Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 2 týždňami...

 

1. července začalo půlroční německé předsednictví EU a hned druhý den německý ministr zahraničí Heiko Maas v německém Parlamentu prohlásil, že nám v rámci přerozdělovacích kvót migranty VNUTÍ!

Co z toho vyplývá? Přece, že největším nebezpečím je pro nás Rusko

http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=140481&menu=0

nie som si istý, či v tejto republike máme nejaké ministerstvo zahraničia, lebo po takomto vyjadrení by v normálnom štáte smerovalo do Nemecka dôrazné upozornenie, aby si pretočili kalendár z Marca 1939 na Júl 2020!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Phe..

Citát

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-frankfurt-nepokoje-policie.A200720_133429_zahranicni_jhr

Dav asi 500 až 800 lidí začal na policisty házet lahve a kameny. Když nějaká láhev policistu zasáhla, reagovali účastníci párty se smíchem a potleskem. Podle serveru Deutsche Welle účastníci též skandovali ACAB (All cops are bastards - „Všichni policisté jsou bastardi“).

Pět policistů utrpělo zranění, strážci zákona zadrželi 39 lidí. Až na jednu ženu šlo o muže ve věku 17 až 23 let. Podle policie většina zadržených byla zahraničního původu.

„Šokuje mě, že policisté se stanou terčem útoku, když chtějí někomu pomoci,“ prohlásil šéf frankfurtské bezpečnosti Markus Frank. „Tohle je nová úroveň násilí,“ dodal. Na pondělí svolal bezpečnostní konferenci, která má najít řešení problému nočních násilností.

Soráč.. Ale o takýto "nový normál" asi už nestoja, ani len naši "slniečkári".

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
Citát

20. června znásilnil v Dortmundu jedenáctiletou dívku afgánský migrant Zubyr S., známý policii coby dealer drog zásobující školáky. Z vazby byl záhy propuštěn, dle vyjádření prokuratury a soudu proto, že má v Dortmundu trvalé bydliště, nehrozí nebezpečí útěku a vždy se dostavuje k projednávání svých deliktů.
24. července znásilnil další, tentokrát třináctiletou dívku.
Tolik zpráva. Čas, kdy se na scéně objeví nějaký nový Adolf, se neúprosně blíží.

http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new

nechápem tú skepsu, však Angela von Ribbentrop to všetko predsa wirschafendasuje :clap2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Adolf netreba, stačí z Európy povyhadzovať túto chátru aj s neomarxistami, ktorí ich bránia, to bude riešenie problému. Neomarxizmus je aktuálne najnebezpečnejšia ideológia, ktorá sa spolieha na to, že pomocou krimigrantov, rasistov blm a ľavičiarov uvrhne svet do chaosu a anarchie. Jedným z cieľov extrémnej ľavice je večný triedny boj a tieto skupiny spĺňajú ich "parametre". Preto si zakaždým nájdu dôvod na vyvolávanie chaosu, ktorý využijú na vedenie triedneho boja, viď smrť kriminálnika Floyda, že to bol černoch, sa im prenarámne hodilo. V Nemecku využívajú na vyvolávanie chaosu krimigrantov, ktorých tam majú dosť. Vo Francúzsku, ktoré je doľava už posunuté značne, sa bežne pravicové strany už považujú za krajne pravicové (toto tvrdil už starý Le Pen, keď kandidoval v prezidentských voľbách), ale nakoniec tento trend badať v celej Európe, strany, ktoré pevne obhajujú napr. národnostnú politiku, sa často považujú za extrémne pravicové, nacionálne a dokonca až xenofóbne. Ešte v 19. storočí, keď sa v Európe začal presadzovať systém politických strán, sa takéto strany považovali za štandardné, obhajujúce záujmy národnostných štátov, ktoré sa v tom čase začínali formovať. Na tradičné delenie strán na pravicu a ľavicu sa obyčajne považuje Francúzsko, a práve tam sa predpokladá vznik extrémnej ľavice, keď sa Marx inšpiroval v Parížskej komúne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

po roku 1989 nedošlo k vysporiadaniu týchto pozemkov. A v súčasnosti pár občanov z Nemecka obhospodarováva tieto pozemky.

My slovenskí farmári na ňu nemáme priamo nárok, ale nemeckí poľnohospodári si veselo na nej pestujú. Čiže legálne tieto pozemky nemohli kúpiť, ale cez vplyvných ľudí im ich niekto dal do užívania.

A netýka sa to len jedného katastra. K podobnému obohateniu už prišlo v 5 katastroch. To je pre mňa zase niečo nepredstaviteľné. V krajine, ktorá je členom Európskej únie, sa pošliapavajú ústavné vlastnícke práva. Ja to považujem za legalizované zlodejstvo.

Čiže teraz sú problémom Nemci namiesto Talianov?

A povedal by som, že sú ešte oveľa väčším problémom. Taliani neskupovali pôdu. Tí si ju väčšinou prenajímali, i keď často za ňu neplatili. Nemeckí farmári, ktorí u nás pôsobia, však skupujú poľnohospodársku pôdu vo veľkom. Ja to považujem za novodobú kolonizáciu.

Keby sme mali rovnaké podmienky, tak nepoviem ani slovo. My však nemáme toľko peňazí ani takú podporu od štátu či bánk, ako majú oni. Niektorí ľudia si to možno neuvedomujú, ale takto sa zbavujeme dedičstva našich predkov.

Na východe Slovenska mnohí naši dedovia a pradedovia išli makať do USA, aby si mohli zarobiť nejaké peniaze na kúpu pôdy. A o niekoľko generácií niektorí potomkovia sa jej zbavujú a predávajú cudzincom, ktorí sa správajú arogantne.

Citát

Narážal tým na postup jedného z nemeckých farmárov, ktorý sa dostal k urbárskym pozemkom.

To sa máme nachystať na tretiu svetovú vojnu, keď nás tu Nemci budú zase okupovať?

Týmito slovami sa prihováral ku svojim kolegom. A mnohí sa s týmito slovami stotožnili.

Ja rozhodne nehlásam, aby sme sa znovu priklonili a naviazali na Rusko, ale u niektorých ľudí badám tieto tendencie.

Keď porovnám Nemca s Talianom, tak musím povedať, že Antonio Roda bol super chlap.

On nezostal nikomu nič dlžný a o svoj statok sa riadne staral. On mal svoje zvieratá na prvom mieste.

https://www.aktuality.sk/clanok/812145/farmar-taliani-na-vychode-slovenska-sa-uz-stiahli-teraz-nam-strpcuju-zivot-nemci-rozhovor/?utm_source=pokec.azet.sk&utm_medium=box-magaziny-aktuality&utm_content=clanok1

farmári na východe s prekvapením zisťujú, že taliansky mafián je príjemnejší človek ako nemeckí ubermenschovia, ktorí tu už zase raz hľadajú lebensraum

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Už je to tu zas..

Merkelka zase straší na tému "solidarita".

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-merkelova-eu-evropska-komise-migranti-plan-navrh-visegrad.A200922_131912_zahranicni_jhr

Citát

 

Migrační plán EU: 10 tisíc eur za přijetí migranta, pokuta za odmítnutí

Evropská komise ve středu představí plán na změnu evropské migrační politiky. Podoba návrhu zatím není známá, podle agentury Reuters je však uzpůsoben požadavkům německé kancléřky Angely Merkelové na solidaritu s uprchlíky. Dá se očekávat, že se plánu vzepřou země, které dříve odmítaly migrační kvóty.

 

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Frau Angela ide na chudobu s peniazmi? či na koho?
na sekundu sa vrátim k migrácii spred piatich rokov - s výnimkou výnimiek pochopil snáď každý, že nesmerovali do chudobných krajín. kto chce, spomenie si.
a nejde o vzoprenie sa zemí v prvom rade, ale ako donútiť "uprchlíky" aby zostali tam, kde zostať nechcú a prípadne zoberú za nich peniaze.

Angela bola dlho v tieni, nebolo ju počuť, tak dumala? solidarita je super vec... dnes Španieli idú oceňovať rodiny ľudí, ktorí tam ako interbrigadisti bojovali proti fašizmu Franca... super. klobúk dolu.  lebo to bola solidarita.
vieme, čo znamená slovo solidarita, ale solidarita je solidarita, v tom slove je obsiahnutá dobrovoľná ľudská vzájomnosť: súnáležitosť, spolupatričnosť, vzájomnosť, súdržnosť, pospolitosť; ochota vzájomne si pomáhať a podporovať sa. (z wiki).
len sa tak nežne odvážim spýtať sa: v Nemecku to už funguje dokonale? odskúšané, odklepnuté, idú vyvážať a predávať solidaritu?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja neviem.. 

Kľudne nech prídu.. aj u nás v Lozorne sú už poriadne "snedý" týpkovia, ale tý prišli dobrovoľne a makajú za Slovenské platy, to sú taký čo vedia do čoho lezú..

Ale akonáhle začnú byť na "prídel".. To neviem či sa "pridelencom" u nás bude páčiť.. 

Už som sa pýtal pred piatimi rokmi, keď sa hovorilo o kvótach..

Kde postavíme pre nich KONCENTRÁK?

Doslova tábor ohradený ostnatým drôtom, do ktorého bude pustená elektrina..

Pri prvej príležitosti budú chcieť od nás zvrhnúť smerom Nemecko Veľká Británia.. 

Doslova ich budeme musieť držať v KONCENTRÁKU,  inak zdrhnú.. Obávam sa že väčšina "pridelencov" si bude EU sociálne vymoženosti predstavovať inak, ako tý čo makajú u nás vo firme.. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo:) bavime sa normalne? pretoze mas za prve dve kategorie,  ak im udelime azyl tak maju pravo chodit kde chcu, a podla miesta pobytu mozu ziadat o socialne davky. presne tak isto ako vsetci z eu a schengenu. pred udelenim azylu su v tabore a maju jedlo plus par centov vreckoveho,  nie je to strazene a ked odidu do nemecka tak ostanu nelegalni migranti bez naroku na socialne davky, zdravotne poistenie a ked ich chytia tak budu deportovani. 

 

cele kvoty su len o tom kde prebehne azylova procedura a slovensko je krajina kde je takmer nemozne ziskat azyl.  bavime sa teda o pomerne malych nakladoch na ubytovanie a stravu a naslednu deportaciu. cela tema nema realny racionalny podklad a sluzi ciste na politiku. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 minútami, tyso napísal:

podla miesta pobytu mozu ziadat o socialne davky

Takže predsa podporuješ ekonomických migrantov, ktorí sem putujú hlavne za sociálnymi výhodami.

Myslel som, že napíšeš, že v mieste pobytu si môžu hľadať prácu. IMHO sociálne dávky by mali dostávať až po odpracovaní niekoľkých rokov, pár generácií sme si tu už bohužiaľ "vychovali", čo považujú sociálne dávky za regulérny zdroj obživy a tyso nám tu chce podhadzovať ďalšie.

Inak by ma zaujímalo, aká je vysoká zamestnanosť tých tzv. utečencov, ktorí sú v Nemecku už 5 rokov. Za 5 rokov by sa snáď už aj inžinier zamestnal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bavime sa o azylantoch, to nie su ekonomicki migranti. a ked mas azyl tak ziskas rovnake prava ako obcan danej krajiny. nie viac ani menej. btw kde v mojom prispevku nieco podporujem ? snazil som sa o cisty fakticky pristup.  nie je tam ani podpora ani odmietanie. 

aby alamo nebojoval zo slamenym panakom. 

ak budes navrhovat aby sme odstupili od zmluvy osn o azyle, tak to je ina debata. 

 

a k nemecku: polovica pracuje,  vacsina muzov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu len navrhujem nech sa drzime faktov a nebojujme proti politickym hoaxom.    

Ale ak sa pytas mna,   tak ja proti rozumnej miere solidarity s greckom a talianskom nic nemam.  Ale to vies davno ze ja sa citim europanom, nie bratislavcanom. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak sa teda držme faktov - začať by sme mohli tým, že rezort diplomacie oznámi Nemcom, že sa nepíše rok 1939, a aj 1945 je už dávno preč...

zase sa celá debata točí v kruhu, a furt je to o tom istom - však keď si nemci chcú domov nasťahovať polku Afriky a Blízkeho východu, je to ich vec, ale nemajú právo nútiť do toho ostatné štáty. aj keď ja by som vlastne mal ich snahu podporovať, lebo je vcelku jasné, že dosiahnu akurát zvýšenú popularitu euroskeptických strán v strednej európe...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso 

Fajn.. Ak sa tých ľudí čo sú Grécku a Taliansku opýtame či chcú ísť na Slovensko alebo do Nemecka.. 

Čo asi tak povedia? 

Ak ti teda nezáleží na tom, čo chcú oni sami.. Záleží ti na nich vôbec? 

Predstavuješ si tú solidaritu čudne.. 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov