Skočiť na obsah

Cactales
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

toto zostrelenie bolo planovane ruskymi jastrabmi co chcu eskalaciu a odstranenie Putina.

vskutku vinikajúca konšpiračná teória

naozajstný dôkaz, že aj s hovna možno upliesť bič

 

lenže ak to bolo práve takto, prečo s tými tajomnými jastrabmi spolupracovať, a odstraňovať Putina?

aby sa v rusku následne dostali k moci práve jastrabi, a rusko bolo náš nespochybniteľný nepriateľ?

to si fakt praješ ?

paradoxne to s Putina robí "mierotvorcu", niekoho kto zabraňuje zhoršeniu situácie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Alamo

 

Ja som apeloval na to, že sa nič na veci nezmení, keď sa nájde vinník. Ak by Amerika a Európa izolovala Rusko, prerušila s ním obchodné vzťahy a snažili sa o energetickú nezávislosť, išlo by o peniaze ruských oligarchov a veril by som, že to niekto myslí vážne. Bohužiaľ, tu ide aj o peniaze amerických a európskych finančných korporácií. Morálka, nevinné obete, to je  propaganda. Mňa by presvedčili činy, ak ich politici nespravia, nesú tiež svoj diel viny Oblbovanie v zmysle, „sme za nezávislé vyšetrenie,  medzinárodnú komisiu, atď“ je typický politický slovník, keď si chcem zachovať kredit a nikoho tým nenasrať. Hlavne nie firmy, ktoré majú v Rusku svoje finančné záujmy.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

áno sankcie

skutočné činy

navrhoval by som (už dávno som to tu navrhoval)

ako prvú prerušiť spoluprácu na ISS, a teda prestať od rusov nakupovať letenky na lode sojuz..

ďalej nech francúzi zastavia predaj vojenských lodí do ruska

nemci znovu naštartujú svoje atómové elektrárne

ak nespravíte toto, pošlem váš so sankciami, ktoré znížia vývoz do ruska, alebo mi zdržia plyn, tak akurát do prdele

to vám vravím ako zástupca "blbích pretekárov" s ulice

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo

 

...a zabudol si na státisíce pracovných miest, a nasraných nezamestnaných. Tým sa už vyhrážal Fico. Je to skutočne politik vizionár. Stratil by čo?, hádaj.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale predsa sú tu aj alternatívy

čo tak nahnať, pár miliónov ľudí zase do zákopov, aby sa tam mlátili po hlavách lopatami, keď sa minie munícia

veď pri stave slovenskej armády, nám lepšia taktika a technika ako zákopy, ani nezostane

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Alamo

 

Skutočne, „nádherné“ perspektívy. Komu sú teda adresované tie nezmyselné „bezzubé“ sankcie? Veď politici môžu hovoriť voličom otvorene. Chcete, prácu, stabilné kurzy, lacný benzín do áut, teplo a bezpečie v dome? To väčšina voličov chce. Tak si zahrajme rituálny tanček kondolovania obetiam, odmietnime násilie, držme minútu ticha, pobúrme sa nad brutalitou nezodpovedných jedincov. Nás sa to zatiaľ až tak netýka.  Ak nie, cena bude privysoká.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A pilot take rozhodnutie robi sam,  len v oblasti letiska je letiskovy dispecer nadriadeny,  mimo  neho to pilot oznamuje.  A oznacenie bojova zona ? Snazis sa vytvorit nieco co nebolo,   lietalo tam dost lietadiel pred tym, Nikto rozumny neocakaval velke riziko. 

keby napriklad separatisti vyhlasili ze uzatvaraju nebo a budu strielat po vsetkom, tak by bolo nezodpovedne tam ist ale spravy z twitra ako zaklad takychto rozhodnuti ?  Nie, nehladaj vinu inde.   Chybu spravili iste mnohi ale  vina je na separatistoch a velmi pravdepodobne na rusioch.

 

A co je bezpecnejsia zona ?   Mimo ukrajiny,  mimu krymu.  Ale to by museli planovat vopred,   posun o 100 km na sever ti nezaruci ze po tebe nebudu strielat, ked nevies kde maju teroristi rakety.

Nie celkom. Tak ako cesta ma svojho spravcu, tak ma aj letovy priestor svojho spravcu. Pilot (resp. spolocnost) nerozhodu pri planovani o tom, ci je dana trasa bezpecna, o tom ma rozhodovat spravca priestoru. Kazdy spravca vydava publikaciu, ktore je aktualizovana zmenovkami kazdych 28dni (airac cykly), ktora mimo inych veci obsahuje vsetky letove trasy pod spravou danej autority. Tak ako si ty pri planovani cesty nemozes postavit novu dialnicu, tak si ani pilot nemoze postavit novu trasu. Pokial sa stane nieco, co meni informacie platne tak sa vydava NOTAM (Notice to Airmen), co je v podstate velka sprava, ktora sa moze dostat az priamo k pilotovi do cockpitu. Pokial bol predpoklad, ze je ohrozeny cely letovy priestor, tak mali Ukrajinske letove prevadzkove sluzby vydat NOTAM uzatvarajuci ten priestor. V pripade dlhodobejsie zmeny vydat restrikciu ako supplement. 

 

A na toto by sa malo pozriet aj vysetrovanie. Lebo vysetrovanie leteckych katastrof, ako alamo povedal, nie je len o najdeni vinnika, ale aj o zlepseni celkovej bezpecnosti leteckej prepravy. Preto sa treba pozriet aj na to, ci sucasne zauzivana praktika nechavat lietadla prelietavat nad "nestabilnymi" oblastami spravna a ci su skutoce tieto oblasti vo vyssich vyskach bezpecne. Lietadla momentalne lietaju nad Syriou, Irakom, Afganistanom, pokial sa toto moze stat aj tam, tak sa to skutocne neda uzavriet konstatovanim "ved za to mozu teroristi".

 

Tento princip sa aplikuje dlho, povedzme ked sa objavi katastrofa za ktoru moze zanedbana udrzba nejakej suciastky, tak sa nepozera len na zanedbanu udrzbu, ale aj na dizajn samotnej suciastky a ci je nutne aby zlyhanie tejto jednej suciatky vyustilo do katastrofy.

 

 

kedze viem o tom hovno, chcem sa spytat experta Dakrmana, co znamena cislo 312 na BUKu, ktory rebeli udajne prevazaju do Ruska, a cislo 312 na BUKu vo vyzbroji ukrajinskej armady z marca pri Soledare v Donecku, teda v case, ked sa este zdaleka nebojovalo (sekunda 36)  :)

 

Ja som nikde netvrdil, ze ten Buk dodali Rusi. Ono je dost mozne, ze ho maju od Ukrajincov, hlavne vzhladom na to, ze im chyba dolezita cast kompletu - prehladovy radar snow drift. Ono je ale tak isto otazka, ako boli cvicne rakety s cervenymi hlavicami vymene za ostre z bielymi hlavicami.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

OK :)

 

skor ide o to, ze nieco v ukr. verzii hapruje :

 

1) bud naozaj prisli o jeden zo svojich Bukov a potom je pravda, ze ho rebeli podla medii ukoristili Ukrajincom zhruba pred mesiacom, co potom znamena, ze nie je z Ruska, ale ze ho tam teraz nanajvys len presunuli, aby ho skryli.

 

2) alebo ak rebeli maju Buk z Ruska, tak to nie je tento na fotkach, ktore poskytli ako dokaz, a tieto fotky a videa boli urobene inde a inokedy a su teda podvrhom 

 

Ak Ukrajinci nemaju co skryvat, urcite by umoznili reviziu svojej AA techniky. Co samozrejme nikto nebude chciet urobit, pretoze dej pribehu uz je dany od prveho dna :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dokopy :),   aka obcianska vojna ?  ved tam mas jedine ruskych zoldnierov,   na kryme ruskych vojakov a vyzbrojenych extremistov.

Vsetci ako ze predstavitelia a velitelia su z ruska, pripadne sa z ruska priistahovali/   Rusi ich zasobuju, podporuju,   robia im propagandu.

Ak mas pocit ze s tym Putin nic nema, tak  si bud viac ako dost postihnuty, alebo si  rusky troll.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trochu iná správa

http://www.blisty.cz/art/73990.html
Naprosto nikdo neřídil přístup na místo katastrofy. Světové televizní štáby si nebyly vědomy ironie, když kritizovaly chaos a velmi k němu přispívaly. Televizní reportéři se prodírali poli, aby získali lepší záběr, bez ohledu na to, že šlapou na kusy mrtvol či na trosky. Britská televize Sky News se musela omluvit poté, co jeden z jejích reportérů se začal v záběru prohrabovat jedním ze zavazadel mrtvých cestujících.
Jinde byly předměty přeneseny a nahromaděny u silnice. Navzdory obvinění, že místní lidé zavazadla vykrádají, leželo u silnice množství cenných věcí: hodinky, nové boty a dokonce i láhve tvrdého alkoholu, nakoupené v obchodě duty free, které se jaksi zázračně nerozbily. Na jednom místě místní lidi shromáždili i dětské hračky a zapálili kolem nich svíčky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No neviem, smerch by mal mat cez 7metrov, to neviem ci ta raketa ma.

Podla mna to moze byt aj Grad

post-32-0-11663600-1405939771_thumb.jpg

 

Neviem ako vysoka je ta miestnost, opticky sa mi to zda byt viac ako nejakych +-3m co ma mat Grad, ale 7m by som tomu nedal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://ekonomika.sme.sk/c/7295086/kyjev-plati-za-boje-so-separatistami-130-milionov-dolarov-mesacne.html?ref=trz

Kyjev platí za boje so separatistami 130 miliónov dolárov mesačne

V pondelok to podľa agentúry Reuters vyhlásil ukrajinský minister financií Oleksander Šlapak.

Vláda bude podľa neho potrebovať dodatočné zdroje na financovanie operácie na východe krajiny.

a odkiaľ ukrajina (štát v bankrote) tie peniaze má?

odpoveď je jednoduchá.. aj od nás..

 

nie je to trochu pokrytecké, pindať na Putina podporovateľa separatistov?

keď v zásade do toho, podľa všetkého vrážame ešte viac ako on?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dokopy :),   aka obcianska vojna ?  ved tam mas jedine ruskych zoldnierov,   na kryme ruskych vojakov a vyzbrojenych extremistov.

Vsetci ako ze predstavitelia a velitelia su z ruska, pripadne sa z ruska priistahovali/   Rusi ich zasobuju, podporuju,   robia im propagandu.

Ak mas pocit ze s tym Putin nic nema, tak  si bud viac ako dost postihnuty, alebo si  rusky troll.

 

nie je tam občianska vojna ?

vráťme sa na začiatok roka, napríklad, alebo do doby, keď sa tu téma o Ukrajine oživila.

vtedajšie aj pre nás a pre západ priznané delenie krajiny na zhruba východnú a západnú časť, na vládu Juščenka a oligarchu Janukovyča, na Majdan, ... a nezabudnima na to, že na Ukrajine žiúcim Rusom zakázali používať ruský jazyk ako úradný ... nemýľme si to - historicky je v okolitých krajinách veľa Rusov, x generácií, a v celých častiach Ukrajiny ich je neporovnateľne, to nie je niečo také, ako u nás maďarská či rómska menšina. to zďaleka nevystihuje skutočnosť. že prečo, to je na inú tému.

už v prvých rokoch dvadsiateho prvého storočia za vlády prezidenta Juščenka západné oblasti Ukrajiny /Ľvov, Ivano-Frankovsk,/ boli za jej oddelenie od Ukrajiny, aj keby to znamenalo rozpad štátu, ale nenašla sa vhodná príležitosť, tá prišla koncom minulého roku - a pred Krymom a Putinom a spomeňte si na obrázky z ulíc ukrajinských miest.

 

a neobmedzený nabob a oligarcha Janukovyč, za ktorého sa situácia stala neudržateľnou a začala veľmi vážne hnisať, a odvtedajšie vlády Ukrajiny, a nikdy nič nie je len čierne a biele - hlavne nie v politike. a nemá tam ruky čisté nik.

asi som troll :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusi pred dvoma hodinami mali tlacovku, kde ukazali zaznamy radarov a satelitne snimky. Je teraz v zasade jedno, nakolko su pravdive. Dolezite je, ze Americania ziadne neposkytli, hoci casu mali dost. V reakcii na nu potom Obama narychlo zvolal tlacovku, ale nic nove nepovedal.

 

Taktiez urobili analyzu udajneho rozhovoru rebelov pocas zostrelenia lietadla. Podla toho je video zostrihom viacerych casti z rozneho casu. Maju to dokazovat odlisne casove znacky vo videu, co je v ramci jedneho kompaktneho videa asi dost neobvykle. Nie som expert, takze sa zdrzim nejakych vyhlaseni. V kazdom pripade, ukrajinska SBU je tiez len potomkom sovietskej KGB, rovnako ako ruska FSB, a pouziva rovnake metody. Jej nahravky by som preto tiez bral s rezervou.

 

A udajne video, ako Rusi stahuju Buk (s tym cislom 312) do Ruska, ktore ma pochadzat z pohranicneho Krasnodonu, ukazuje billboard autosalonu, kde  ma byt meno ulice Dnepropetrovskaja 34 v Krasnoarmejsku, a v pozadi "Strojdom" na ulici Gorkeho 49 opat v Krasnoarmejsku, teda mesto pod kontrolou Ukrajiny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a odkiaľ ukrajina (štát v bankrote) tie peniaze má?

odpoveď je jednoduchá.. aj od nás..

 

nie je to trochu pokrytecké, pindať na Putina podporovateľa separatistov?

keď v zásade do toho, podľa všetkého vrážame ešte viac ako on?

 

Tato tvoja reakcie je pekne pritiahnuta za vlasy.

 

 

, ... a nezabudnima na to, že na Ukrajine žiúcim Rusom zakázali používať ruský jazyk ako úradný ... nemýľme si to - historicky je v okolitých krajinách veľa Rusov, x generácií, a v celých častiach Ukrajiny ich je neporovnateľne, to nie je niečo také, ako u nás maďarská či rómska menšina. to zďaleka nevystihuje skutočnosť. že prečo, to je na inú tému....

 

asi som troll :)

 

A tiez by si ty nemala zabudnut na historiu  "panovania" rusov na Ukrajine (a nielen na nej)..............ze je s toho spravovania historicka nenavist k priatelom z vychodu (s pohladu ukrajincov) sa necuduj :(  ........a nemusis byt ani troll :) .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A tiez by si ty nemala zabudnut na historiu  "panovania" rusov na Ukrajine (a nielen na nej)..............ze je s toho spravovania historicka nenavist k priatelom z vychodu (s pohladu ukrajincov) sa necuduj :(  ........a nemusis byt ani troll :) .

 

nj. :)

 

info, píšem to tu :

 

... historicky je v okolitých krajinách veľa Rusov, x generácií,  ....  že prečo, to je na inú tému.

 

každou jednou krajinou bývalého Ruska a bývalého Sojuzu by sme sa mohli zaoberať osve. vieme o tom, že tam Rusi sú a prečo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game,  problem je v tom ze taketo delenie ukrajiny na zapadnu a vychodnu  bolo prezentovane rusmi,  a ono je taka polopravda.  Na slovensku to siril hlavne chelemendik co je takmer oficialny rusky rezident,  blizsi pohlad bol zlozitejsi,   v mestach to bolo tak ale v okoli mieste boli ukrajinci a ani volebne vysledky neboli take jednoznacne.  Urcite existuje napatie medzi vychodom a zapadom ale neboli tam ziadne vyhrotene strety. 

A z rustinou je este zlozitejsie,  okrem toho ze sa realne neudialo nic co by ju zakazalo ( aj navrh zrusit janukovycov zakon, prezident vetoval), tak problem je dlhsi. Na ukrajine bola stovky rokov tvrda rusifikacia,  to ze po osamostatneni prebieha opacny proces je dost prirodzene. Ale zase je to boj o symbol a to vzbudzuje emocie.  Realne samozrejme  k ziadnemu zakazu  rustiny nedoslo,  ukrajina je stale dvojjazycna.     Ale kedze boj o jazykovy zakon bol jednym z tem boja s Janukovycom, tak sa to stalo.  

Ale este raz,  slo o boj ktory jazyk je statny, nie o to aky jazyk sa pouziva na uradoch.   Slovaci by tomu mohli rozumiet,  ked sme sa odclenili do Uhorska, tak  by madarcina nepresla ako statny jazyk.  Az dnes po 100 rokoch sa tom da diskutovat aj ked to stale nie je priechodne.    Ale bez ruska by sa to nikdy do obcianskej vojny neeskalovalo.  A myslim ze to dobre ukazuju aj volby,   na vychodnej ukrajine mozno nie su nadseni  kyjevskou vladou ale tam kde mohli volit, tam volili a nedemonstrovali.   A obyvatelia aj separatistickej zony to neberu ako svoju vojnu,   snazia sa prezit, utiect.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusi pred dvoma hodinami mali tlacovku, kde ukazali zaznamy radarov a satelitne snimky.

 

http://slovak.ruvr.ru/news/2014_07_21/MO-RF-zverejnilo-materialy-o-Boeingu-7765/

Všetky fotografie v súvislosti s pádom malajzijského Boeingu, ktoré boli spomenuté na brífingu MO RF, boli zverejnené na oficiálnom webe ruského ministerstva obrany: http://stat.multimedia.mil.ru/multimedia/photo/gallery.htm?id=17402@cmsPhotoGallery

http://stat.mil.ru/index.htm

 

 

 

 

Tato tvoja reakcie je pekne pritiahnuta za vlasy.

mne príde celkom triezva.. keby sme ukrajincov nedotovali, tak by na žiadnu "vojnu proti teroristom" peniaze nemali, a všetci čo boli na palube letu by boli živý a zdraví v cieli svojej cesty, rozhodne by neboli vo vreciach na mŕtvoly

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, to uz je dost hnusne.   Ked mas na uzemi cudzie vojska, tak bojujes.  A to stoji peniaze,   a nie su to nase peniaze.  A kedze vies co to stoji Ukrajincov, tak mas odhad aj kolko to stoji separatistov.  Ale otazku kde na to beru si nepolozil,  preco ? 

Myslis ze Ukrajinci to platia pretoze chcu podporvat zbrojarsku loby ci ako ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, to uz je dost hnusne.   Ked mas na uzemi cudzie vojska, tak bojujes.  A to stoji peniaze,   a nie su to nase peniaze.  A kedze vies co to stoji Ukrajincov, tak mas odhad aj kolko to stoji separatistov.  Ale otazku kde na to beru si nepolozil,  preco ? 

Myslis ze Ukrajinci to platia pretoze chcu podporvat zbrojarsku loby ci ako ?

v zásade separatistov a Putina, to stojí nejakú tú výzbroj zo skladov čo tam zostali ešte zo sovietskej éry..

silne pochybujem, že by do toho Putin vrážal, ťažké finančné prostriedky

ale sú to naše peniaze.. aj my sme "EU"

hnusné?

kedysi som sa na fóre tvrdil, že sme mali v roku 1938 bojovať, bojovať a bojovať do posledného dychu, a neprijímať dohodu s Mníchova

pravdu povediac myslím si to doteraz.. ale nie som ochotný, huckať do toho iný národ..

ozvalo sa tam pár ľudí, že je to somarina, a že prijať dohodu, bolo najlepšie riešenie pre "malí národ"

a teraz mám dojem, že tý istý ľudia, čo by neboli ochotný bojovať, dostali akúsi "militaristickú" náladu, a radia ukrajincom to, na čo by neboli ochotný oni sami

A TOTO JE NAOZAJ HNUSNÉ

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov