Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Hranice nie su korzo, to uz som niekde pocul...

Ale naspat k teme: ja som sa nepytal co by bolo keby bolo, ale co s nimi teraz. Konkretni ludia na konkretnom mieste - ake je teda konkretne riesenie?

pred 13 hodinami, Sniper napísal:

pokým v Bielorusku nezúri vojna namierená voči Afgancom, tak nie je dôvod ich sem púšťať.

Stale sa v tom stracam: pokial v Afganistane zuri vojna namierena voci niektorym Afgancom, tak susedne krajiny ich maju (musia) pustat na svoje uzemie, alebo nie? A ak musia tie susedne, tak tie dalsie uz nemusia?

Zverejnené

Vyššie som parafrázoval s odkazom na pôvodný článok, na čom sa dohodla Rada . Ak máte problém s pochopením toho, na čom sa dohodol najvyšší zákonodarný orgán , ktorý okrem iného zahŕňa aj prísne stráženie hraníc Schengenského priestoru, čo napr. teraz realizuje Poľsko, tak sťažnosti a otázky adresujte jej. Ja fakt viac k tomu nemám čo povedať, u mňa je táto záležitosť uzavretá, keďže iba súhlasím s tým, čo odsúhlasila Rada . Afganci na hraniciach proste majú smolu a Bielorusko si to musí riešiť, keď ich pustilo na svoje územie. Natožto, keď zjavne ide o migrantov a nie utečencov. Ak tvrdia, že sú utečenci, nech dokážu, že v každej krajine, cez ktorú prešli, po nich strieľali alebo sa im permanentne vyhrážali smrťou. Keď 4 milióny Afgancov utieklo do Pakistanu, tak sa dá utekať aj do ostatných susedných krajín - tu tiež prejavila gesto dobrej vôle, že finančne podporí tieto utečenecké tábory, čím dala najavo, že cesta do je uzavretá. Keď sa nevyjadrí jasne, že NIE, tak tieto migračné toky neskončia nikdy. Tak ako ten príklad s prasknutým potrubím nevyrieši nič, pokým sa neodstráni príčina.

Keď pracuješ niekde ako vrátnik, tak je plne v tvojej zodpovednosti koho pustíš cez vrátnicu a si plne zodpovedný za to, keď nepozvaný hosť zabúcha riaditeľovi na dvere. Nič nepochopiteľné.

Zverejnené

Sniper,   este raz.   Toto je skutocna situacia a zbytocne odkazujes na nesuvisiace dohody.  Ok, treba strazit hranice ale tu uz je po funuse,   mas ludi  v oblasti kde sa polsko a bielorusko nezhodnu koho je to zem. 

1.  Tvoj navrh nech to riesia Bielorusi  je ok,   mozu ich pustit do bieloruska. Lenze bielorusi nechcu

2. Ak chces aby dokazali ze im skutocne hrozi nieco,  tak ich treba pustit do polska a spustit azylove konanie, ktore to zistuje.

Ak sa bavime o PRAVE,  tak mas pravdu,  nemaju ziadny pravny narok na pustenie nikam.  Keby mali pravo, tak by to bolo jednoduche, poziadali by sud o predbezne opatrenie.  Ale ak sa bavime  o ludskosti tak to je ine,  nechat ludi zomriet je jednoducho nehumanne.  Bez ohladu na to ci maju pravo na tvoju pomoc. 

A zase podme dalej,  faktom je ze sa da utekat, a pokial ich nebudes na hranici zabijat tak budu utekat.  ( A ako vieme z cias sociku, tak ani to zabijanie nie je na 100 percent ucinne, utekalo sa aj tak).  A ak susedne nezvladnu im pomoct tak budu utekat a budu utekat do EU, kde je lepsi zivot.   Mozes im povedat ze NIE, ale pomoze to podobne ako cedulky "zakaz vstupu povodne".  Dobre strazene hranice mozu zmensit prilev ale ak budes mat mizerne tabory v blizkosti hranic tak  nikdy uplne nevylucis ich prichod.

To co sa da prakticky spravit je financovat tabory mimo EU za dohodu ze tam mozeme posielat tych co nechceme.  (toto zhruba funguje s Tureckom aj v severnej Afrike) Ak to nechces financovat tak sme v neriesitelnej sitiuacii,  chudobnejsie krajiny nebudu ochotne ich financovat aby riesili problem EU.  Umyselne im umoznia utiect a zaroven budu zhorsovat situaciu v taboroch., Kazdy kto utecie do EU je cisty prinos pre nich.  A vypovedia readmisne dohody a bude to stav ako medzi polskom a bieloruskom,  odmietnu im vstup z EU. ( nieco podobne sa stalo v Grecku, umyselne ich pustili ako darcek pre Nemecko)

Zverejnené

Pre politikov v bohatých krajinách EU sa stal problém s imigráciou "horúcim zemiakom." Tá eufória z vítania už aj tam opadla. Snažia sa ten "horúci zemiak" presunúť do menej bohatých krajín EU s nižšou životnou úrovňou. No ako píšeš:  Mozes im povedat ze NIE, ale pomoze to podobne ako cedulky "zakaz vstupu povodne". Málo z tých imigrantov bude chcieť natrvalo zostať napríklad v krajinách Vyšehradskej štvorky, Rumunsku, Bulharsku, Grécku... Politika kvót by zlyhala, aj keby s ňou tieto krajiny súhlasili. 

Zverejnené

tyso ale toto všetko čo píšeš, sú len táraniny, ktoré absolútne neriešia podstatu problému. Ja neriešim pár ľudí, čo sa zaseklo na nejakom kuse zeme, ktorý zrazu nikto nechce, ja hovorím o tých tisícoch, ak nie miliónoch, ktorí budú mať motiváciu sem prísť, keď budú vidieť že polmiliardova únia nie je schopná ich zastaviť, lebo sa nevie dohodnúť. Migranti musia dostať jasne najavo, že tu nikdy nebude deň otvorených dverí, lebo problémy v ich krajinách to nevyrieši a bude sa len nekonečne dlho naťahovať. Afganci sa diskvalifikovali tým, že neboli schopní a nemali vôľu vzdorovať Talibanu a 20 rokov vyšlo navnivoč. A to nehovorím o importovaní problémov, ktoré si migranti prinášajú zo svojich bazmekistanov. Príkladom je Libanon, kedysi výstavná skriňa Blízkeho východu sa po príchode "utečencov" zmenila na problémový štát neschopný riešiť ani svoje základné fungovanie. Ak si želáš takúto budúcnosť, to je tvoj problém, ale nevnucuj ju druhým. Zaujímalo by ma, prečo sme nemali problémy s Ukrajincami, keď na východe vypukla vojna. Akosi som nespozoroval, že by utekali až do Nemecka.

Čo sa týka tých zaseknutých, tých by som kľudne poriešil bežným azylovým konaním, zároveň ale upozornil Bielorusko, že toto bolo naposledy. Takto by bol tyso sýty a aj smiley celý.

A už by si mohol konečne napísať, koľko miliónov Afgancov treba presťahovať do Európy, aby sa vyriešil problém Afganistanu, lebo potom už to tu fakt nemá žiadny zmysel a bude to tu stále o tom istom. A potom môžeš pokračovať všetkými africkými štátmi až po Kongo.

Zverejnené

Sniper, rada EU sice napisala nieco, co sa ti velmi paci, ale bohuzial to neobsahuje ziadne konkretne riesenie problemu.

Ak niekto navrhuje riesenie nechat migrantov pochcipat na hranici (pripadne rovno v Afganistane), tak nech si to aspon prizna. Ak ich chceme zachranit, treba navrhnut ako a zrealizovat to.

Zverejnené

Sniper,  tak skusme to rozdelit na drobne.

1. Zhodneme sa ze nevieme  a nechceme zobrat vsetkych co by chceli prist.  

2. Nezhodneme sa v tom ci by si mali chciet aspon nejakych,  ty si zasadne proti, ja som za nejaku formu regulovanej migracie.

3. Nevieme sa zhodnut co s tymi, ktorych nechceme ale dostanu sa do EU.   Ty tvrdis ze staci strazit hranice, co sa mne nezda realisticke.  Ked niekoho chytis na hranici alebo za nou , tak potrebujes postup co dalej. Ty tvrdis ze mu staci povedat "chod domov" ale ked nejde alebo nemoze tak co dalej ?

4. Nemas ziadne riesenie pre tych co realne spadaju pod azyl a ich navrat domov ich ohrozuje na zivote. 

Zverejnené

Prosím ťa, už nič nerozdeľuj, toto je fakt mlátenie prázdnej slamy, už si jak Fico, keď bolo treba peniaze na školstvo a zdravotníctvo, tak sa nedalo, ale keď klesali preferencie, tak 800 miliónov naliať do billboardov sa už dalo.

Obaja tu kotkodákate o zachraňovaní, ale stále nenapíšete dokedy sa bude "zachraňovať" a koľko miliónov ich treba "zachrániť", aby sa vyriešili problémy v Afganistane, kvôli ktorým migrujú. Stačí mi len toto a nemám s tým absolútne problém žiadny, nech sa sem nasťahuje aj celý Afganistan, v Kábule potom len kliknú na reboot, potom sa môžu vrátiť a začať znovu. Ale takto to nejde, ten problém je zrejme neriešiteľný, to vedel aj Biden, tak preto neváhal stiahnuť armádu. Vy riešite stále dookola len následky, ale nie príčiny a v tomto prípade to nemá zmysel. Keď sem primigruje miliarda "utečencov", čo už dozaista nezvládne (žiadne wir schaffen das už nebude, keďže ide o ľudí z úplne iného kultúrneho prostredia a bude ich priveľa), tak tým ďalším čo poviete? "Sorry, už je plno, počkajte si na ďalšiu Európu" ? To bude spravodlivé voči tým ďalším? Toto je ďalšia vec, čo ma dosť zaujíma. Lebo potom aj vy ich budete musieť nechať "pochcípať" na hranici, či budete chcieť alebo nie. Tak čo potom?

Keď už ignorujete reálne problémy, ktoré vznikli migráciou, tak si žite vo svojom mokrom sne, ale nevnucujte ho iným. Takže píšte konkrétne k veci ako budete riešiť problémy, kvôli ktorým migrujú a ako konkrétne budete riešiť tých čo už sú tu a nezabudnite ešte zaručiť ich bezproblémovú integráciu, keď už ste ich pozvali. Alebo serte na to, lebo je to tu už fakt ako na ruskom kole, stále dookola to isté.

Zverejnené

pochopitelne, slovensko nie je ich sen. nemecko je ciel, tam maju zazemie. 

Zverejnené
pred 36 minútami, tyso napísal:

pochopitelne, slovensko nie je ich sen. nemecko je ciel, tam maju zazemie. 

V EU sú diametrálne rozdiely v životnej úrovni jej členov. Nie je to kritika EU, každý sa má zakrývať takou perinou, na akú má. Imigranti riešia svoju budúcnosť pragmaticky, čo sa im ani nečudujem. Ja, keby som nemal žiadny vzťah ku kultúre, tradíciám, religiozite, danej krajiny, rozhodoval by som sa podľa ekonomických kritérií.  

Zverejnené
13 minutes ago, electric blue said:

Akoze zakladnu? tak to hej :biggrin:

maju tam dost afgancov, ti im vedia pomoct, zamestnat atd. To je vzdy vyhoda, na slovensku ich tu je hrstka a nemaju na nu odporucanie

Zverejnené

jedine riesenie je to, ze stupidna oligarchia elitarov v EU verejne zacne hlasat to, co robi tajne....teda, ze sa distancuje od privandrovalcov podobneho typu a nech prestane mlatit prazdnu slamu svojou "humannstou" k celemu svetu....

Zverejnené

Po 20 rokoch bojovali s USA, Taliban tvrdí, že vojna je konečne po všetkom. Dekódovali sme, ako rýchlo prevzali kontrolu nad Kábulom a zvyškom Afganistanu už o pár týždňov.

Zverejnené
pred 1 hodinou, tyso napísal:

maju tam dost afgancov, ti im vedia pomoct, zamestnat atd. To je vzdy vyhoda, na slovensku ich tu je hrstka a nemaju na nu odporucanie

No to je to, čo som písal. V bohatých krajinách EU je dnes významná komunita imigrantov. Majú tam už kultúrne a náboženské zázemie. V rámci zcelovania rodín, majú imigranti v EU právo presídliť sa z krajiny, kde pôvodne dostali azyl. Imigrácia sa stane problémom práve najbohatších krajín EU a zmena azylovej politiky sa paradoxne dá v budúcnosti očakávať v týchto krajinách. Alebo nie a budúcnosť nie je už v rukách politikov, ale evolúcie.  

Zverejnené

To zcelovanie rodín sa bude prehodnocovať, keďže sa to viac zneužíva ako využíva.

Zverejnené

Ak zaručia prínos spoločnosti, nemám problém to podpísať.

Ale informátor by to nepodpísal, keby videl čo za ľavicových liberofašistov si zaregistrovalo tú doménu [emoji3]

Sooooo herzlich willkommen! [emoji3]

Zverejnené
Dňa 2. 9. 2021 at 11:21, Sniper napísal:

Keď ich Bielorusko nechce, nemalo ich púšťať na svoje územie. Čo na tom stále nechápeš? Načo majú štátne hranice?

co mas stale za problem, ze su vinny Bielorusy?......pozri, take Svajciarsko nie je clenom liberfasistickeho spolocenstva, teda EU...verejne bude deklarovat, ze je ustretove migrantom z Ciny......tak sa navstevnici z Ciny rozhodnu migrovat do Svajciarska cez Taliansko....to im umozni prechod cez ich uzemie, ale na Svajciarskej hranici sa nejakym cinom zacne tento cinsky exodus zastavovat a cielova krajina, ktora ich vlastne svojou oficialnou politikou pozvala k sebe, zacne stavat plot a neumozni pozvanym vstup na svoje uzemie....to akoze teraz si Taliani maju celu tu cinsku migracnu vlnu ponechat  u seba, alebo sa maju oni postarat o ich navrat do Ciny?.....

Zverejnené

Keď Švajčiarsko bude verejne deklarovať, že je ústretové migrantom z Číny, tak nie je dôvod, aby sa na švajčiarskej hranici začal tento čínsky exodus zastavovať. Ty máš tým "liberfašizmom" už tak vypláchnutý mozog, že ti odchádza logika a základy geografie.

Zverejnené

samozrejme, ze nebude problem ak svoje vitacie stanovisko nezmenia.....no ked ho zmenia, ako teraz neoficialne spolok liberfasistov, tak je problem.....ale si mi neodpovedal....su Taliani potom niecim povinny k Svajciarsku?....resp.k migrantom?....

Zverejnené

A kedy vlastne vyhlásila, že brány pre Afgancov sú otvorené dokorán, keď tu teraz tvrdíš, že sa vítacie stanovisko údajne zmenilo?

Zverejnené
Afganské militantné hnutie Taliban opätovne sľúbilo, že Afgancom umožní „slobodne odísť" z krajiny.

https://www.teraz.sk/zahranicie/taliban-podla-blinkena-opat-slubil/575036-clanok.html

Takže čisto technicky, Taliban všetkým Afgancom "zrušil" status "utečenci" a spravil z nich bežných migrantov, na ktorých sa vzťahujú výrazne prísnejšie pravidlá a povinnosti. Ten Taliban nie je až taká zlá vec.
Zverejnené

ciste technicky: dolezitejsie ako vyhlasenia su prakticke kroky. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov