Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

Podľa mňa, málo kto je tak cynický a neempatický, aby bol ľahostajný k osudom imigrantov. Hlavne tých, ktorí sú obeťou vojnových, náboženských, alebo etnických konfliktov, chudoby a hladu. Ale je tu aj druhá skupina, ktorí len snívajú o sociálnych výdobytkoch života v bohatých európskych krajinách. Pomáhať integrovať do spoločnosti tých, ktorí patria do prvej skupiny by nemal byť taký problém. Pre nich predsa nie je „zasnúbenou zemou“ iba Nemecko. Slovensko by malo týmto ľuďom poskytnúť azyl. Len som si nie istý, koľkí by tu zostali.            

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono, bojim sa ze sa mylis. v case ked citam ze sa netreba bat corony lebo “zabija LEN starych a chorych” verit na to normalnu ludsku empatiu je bohuzial naivne.

Ale technicky k tvojej poznamke,    toto je je pre mna zahada :)  Ak  niekto argumentuje ze nemozeme do azylu zobrat nikoho pretoze by mohol odist do nemecka.    A za druhe, to ze nemecko je lepsia krajina na zivot  je dovodom zlepsit zivot aj u nas, nie  zatvarat sa , ci ?  A azylanti vacisnou ostavaju tam kde dostali azyl,  predsa len medzi tym sa naucili jazyk, ziskali nejake vazby, usporiadali si zivot.   Ani my vsetci predsa nejdeme do nemecka aj ked to pravo uz mame.  ( A len tak bokom,  nemecko  nebolo vzdy cielom migracie,  nasi emigranti v 68  ostali v nemecku a rakusku len ked sa nedostali dalej.  )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

Ak niekomu ide o život, tak si nemôže vyberať krajinu, kde chce získať azyl. Ak by mu azyl Slovensko poskytlo, tak je len otázkou času, či tu zostane natrvalo, alebo odíde, napríklad do Nemecka. Tí, ktorí zostanú, budú mať záujem integrovať sa do spoločnosti. A tí, ktorí odídu mali zrejme iný motív. Nevidím preto také riziko, prijímať imigrantov na Slovensku. Skôr vidím riziko v dlhodobejšom horizonte. Klimatické zmeny a exponenciálny nárast populácie bude viesť ku konfliktom o zdroje, potraviny, vodu. To bude viesť k imigrácii v rozmeroch, ktoré EU nezvládne, ani pri najlepšej vôli. Toto potenciálne ohrozenie by sa malo riešiť už dnes. Nikto však na to nemá recept a väčšinou ani ochotu. Spoločnosť orientovaná na zisk počíta čas iba v horizonte splatnosti úverov, úrokov, zisku investičných fondov... A politici zas v horizonte jedného volebného obdobia.           

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, tyso napísal:

keby prisli na vychodne slovensko tisicky migrantov, tak by som bol rovnako za to aby zapadne slovensko pomohlo.

však s tým by som nemal problém ani ja, lebo:

1. bolo to v rámci nášho štátu

2. predpokladám, že by máš na mysli Ukrajincov, Bielorusov alebo Rusov = ľudí z rovnakého /podobného/ civilizačného okruhu, ktorých integrácia do spoločnosti by bola +/- bezproblémová ... napríklad aj preto, že sa na ženy nedívajú ako na menejcenné bytosti, že...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

21 minutes ago, clovek2 said:

však s tým by som nemal problém ani ja, lebo:

1. bolo to v rámci nášho štátu

2. predpokladám, že by máš na mysli Ukrajincov, Bielorusov alebo Rusov = ľudí z rovnakého /podobného/ civilizačného okruhu, ktorých integrácia do spoločnosti by bola +/- bezproblémová ... napríklad aj preto, že sa na ženy nedívajú ako na menejcenné bytosti, že...

no  na slovensku zabudame ze tu bola utecenecka kriza a prichadzali hlavne afganci.     (  2004 )  , ake prisernosti si pamatas ? A tak skus si predstavit ze ukrajina ich nebude brat spat a nam by sa tu objavilo par sto tisic afgancov.    Aj v takom pripade by si bol zasadne proti europskej solidarite ?   Alebo si len proti solidarite ked mame z toho naklady ?  A ak zisk, tak je to v poriadku ? 

 

1. v ramci statu.    No toto je v ramci EU.        Toto je tvoj problem ?   Solidarita  v europe je zla, lebo je mimo hranic narodnych statov ?

18 minutes ago, alamo said:

Ozaj..

Prečo sa tý Ukrajinci, Rumuni atď..

Ktorý sa na Slovensko presťahovali za robotou.. Nepčítajú do počtu?

Do poctu coho ?   Ziadatelov o azyl ?   To nie,   ale ak sa bavime o ekonomickych migrantoch, tak  to je oblast politiky, kde by sa zisli zmeny.    Tych si totiz mozeme vyberat,  a nas xenofobny postoj nie je uplne racionalny. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v skutočnosti sem prišlo kolom roku 2004

pred 1 hodinou, tyso napísal:

no  na slovensku zabudame ze tu bola utecenecka kriza a prichadzali hlavne afganci.     (  2004 )  , ake prisernosti si pamatas ?

koľko Afgáncov, milý tyso? :)
a koľko ich tu v skutočnosti zostalo?

a keď už, zabúdame ešte na čosi... v skutočnosti tisíce Vietnamcov, s ktorými nikto príčetný tu nemá problém celé desaťročia.

už sme trochu mimo Nemecka, ale Nemci majú tiež svoje skutočné cca 50 - 60 ročné skúsenosti s tureckou komunitou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak soráč..

Špeciálne tý Ukrajinci.. 

Tý by sa počítať fakt mali.. Ukrajina je krajina v konflikte s Ruskom, kde vládne strašný diktátor menom Putin, ktorý koho môže otravuje novičokom..

A priletelo k nám odtiaľ "naozajstné UFO".. 

https://www.tvnoviny.sk/domace/2007846_rozbite-lietadlo-pri-vranove-nad-toplou-moze-patrit-paserakom-z-ukrajiny

Čo je doma to sa počíta.. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game,  tak opakovanie. cela vasniva debata o kvotach kde sa slovaci biju do prs a kricia nem, nem soha je o cca 5000 azylantoch. slovensko by ich malo prevziat z taborov v grecku a taliansku a vykonat azylovu proceduru. a teda rozhodnut kto ma pravo na azyl a kto nie a bude deportovany. v 2004 sme tu mali 13 tis azylovych ziadosti a ziadna katastrofa nenastala. 

nikto nam nekaze aby sme vsetkych prijali.  a ked dostanu azyl a prestahuju sa do nemecka tak nemame ziadnu povinnost im v tom branit. a ked ostanu tu tak mame povinnost im zabezpecit zakladnu integracnu pomoc, teda naucit ich jazyk a na uvodny cas im ponechat ubytovanie. 

o tomto je debata a nie o nicom inom. 

 

alamo, kazdy clovek na svete vratane ukrajincov ma pravo prist k nam a poziadat o azyl. my mozeme azyl udelit alebo nie, a podpisali sme zmluvu za akych podmienok to mame spravit. A ukrajinci neziadaju o azyl ale o pracovne povolenie.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto nie je nič nové, aj miliónový či dvojmiliónový súvislý prúd migrantov sa nakoniec stratil a roztratil v Európe... tej lepšej časti.
katastrofa nenastala, ale prosím nevypínajme mozog... aj v Nemecku to narobilo dosť veľké problémy. nie že nie.
skutočne tu kdekto zabudol, keď sa mladí páni pred kamerami vyslovovali za cieľ Nemecko?
vážne som sa k tomu nechcela vracať, lenže to tu bolo.

isteže nás pár tisíc azylantov nezabije, a je mi to jedno, koľko ich žiada o azyl, ono sa to vždy utrasie. aj bez toho, aby sme o tom vedeli.
neprekáža nám to, tak všeobecne, keď žiadajú o azyl ľudia, ktorým je ublížené... to len ľudia niekedy prestanú myslieť.

totiž ani nemyslím, že je taký problém s kvótami, ako s nariaďovaním... tomu sa krajiny šprajcujú. nepochopil si, čo som písala: milí vietnamci tu zostávali prirodzene, a keby si ďalší  aj žiadali o azyl, žiadne veľké protesty by nenastali... pracujú, platia dane, koľko tisíc ich tu je, možno vedia štatistiky. ok. nechcem to rozpisovať, všetci vieme.

vieme, koľko tisíc azylov bolo vybavených kladne? 
a v podstate... zaujíma nás to vôbec?
alebo len preto, lebo sa o tom hodne píše a každý v krčme pri pive rieši migrantov. ktorí nám nehrozia, lebo obrovská väčšina smeruje inam.

Slováci nie sú veľmi holubičie povahy... alebo sú nadobro holubičie povahy a robia to, čo holuby v skutočnosti a bez prikrášľovania robia: hašteria sa a ďobajú sa navzájom a vyďobú vrabcov.

a medzi nami... skutočne ma zaujíma, či sa dá solidarita predávať.


edit... milý alamo, aby bolo jasno, nerobím si srandu. :)  nikdy nič nie je len čierne ani len biele.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso?

Nemáš v tom s kým to vlastne máme byť lojany, trochu zmätok? 

S Nemcami, Talianmi a Grékmi.. Španielmi? 

Alebo s tými ľuďmi čo sa chcú predrať za blahobytnejším (ktorý spôsobuje globálne otepľovanie a klimatické zmeny..) životom? 

Kým si to neujasníš.. Akurát si s teba budem robiť srandu..

A vypadá to, že nielen ja..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,  skus sa drzat temy :),   bavime sa o kvotach a migrantoch.      Toto je na stole.     nebud ako kotleba, skus pouzit rozum.   

 

A game,   nemecko prijalo cca milion ludi  co stali na hranici medzi rakuskom a madarskom.    A v pocte co by pre nas znamenalo cca 80 tis ludi a zda sa ze to zvladli.  Urcite by bolo jednoduchsie keby to riesila europa ako celok ale zjavne si este vychodoeuropania na nemecko ponadavali.  ( a slovensko udelilo vtedy asi 15  azylov ale je mozne ze dalsie boli udelene neskor, v 2005 bolo udelenych 25 azylov, ziskat u nas azyl je takmer nemozne.  A niekde som cital ze ti co dostali azyl tu aj ostali.  )

 

A keby vietnamci ziadali o azyl, dopadli by rovnako.  A o tom ako funguje cudzinecka policia si tiez nerob iluzie. Slovensko je krajina nepriatelska voci cudzincom to sa tyka vsetkych,  vietnamci nie su vynimka.   To ze ty voci nim nic nemas, to neznamena ze miestni xenofobovia su tiez toho nazoru.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

téma je Nemecko, ovšem začalo to novým výmyslom Frau Merkel - predávať solidaritu migrantom... či za migrantov... či migrantov za peniaze... :innocent:

a pri takej veci sa nedá obísť téma, ktorú ona sama načala...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

Používam rozum.. 

Jednoduchá otázka.. Je západný konzumný štýl života, po ktorom tý imigranti túžia "zdravý" a trvalo udržateľný? 

V téme o klimatických zmenách, si tvrdil že nie je..

Ak nie je,  tak im hnusne klameš.. A sľubuješ im niečo čo chceš zrušiť.. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie, menis nezmyselne temu, to nie je rozum ale jeho opak.

hm, game :

Quote

predávať solidaritu migrantom... či za migrantov... či migrantov za peniaze...

a tu som sa stratil,  skus vysvetlit co tym myslis.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A čo teda tý imigranti ktorý sem chcú prísť, očakávajú? 

Alebo o nich vôbec nejde?

Moment.. 

Pred tými piatimi rokmi sa o žiadnych "Afgáncoch", nehovorilo..

Utekali k nám úbohý "Sýrčania" na ktorých Putin a Asad zhadzovali bomby vo veľkom a chemické zbrane k tomu.. 

Ak si dobre pamätám.. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, tema je kvoty a migracia.   tak sa nehanbi drzat temy.   Ako s tym suvisia ocakavania migrantov ?  Alebo klima ci korona, ci to ze game ma rada vietnamcov. 

mame plne tabory v par krajinach a ty sa vysmievas z navrhu aby sme im pomohli.   Tak to vysvetli,  je to spravna slovenska vychcanost ?  A si na to hrdy pretoze to je proti EU ?    ved vysvetli svoj postoj.

Tono,   ale ak je niekto ekonomicky migrant, tak ho mozeme poslat domov.   Len to musis najprv zistit, nie preventivne ich nechat vsetkych utopit ako tu padali navrhy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podľa https://www.aktuality.sk/clanok/824437/sefka-europskej-komisie-predstavila-novy-pakt-o-migracii-a-azyle/ 

"Ak napríklad krajiny ako Poľsko, Maďarsko alebo Česká republika odmietnu prijať utečencov z preplneného Grécka či Talianska, podľa nových pravidiel môžu týmto krajinám pomôcť znížiť počet utečencov na ich pôde "sponzorovaním" návratu osôb bez nároku na udelenie právnej ochrany."

To situáciu nijako nevyrieši. Myslím, že ak by Poľsko, Maďarsko, Česko, ale aj Slovensko a iné krajiny prijali adekvátny počet migrantov, väčšina by nakoniec skončila v krajinách EU, kde je životná úroveň neporovnateľne vyššia. To je podľa mňa aj dôvod, prečo v imigračnej politike "prestali tlačiť na pílu". Takto aspoň ekonomickú zátaž imigrácie rozložia rovnomernejšie.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono,  aku situaciu ?  Je to kompromis,  ak nechceme pomoct prijatim utecencov  tak mozeme pomoct peniazmi za ktore to tieto krajiny mozu urobit.    Je to lepsie ako nic a ja len nechapem preco je tento navrh na smiech a odmietame o nom aspon diskutovat.   A to kde skoncia je mimo tejto debaty,  ani vsetci slovaci nekoncia v nemecku,  ale tak si zoberme slovensko.  Ak  na 1000 ziadosti udelime 10 azylov, tak ide o naklady zistovania a poslania ich domov.  Kam pojde to jedno percento je uplne jedno.  A vacsinou ostanu tam kde su ale je to irelevatne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo : Tebe to jasne nie a kazdy navrh je ti na smiech.

Tak este raz :  Problem : preplnene tabory, nedostatocna administrativna kapacita a naklady.

Kto ma problem :  Krajiny, ktore prevadzkuju tieto tabory (  Taliansko, Grecko, Spanielsko,  v ovela mensom aj dalsie primorske krajiny, potencialne vsetky krajiny ktore  hranicia s krajinami mimo EU )

Formy pomoci :  Prevzatie casti migrantov do vlastnych taborov,   finacna pomoc tymto krajinam

Nemozem za to ze  nevies citat.

 

9 minutes ago, Tono said:

Preto, že by sme si udelením azylu mohli vybrať imigrantov, ktorí  by boli pre Slovensko prínosom. Takto budeme len platiť za tých, ktorí sa budú musieť vrátiť.

Ano,  a to su naklady.   A kedze  sa nas to netyka tak nechceme naklady.    A ked budeme mat problem my, tak  budeme ziadat aby nam niekto pomohol lebo to je nase pravo.    Je to kratkodobe a hlupe.   Svoje nedame a cudzieme chceme.

10 minutes ago, robopol said:

Alamo zjavne je altruista iba k svojim blizkym sukmenovcom, to si tyso nevedel, že altruizmus nie je masova choroba? Niekedy to proste tak v prirode je...

A to je ten hlbsi problem,  spolocnost kde altruizmus je hlboko v mensine ma ovela vyssie transakcne naklady, pomalsie sa rozvija a ma nizsiu kvalitu zivota.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov