Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

nie,   a nie je lepsie miesto  vymyslania nezmyslov si jednoducho tu ustavu precitat ?

môže rozpustiť Národnú radu Slovenskej republiky, ak Národná rada Slovenskej republiky v lehote šiestich mesiacov od vymenovania vlády Slovenskej republiky neschválila jej programové vyhlásenie, ak sa Národná rada Slovenskej republiky neuzniesla do troch mesiacov o vládnom návrhu zákona, s ktorým vláda spojila vyslovenie dôvery, ak Národná rada Slovenskej republiky nebola dlhšie ako tri mesiace spôsobilá uznášať sa, hoci jej zasadanie nebolo prerušené a hoci bola v tom čase opakovane zvolávaná na schôdzu, alebo ak zasadanie Národnej rady Slovenskej republiky bolo prerušené na dlhší čas, ako dovoľuje ústava. Toto právo nemôže uplatniť počas posledných šiestich mesiacov svojho volebného obdobia, počas vojny, vojnového stavu alebo výnimočného stavu. Prezident rozpustí Národnú radu Slovenskej republiky v prípade, ak v ľudovom hlasovaní o odvolaní prezidenta nebol prezident odvolaný,

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1992/460/#ustavnyclanok-102.odsek-1.pismeno-e

Neschvalenie rozpoctu nie je dovod,  a to ci je parlament uznasania schopny je vec fakticka, nie nieco co vyhlasi prezident. Staci otvorit schodzu, nemusi nic prijat. 

pred 35 minútami, buky napísal:

Moc by ma zaujímalo, na čom sa  Heger so Sulíkom dohodli, keď SAS hlasovalo za rozpočet bez obštrukcii

Su to kozmeticke zmeny,  obmedzili volnost toho co moze vlada a zrusili koncesionarske poplatky.   Ano,  neslo o rozpocet ale o Matovica.  V podstate si zachovalo tvar aj OLANO aj SAS. 
Ale to ze bude rozpocet schvaleny bolo skutocne jasne,   za chvilu budu volby a  neschvalenie by vsetkym stranam hrozilo pruserom,  vsetky problemy zdrazovania by im davali za vinu.  SAS by to asi potopilo uplne ale keby to sabotovala SAS tak by musel zabrat HLAS alebo aj SMER.  Este by to chvilu obchodovali ale najneskor do 20 januara by to schvalili.

A teraz moze alamo tipovat opat, budu alebo nebudu predcasne volby ?

Zverejnené

Fico tvrdí, že Sulík konal pod nátlakom a Pelegrinimu zamrzol úsmev. Tak to vypadá, že bez Matoviča to bude fungovať lepšie. Prečo ale Kollár baží po predčasných voľbách ? 

Zverejnené
Citát

ak sa Národná rada Slovenskej republiky neuzniesla do troch mesiacov o vládnom návrhu zákona, s ktorým vláda spojila vyslovenie dôvery

Áno..

Schválenie a aplikácia rozpočtových limitov (ktoré Matovič odmietal), bolo v programovom vyhlásení vlády. 

A teda bolo spojené s vyslovením dôvery vláde.

pred 4 minútami, buky napísal:

Prečo ale Kollár baží po predčasných voľbách ? 

Pretože kým vládne úradnícka vláda (akákoľvek vláda s poverenia prezidentky), priestor pre "veksláctvo" je scvrknutý na minimum.

Zverejnené

alamo,  skus citat alebo sa pytat.  Pretoze trepes,  spojenie s doverou je procedura, ktoru musi vlada urobit ked posiela zakon do parlamentu,  naposledy to spravila Radicovej vlada.  To nie je o tvojich naivnych predstavach.

A Kollar ma  normalny politicky instinkt,  to chcu jeho volici. A v podstate kazdemu pricetnemu politikovi je jasne ze je koniec,  snaha vytvorit 76  by viedla len k dalsiemu chaosu a kazdy kto bude v takej vlade to len zhorsi kampan. idealne je pre nich mat uradnicku vladu, ktora bude zodpovedna za problemy a strany si povedu svoju kampan. Len Sulik ako obycajne nema v exceli spravnu tabulku.  Ale po sviatkoch zacnu jednat a do konca januar sa dohodnu.

Teoreticky sa moze vacsina  dohodnut a spravit parlament neuznasania schopnym na tri mesiace ale v tejto situacii je to riskatne a divne.  Najst 90 hlasov na ustavnu zmenu je ovela jednoduchsie a len sa musia dohodnut na termine.  Ale udeje sa to az po tom ako Ficovi skrachuje referendum, nikto nema zaujem aby dosiahol svoje pred tym.

Zverejnené
pred 36 minútami, buky napísal:

ak to vypadá, že bez Matoviča to bude fungovať lepšie.

Uz nie,  povalenie vlady je Rubikon.  Mozu sa dohodnut a bude to fungovat tak par tyzdnov, potom to skonci na prvom zakone. Alebo aj skor, pri hlasovani o dovere.  Je koniec.

Zverejnené

@tyso

To čo je " iba" prezidentská právomoc a čo ústavná povinnosť, je trochu nejasné. 

Ale je jasné že minimálne Fico a Pele by s tým bežali na ústavný súd.

A mali kopu rečí o tom že treba voľby už v marci.

Naozaj by sa ti to páčilo?

Zverejnené

komu je to nejasne ? A co presne ?   Su veci nejasne, resp. neupravene v ustave a tak ich vyklad moze byt otazny.  Ale to ako sa dostat k volbam je uplne jasne, je to aj ustavnym sudom vylozene.   A su veci, ktore neukecas,    bud to vies alebo nie.  A vediet co vies a co nie, to je taka zakladna vec dospeleho jedinca.

Zverejnené

Mno.. Tak vráťme sa teda, od "ústavného práva" k.. Šulíkovi..

:kvetinka:

Zverejnené

Týmto sa chcem poďakovať Richardovi Sulíkovi, za to že urobil všetko potrebné aby napravil svoju najväčšiu chybu.

Môj hlas vo voľbách dostane. 

Zverejnené

Je teoria , ze Sulik a Matovic si seba navzajom zasluzia. Ze su rovnaki.  Ako mne to neprislo doteraz ,ze to tak je. Alebo ze Sulik sa chce len pomstit Matovicovi. Lebo priklad Matovica sa zbavit co najskor bolo pre vsetkych v tejto republike len to najlepsie. Podla mna Kollar s Matovicom na tomto scenari co sa hra su dohodnuti minimalne od minulej jesene, ked na Matovicove tlacovky(o danovej revolucii) si chodili sadnut politici a vypocut si to od Smer rodina, aj poslali si tam sadnut aj tajomnika(o par mesiacov skoncil) so Zaludi.

Ale Sulik je taky isty.  A strana SaS rovnaka sekta ako OLANO.  Mali tam v SaS asi 3 krat volby predsedu - ale ti co neuspeli sami odisli, ci boli "odideni". Potom su tam nejake postavicky co odchadzaju prichadzaju odchadzaju.... Mihal, Droba, Nicholsonova.

Ta posledna chcela pred polrokom zakladat nie planktonovu stranu,ale premiersku. lebo ona ma vytlak. 

https://video.sme.sk/c/23100597/sulik-76-tku-som-hegerovi-ponukol-no-nasi-poslanci-nesuhlasili-tak-som-to-uzavrel.html?ref=tit

https://dennikn.sk/3164497/sulik-vedeli-sme-co-robime-iba-ste-tomu-nerozumeli-a-nemohol-som-to-hovorit-na-rovinu-video/?ref=tit

Vy ste pochopili o co Sulikovi islo, ci sekte SaS? Nezmyselne zakony( detska revolucia, rodicovske bonusy) presli aj su zafinancovane z rozpoctu v daka nim. A on ziskal , nikdy nefunkcnevydavkove limity,  ci koniec koncesionarskych poplatkov. Zrusil jedinu dan co stracala na vyznamnosti(4,64*30,126 je 140 korun slovenskych) nieco ako danovy bonus za cias Fica, ale v buducnosti  bude to akoze 200 euro,ale dalsich 20 rokov. 

Jeho vrcholom snazenia bolo zbavenie sa Matovica? Teraz ked dostala vlada nedoveru?  Ten Sulik je naozaj neschopny hlupak. Ci odialenie volieb, ved sam o den rozprava , ze budu v septembri. To uz nemohol nechat na Tarabovi (a opozicii) nech sa snimi dohodnu? A sekta SaS  - Viskupic, Galek(tych dvoch som bral za ako tak odbornikov) uz aj Ciganikova aspon nehlasovala za rozpocet, neposliapala si po jazyku kolko krat v parlamente rozpravala,ako je nespravodlivy detsky bonus( sicka brezna, ci nejaka ina mama so Sniny ho dentostane ...). Viskupicovi a Galekovi je jedno aka je vyska schodku a setri s energiami, ci peniazmi. 

Ja som ich uz naposledy nevolil. Ale dost ma sklamali. Ale tam bude problem v predsedovi Sulikovi. Schopnejsi politik by ztej strany a situacie musel dosiahnut ovela viac. Mozno Bugar by do tej vlady ani nevstupil. Mozno Dzurinda by matovicovi obuchal hlavu o dvere.

Niektori to chapu, ze Sulik sa verejne priznava , ze nemohli povedat o co im ide lebo opozicni poslanci su debili a im skocili na udicku. teda tahali za nos svojich volicov? 

Kto tu stranu este bude niekedy volit? Ktora n.  strana(mal som napisane normalna,ale take vlastne nemame) s nimi este niekedy bude spolupracovat? 

Zverejnené

@slimak

V skutočnosti pokladám Sulíka za úbohú náhradku za pravicového politika, a SaS za úbohú náhradku za pravicovú politickú stranu.

Zverejnené

On tvrdi, ze pochopil, ze rast dlhy budu(nizka urokova miera - skupovanie dlhopisov statou ECB). Tomu on zabranit nedokaze. Ale kym vie nieco ovplyvnit je zabranit vacsiemu zdanovaniu. 

Problem su tie dlhy. Ich rast, ak ich neskroti urokova miera, ako zabranis aby rastli dlhy? Ak to nieje jeho klamstvo - podla mna len zvacsit dane. Samozrejme ,nie dane co sa dotknu mna.

SaS sa deklaruje, ci aj nejake  mimo stranicke hlavy, ze maju najlepsi program. Co dokazali presadit?  Ako dokazali vysvetlit volicom,ze toto je ta spravna cesta. Ci aj v politike. V tom parlamente, koho na co presvedcili. Su v mensine 20 SaS, 10 odstiepenci s OLANO, mozno este 5ti by sa knim pridali. teda je ich 35. Hned oproti nim mas 30-40 klerofasitov a taky isty pocet hlasosmerakov a 15 - 25 pobehujucich Tabaky, Kroslaky. 

Zverejnené

Najzábavnejšia príhoda "so Sulíkom", sa mi stala, keď sa ma sused opýtal prečo ho volím.

Poveda som mu že aj preto, lebo Sulík počas utečeneckej krízy proti dovozu prisťahovalcov, proti kvótam na ich dovoz a pseudohumanizmu.

Sused bol prekvapený, nič o tom nevedel, mal za to že aj Sulo sem chcel doviezť "milión utečencov" lebo počúval Merkelovú a "dostal za to zaplatené".

Proste v "stv" nikdy nebola nijaká diskusia, kde by sa o tom mohlo hovoriť.

Ak "ľud" nemá ani len v tomto "prehľad", tak ako ho môže mať o ekonomických teóriách?

Na koľko za to môže neschopnosť SaS komunikovať s "ľudom", a nakoľko progresivistická.. ani nie cenzúra.. ale zaryté čušanie o veciach a `názoroch ktoré sa progresivistom nepáčia, to ťažko povedať. 

Zverejnené

My na stastie nemame taketo problemy, ani ukrajinski utecenci, ani so Syrie. Nemaju zaujem o Gemer.  Na Zdychave, tam nepachne ani cigan,ale neviem ci sa boja milionov utecencov. Mozno tretina aj ano.

Utecenec na Zdychave. :-) Ale aj Zdychava sa meni - nieje to Orava. na Orave maju ine zavazne tradicne(moderne sa to vola konzervativne) problemy.

Zverejnené

Inak co to je za stranu? Banka Kolar bojoval o post predsedu strany, dalsi neviem Mihal, dalsi Galko. Prehra a zmizne zo  strany. Je to strana? Dobre nedostal 50,5 % ale ziskal 30% a zmizne zo strany? Teta aj ti jeho spolustranici?  Sas sekta je presne taka ista ako Olano sekta. NIe a kto tam je kto su clenovia? 

Inak ja osobne aby neprepadli volici, ci aj prepadnu - SaS je uplne zbytocna strana. A mne to luto je. Boli vo vlade co spravili?

Zverejnené
pred 9 hodinami, slimak napísal:

Inak co to je za stranu?

V určitom zmysle preúdesný slovenský štandard.

Inak na tých odídencoch zo SAS je zaujímavé, že všetci majú námietky proti syndrómu "one man show", lenže nikdy som nikoho nepočul spomenúť nejaký konkrétny politický problém, názorový rozdiel na "čosi"..

Napríklad posledný odídenec Klus.

https://www.trend.sk/spravy/klus-poziada-ukoncenie-clenstva-sas-kritizuje-navrh-odvolanie-vlady

Požadoval nejakú mystickú dohodu s Matovičom. O čom? Akú? 

Strašil návratom SMERu. Lenže každý deň s Matovičom naviac, by akurát priniesol akurát ďalšie percentá pre Fica.

..

A prečo sa percentá SAS v prieskume prepadli? 

Pretože SAS odišlo z vlády? Ale trt..

Voliči SAS boli otrávený s každého zbytočného dňa Matovičiády a pokračovania tej beznádejnej tragikomédie.

Zverejnené
Dňa 22. 12. 2022 at 15:18, tyso napísal:

ale ti co sa prestahuju, ti sa malokedy vratia.  SAS nema velmi kde brat.  Nieco mozu najst u prvovolicov ale budu bojovat o parlament.

phe.. Nijaký voliči od SAS "neušli"..

December prieskum I.

Citát

https://www.focus-research.sk/archiv/volebne-preferencie-politickych-stran-december-2022/

Výberovú vzorku tvorilo 1007 respondentov

18,1% respondentov by nešlo voliť a 15,4% odpovedalo “neviem”. Ostatných 66,5% rozhodnutých respondentov rozdelilo svoje preferencie nasledovne

December prieskum II.

Citát

https://www.focus-research.sk/archiv/volebne-preferencie-politickych-stran-december-2022-2/

Výberovú vzorku tvorilo 1180 respondentov

11,1% respondentov by nešlo voliť a 18,1% odpovedalo “neviem”. Ostatných 70,8% rozhodnutých respondentov rozdelilo svoje preferencie nasledovne

Zvýšilo sa "kvórum", zvýšila sa "volebná účasť" o 4,3%.

Už navýšenie počtu účastníkov prieskumu je "pochybný" krok, pre kvalitu prieskumu.

Najväčšie zmeny zasiahli položky "nepôjdem voliť" a "neviem koho voliť"

S trochou matematiky.. Nijaký voliči od SAS "neodpadli".

Fakt.. Treba veriť len tej štatistike, ktorú si človek sfiksľuje sám..

:kvetinka:

Zverejnené

Hehe..

Citát

https://www.webnoviny.sk/moze-za-pad-vlady-matovic-alebo-sulik-takmer-polovica-slovakov-ukazala-na-sefa-olano-starsi-ludia-vsak-maju-opacny-nazor/

Z prieskumu ďalej vyplýva, že 41 percent Slovákov si myslí, že za pád vlády môže líder OĽaNO Igor Matovič a 15 percent je presvedčených, že zaň môže predseda SaS Richard Sulík.

@tyso

Chceš predčasné voľby? 

Citát

Predčasné voľby chcú najmä voliči Hlasu-SD, Smeru-SD, Republiky, Aliancie či Kotlebovci – ĽSNS.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Mne na Klusovi nevadi ,ze oklamal Sulika.

Mne na nom vadi a vie presne vcom volicov v BB kraji nie oklamal zaco ich vymenil. Ako politolog, ktory vie co to je, a nato nemusis byt ani politolog. Nikdy z BB kraja politici nebudu a on to vedel dostane svojich 20x12x6 a zato to predal. Madari v BB kraji nikdy nebudu mat zastupenie, ani cigani ani biely. Zastupenie v NRSR, Klus za to hlasoval a vedel velmi dobre preco. Inak kvoli takymto tam to tak je 30 rokov.

Citát

Medzi koaličnými politikmi sa v posledných dňoch hovorilo, že Klusov hlas za presadenie predčasných volieb nebol istý.

Poslanec vysvetľuje, že sa to netýkalo samotného uznesenia o septembrových predčasných voľbách, ale zmeny ústavy, ktorá prijatiu uznesenia predchádzala. Prekážalo mu, že okrem možnosti vyhlásiť skoršie voľby obsahovala aj zakotvenie jedného volebného obvodu, ktoré do novely presadil predseda OĽaNO Igor Matovič.

Klus nakoniec podporil všetky kroky vedúce k predčasným voľbám: podporil návrh Márie Kolíkovej, ktorý obsahoval možnosť skrátenia volebného obdobia parlamentom aj ústavnú ochranu jedného volebného obvodu, samotnú zmenu ústavy v druhom a treťom čítaní, a nakoniec aj uznesenie o voľbách 30. septembra tohto roku.

https://dennikn.sk/3220425/klusovo-miesto-v-luxemburgu-v-roku-2021-cez-koaliciu-nepresiel-po-odchode-sas-z-vlady-ano-nebol-jediny-zaujemca/?ref=tit

https://www.nrsr.sk/web/Page.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=49372

Treti stlpec naspodu. 

[Z] Klus, Martin 

Kvoli nemu bude mat BB kraj namiesto 17 poslancov 10 debilov. Co maj aj teraz. Vysral sa na kraj. kvoli 1,2 milionu eur. za to bol kupeny.

Klus je zradca BB kraja, ich ludi kvoli 1,2 milionu eur. Vacsia spina v republike asi nieje.

------------

Klus je nas problem a nejako to vyriesime a Sulik?Bol len na kandidatke, spozornel, ze maju sancu aj tam vstupim, budem minister, nie len tajomnik,nie zaobchodujem.

Sulik, komu prinasa vseobecne dobro - bratislavcanom? Pochybujem.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Ja tomu Sulikovi nerozumiem.

Dopozeram tlacovku ,ktoru mal niekedy okolo obeda, kde vysvetluju ako ctia dohody,ako  je jedno ci budu volby v septembri ci v juni, atd .... Uplne zabite pocuvanie. Ako ja pri pocuvani tlacoviek robim svoje,ale mohol som nieco ine pocuvat. Tie ich slova maju nulovu hodnotu.

https://www.ta3.com/clanok/259197/tb-strany-sas-o-vyjadreni-prezidentky-k-predcasnym-vobam

A o chvilu. Prepnem na parlament druhe otvaranie schodze a tam..

Citát

15:03

Robert Fico tvrdí, že SaS má záujem o júnový termín volieb, preto navrhol, aby strana prišla s vlastným návrhom. Líder Smeru je ochotný stiahnuť svoj návrh, ktorý SaS nepodporiť nechce a počkať do piatku na návrh SaS.

Podla mna sa nieco bude diat, prezidentka to vyhlasenie nedala len tak.

A ja suhlasim, ze volby nech su v juni. Ved tato vlada uz nevladne, rokovat sa bude len o hlupostiach. Aj sa nachysta nova vlada cez leto, aj si pripravia rozpocet.

Este doplnim, Sulik nevie klamat,ci zavadzat, zneho to ide ako z chlpatej deky, zajakava sa ,je vystraseny, ho to nebavy, naco tu tlacovku zvolaval?  To Matovic,klude klame,tara a pritom sa spokojne usmieva. Usmievaju sa naneho novinari,lebo vedia ,ze tara a klame, on vie ,ze to vedia ,tak sa usmieva este viac.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Sulik si vybral tohto genia. Matovic ho len skorumpoval.

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/committee-on-budgetary-control_20230322-1500-COMMITTEE-CONT

Posledne 2/3 su jeho vystupenie a na neho otazky, posledne 9/10 rozprava uz aj po slovensky.

Moja otazka, preco mu media v tomto case venovali pozornost?

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/646872-klus-v-ide-o-pravdu-kolegom-zo-sas-by-sa-asi-ulavilo-keby-som-vratil-stranicku-knizku/

Nic proti Bilelikovi, alebo vela, ale toto nebolo ani zle,ale naco Klusovi media(on bol od postaja po Hn ) tyzden nechavali priestor, pricom nic nepovedal a pritom vsetci vedeli ,ze pojde o tuto hanbu. 

Budu tam asi reklami,ale v case 5:40 dostal otazku ako si predstavuje svoju buducnost, a o uz otravuje domaca politika a ta zahranicna bavi, teda v diplomacii a v zahranicii. Teda by som snim teraz spravil rozhovor. teraz je o com.

Klus sa po slovensky v euro parlamente vyznal,ze jeho najvacsia chyba , ze v 2019 vstupil do strany a zrejme(nepocuval som to opat cele ale vtedy to rozpraval) aj u Bielika priznal ,ze hlasoval za zabetonovanie volebneho zakona. 

Inak Heger omyl politiky - v novembri letel do Portugalska na zasadnutie euro strany vybavovat Olanu miestenku v nejakom zdruzeni? A uz vtedy mozno aspon mal tusit ,ze o mesiac bude zo strany vyhodeny?

Pritom mal citat ,co necital memorandum s lekarmi? 

Zverejnené

zanika v tom uzasna Schopnost SULIKA vyberat ludi,    Klus je len posledny priklad cloveka ktoreho si Sulik vybral do politiky, 

Zverejnené

Tak Sulik si vybral aj Zilinku. Ci nevybral sa len pridal. uz len kvoli tomuto nemozem volit SaS.

Nemozem zverit podiel na moci Sulikovi. Je to, nech je co chce, ale mna zastupovat uz nikdy nebude.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov