niekto mysli to co ja, ale vychadza z hlupych predpokladov, jeho nazor je nekvalifikovany. Takze som svina :bingo:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak mas dve zle riesenie a vieme ake su mozne maximalne naklady eurovalu - co tak skusit spocitat naklady inej moznosti a potom premyslat? A az potom rozhodovat, bez zbytocnych emocii?

 

ja si stále myslím xenocide, že to tvoje "menej zlé" riešenie, je iba odkladom toho môjho "ešte horšieho"

keď doba odkladu vyprší, obidve naše zlé riešenia, sa navzájom do dôsledkov vynásobia

 

aby tvoje "zlé riešenie" fungovalo, chcelo by to aby zmizla byrokracia, prestala sa budovať pseudozelená nová ekonomika, zmenil sa pohľad na sociálnu úlohu štátu a pod.. proste aby zmizlo všetko čo podväzuje rozvoj hospodárstva

a neverím tomu že sa byrokrati a pseudoregulátory, odpília len tak sami od svojej moci, a vzdajú pritom sa svojich snov a ich projektov na "lepší svet", bez nejakého šoku

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja si stále myslím xenocide, že to tvoje "menej zlé" riešenie, je iba odkladom toho môjho "ešte horšieho"

 

Kludne to ber ako chemoteriapiu - je fakt hnusna. Mozno nepomoze. A aj keby pomohla, aj tak clovek zomrie. Ale je lepsie sa aspon pokusit...

 

Nikto nevravi, ze to je idealny plan - to nie je ani nahodou. A tazko mozem uverit mimonom, ktori tvrdia, ze bez EFSF bude lepsie - ked nemaju ani v naznaku spracovane ako by to potom vyzeralo, takze vlastne nic neporovnavaju.

 

Ten tvoj nazor, ze potrebujeme apokalypsu je zase trosku ina kategoria :smoking:

 

 

chcelo by to aby zmizla byrokracia, prestala sa budovať pseudozelená nová ekonomika, zmenil sa pohľad na sociálnu úlohu štátu a pod.. proste aby zmizlo všetko čo podväzuje rozvoj hospodárstva

a neverím tomu že sa byrokrati a pseudoregulátory, odpília len tak sami od svojej moci, a vzdajú pritom sa svojich snov a ich projektov na "lepší svet", bez nejakého šoku

 

Pravda pravduca. Ale zmena nepride sama, ani po nejakom kolapse. Takze pokial by k nej malo dojst, je lepsie byt na strane tych, co rozhoduju.

 

EFSF ma trebars dozorny organ zo zucastnenych krajin. Mozeme sa im uplne obratit chrbtom a nebyt jeho clenom. A potom nariekat, ze sa rozhoduje o nas, bez nas. Akurat sa do pozicie vecnych obeti staviame uplne sami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kritzovat samotnu zmenu nazoru je predsa hlupost, nie? Ked sa zmeni situacia, proste aj v beznom zivote menis nazory. Mi nehovor, ze ich mas na vsetko nezmenene poslednych 5...15 alebo 20 rokov? Vazne sa ti nikdy nestalo, ze by si sa nieco nove naucil? Sa stavim, ze ano... :smoking:

 

Je to xenov prispevok, to kvoli adminom. OK situacia predvolbami a vlade je dostatocne vysvetlenie?

 

Cital som dalej apochopil.

 

Stat ma peniaze(hodnoty) od niekoho kto ich vytvoril - potom si cast zobere stat a z toho si niekto zas(opat berie) - toto je smrtelna spirala a moze na konci byt hocikto. Ak nazaciaku ten clovek ma rozum neposiela statu hodnoty,resp. si zaplati aby bol na vystupe statu a to je smrtelne. Lebo niekomu rozum a moralka, spravodlivost rezonuju medzi usami.

 

Dam jednoduche cisla ty im porozumies. HDP 70 miliard 33% ide na mzdy teda 31 miliard(aj s odvodmi zamestvavatela) z toho stat berie 60% na dane a odvody.18,6 + dph 5 miliard samozrejme ide len ztohto balika plus dalsie dane 23,6 miliard. Mas dalsie dane z majetku a spotrebne(cast plati aj podnikatel) spolu kolko ma stat? A z koho? Celkovo 27 miliard

http://cenastatu.sme.sk/

27/70 to je ten pomer nad ktorym sme(miklos) nestastny. Ale clovek pracujuci z 27 plati mozno 24 miliard. Do 70 miliard ma niekto iny tu hodnotu. Spolu cloveku zaplata 31 miliard , firmy 3 a zvysok je niekoho zisk za hranicami ci doma, teda 36 miliard.

 

Cisty prijem zamestnancov je 500 eur krat 2 000 000 krat 12 mesiacov= 12 miliard a to je 31-18,6= 12,4 miliardy. Ani som sa nesekol,nebolo kde.

 

Chlapec za SDKU za pomoci SDKu obrali o pracovne miesto 75 ludi. 2 000 000/27 000(prispevok pre zamestnavatelov - investorov.

Ekonomika co prisla o 2 500 000 eur -prisla mozno asj o 200(500) ludi. 200 ludi prislo o pracu kvoli takemu nic.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Stat ma peniaze(hodnoty) od niekoho kto ich vytvoril - potom si cast zobere stat a z toho si niekto zas(opat berie) - toto je smrtelna spirala a moze na konci byt hocikto. Ak nazaciaku ten clovek ma rozum neposiela statu hodnoty,resp. si zaplati aby bol na vystupe statu a to je smrtelne. Lebo niekomu rozum a moralka, spravodlivost rezonuju medzi usami.

 

No, takto nejak sialene to naozaj funguje...

 

Teoreticky najidealnejsi model by asi bol, ze stat bude robit len absolutne minimum, len to, co ludia samostatne alebo komunalne nezvladnu. A na toto minimum bude stat vyberat na daniach a poplatkoch - ale len tolko, aby dokazal financovat to minimum. Cize by ludia menej davali statu, mali by viacej penazi, sami by rozhodovali co s nimi urobia. A zaroven by mal stat ovela mensie moznosti ako tieto peniaze pouzivat (casto) nezmyselnym sposobom.

 

Co je v podstate konzervativny ideal minimalistickeho statu.

Problem je, ze to politicky neprejde. Nie kvoli politikom, ale kvoli ludom, ktori chcu, aby stat vzdy nieco "urobil", zachranoval, zasahoval, riadil a reguloval. Ludia nechcu davat statu dane, ale chcu, aby ten stat niekde zobral stovky miliardy na veci a sluzby, ktore ti isti ludia stale pozaduju.

 

Takze staty sa zadlzuju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Problem je, ze to politicky neprejde. Nie kvoli politikom, ale kvoli ludom, ktori chcu, aby stat vzdy nieco "urobil", zachranoval, zasahoval, riadil a reguloval. Ludia nechcu davat statu dane, ale chcu, aby ten stat niekde zobral stovky miliardy na veci a sluzby, ktore ti isti ludia stale pozaduju.

 

 

Vidis v tomto sa nezhodneme a nechapem tvoje zmyslanie ako si na to prisiel. Chlapec ukradne 2 miliony(prkotina na sme o tom ani ciarky) to je minimalne 200 pracovnych miest. vysvetli mi ak to ludia mozu chciet? Ze nie kvoli politikom. Naco by ti SDKUaci do politiky sli?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov