Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

Som zvedavý či Lidlu to nadšenie pre "náboženskú neutralitu" vydrží aspoň do októbra.. Vianoce jeden z najvýznamnejších kresťanských sviatkov.. A veľký biznis k tomu..

Pche..Kto uverí tomu že bude Lidl mimo toho "vianočného treštenia"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

LIDL nechcel nikoho uraziť.... Ale urazil, kresťanov.


Som zvedavý či Lidlu to nadšenie pre "náboženskú neutralitu" vydrží aspoň do októbra.. Vianoce jeden z najvýznamnejších kresťanských sviatkov.. A veľký biznis k tomu..
Pche..Kto uverí tomu že bude Lidl mimo toho "vianočného treštenia"?

 

Vianoce sa budú volať "Sviatky pokoja" , Mikuláša nahraní Dedo Mráz a biznis, ktorý nikoho neurazí, môže pokračovať ďalej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kam sme sa to dostali?........

 

http://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Prazsku-predajnu-Lidlu-oblepili-krizmi-Zatial-mazu-krize-z-fotografii-ale-coskoro-ich-mozno-budu-aj-strhavat-vyslovil-sa-cesky-kardinal-Duka-292494

 

......a toto je to Ficove tvrde jadro.......ja osobne si ho neprosim a LIDL nech si predava tovar vsetkym neurazenym.....len tot nedavno bolo v LIDLI akesi podobne podujatie s tovarom z moslimského sveta (malo nazov 1001 delikates z orientu) a tam neodstranili polmesiac pod tymto reklamnym napisom......nikoho ale neurazili, tak vtedy to bolo OK?   :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,  a co to ma s jadrom ?  A ok, ked si urazeny tak obchadzaj LiDL,

BTW,  je vtipne ze si urazeny az po niekolkych rokoch,  vraj tietoi letaky uz opakuje dlhsie,  az teraz si to niekto vsimol.   Podobne ako cernocha v katalogu.   

Je to take dnesne, ze ludi vyrusi az medializovana informacia,  vlastne nazory nie su in, musia ich najst na facebooku.

 

Za mna :  Smiesna kauza, Lidl si zasluzi vysmech ale pisat im list ako KDH je take slovenske :).

A kedze blbcov na svete je plno, tak jeden blbec v LIDLI  sa mi nevidi ako najvacsi problem. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ISlam k Nemecku patrí - prohlásila Merkelová v TV duelu s Schulzem, hájila svou migrační politiku

 

predvolebná debata Merkel vs Schulz až také veľké a zásadné rozdiely medzi oboma neprinieslo... Schulz tiež chce nútiť odbojné krajiny k prijímaniu kvót, Schulz tiež v podstate súhlasil s otvorerením hraníc amoku migrantov v roku 2015, jediná jeho výhrada je, že o tom mala Merkel informovať svojich kolegov z okolitých krajín...

a takďalej a tak podobne...

 

Merkel je Merkel, je neomylná a pláca sprostosti, ale podľa oboch integrácia takmer dvoch miliónov migrantov a imigrantov vraj môže byť práca pre celú generáciu, čo je kravina.

žiadna asimilácia a integrácia sa konať behom jednej generácie nebude, páni migranti sa neprišli integrovať, je to omnoho komplikovanejšia situácia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game,   tak este raz k faktom.  Migranti v tom case boli v europe,   napriklad v madarsku.   Nemecko ich nevololalo do EU ale umoznilo im z EU krajin prist do nemecka.  Zjavne ides podla hesla kazdy dobry skutok ma byt po zasluhe potrestany.  U axela by ma to neprekvapilo,  on naozaj veri ze kazdeho migranta co sa nepodarilo utopit  treba drzat v tabore naveky.  Ale u teba ma neprestava prekvapovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso,

myslím, že je to celé omnoho komplexnejšie... a zložitejšie. a celý problém, kauza, nazvime to ako chceme, nekončí, ani zďaleka. a netýka sa len Nemecka, ale na Nemecku práve švihá konček biča, ale praská všade okolo.

 

nie je mi celkom jasné, čo presne ťa prekvapuje, hoci v podstate rozumiem, čo ťa mätie, ale myslím, že trošku zbytočne : )

vlastne všetky odpovede sú v príslušných témach, popísala som toho tam mraky, a nemyslím, že mimoriadne odsudzujúce, zlé, rasistické, xenofóbne, nenávistné, tak ja myslím vážne nepíšem,  len úprimné.

 

... ovšem je to na dlhšie, a na dlhšie teraz práve nemám čas, zajtra tu celý deň nebudem, ale evidujem tvoju poznámku, a sľubujem, že sa k nej vrátim :klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na margo toho, ako Merkelová sa nedávno nechala počuť, že islam k Nemecku patrí.

 

Tak toto bol záder, toto sa podarilo :lach:

 

post-2-0-90979300-1504682275.jpg

 

Pred voľbami dosť veľký fail, ešte tým obrázkom poletákovať celé Nemecko a neškrtne si už ani na recepcii verejných záchodov niekde na predmestí Berlína :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

voľby sa rýchlo blížia, pravdepodobne ich s prehľadom vyhrá Frau Merkel...

 

aj napriek tomu, že na poslednom stretnutí so Schulzom naďalej odmieta hovoriť o akomkoľvek limite pre migrantov, strop je hviezdne nebo:

Merkelová dál odmítá lilmit pro počet uprchlíků v Nemecku - může přijít o koaličního partnera

 

....

 

najnovšia správa je zaujímavá ovšem práve preto - otvoriť brány krajiny prúdom migrantov a udeľovať azyl nie je až taký problém, aj keď sa z administratívnych dôvodov spomalil...

opačná cesta, aj keď je dokázane potrebná, je ešte len v budúcich plánoch, a naráža na veľké problémy.

Nemci zistili, že by potrebovali inštitút odoberania azylu, lebo s nimi poriadna časť azylantov krásne vybabráva:

 

Uprchlíci odjíždějí z Německa na dovolenou i na pracovní cesty do zemí, odkud utekli - úředníci jim chtějí azyl odebrat

 

- len na to nemajú zatiaľ žiadne páky a zákony.

 

„Trávit dovolenou v zemi, kde jste pronásledováni, je nepochopitelné,“ řekla 27. srpna pro Welt am Sonntag Merkelová s tím, že budou takové případy „důvodem k přehodnocení práva na azyl“. Německý týdeník tehdy uvedl, že cizinecké úřady spolkové země Bádensko-Württembersko evidují 100 případů uprchlíků, kteří někdy i opakovaně odjeli do domovské země, odkud přitom do Evropy utekli před nebezpečím.

....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a na dedine kdesi v Nemecku:

 

Naše čtenářka je sice původně Češka, ale skoro třicet let v Německu, s německým manželem a práce i bydlení mezi Němci z ní v podstatě udělaly Němku. Je plně asimilovaná. Pod příslibem anonymity (bojí se německých cenzurních úřadů) se nám svěřila se starostmi všedního dne, které s imigranty do Německa přišly:

 

„Dlouho jsem nemohla pochopit, jak to, že je v zemi tolik Turků — kdo je tam přijal, proč jich ale většina nepracuje, bere jen sociální podpory od státu. Pracovala jsem tam u statistického úřadu a mimo pracovní dobu chodila (si přivydělávala — za dotazník bylo pět eur) v rámci takzvaného mikrocensu po domácnostech s dotazníky. A prošla jsem jich hodně, kde bydleli cizinci — sociální byty.

 

Z toho, co jsem si tam všechno vyslechla, by se dal tenkrát psát román — většina jich má iks dětí, německy se nikdy nenaučili, třebaže tam žili desítky let, jen jejich děti už mluvily — musely kvůli škole. Spousta jich nevěděla data narození dětí (děti samy mi to často četly z dokladů, když to matky neznaly). Ani rodiče většinou neznali data svých narození — měli jsme pak ve statistice nejvíce respondentů s datem narození 1. ledna — to dostávali všichni, kteří to neznali.

 

Při mém přijetí ke státnímu úřadu byl v mé smlouvě bod — pokud bych cokoli negativního řekla například proti Turkům, ihned následuje výpověď. Má dobrá známá prodává oblečení. Jednou jsem se u ní stavila, obchod nebyl moc plný a prohodily jsme spolu pár slov. Při tom jsem si všimla snědé „cizinky“ s šátkem na hlavě, v rozevláté vícevrstvé sukni, jak něco drží v ruce (svetr, triko), sehne se a hbitě si to obvázala pod sukní kolem nohy. A vůbec jí nevadilo, že se na ni dívám.

Hned jsem mou známou upozornila — ta ovšem jen mávla rukou a říká: My máme od šéfa instrukce, že máme dělat jakoby nic a nechat je jít. Když se totiž zavolá policie, je to k ničemu — ta je taky nezadrží a nechá jít! Oni — imigranti — tohle vše samozřejmě velice brzo vycítili a takových případů jsou sta a sta;

 

sama jsem byla u toho, kdy u kasy stál imigrant s drahou koženou bundou, podal pokladní 20,– €, ta na něj vyjeveně kouká a on: Bezahlen Mutti Merkel — tedy ať to zaplatí drahá máti Merkelová. Čekala jsem tehdy, co se bude dít, pokladní mu bundu v sáčku chtěla vzít, přicházela ochranka a ta (tedy ten) jednoznačně na prodavačku zavrtěl hlavou, aby ho nechala jít!

 

Bydlím s mužem na vsi, kam nám je bohužel (tedy samé mladíky) nastěhovali také — máme jich tam kolem třiceti (nikdo se obcí neptá, jak jsou na tom finančně, jednoduše dostanou nařízení, že musí tolik a tolik Flüchtlinge přijmout — a fertig). V naší vsi máme velké problémy s internetem, vše je zastaralé, chtěli jsme taky dělat novou silnici, jež je v zoufalém stavu, ale nebude nic — peníze jdou na uprchlíky.

 

Ze začátku, když k nám přišli, nebyli moc vidět, proběhli od autobusu, ovšem dneska už jsou velice sebevědomí, dobře a draze oblečení — ve vsi se taky hned našlo velké množství dobrovolníků, co je vozí po doktorech, nákupech (i když by mohli jezdit busem, který mají zadarmo!). Máme na ,návsi‘ krásný trávník, staráme se o něj, aby bylo vše čisté, uklizené. Oni na to kašlou, cestu si ,zkracují‘ právě přes ten trávník, plivou kolem sebe, v létě si uprostřed dokonce udělali oheň — no Němci jen koukali, ale nikdo by si neodvážil říct ani slovo.

 

Když jsem já začala protestovat, hned mě tišili, že oni jsou to chudáci a že jen co se naučí řeč a integrují se, jistě se změní. Vyplouvá na povrch, že dvě třetiny těchto mladých mužů mají jen slabé, ani základní vzdělání a to, co mají, je tak na úrovni našeho prvního stupně.

 

Co všechno dostávají od státu? Krom podpory měsíční jízdenku kamkoliv, také kartu za 80,– € na telefonování, těch výhod je více. U vchodu do zábavního parku u nás v Hesensku je tabule: Vstup dospělí 15,– eur, děti 10,– eur, psi dvě eura a Flüchtlinge (tedy uprchlíci) 0 — nula.

 

Naproti našemu domu je jediný obchod ve vsi — pekař – a na stěně domu je připevněn automat na cigarety. Ze začátku, když k nám vloni přišli (tedy byli přiděleni), tam párkrát dělali randál, pokoušeli se do automatu dostat, mlátili do toho. A ejhle — během krátké doby dostali nějakou ,zázračnou‘ kartu a cigarety jim automat vydá. Musí se do něj totiž strčit Ausweis (občanka — kvůli zletilosti), bez toho to nejde. Nevím vůbec, co jim tak rychle dali (ještě občanku nemají). Balíček hned na místě rozervou, obaly hodí, kam se jim to hodí (třebaže jsou všude odpadkové koše), zrovna tak vajgly.

 

Než přišli, byli jsme místním plátkem vyzváni jim špendovat oblečení, kola, dětské kočárky. Opravdu, mezi těmi třiceti jsou dvě mladinké dívky — muslimky s dlouhými šaty a šátky – a obě během roku otěhotněly a porodily. Pochopitelně se plno ,dobráků‘ našlo — před farou se denně vršily kopce krabic a pytlů s oblečením, plno kol, dětských, pro dospělé, tříkolky. Skončilo to tak, že oblečení si z nich nikdo nevzal, stálo to u nich na dvoře (bydlíme nedaleko) na dešti. Dnes chodí ve značkových hadrech za naše peníze. A kola tam rezavějí dodnes — nezájem.

 

Už za krátký čas stálo v plátku: Kdo může darovat, prosíme pro uprchlíky ještě o dobré počítače, notebooky. Navíc jim obec sama zakoupila kolem Vánoc pět nových notebooků. Co se týče žen, jsou pro ně opravdu jen něco nejnižšího. Jak jsem se zmínila, ty dvě ženy ,smějí‘ chodit jenom za nimi, ne vedle. Taky když s nimi někdy jedu autobusem do města — tam snad všichni jezdí denně, co taky na vesnici se nudit, že jo —, jakmile bus přijede, odstrčí nás (ať mladé, či staré) a rvou se dovnitř. Zrovna tak pak na místě.

 

Oni nechodí po jednom, vidět jsou jen v houfech, shromažďují se hlavně u nádraží, dříve tam člověk natrefil hlavně na bezdomovce, ty ale nějak ,vytlačili‘ a roztahují se tam sami, jsou jich hordy. Zrovna tak na pěší zóně, kde hned jak vyleze na jaře sluníčko, sedávali většinou důchodci — se nenajde jediná volná lavička, všude jen ,oni‘, posměšně pozorují Němce (samozřejmě hlavně mladá děvčata) a jsou opravdu více než nepříjemní.“

 

Autentická zpověď - každodenní zkušenost s imigranty v Německu,,

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"Utecencom" sa v Nemecku vychadza v ustrety uz sposobom hraniciacim zo zdravym rozumom.....hm.....zaujmave, ze este Merkelbaba neprisla s navrhom, aby sa integracia zacala aj formou poskytovania sexualnej ponuky hradenu zo socialneho fondu statu, aby "nadrzana" cast migrantov lepsie prekonala tazkosti, pri nabehnuti na kulturu domaceho obyvatelstva, ktore ich privitalo s otvorenou narucou. Urcite by sa tymto sposobom pomoci dalo predist takymto incidentom.....   :(

 

https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=449422&sznu=923NagiRu3IT5Lip

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Machiavelli v kostýmku - nový životopis Angely Merkelové ukazuje, proč opět vyhraje volby

 

zaujímavý článok a nazretie do knihy od britského politológa o fenoméne Angela Merkel:
 

 

Autor Matthew Qvortrup, který je profesorem politologie na Univerzitě v anglickém Coventry a publikoval řadu studií o evropské politice a dějinách, dokázal ze svého londýnského sídla, poměrně přesně popsat silné i slabší stránky kancléřky Merkelové. Jenže ty slabší veřejnost většinou není schopna rozluštit a někdy ani zaregistrovat....

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v nemecku nastal deň D, parlamentné voľby, spravidla nikto nepochybuje, že Merkel načne svoje štvrté obdobie ako kancelárka

Schulz je v talóne, ale podľa prieskumov nevyhrá
čo sa sleduje viac, je AfD - je to krajne pravicová strana, od druhej svetovej vojny sa takáto strana do nemeckého parlamentu nedostala.

 

o tri hodiny sa začnú objavovať prvé výsledky

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vyzerá to na koalíciu, ale vládnutie bude trochu komplikovanejšie než doteraz - ako píšu medzinárodné médiá svorne, Frau Merkel "utrpela víťazstvo" - ovšem Merkel to vyrieši, o tom zrejme málokto pochybuje, len to bude trochu komplikovanejšie.

jej strana priznala, že im uškodilo migrantstvo v tej podobe, v akej prebieha - nie priveľmi, ale uškodilo, a vytiahlo AfD na tretie miesto.

 

to je od čias Hitlera za viac než 70 rokov prvýkrát, čo bude dosť masívne zastúpená v nemeckom parlamente krajná pravica - budú mať 94 kresiel.

druhá najsilnejšia strana SPD odchádza do opozície.

bude to hodne zaujímavé pre celú európu, nielen pre nemecko

 

http://www.info.cz/svet/uprchlici-do-ceska-a-dalsi-bolehlavy-merkelove-pet-hlavnich-dusledku-nemeckych-voleb-16539.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z AfD robia krajnú pravicu ľavicoví extrémisti (ktorí sa považujú za štandardnú ľavicu alebo ľavicových liberálov) a sympatizanti ciganoislamistov. Je to tým, že politické spektrum sa v Európe od skončenia II. svetovej vojny posunulo výrazne doľava. O tomto hovoril už starý Le Pen, keď sa v prezidentských voľbách dostal so Širákom do druhého kola a celé Francúzsko "bilo na poplach na záchranu demokracie". V podmienkach, keď sa v 19. storočí formovali v Európe národné štáty, tak strany napr. ako AfD, Národný front, ĽSNS, Praví Fíni, Švédski demokrati, Liga severu, a pod., by boli považované za štandardné strany. V dnešnej dobe sa už pomaly každá pravicová strana považuje za nacionalistickú. Týka sa to aj pravicových liberálov - viď Sulík. Pre bežných ľavičiarov (v skutočnosti komunistov, ľavicových extrémistov, ciganoislamistov a pod.) je Sulík pravicový extrémista, len trochu bližšie k stredu ako je Kotleba. Pri súčasných trendoch v budúcnosti bude už aj mávanie národnou vlajkou považované za hrdelný zločin.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes sa už objavujú kdejaké prvé vytriezvené hodnotenia volieb, trochu to dopadá tak,

že úplne spokojný nakoniec nie je nikto, každý dostal menej, než čakal.

ale nakoniec to nejako dopadlo, vládu má s kým Frau Merkel postaviť, Schulz sa cíti byť nedocenený a prská, a napokon nie sú spokojní ani v centrále AfD, po prvotnej eufórii zistili, že čakali viac.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Treba si zvykat na to, ze v SRN sa uz nebude robit politika ako  poslednych 10-15 rokov....tiez je smisne, ked AfD oznacuju ako krajnu pravicu, co nema v parlamente co robi a taka Die Linke (krajna lavica) sa tam pretrca pravidelne a nikto s tym dorez nemal moralny problem ............a to nehovorim o Grune, ktora je evidentne cisto extremisticka strana :) no ale uvidime, ako si Merkelbaba poradi s touto povolebnou zostavou  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

AfD pred pár dňami skončilo tretie vo voľbách, deň trvala sláva, od druhého dňa sa pomaly rozpadáva

ako prví AfD opustili šéfovia Petry a jej manžel, na dnes ju opúšťajú ďalší šéfovia a členovia...

podľa pozorovateľov je to spôsobené rozdielnym pohľadom konzervatívneho a národoveckého krídla strany - priveľmi sa rozchádzajú.

 

http://www.info.cz/svet/afd-v-rozkladu-stale-vice-clenu-nasleduje-priklad-sefky-a-distancuje-se-od-strany-16778.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak pre odporcov AfD to nie je ziadna vyhra, pretoze nikde nie je naznak, ze budu v parlamente nespolupracovat spolu viac, ako s ostatkom stran. Takze skor je to negativum pre tzv.standartne "vyhorene" politicke strany, lebo volici budu mat moznost si vybrat medzi narodnym a konzervativnym. Takze este raz....ziadne terno s pohladu Merkel a spol. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

27 rokov po zbúraní berlínskeho múru sú odborníci prekvapení, že skutočné zjednotenie Nemecka zďaleka nejde tak rýchlo, ako predpokladali.

v posledných rokoch sa už pomaly vyrovnáva, ale šte to bude potrebovať hodne času - mladá generácia, tá najmladšia, ktorá sa narodila už za novej éry, do cca 25 rokov, sa už považuje viacmenej za príslušníkov jedného národa, v tých starších prežívajú rozdiely, ale prežíva aj politická rozdielnosť: k migrantom sa najkritickejšie stavia bývalé východné Nemecko.

 

Nelichotivý výsledek: východní a západní Nemci si ani za 27 let po sjednocení nemyslí, že jsou jedním národem

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

- nemecký minister vnútra Thomas de Maziere na jar tohto roku napísal text:

  "Nejsme burka“ a v němž naopak vyjádřil přesvědčení, že by Německo mělo prosazovat jasně definovanou většinovou kulturu a k tomu dodal: „Říkáme naše jméno. K pozdravu si podáváme ruku. Ukazujeme náš obličej. Nejsme v burce,“

 

- ten istý minister vnútra začiatkom októbra vystúpil s textom, že niektoré sviatky v Nemecku sú vyslovene kresťanské, a je pripravený priradiť k nim aj moslimské

  "Jsem připraven hovořit o tom, zda bychom také v částech země, kde žije hodně muslimů, neslavili oficiálně i muslimské svátky,“

 

- ovšem dve tretiny opýtaných v prieskume verejnej mienky sa vyslovili výslovne proti:

Více než dvě třetiny Němců jsou proti tomu, aby se v určitých oblastech spolkové republiky zavedly islámské státní svátky, jak o tom minulý týden hovořil německý ministr vnitra Thomas de Maiziére (CDU).

 

https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/82507/nemecky-ministr-vnitra-s-napadem-ze-statni-svatky-budou-i-muslimske-narazil.html

http://www.info.cz/svet/islamske-statni-svatky-nechceme-vetsina-nemcu-se-postavila-proti-vstricnemu-gestu-k-muslimum-17690.html

 

- jednania o zostavenie vlády stále pokračujú, budú pokračovať zrejme ešte pár týždňov

- predseda liberálov Linder (FDP) sa nechal počuť

Merkelové dochází dech, tvrdí šéf FDP, ve funkci kancléřky prý čtyři roky nevydrží

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Nemecku sa nedarí zostaviť vládu, ani systém Jamaika, ani žiadny iný... v septembri Merkel vyhrala pomerne jasne voľby, bolo síce jasné, že na zostavenie vlády potrebuje parťáka, ale je koniec novembra, a vláda ani v plánoch.

nedarí sa jej nájsť a zostaviť koalíciu,

 

nemecké médiá hovoria a píšu o pohaslej hviezde a konci Merkelovej vlády, predpovedajú, že napriek vyhratým voľbám Merkel padne.

 

vnútorná kríza je v Nemecku hlbšia, než to na prvý pohľad vyzeralo, teraz sa ukazuje, že migrácia narobila väčšiu dieru v jednote Nemecka, a napriek pomalému ustaľovaniu situácie či už  otázke migrantov či o ďalšom osude EÚ reformy a jednota viaznu.

 
„Je to politické zemětřesení, které uvrhává celý politický systém v Německu a také Evropskou unii do hluboké krize, možná dokonce do státní krize,“ napsal Christoph Seils na serveru politického měsíčníku Cicero. Podle něj se teď Merkelová musí obávat o svou funkci předsedkyně vlády i šéfky Křesťanskodemokratické unie (CDU).

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/83314/nemecko-v-kreci-padne-merkelova-jednani-o-vlade-krachuji-strany-rozdeluje-i-otazka-migrace.html

 

 

Merkelová menšinovú vládu nechce, uprednostňuje predčasné voľby
 

Rozdelili ich utečenci a klíma.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová je v otázke menšinovej vlády "veľmi skeptická" a v prípade, že sa nepodarí vytvoriť koalíciu, pokladá za lepšie riešenie predčasné voľby. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

"Som pripravená viesť našu konzervatívnu koalíciu do predčasných volieb," povedala podľa agentúry DPA Merkelová.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak to dopadne (pokial sa nezrusia slobodne volby) v kazdom state, v ktorom rozhoduju politici v rozpore zo svojim predvolebnym vystupovanim.....a nie je to iba migracny problem, co sa tyka Merkelbaby. Prikladom je Rakusko a aj posledne Cesko.....strany sa po volbach vzdy spajali v rozpore zo svojim programom do spoluvladneho balika proti niekomu, ktorého vyhlasili za nepriatela. Postupne zacali mat volici problem rozlisit, ktora strana je ta strana podla ich gusta a tak zacali volit strany jasne citatelne a "nestreckujuce" po volbach. Nieco podobne s motylim efektom v meteonasledkoch.... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov