Skočiť na obsah

Cactales
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

to nie je teoretizovanie ale konspirovanie :),

v clanku nie je ani jeden fakt, ani jeden zdroj.  Je proti logike, v rozpore s tym co sa deje ale zodpoveda tomu co siri Rusko pre vlastnych.   Rusko vytvara pocit ohrozenia svetom aby mu presli doma to co robi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ukrajina potrebuje urýchlene požičať ďalších mnoho miliárd dolárov, dlží na každú stranu. a hromadu Rusku.

 

Mezinárodní měnový fond (MMF) slíbil Ukrajině půjčku v hodnotě 380 miliard korun. Půl ukrajinského dluhu přitom dnes drží jeden soukromý investor a tři miliardy dolarů dluží Ukrajina Rusku.

...

Ředitelka MMF Christine Lagardeová k tomu všemu uvádí: „Je potřeba dosáhnout rychle dohody o splácení dluhů za plyn s ruskou společností Gazprom, aby nedošlo k přerušení dodávek. Za tím účelem musí postupně růst ceny plynu pro domácnosti, a tento růst musí být doprovázen posílením sociálních dávek pro nejzranitelnější obyvatele.“ Poněkud si to samozřejmě protiřečí, protože vláda nemá peníze na rozdávání, naopak se topí v dluzích.

Kurz ukrajinské měny hřivny navíc ztratil oproti dolaru letos polovinu hodnoty. MMF očekává, že v letošním roce ukrajinská ekonomika poklesne o 5 procent a ceny v ekonomice vzrostou až o 16 procent.

 

Ukrajinský státní dluh činí 57 procent hrubého domácího produktu. Tři miliardy dolarů dluží Ukrajina Rusku, přičemž tento dluh je splatný okamžitě, pokud ukrajinský státní dluh dosáhne 60 procent hrubého domácího produktu.

 

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/60839/ukrajina-potrebuje-urychlene-pujcit-dalsi-miliardy-dolaru-zeme-dluzi-kam-se-podiva.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Staci referdum a mas vojnu. prd pol rokom ci 9 mesiacmi - ci staci ,ye ju chcu rusi.

 

Oni to maju v ... aj ukrajinci.

 

Ja by som tam spravil referendum teray - neda sa 90% na okupovanom dombase moyno nieje - vedeli bz ako hlasovat - ale tam patri aj mariupol , ci vo vojnovej oblasti bol slavjansk ci kramatorsk - mozno niekde inde ani vojna nebola - pytal sa ich ci ju chceli?  

 

Pre mna je taky starsi ####### ##### - dava tu ruske videa som si ich pozrel - cele - kludne ten vojak rozprva pravdu. Ale vcom je problem? 

Hlusia sa ludia v Mariupole ci Charkovsku? Nie(nemam info - ved to je donbas) a preco asi v Donetsku, ci Luhansku?

 

Takto aby chapali rusofili - charkov,je ina oblast ale na hranici s ruskom - hned na hranici - zijetam vela rusov - nevrazdia sa tam - mariupol je dombas - asi aj tam zije vela rusov - a tam nemaju oslobovatelov - tiez sa tam nevrazdia. 

 

ty ###### aby to pochopili - keby domaci chceli vrazdit - vyvrazdia ich - koho tych co su doma v opozicii ci mensine - ukrajinsku armadu - o tom nepochybujem - ak by ju chceli vylamat.

 

--------------

ja som napisal ru.so.fili. ci nie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

V cesko-slovenskom internetovom priestore funguje zhruba 60 webov tlaciacich ludom do gebuli pro-putinovsky -ak to tak mozem nazvat* /hviezdicku neskor ozrejmim/ "pohlad" na situaciu. Ak by sme ich pracu chceli objektivne porovnat s tym, co vy nazyvate mainstreamom, zistime, ze porovnavat nemame co. Samozrejme slovenskym a ceskym mediam je co vycitat. Neobjektivnost, zaujatost, politicku profilaciu, dnes uz aj prislusnost k financnym skupinam a s tym spojene financovanie. Naproti tomu sa klamstvo u konspiratorov stalo sucastou informacnej tradicie, ani sa nerozpakuju veci uviest na pravu mieru.

 

* -Dakedy na jar prebehla tymto konspiracnym mainstreamom sprava o tom, ze Putin nariadil akciu Dvojhlavy zlaty orol, kolovalo to a u tulpasov rezonovalo asi mesiac. Po opodstatnenych dotazoch na nejaky relevantny zdroj /napriklad aj rusky vladny/ logicky nasledovalo mlcanie. Chcel som tym povedat, ze o tom co robi, hovori a nariaduje prezident Putin, nevie casto ani sam Putin, armada uzitocnych idiotov vsak ano.. Dnes sa uz zlatym orlom pochopitelne nikto nezaobera, pretoze ho prekryla dalsia znoska hluposti. Po skusenostiach s tymito "mediami" nepochybujem o tom, ze prezentovana false flag operacia je z toho isteho sudka, klamstvom vycucanym z prsta. Ak budes hladat oficialny zdroj tejto informacie, na com by som trebars aj nastojil, ale pochybujem ze budes mat naladu, lebo to co napisali na ceskom blogu ti evidentne staci, mal by som este jednu poznamku, iba taky maly detail.. GRU nie je "Generalne vedenie ozbrojenych sil", ako pisu v clanku na svetkolemnas, ale ruska vojenska rozviedka.

 

Ak by niekto hladal autora / autorku tejto "spravy":

http://rationalwiki.org/wiki/Sorcha_Faal

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcera na pravde citam diskiu pod clankom - ze 20 ludi protestovalo - ze stat si neplni ulohu - neudziava stabilny rubel. oni si vraj v moskve cca 20 000 zobrali devizovy uver a pre pokles rubla to maju tazke splacat.  Nieco podobne co sa stalo v madarsku. Brali si tie uvery kvoli tomu ze na tie devizy bol nizsi urok.

 

A ti diskutujuci - ze to je dobre ze sa to dotklo len spekulantov. OK.

 

Dnes ruska cedulova banka zdvihla urok z 10,5 na 18% - teda sa to dotklo aj tych dalsich - uroky im hned zvyssia co to nemaju fixnute. 

 

A ved to su tiez spekulanti - a ti dalsi podnikatelia budu tiez spekulanti. Rus - spekulant. A tak im treba.

 

Volili si co chceli. A podporujuho.

 

 

http://ekonomika.idnes.cz/v-rusku-vypukla-kvuli-propadu-rublu-panika-dosly-dolary-i-eura-pve-/eko-zahranicni.aspx?c=A141216_183624_eko-zahranicni_ozr#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

 

Tito chcu bojovat proti europe, sa nedajte zasmiat. teraz si pamatam ako tlapkali ti v tej sale ,ked pripajal Putin krym k rusku - mdli a tlapkali- ja by som to chapal a a vacsina uz vtedy zamenila ruble -ja byt medzi nimi by som tiez tlapkal. Dobre robis.

 

Sankce rusko posili - vzkazal Putin - pisem v cestine - chce obchodovat v narodnych menach - neviem co je na tom pravdy - ale ukrajinci podla prispekoch v diskusiach za plyn platia v rubloch. :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto nie je nová myšlienka, nejaký čas už rezonuje :

 

Sankcie bolia aj na Západe

Čím horšie, tým lepšie? Proti predstave, že Západu prospeje, ak Rusko hospodársky padne na kolená, sa ozýva čoraz viac nesúhlasných hlasov. Carlos Ghosn, šéf francúzsko-japonského združenia Renault Nissan, ktoré je najsilnejším hráčom na ruskom automobilovom trhu, varoval pred "krviprelievaním" výrobcov áut v dôsledku pádu hodnoty rubľa. Pred kolapsom ruskej ekonomiky vystríha aj rakúsky kancelár Werner Faymann.

Faymann sa vyslovil proti sprísneniu sankcií voči Rusku a kritizoval tie krajiny EÚ, ktoré presadzujú ich pritvrdenie. „Nemôžem schvaľovať eufóriu, ktorú v EÚ mnohí prejavujú nad úspechom sankcií voči Rusku. Nevidím absolútne žiadny dôvod na oslavy. Neviem, prečo by sme mali byť radi, keď sa ruská ekonomika zrúti,“ povedal pre nedeľňajšie vydanie novín Österreich.

„Podrezávali by sme si konár, na ktorom sedíme, keby sme vztýčili nový múr voči ruskej ekonomike,“ povedal sociálnodemokra­tický kancelár.

Viedeň sa od začiatku stavia zdržanlivo k sankciám voči Moskve, s ktorou má veľa spoločných hospodárskych záujmov. Napríklad väčšina ziskov rakúskej Raiffeisen Bank International pochádza z Ruska. Akcie Raiffeisen sa minulý týždeň po „čiernom utorku“ rubľa dramatický prepadli.

.... atd. atd. ...

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/340261-sankcie-bolia-aj-na-zapade/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja by som bol za este sprisnenie  sankcie.

 

Putin a rusi sa odhodlali bojovat - nech bojuju.

 

Ak ale máme lúzra roku personifikovať, silným kandidátom na tento titul je podplukovník Putin a jeho geopolitické fiasko.

http://www.jetotak.sk/europa/luzer-roku-2014-podplukovnik-bol-podplukovnik-zostal

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game,

 

spekulovanie nad tym, ci nas sankcie finacne nedotknu, je ako keby tyrana zena spekulovala, ci sa jej finacne nedotkne. ked sa odstahuje z bytu od nasilnickeho manzela. Zazili sme vojensku agresiu ako na zaciatku druhej svetovej vojny, ktora nas moze stat brutalne viac,  ako male fluktuacie automobiloveho trhu a problemy jednej banky.

 

Sankcie su jedina mozna odpoved okrem vojenskej konfrontacie. Podla mna su zatial skor formalne a podstatne vacsiu pracu v tomto smere robi volny trh, ktory reflektuje dobrovolne vystupenie Ruska z skupiny civilizovanych krajin. Obchodovanie je totiz postavane na dodrziavani pravidiel a  dohod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

moje oblUbeNextraplus zavarilo dakedy v decembri taky clanok, sak kukajte:

http://www.extraplus.sk/3687/smrt-prisla-od-ukrajinskej-stihacky

 

 

Pri prvom údere útočník namieril puškou a vystrelil na kabínu pilotov, aby posádka zahynula skôr, než si stihla uvedomiť situáciu a poslať hlásenie dispečerom. Celý Boeing poslal k zemi druhý úder raketou.

 

brokovnica, gulovnica, malorazka, alebo vzduchovka??

 

ale internety na seba nenechali dlho cakat:

post-42-0-64906900-1420023814.jpg

 

Do noveho roka prajem vsetkym aby nestratili rozum a tym, co ho uz stratili -nehladajte ho, ved zasmiat sa niecom treba :)

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To vieme, akurat nevieme, preco mame chybu v autorskom /tz niekym podpisanom/ clanku vyargumentovat zlym prekladom :) A to nehovorim o nadpise toho clanku, ktory udava konkretneho vinníka -ako vidime s dokazmi vycucanymi z prsta.  Mimochodom, "satelitny snimok" bol uz ako dokaz davno vyvrateny, nesedi mapovy podklad, velkost, ani poloha lietadiel a distancoval sa uz aj "Rusky zvaz inzinierov" Musime si pockat na dalsiu zarucenu a hotovu pravdu, z ruskej strany to uz bude tusim stvrta :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je niekde urobeny prehlad vsetkych verzii ruskej strany?

Pokial viem, tak hned na zaciatku Rusko suhlasilo s verziou zostrelenim raketou zem-vzduch, akurat sa dohadovalo o tom, ci raketu vystrelili ukrajinci alebo separatisti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

-Najprv chceli Ukrajinci zostrelit Putina
-Potom bol MH17 nalozeny mrtvolami z marnice a asi dialkovo ovladany

-Zostrelil ho ukrajinsky BUK

-Zostrelil ho ukrajinsky SU-25
-Zostrelil ho ukrajinsky SU-27

-Pilot ukrajinskej stihacky zastrelil pilotov Boeingu puskou - to je slovenska konspiracna verzia

Tak rozmyslam, ze let MH17 nemal proti takej presile sancu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja z tych nazvov /clankov, videi atd/ nemozem. Niekto natoci video, niekto druhy ho nazve "Pravda o Kryme" a niekto treti ho okomentuje "co mozno neviete o Kryme"

 

Akurat, ze moznosti je nespocet

 

-Zoberiem kameru a prejdem romske osady od Letanoviec, cez Zehru, Hranovnicu po Spisske Bystre. Pridem na youtube a nazvem to "Pravda o Slovensku"

 

-Zoberiem kameru, prejdem sa po nabrezi Dunaja, v zabere bude Eurovea, Aupark, hipsteri a namalovane pipky v kaviarnach, stare mesto a pred hradom nahodou stretnem telefonujucu buchtu, ktora vie nahodou po anglicky a ta mi vysvetli, ze toto je Svatopluk a aky to bol velky kral, lebo ma o nom nahodou vedomosti. Video samozrejme nazvem "Pravda o Slovensku"

 

-...

 

-...

 

Cudujem sa dnesnym ludom , ze z takychto sraciek /tu by aj reziser filmoveho tyzdennika z 50 rokov bledol zavistou/ dokazu cerpat "informacie".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

 

Separatisti tvrdia, že tieto zariadenia obsluhovať nevedia, a podľa expertov je málo pravdepodobné, že by sa to naučil aj laik.

Nech sa paci - https://sites.google.com/site/samsimulator1972/home

Ja si zas nemyslim, ze by zakladna obsluha bola tak zlozita, ze by sa ju nebol schopny naucit aj laik, o cloveku, ktory v minulosti sluzil u PVO ani nehovoriac. Buk ma relativne vysoky stupen automatizacie a dopravne lietadlo letiace v 10km je najjednoduchsi ciel pre protivzdusny system.

Ja mam skor problem uverit, ze skoleny operator, ktory so systemom pravidelne cvici by mal problem odcitat parametre ciela a vyhodnotit, ze ide o lietadlo dopravne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov