Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

Ved isteze maš pravdu preto altruizmus je a hlavne funguje vrámci nejakej svojej skupiny, k zvyšku byva často oportunisticky, to ale nezmeníš, teda môžeš presadzovat zakony na podporu napr. práva ako píšeš. Inak je to strata času.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na obhajobu post socialistických krajín, ktoré najviac odmietajú imigrantov sa dá povedať aj to, že ak tu niekto zarába 600 eur, z ktorých si musí zabezpečiť bývanie, nájomné, stravu, vychovávať deti, platiť lieky, omnoho viac ho irituje, ak rovnakú podporu dostane imigrant. Je to totiž životné minimum, ktoré musí dostať , aby prežil. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

Nepochopil si, čo som chcel povedať. Ak som finančne zabezpečený, tak ma altruizmus "tak nebolí". Ak žijem zo dňa na deň - z výplaty do výplaty, tak sa skôr cítim ohrozený. Ja len hľadám príčinu tej xenofóbie práve v post socialistických krajinách. Snáď nechceš, aby som hľadal korene v rasizme?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je ale nieco ine,  nasa pomoc je pre bezneho obcana “bez nakladov”,  a kedze sme maly a chudobnejsi stat tak ide navyse o rozumnu poistku pre pripad nasich problemov.  a napriek tomu sa to stalo temou kde sa da sirit strach a nenavist.  a tieto emocie su za debatou. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 hodinami, tyso napísal:

v ramci statu.    No toto je v ramci EU.        Toto je tvoj problem ?   Solidarita  v europe je zla, lebo je mimo hranic narodnych statov ?

a v čom vidíš problém? však predsa nemôžeš porovnávať štát so zónou voľného obchodu

a druhá vec, prečo by sme mali byť solidárni s Gréckom a Talianskom v utečeneckej politike, keď oni nie sú s nami solidárni v rámci  eurozóny? roky rokúce si z paktu rastu a stability robia hajzelpapier, a nestačí že tým znehodnocujú menu, ktorú používame, ale ešte musíme aj ručiť za ich dlhy ... no môžem sa na takú solidaritu zvysoka vieš čo ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jasne,    tak to len povedz rovno. Si proti EU a vsetko co ju moze poskodit podporujes.  Sice nesuhlasim ale aspon to ma logiku.  Aj ked samozrejme po pripadnom rozpade skonci aj volny obchod.   Ale to je prilis vzdialene a tak ta to netrapi.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 hodinami, tyso napísal:

jasne,    tak to len povedz rovno. Si proti EU a vsetko co ju moze poskodit podporujes.  Sice nesuhlasim ale aspon to ma logiku.  Aj ked samozrejme po pripadnom rozpade skonci aj volny obchod.   Ale to je prilis vzdialene a tak ta to netrapi.

a je to tu znovu a tento prispevok eurohujera tysa to potvrdzuje.....ak kritizujes pomery v radoch EU a si silne proti niektorym opatreniam z donutenia, tak si samozrejme extremisticky zmrd a treba tak s tebou aj jednat....cest vasej liberfasistickej praci comanderos (tu v prevedeni tysa)......

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

k tomu, ze nie je ziadna politika bezchybna, som sa dopatral za poslenych 30 rokov.....dovtedy som zil v iluzii, ze iba socializmus je politicky netvor a ono sa to siri rychlostou moru aj do inej casti politickeho spektra....takze z blata do kaluze,  sa tu hodi dopisat... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

este som sa nerozhodol a necham to na samovyvoj, ale to neznamena, ze sa od strachu poseriem a nebudem kritizovat tento (podla mna ) system hrajuci sa na to, ze niet uz nic lepsieho od neho samotneho.....aj ludovo "demokraticke" budovanie malo podobny "sebacharakterizujuci" posun ......ale o tom tiez nepisu v Nocniku a v Smetiach....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 hodinami, tyso napísal:

tak to len povedz rovno. Si proti EU a vsetko co ju moze poskodit podporujes.  Sice nesuhlasim ale aspon to ma logiku.  Aj ked samozrejme po pripadnom rozpade skonci aj volny obchod.   Ale to je prilis vzdialene a tak ta to netrapi.

a zase zle :biggrin: na prípadnom rozpade EU prerobím tak isto ako všetci, ale nemôže predsa ten spolok fungovať tak, že pre niekoho pravidlá platia, a pre iných nie - nemôže sa predsa Brusel navážať do Maďarov a Poliakov, a Grécko, Taliansko, Francúzsko a iných si nevšímať. však oni sa tiež k niečomu zaviazali, pre nich pravidlá neplatia?

a druhá vec. ak sa Nemecko chce dobrovoľne islamizovať, tak je to ich vec, ale nemôžu predsa do toho nútiť iné štáty. tá tzv povinná solidarita je rovnaký oxymoron ako nechať sa dobrovoľne a s radosťou olúpiť, či tešiť sa zo znásilnenia... Angela von Ribbentrop svojho času vyhlásila, že utečencov budú wiršafendasovať, a predpokladám, že hovorila za Nemecko. lenže teraz sa tvária, že tým myslela celú EU. takto to predsa nemôže fungovať, už sa opakujem, ale píše sa rok 2020, a nie 1939.

ako to Nemci wišafendasujú, tak OK, môžeme im gratulovať, že super ... ak nie, tak by od Angely bolo slušné keby priznala že sľúbila niečo čo nesplnila, a prejavila osobnú zodpovednosť demisiou, nie?

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je potom taka nedospela argumentacia,  to ze niekto nedodrziava dopravne predpisy nie je dovod aby si ich ignoroval aj ty. bud chapes v com je ich prinos alebo sa snazis ich zmenit.  deti a extremisti to nechapu ale postavit na tom statnu politiku?

a aj ked to nesuvisi s temou kvot,  tak mi len tak bokom skus prezradit ako to podla teba malo vyzerat,  grecko prestalo strazit hranice a statisice migrantov z taborov sa vydali na cestu do nemecka. a zostali stat v madarsku pretoze rakusania uzavreli hranicu.  ( uvaha je co by robilo slovensko keby sa pohli sem, ).  podla teba nemecko malo tiez uzavriet hranice a postavit tam plot.  a co potom? 

1. fasisti navrhuju strielat ( neozbrojenych, zeny aj deti)  k tomu sa nejdem vyjadrovat

2.  co by sa malo diat podla teba? 

nemecko ich zobralo na vlastne naklady a tak zabranilo obrovskej europskej krize. a ty  mu za to opakovane nadavas. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na toto sa pýtam už tretíkrát... Nemecko ide kupčiť so solidaritou?
toto som sa pýtala aj tam vyššie: predáva migrantov za solidus? či tridsať strieborných?
nátlakom to nepôjde... nešli ani kvóty, a solidarita je rýdzo ľudská vlastnosť, buď je, alebo nie je
Európa ako taká nezvládla kvótovanie, nezvládne ani výmysel Frau Merkel, ani Van Layden, a nezvládla masívny presun migrantov od roku 2015 vôbec, nezvládla ochranu hraníc, nezvládla pomoc Španielsku a Grécku a Taliansku - kde na jednej strane potrebujú solidaritu, na druhej od afrických brehov ťahali a ťahajú pofidérne člny s migrantmi do Európy... panebože, nemôžeme preložiť jeden celý kontinent na iný kontinent... a teraz prosím nepíšte nikto, že preháňam. preháňam, schválne.

ako píše okrem mnohého iného Andrej Bán v DenníkuN:

Citát

Faktom s trpkou príchuťou však ostáva zistenie, že migrácia ako prirodzený civilizačný jav je nezastaviteľná, v prípade Európy od roku 2015 dokonca nezvládnutá.
Nový migračný pakt Európskej komisie treba za úsilie oceniť. Ale sotva bude znamenať riešenie.
europa-stratena-v-labyrinte-migracie

áno, viem, píše tam aj o solidarite a o kdečom inom, v poriadku.

a nie, toto nie je proti , toto nie je z nekonečnej lásky k Vietnamcom, toto nie je o nedostatku solidarity či súcitu. tak veľmi ľahko sa tu z jedinej poznámky vyvodzujú neskutočne ďalekosiahle zaradenia kdekoho do tabuliek áno-nie.

vskutku svet nie je čiernobiely.


 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game,  este raz.   skus vysvetlit  "toto som sa pýtala aj tam vyššie: predáva migrantov za solidus? či tridsať strieborných? ",      nemecko ziadnych migrantov nepredava,  ako to teda myslis ?

Bud nechapes o co ide alebo zavadzas.   A prekvapuje ma to. 

A ked napises ze EU nezvlada pomoc Španielsku a Grécku a Taliansku,  tak mi dekel vyraza.  Ved presne o tom su kvoty a sucasny navrh,  to nezvladanie je teda dosledkom toho ze odmietame pomoct. Nie EU ale Slovensko ( a dalsi), 

A kvoty nesuvisia s dalsimi opatreniami ( platime napr. vypalne Turecku aby si drzali migrantov tam,  a maju ich tam viac ako cela EU,   financujeme tabory v afrike atd. )

A nepocul som hlasy ze ideme fincovat Frontex  alebo tabory v afrike,   pocujem  ze odmietame pomoct grecku a ked pride navrh ze teda ak nechceme migranta ani vidiet tak staci ked finacne pomozeme krajinam ktore to dnes riesia.    Toto je dost cierno biele,   je problem a my nechceme byt sucastou riesenia. 

A ak to vidis inak, tak povedz ako teda riesit problem preplnenych taborov.   Teda inak ako povedat  "toto nie je nasa vec".   To uz ani nie je o nedostatku solidaritu ci sucitu, to je vypocitavost.   Toto je cista Tomasovina.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 22. 9. 2020 at 17:08, alamo napísal:

:) len otázka a odpoveď na plán na predaj migrantov.

Citát

Plán by měl uložit každému členskému státu, aby přijal několik uprchlíků výměnou za částku 10 000 eur ( 270 000 korun) na přijatého jedince.

len nepovedz, pekne pekne prosím, že to nie je predaj :)
... solidarita za obolus.


riešenie... ako napísal Bán, zlyhalo už roku 2015. teraz sa kompetentným varia hlavy. nemyslím, že je na nás, na tebe, na mne, aby sme riešili to, čo nezvládli úrady hneď z kraja.
a ešte raz: mne migranti a azylanti z krajín, kde sú vážne ohrození ekonomicky, hladom, vojnou, na životoch, vôbec neprekážajú. poskytnúť a dostať azyl je sväté právo núdznych... preto ho poskytovali pôvodne chrámy.
ani kvóty mi neprekážali, ovšem s výhradami, pretože som videla migrantov kopať do jedla a vody, "utečencov", ktorí išli za svätým grálom a neváhali o tom hovoriť pred kamerami a náhodou im meškal vlak. nechce sa mi o tom vypisovať, toto sme tu prediskutovali už veľakrát.

ani Nemecko to nezvládlo, dodnes sa s následkami borí. aj nad tým, aby prijali z vyhoreného tábora 12000 utečencov, hodne hodne premýšľalo.
veci aj im prerástli cez hlavu.

vrelo odporúčam dostať sa ku knihe, o ktorej som písala pred časom v práve čítaných knihách... naturalizovaná Grékyňa tretej generácie, jej predkovia utekali po vojne IIWW z ťažkej situácie, mladá žena v radoch polície napísala knihu...
tak jemnú a tak čistú a úprimnú o veľmi zložitej situácii len v jednom nemeckom meste, o zmene svojej situácie ako ženskej policajtky príchodom a usadením migrantov, že jej patrí obdiv. netreba ma chápať za každú cenu v nejakej škatuľke.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže kupčenie s migrantmi a solidaritou nie je predaj. ok.  :thumbsup:


:agree:  po prvé, píšeme v téme Nemecko, po druhé:

Citát

Podoba návrhu zatím není známá, podle agentury Reuters je však uzpůsoben požadavkům německé kancléřky Angely Merkelové na solidaritu s uprchlíky.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-merkelova-eu-evropska-komise-migranti-plan-navrh-visegrad.A200922_131912_zahranicni_jhr

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

4 minutes ago, game said:

pardon, zmýlila som sa tam vyššie, zle som prečítala v tom článku:
Nemecko sa rozhodlo prevziať nakoniec 1500 z 12000 utečencov z ostrova Lesbos z vyhoreného tábora, nie celých 12000.

a teda je lepsie to nechat na grecko ktore to nezvlada? pretoze to je ta druha moznost. nechapem kde sa berie ta odvaha kritizovat nemecko ktore nieco robi a zaroven odmietat spravit cokolvek.   ked susedovi hori dom a nechces pomoct tak nadavat hasicom je prejav coho?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kde som niečo také kedy napísala?
tyso, moj milý,  skutočne nečítaš, čo píšem.

(jedna poznámka: včera som mala rozhovor s jedným lekárom... mal pravdu, ja som to vedela aj predtým, len som sa k niečomu upla, lebo som z môjho hľadiska mala na to dobrý dôvod...: z istej situácie som si vybrala niečo, pohľad, ktorý ma ľakal a mrazil a čoho som sa bála... pritom tá situácia má rozumné vysvetlenie a má aj úplne iné stránky... my ľudia sme takto stavaní. a ty, milý tyso, tiež. vyberáš si to, čo je tvoja alfa a omega a nepripustíš nič čo je len trochu šedé... to je normálna ľudská reakcia. to sme my ľudia.)

tak ešte raz:

pred hodinou, game napísal:

riešenie... ako napísal Bán, zlyhalo už roku 2015. teraz sa kompetentným varia hlavy. nemyslím, že je na nás, na tebe, na mne, aby sme riešili to, čo nezvládli úrady hneď z kraja.

a ešte raz: mne migranti a azylanti z krajín, kde sú vážne ohrození ekonomicky, hladom, vojnou, na životoch, vôbec neprekážajú. poskytnúť a dostať azyl je sväté právo núdznych... preto ho poskytovali pôvodne chrámy.
ani kvóty mi neprekážali, ovšem s výhradami, pretože som videla migrantov kopať do jedla a vody, "utečencov", ktorí išli za svätým grálom a neváhali o tom hovoriť pred kamerami a náhodou im meškal vlak. nechce sa mi o tom vypisovať, toto sme tu prediskutovali už veľakrát.

pretože situácia v roku 2015 ani zďaleka nebola taká jednoduchá a čistá a biela. ani v Nemecku.
práve som si spočítala, Nemecko má 83 miliónov obyvateľov, zoberú si ešte 1500 migrantov... podľa počtu obyvateľov Slovensku by pripadlo 6. Hlúposť. Bez nejakých nariaďovaných sankcií by sme ich mohli zobrať 100, úplne v pohode. všetko bude lepšie, ako vyhorený tábor na Lesbose... si myslím ja. myslia si to aj migranti z Lesbosu, dúfam.
a vieš, skutočne súcitim s obyvateľmi Talianska a Grécka a Španielska, už roky. a dokonca aj Francúzska. a riešenie to nemá. migráciu žiadne nariaďovanie čohokoľvek nevyrieši.
vieme to aj my, nemusí to písať  Bán. rovnaká situácia môže nastať a zrejme aj bude nastávať už pravidelne.



 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov