tyso Zverejnené 3 hodiny dozadu Zverejnené 3 hodiny dozadu Nuz fakty: Rusko: Koncom roka 2021 Gazprom nenapĺňal svoje európske zásobníky na historické úrovne a odmietal predávať dodatočný plyn na spotovom trhu, čím umelo vyháňal ceny nahor ešte pred inváziou. Rok 2022 Dekrét Vladimíra Putina požadoval platby za plyn v rubľoch. Po odmietnutí Rusko zastavilo dodávky do Poľska, Bulharska, Fínska a Holandska. Zastavenie dodávok cez plynovod Yamal-Europe v reakcii na poľské sankcie proti Gazpromu. Vyhlásenie technických opráv na Nord Stream 1 (problémy s turbínami Siemens), postupne zníženie prietoku na 40 %, 20 % a v auguste 2022 na 0 %. Sabotáž: V septembri 2022 výbuchy poškodili Nord Stream 1 Sankcie na plyn z Ruska ( plynovody) platia az od roku 2026 ( ciastocne) a vynimky koncia v roku 2027. Tak ano, rusi prestali dodavat, su take autosankcie. ( ale dalej dodavali LNG )
alamo Zverejnené 3 hodiny dozadu Autor Zverejnené 3 hodiny dozadu Musíš tam doplniť, možnosti "toku peňazí" do Ruska, cez SWIFT.. Aby čosi tieklo "ku nám", museli peniaze za to tiecť "do Ruska".. Ako to bolo, s tým "spätným tokom" peňazí? Tam sa tiež uťahovali "ventily "..
alamo Zverejnené 3 hodiny dozadu Autor Zverejnené 3 hodiny dozadu Vlastne v zásade, zaujímavejší než tok " petrochemických produktov", sú tie "peňazovody", ktorými do Ruska tečú za ne "od nás" peniaze, napriek všetkým sankciám. Keby sme Rusom neplatili.. V praxi, už by sme boli dávno totálne na "suchu".
tyso Zverejnené 3 hodiny dozadu Zverejnené 3 hodiny dozadu nuz, banky cez ktore sa dalo platit boli vynate zo sankcii, len rusi chceli aby sa to tykalo vsetkych bank. Ale ja len davam fakty o plyne, to ty sa snazis vytvorit slamenneho panaka ze sankcie neexistovali. Kedze rusi napadli Ukrajinu, tak samozrejme sankcie boli, su a budu. Ale plynu sa netykali, umyselne. Zastavenie plynu bola ruska akcia, umyselna. To len ruske weby ktore hltas nespominaju. Rusi doma verili ze natlak plynom bude fungovat, oslavovali ze europa zamrzne a bude jest vevericky. A ze EU kapituluje a prestane pomahat Ukrajine. A opakovali to aj nasi domaci dezolati, tak je mi zahada ako sa na to dalo tak rychlo zabudnut.
alamo Zverejnené 3 hodiny dozadu Autor Zverejnené 3 hodiny dozadu Lenže.. Donald Trumpetista.. Spískal do toho .. tú v.e.l.e.p.o.j.e.b.a.n.i.c.u.. s Iránom, Hormuzom, už aj Červeným Morom.. Ja neviem.. Ako do budúcna, ty vidíš "trvalú udrźateľnosť".. všetkých týchto s.r.a.č.i.e.k?
tyso Zverejnené 3 hodiny dozadu Zverejnené 3 hodiny dozadu nuz, ved som pisal. Prechod na ine zdroje, svet sa rychlo zhorsuje, pre mna to nikdy nebolo primarne o ekologii ale o bezpecnosti. A Cina to vidi rovnako, tiez nema vlastnu ropu.
alamo Zverejnené 2 hodiny dozadu Autor Zverejnené 2 hodiny dozadu pred 5 minútami, tyso pridal: Prechod na ine zdroje.. V praxi, by to trvalo.. Ai tak dvadsať rokov.. V reále máme, asi tak "365 dní".. Možno už ani to nie.. Napríklad plynové zásobníky, majú Nemci naplnené pred zimou sotva na 50%.. V reále.. Voľba.. Pred zimou.. Buďto "trhová kapitalistická regulácia" spotreby, skrz enormný rast cien.. Alebo "prídelový systém" .. "vojnová ekonomika "..
tyso Zverejnené 2 hodiny dozadu Zverejnené 2 hodiny dozadu sotva 50 je 56. Ale kedze v ramci EU je to 68, tak celkovo to nie je zle. Zabudas ze termin je 1.11. A rusi ti zabudli povedat preco, Nemecko ma najvacsie zasobniky, lenze cast z nich spravoval Gazprom a tie nemaju dnes standartny rezim a to skresluje naplnenost. Ale nezda sa to ako realny problem.
alamo Zverejnené 2 hodiny dozadu Autor Zverejnené 2 hodiny dozadu Klobúk dolu.. Takýto prejav, by som ja osobne nevymyslel.. Naozaj netuším.. Čo by "dnes" nasledovalo.. Keby, čosi takéto.. Nejaký politik, predniesol pred "širokou verejnosťo"..
tyso Zverejnené 1 hodina dozadu Zverejnené 1 hodina dozadu co sa ti nepaci na realite ? Dnes nie je problem dostupnost plynu na trhoch, Norsko, USA a Katar dodavaju, naplnenie zasobnikov je tak viac menej o optimalizacii nakladov a nie o zdrojoch. Ale samozrejme vojna v zalive ohrozuje svetove ceny plynu. Ale aj ten "enormny narast" je ovela mensi ako to co sposobili rusi., ( "normalna cena" je cca 25 EUR za MWh, rusi sposobili ceny okolo 400 EUR za MWh, zasadne problemy v zalive odhaduju ceny na urovni 150 Eur za MWh ).
alamo Zverejnené 1 hodina dozadu Autor Zverejnené 1 hodina dozadu V praxi.. Rusi si z nás robia "srandu".. Citát Чтобы бензин дешевел - надо меньше ездить https://colonelcassad.livejournal.com/10768207.html V preklade "Aby cena benzínu klesla, musíte menej jazdiť." Teoreticky, ten kto sa chechtá ako posledný, chechtá sa najlepšie.. Naozaj si si istý, že "nakoniec", budeš mať vôbec nejaké dôvody sa chechtať?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz