Skočiť na obsah

Cactales
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

ajaj..

Byli odstřelovači v Kyjevě najati "někým z nové koalice"?

http://www.blisty.cz/art/72414.html

 

Moskva dnes začala operovat záznamem telefonního rozhovoru mezi komisařkou pro společnou obrannou a zahraniční politiku EU Catherine Ashtonovou a estonským ministrem zahraničí Urmasem Paetem. V nahrávce se hovoří o tom, že odstřelovače, kteří v klíčový okamžik protestů vedli palbu do demonstrantů, měl najmout někdo z opozičních kruhů. Ashtonová se k autenticitě telefonátu odmítá vyjadřovat, estonské ministerstvo zahraničí vydalo prohlášení, podle nějž záznam je autentický, ale jeho skutečný význam byl zkreslen.

..

"Značně znepokojující bylo, že tatáž Olga mi také řekla, že veškeré důkazy ukazují, že lidé, kteří byli usmrceni odstřelovači z obou stran, mezi policisty a lidmi na ulicích, a že to byli titíž odstřelovači, kteří usmrcovali lidi na obou stranách... také mi ukázala fotografie, řekla, že jako lékařka je schopna svědčit, že je to tentýž rukopis, je to tentýž typ kulek a je opravdu znepokojující že nyní, nová koalice, nechce vyšetřovat, k čemu přesně došlo, takže teď je stále silnější a silnější povědomí, že za odstřelovači nebyl Janukovyč, ale byl to někdo z nové koalice."

http://www.youtube.com/watch?v=ZEgJ0oo3OA8#t=33

mnohý si asi položia otázku

čo tak, radšej žiť v Putinovskej diktatúre, ako pod vládou takýchto "demokratov"?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, tak vidis ze mas zle zdroje :), tato sprava sa dostala aj normalnych medii, ktore samozrejme sa pokusili ju overit a lekarka zjavne povedala cosi ine.

Myslim ze toto bol pekny dokaz preco normalni ludia neveria blistom a konspiracnym webom,

A mal by si to zobrat ako svoje poucenie ako lahko si zmanipulovatelny

 

A je to akj ukazka preco v tejto situacii ruskym zdrojom neverim zo zasady, ozivilo to spomienky na moju mladost :)

nezavisla zurnalistika v rusku mozno existuje ale  dnes ju nikto nie je schopny odlisit od lzi a podvrhov, rukopis KGB je tam tak silny ze  jedina sebaobrana je to uplne ignorovat

 

http://www.sme.sk/c/7125229/snajperov-v-kyjeve-mohla-najat-opozicia-naznacil-estonsky-minister.html

 

inak diskusia pod clankom je zaujimava,   tu je napriklad vide kde tych ostrelovacov priamo mas :)

a zjavne medzi policajtami, 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

manipulovateľný?

podľa zásady "komu prospelo?" mohol tam tých ostrostrelcov, poslať aj Putin..

 

lenže mňa by viac zaujímalo, to "referendum" pred začatím jednaní o prijatí ukrajiny do EU..

nijaké nebolo..

to naozaj EU, stačil ako dostatočný mandát, súhlas od tunelárskych politikov?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso.. kto z nás dvoch je manipulovateľnejší?

http://neviditelnypes.lidovky.cz/skandal-s-pozitivnim-dopadem-div-/p_cirkus.aspx?c=A140305_233156_p_cirkus_nef

Z reakce lady Ashton "Domnívám se, že bychom to měli vyšetřit. Tím nemyslím, že to chci navrhovat," je zřejmé, že dáma byla sdělením šokována, neboť to nabouralo její ideologický obraz a z něho plynoucí mediální konstrukci.

..

Pozitivní dopad? Vrací nás to na zem. Nejde o souboj dobra se zlem a už vůbec ne demokracie s totalitarismem. Existují i rozumné hlasy, jeden zazněl v Hospodářských novinách ve středu, kde se k událostem na Ukrajině vyslovil Luboš Dobrovský. On se nezabývá hodnocením albeda klobouků na jednotlivých hlavách v tomto případě. Konstatuje, že Rusko hraje svoji velmocenskou hru a že Evropa, pokud má její počínání mít smysl, se musí naučit vnímat Rusko jako neskrupulózního velmocenského žraloka. Ten samozřejmě využije každou slabost a každou protivníkovu chybu. Zatím sklízí jeden bod za druhým, i v té ukrajinské mele.

správna otázka teraz je

čo my "európania" teraz máme ďalej robiť, aby nás rusi zovu nenačapali s "gaťami dole"?

napríklad.. prospeje nám k tomu zatváranie jadrových elektrární?

prospeje nám boj proti GW?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,    nejde o prijatie ale asociacnu dohodu, co je prvy krok k zacaniu jednani.  To neznamena vstup.   A myslism ze otazka kto je viac manipulovatelny je jasna :),  ty nemas problem uverit pochybnym zdrojom,   ja pouzivam zasadu ze silne tvrdenia potrebuju silne dokazy :),  a je jedno kto ich tvrdi

 

K ostrelovacom :  dufam ze prebehne medzinarodne vysetrenie ale zatial to skutocne vyzera  na to ze boli cudzi, rusky hovoriaci ale v ramci berkutu.   A tiez zerjme ich bolo par aj na druhej strane,  na majdane boli aj veterani.

 

A k EU,  prospelo by nam spolocne vedomie ze za iste hodnoty stoji za to bojovat,  ale ukazuje sa ze europania su proti sankciam, kedze sankcie samozrejme postihuju obe strany. A EU pre vlastny blahobyt je ochotna nechat zabrat ukrajinu a ked bude najhorsie aj strednui europu.   USA bolo to co to v minulosto robilo ale dnes aj Obama je prilis slaby

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono ta nahravka je v suvislosti s Ruskou invaziou relevantna, len ak clovek veri Putinovym slovam, ze ide o humanitarnu pomoc, ktorej ulohou je zabranit nepokojom/civilnym obetiam/stabilizovat krajinu. Tato verzia humanitarnej pomoci ale dost vyrazne kriva.

 

1)Naco je humanitarna pomoc v regionoch, ktore boli doteraz absolutne pokojne a k nijakym incidentom v nich nedoslo? (To ako keby boli na vychode slovenska nepokoje s ciganmi a madari by kvoli 'braneniu civilneho obyvatelstva' zatial obsadili zitny ostrov.)

 

2)Humanitarna pomoc sa nerobi neoznacenymi miliciami s ruskou technikou, vybavou a zasobovanim. Uz len to, ze Rusko nema na svojich vojakoch insignije vrha velmi zle svetlo na legitimitu celeho zasahu. A kebyze ideme podla prava (ako Putin rad), tak vazne pochybujem, ze je na Kryme dovolene vlastnit bojovu techniku, utocne pusky, podporne gulomety, rpg, a obsadzovat nimi vojenske posadky. Takze kto su? Partizani? Spioni? Teroristi? Ani na jednych sa napr. nevstahuje zenevska konvencia...

 

3)Aky dovod ma 'humanitarna pomoc' obsadzovat vojenske zakladne domovskej krajiny, ked sa armada nijakym sposobom na nepokojoch nepodielala.

 

edit: 4) A cela humanitarna pomoc im nejako nejde, ked bol napr. z krajiny vyhnany zvlastny vyslanec OSN, a OBSE tiez hlasi nejake incidenty.

 

Takze hej, mozeme sa bavit o tom, kto a ako sa dostal v Kieve k moci. Ci vsetky kroky, ktore doteraz nove vedenie urobilo su koser, ale pre mna osobne tieto otazky suvisia s Ruskou invaziou len pramalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm, aadams kde sa nahle zobrali desiatky novych diskuterov co obhajuju ruske klamstva ?  Piata kolona alebo rusi platia diskuterov ?

 

Nemám dojem, žeby v tom článku niekto obhajoval Rusov. Mne sa páčilo, že článok ponúkol iný pohľad, ako je prezentovaný v médiach. Dobre všetci vieme, že média povedia čo majú povedať. Kde boli spomenuté počty o ľuďoch, ktorí hromadne opúšťajú Ukrajinu. Nebolo to o obhajovaní Rusov, ale skôr o objektívnom názore, Je jasné, že Rusi urobili to,čo by si reálne nikto nemohol dovoliť, ale Amerika robí takéto veci pravidelne a ešte aj s podporou OSN. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no ved prave - Amici zasahuju s mandatom OSN (resp. inych struktur), na rozdiel od Ruskej invazie na Krym

 

// osobne mam problem aj so zasahovanim do krajin ako je Irak, Blizky Vychod, severna Afrika atd, ale to je na inu debatu

// celkom by som prijal, keby sa Ukrajina rozdelila (rozdelila medzi okolite staty) a Slovensko by prijalo Zakarpatie ako volakedy za 1.CSR... konecne by sme mali poriadne lesy a hory - kym by to nasi drevozruti zasa nezhumplovali ;(

 

ta druha poznamka je samozrejme trochu vtip, aby ste ma hned neukamenovali...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie, Amerika taketo veci, obsadenie suverennej krajiny miliciami bez insignii, nerobi. Boli vojenske operacie bez mandatu OSN, boli vojenske operacie, ktore zneuzili rezoluciu OSN (bezletova zona v Libyi). Ale vzdy to robili pod svojou vlajkou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a je pekne ako sa bleskovo rozsirila info o tom ze snajperov platil majdan,    mame jeden rozhovor, estonska strana potvrdila ze je pravdivy ( rozhovor nie to ze famy su pravdive) ale nasledne sa to dostalo k vsetkym konspiratorom ako fakt ze majdan platil ostrelovacov.   Co na tom ze sa rychlo ukazalo ze ide o kacicu, ze autorka nic take netvrdila.  Mame dalsi mýtus, ktory bude zit svojim zivotom az naveky.


a k USA,   spravaju sa ako dospela velmoc.   Daju sa kritizovat, a maju aj dost vlastnych domácich kritikov, ale svoje kroky robia transpartne,  nehraju sa na male deti co zapieraju rozbity pohar.  A do znacnej miery su predvidatelne, co z nich robi spolahliveho partnera.  

Porovnajte to s Ruskom, kde  sa neda verit nicomu,   kde su vyhlasenia vlady propagandou a kde ich kroky sa daju len odhadovat.  Americke ciele v iraku, Afganistane, srbsku atd, boli vopred zname, pred zásahom ziskavali spojencov, hladali sirsiu podporu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

naozaj chceš tvrdiť, že EU v novej "studenej vojne" prospeje, keď k sebe pripojí, nové ešte vytunelovanejšie "grécko", ukrajinu teda štát v ktorom budú vládnuť tunelári?

naozaj chceš tvrdiť, že ak u nás na slovensku, prídu kvôli nejakej blbej obchodnej vojne, o prácu tisíce ľudí, že týto ľudia budú celí "hin", bojovať za "demokraciu"?

naozaj chceš tvrdiť, že ak sa dlhová kríza vráti ešte v obludnejších rozmeroch, nebude mať ten "zmikund" Putin nad nami ešte viac navrch?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1)O tom, co prospeje EU a Ukrajine ma rozhodovat EU a Ukrajina, nie Rusko. A uz vobec o tom nema rozhodovat Rusko neoznacenymi miliciami.

 

A hej, hej nikto nechce dalsiu krizu a nikto si nemoze dovolit dalsiu krizu a uz vobec nikto nechce otvorenejsi konflikt s Ruskom (aj ked nevojensky). Rovnako, si v '38 nikto nemohol dovolit nejaky konflikt z Nemeckom, a tak radsej zabezpecili mier v Mnichove...

Pozerat sa na to, co chceme a nie na to, co je spravne sa nam uz parkrat v historii nevyplatilo.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ukrajina mohla byť samotná, jedine ako neutrálna

soráč, prvá porušila "status quo" EU ktorú v súčasnosti, jej vedenie premieňa na "superštát"

kým bola ukrajina samostatný štát, a nejavila snahu, stať sa súčasťou EU, mohla sa "nezávisle" a neutrálne vznášať, niekde medzi ruskom a EU, snaha o to stať sa súčasťou EU "superštátu" je porušením neutrality

riešením konfliktu je obnovenie "statusu quo" spred vypuknutia konfliktu

ak aj naďalej, bude EU trvať na tom že ukrajina do nej patrí, tak tým "neoznačeným ozbrojencom", Putin prišije trikolóry

trvanie na tom, že ukrajina patrí do EU, je cestou k eskalácii konfliktu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takze za invaziu v 68 si mozeme v podstate sami, lebo sme nedodrzali 'status quo'? To je tvoj nazor?

 

Ukrajina je zvrchovany stat, ktory ma pravo si vybrat ku akemu medzinarodnemu spolocenstvu sa prida.

Ukrajina patri tam, kde chce patrit, a nie kde sa to bude Rusku pacit. Inak sme opat v studenej vojne so satelitnymi statmi s babkovymi vladami.

Argument, ze za vsetko moze EU a Ukrajina, je rovnako scestny, ako argument, ze za znasilnenie moze pohladna blondina a nie nasilnik, ktory neudrzal na uzde svoje chutky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v roku 68 sme odmietli, hoci sme patrili do socialistického bloku, zriadiť na našom území ruské základne, rusi nás o to žiadali celé roky rokúce pred oným dátumom

keby sme súhlasili, žiadny rok 68 by nebol, rusi mali naše "deformi" na háku, o tie im vôbec nešlo

 

ano ukrajina je zvrchovaný štát, a ukrajinčania si mali možnosť vybrať, "V REFERENDE"!!!

bohužiaľ žiadne nebolo, tak si krymčania vybrali aj bez neho

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

chybička se vloudila

krymčania si teraz "urobia" referendum ako prví.. hádaj ako dopadne?

..

Spojené štáty zavádzajú obmedzenia víz pre Rusov a Krymčanov, ktorí ohrozujú suverenitu a teritoriálnu integritu Ukrajiny. Mená neuviedli. Zavedú tiež sankcie voči osobám zodpovedným za podkopávanie demokracie.

http://www.sme.sk/c/7125629/minuta-po-minute-krym-ziada-pripojenie-k-rusku-usa-obmedzuju-viza.html#ixzz2vBk3XXCi

 

takže to majú zákaz vstupu aj Barroso, Merkelová, a ďalší budovatelia EU?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,    to co sa dnes deje je len potvrdenim Breznevovej doktriny obmedzenej suverinity.   Preco by sme ju mali akceptovat a preco by ju mali akceptovat ukrajinci ?  Pobaltske krajiny to chapali jasne a clenstvo v NATO ich chrani, preco by tuto moznost nemali mat aj ine staty ?

 

alamo, referundum vyhlasene za tyzden pod dohladom ruských vojsk je absurdne,   jeho vysledky su vopred spochybnene. Bez medzinárodného dohladu, bez moznosti verejnej diskusie a vo vypatej situacii ?   To je len propaganda.  

A dvihanie vasni,  ake budu pravidla ?   na Kryme je  velka ukrajinska a tatarska mensina,  kto dnes garantuje jej prava ?  Moze tam poslat vojska aj turecko ?  Kedze ukrajinske vojsko odtial vyhanaju, napriek tomu ze armada nijako nezasiahla proti rusom ani sa k tomu nechystala.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,    to co sa dnes deje je len potvrdenim Breznevovej doktriny obmedzenej suverinity.   Preco by sme ju mali akceptovat a preco by ju mali akceptovat ukrajinci ?

no asi tak nejako :zubiska: preto som veľmi rád že brežnevovskú tradíciu obmedzenej suverenity obnovila práve súdružka únia už pred dvomi rokmi

 

Štáty musia odovzdať časť suverenity, tvrdí člen ECB

V záujme prežitia spoločnej meny sa členské štáty eurozóny budú musieť vzdať časti suverenity. Vyhlásil to vo štvrtok člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Peter Praet s tým, že eurozóna potrebuje silnejšie spoločné riadenie a financovanie.

piatok 15. 6. 2012 13:32 | sita

http://ekonomika.sme.sk/c/6419729/staty-musia-odovzdat-cast-suverenity-tvrdi-clen-ecb.html?utm_source=link&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

 

Jediné riešenie krízy? Vzdať sa časti suverenity, hovorí Merkelová.

Členské štáty eurozóny musia byť pripravené vzdať sa kontroly nad niektorými politickými oblasťami v prospech európskych inštitúcií, vyhlásila nemecká kancelárka Angela Merkelová.

pondelok 22. 4. 2013 15:33

http://ekonomika.sme.sk/c/6776418/jedine-riesenie-krizy-vzdat-sa-casti-suverenity-hovori-merkelova.html

prečo by mali členské štáty akceptovať stratu časti svojej suverenity, keď v prístupových zmluvách nič také nepodpisovali?

alebo inak: ak zostane ukrajina pod vplyvom RF a bude mať obmedzenú suverenitu, tak je to zle, ale ak sa jej podarí vstúpiť do EU a následne sa vzdá časti svojej suverenity, potom to bude OK? aký je v tom teda vlastne rozdiel? či sa otočia na východ alebo západ, o časť suverenity prídu tak či tak. alebo sa s tou stratou suverenity mýlim? ak áno, skús mi vysvetliť v čom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rozdiel je v tom ze ked vystúpime z EU, tak sem nepridu nemecke vojska.   Snad chapes ten rozdiel,   ruska suverenita je nazor ruska,  nazor dotknutnej krajiny nehra ziadnu ulohu.   Napríklad o Bielorusku mam iste pochyby ci to chcu dobrovolne ale povedzme ze ano a ze chcu byt sucast ruska,  v takom pripade je to ich vec.

Byt clenom EU ma svoje vyhody a nevyhody,   mozeme to verejne diskutovat a ak prevladne nazor ze  je v nasom zaujme byt mimo, tak to mozeme spravit.   Nikomu zdravého vsak nenapadne ze nas niekto bude nutit vojenskou silou ostat,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@ tyso

tak fajn skúsme vystúpiť

hospodársky už na rusoch závislí sme..

keď som tvrdil, že mať toľko priemyslu na vývoz je nebezpečné, a treba to zaraziť, tak ma xenocide vysmial

teraz si ideme dať do ústavy, vetičku o pridávaní sa k Putinovmu "antihomosexualizmu"

začína to k tomu gradovať

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale ja nechcem vystupit :),   a hospodarsky sme zavisly na EU, nie na rusoch.  Na rusoch sme zavisly plynom a ropou. 

a s tym nebezpecenstvom, to je skutocne na smiech. Mas na vyber byt bud chudobny alebo bohaty s rizikom ze budes chudobny.   Co si vyberies ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak napríklad celú tretinu s produkcie, bratislavského vw "zblajzne" rusko.. kupujú ich tam zbohatlíci

ak sa naozaj rozpúta obchodná vojna, len naivka si môže myslieť že Putin na tie blbé predražené SUVečka, neuvalí nejakú extra daň a clo

čo to spraví s naším rozpočtom?

ty možno nechceš vystupovať s EU, ale vysvetli to potom ľuďom ktorí prídu o prácu

zaujímavé "rozširovanie EU nám prinesie, trvalí mier a stabilnú prosperitu" he..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,  vystupenim ze EU pride o pracu ovela viac ludi.   Ale teraz ide o cosi ine,    obchodne sankcie sa dotknu oboch stran, to sa inak neda. A ich cielom je donutit spravat sa rusko civilizovane,  je to lepsie ako sa dostat do vojny.   Mozeme si teraz mnichovansky povedat ze nejaky vzdialeny krym sa nas netyka,  a ked dojde na pobalstke staty vystupit z NATO a povedat ze za nikoho bojovat nebudeme ale  ked pride na nas, tak dobrovolne sa podriadime rusku ci tomu kto bude prave silnejsi. 

Ale to je tvoja volba,  moja nie.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mohli sme trvať na obnovení "statusu quo" s nezávislej urajiny, sa stiahnu rusi aj my..

to by bola moja voľba..

ale došlo k dohode "kroku správnym smerom"

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zive-putin-na-ukrajine-prekrucuje-fakta-zlobi-se-usa/r~5155ed2ca4f611e387e80025900fea04/

Mimořádný summit EU v Bruselu skončil. Lídři osmadvacítky ostře odsoudili "nevyprovokované ruské narušení ukrajinské suverenity a teritoriální integrity"

 

Pokud ruská okupace Krymu neskončí, zavede EU "ekonomické sankce širokého rozsahu". Na Twitteru to ohlásil předseda Evropské rady Herman Van Rompuy.

ideme do novej studenej vojny
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov