informator Zverejnené 30. November, 2017 Zverejnené 30. November, 2017 Problem je ale aj v tom, ze u nas sa preferuje viac akasi polahcujuca okolnost (nizka ujma=priestupok; nizky vek=skoro beztrtestnost a pod.nezmysli), ako adresne pomenovanie vinnika a jeho odsudenie. Si spominam, ze ked som mal asi 10 rokov, tak sme, ako "organizovana skupina" vysekali, u nas na dedine,, jednemu nami neoblubenemu obcanovi, zo 5 arov kukurice. Boli sme neplnolety, no to nebranilo tomu, aby nasi rodicia rovnym dielom nesplatili nasledky pomsty na urode nasho "nepriatela". Boli sme siesti a tak kazda rodina dodala poskodenemu urcitu cast moznej urody. A nebolo toho asi malo, lebo ten vyprask, co som (a nielen ja) doma vyfasoval "zapricinil", ze som od tej pomstychtivej akcie uz nikdy viac nevkrocil do cudzej zahrady. Teraz sa skor hladaju diovody na nepotrestanie, ako na potrestanie. A este k tomu tvojmu poukazaniu, ze je rozdiel, ak niekto nieco ukradne v obchode....v tom s tebou nesuhlasim, pretoze to je robenie rozdielov a zlahcovanie....to mozes a to nie?....hoci aj to je zle aj to je zle.....preco ten rozdiel v posudzovani?
game Zverejnené 30. November, 2017 Zverejnené 30. November, 2017 pretože za ukradnutý chlieb z hladu sa takisto odsúdilo na galeje ako za ťažký trestný čin... možno tak by sa to dalo povedať jednoducho. pretože ukradnutý rohlík je menej, ako spraviť fasádu celého domu.ale teraz mi dochádza, že som to zjavne nedomyslela, ovšem vždy na všetko sa nájde riešenie, a určite by sa našlo aj na komplikovanejšie prípady - opakované a tak./myslím tým nemenované deti s nemenovanými rodičmi, ktorí chodia na raňajky a večere počas nákupu a podobne... a robia to aj dospeláci, ktorí sa najedia, kým nakúpia, obal strčia medzi tovar,... ale od toho sú sbsky, aby to kontrolovali a evidovali, viem, ani to nie je jednoduché/ale preto ten rozdiel v posudzovaní - žiadny zákon nevychová všetkých občanov vo vzorovú krajinu, a drobné krádeže sú všade, to nie je len naše špecifikum.nie je to zľahčovanie, je to realita.a investovať do opravy domu, aby zasa vyzeral ako dom, nie ako po hovadách opravená búda, je trochu drahšie. A je to pred očami každého, a dom prezentuje a reprezentuje, je to vykladna skriňa krajiny.... To a smetiská...
informator Zverejnené 1. December, 2017 Zverejnené 1. December, 2017 no ved ja som tam aj dopisal (co sa tyka rozsudku a trestu v Bedaroch), ze teraz by sa teda mohlo brat do uvahu dovod-pricina , ale jednoznacne nie cena spachanej skody na vymeranie trestu. A nerob stale rozdiel v cene nejakého skutku, ale ho postav na roven....ako mozes tvrdit, ze napr. ten rozok ma mensiu cenu (co sa tyka skody), ako poznacena fasada domu napr. (to samozrejme moze byt aj nieco ine). Sa vzi do koze majitela obchodu, ktory zivori z mesiaca na mesiac, a niekto mu pravidelne este aj beztrestne "ujeda" z jeho kolaca. Povedz mu ze jeho rozok ma pred zakonom mensiu cenu, ako poskrabanie fasady domu. Ved ten okradany moze byt casto vecsim chudákom, ako zlodej a taktiez ta fasada domu pre niekoho moze byt znicenie 10 rocneho sporenia, ale samozrejme aj to moze byt pre majitela toho domu (pri jeho ekonomickej prosperite) iba taka nepodstatna epizoda v jeho zivote. Tak isto aj je cena toho rozka, pre majitelov nejakej mamutej siete obchodného retazca. Preto je nespravodlive rozdelovanie-udelovanie nejakých "prevychovnych" postihov na zaklade ocenenia zniceneho-ukradnutého tovaru, pretoze ten zniceny-ukradnuty tovar ma pre majitela rozdielnu cenu a dolezitost....podla jeho postavenia v spolocnosti. Alebo sa tiez teda mozu urcovat postihy zo poskodenie-ukradnutie na zaklade toho, kto je ako na tom s finannciama....teda cim bohatsi, tym je na mieste znizena vyska trestu pre pachatela....taky rozdiel nie je na mieste?.....
tyso Zverejnené 1. December, 2017 Zverejnené 1. December, 2017 k tomuto sme dospeli postupne, ale doplnim pohlad ktory si nedal. Ci ukradnuty rohlik alebo fasada , vymahanie skody od pachatela tym nie je dotknute. To o com je rec je trestny zakon a teda pohlad spolocnosti na to ci sa oplati spustit masineriu sudov. A odsudenie a trest priamo nesuvisi so skodou ( ucinna lutost je ale napriklad nahradenie skody a to je potom polahcujuca okolnost). Predstava ze ich treba potrestat odseknutim ruky ( stredovek) viedla akurat k rastu zobrakov, dnes by ti zrejme slo o zavretie. zavriet niekoho za kradez rohlika znamena platit za jeho vazenie ( cca 13 tis za rok ). Vznika dost velky nepomer medzi nakladmi spolocnosti a skodou spolocnosti. Mame teda taky uzus ze ak vedome sposobis skodu do istej vysky, tak to riesi policajt pokutou ( co ale moze znamenat aj to ze si par hodin pobudnes na policii a dostanes zaznam do registra priestupkov). A nezda sa to ako velky problem, ktory vyzaduje zmenu. 1
Ryan Giggs Zverejnené 1. December, 2017 Zverejnené 1. December, 2017 vdaka za objasnenie...a len tak na okraj....co si mal na mysli tymto.... ......aj to by si mohol objasnit...vdaka.Čo ti na tomto treba objasňovať? Poznaš proces ako vstupuju zakony do platnosti? Tyso:žiadny nepomer nevznika, resp. nemusi. To nie je argument na obhajobu tej finančnej hranice. Veď predsa nikto nehovori o zavreti pre rohlik. Existuju predsa aj alternativne spôsoby ako človeka potrestať. Verejnoprospešne prace atd. Tam su naklady štatu minimalne. 1
slimak Zverejnené 1. December, 2017 Zverejnené 1. December, 2017 rohlik stoji 6 centov? Tam si neviem ako to riesit. Aj kotlebu, ci sportovec ze si chce buchnut stoji aspon pivo? Nejaky trest treba a mozno poovica co ukradne rohlik by mal aj na pokutu dsat euro. Dovezenia nie . To skor Kotleba. Mono kotleba prehra.
informator Zverejnené 2. December, 2017 Zverejnené 2. December, 2017 k tomuto sme dospeli postupne, ale doplnim pohlad ktory si nedal. Ci ukradnuty rohlik alebo fasada , vymahanie skody od pachatela tym nie je dotknute. To o com je rec je trestny zakon a teda pohlad spolocnosti na to ci sa oplati spustit masineriu sudov. A odsudenie a trest priamo nesuvisi so skodou ( ucinna lutost je ale napriklad nahradenie skody a to je potom polahcujuca okolnost). Predstava ze ich treba potrestat odseknutim ruky ( stredovek) viedla akurat k rastu zobrakov, dnes by ti zrejme slo o zavretie. zavriet niekoho za kradez rohlika znamena platit za jeho vazenie ( cca 13 tis za rok ). Vznika dost velky nepomer medzi nakladmi spolocnosti a skodou spolocnosti. Mame teda taky uzus ze ak vedome sposobis skodu do istej vysky, tak to riesi policajt pokutou ( co ale moze znamenat aj to ze si par hodin pobudnes na policii a dostanes zaznam do registra priestupkov). A nezda sa to ako velky problem, ktory vyzaduje zmenu. tak sme sa k tomu postupne prepracovali?....skor by som povedal, ze to sme teda dopracovali :( no ale mne teraz tu nejde o zlocin a trest, ale o to, ze ten zlocin je minimalizovany tym ,ze je to rozdelene do "regalov" podla finanncnej ujmy na majetku....ale aj taka vrazda je zadelena do "regalu" podla roznych definicii, no vysledok cinu je vzdy smrt . Ale podme naspet k tomu majetkovemu zlocinu.....ja by som sa snazil presadit trest za kradez pre pachatela na zaklade toho, koho ten pachatel okradne....cim bohatsi majitel ukradnutej veci, tym nizssi trest pre zlodeja....tu by stacili aj tie "odrabky", co navrhol Ryan Giggs. Ak sa bude tresta iba podla toho kto aku vzacnu vec ukradne, tak casom sa akurat tak bude zvysovat trestatelna hranica...co sa vlastne uz aj udialo a zlodejov je stale viac a viac....co zlyhava?....prevychova alebo cele je to zle nastavene a vyhovuje to iba rozpoctu na ôprevychvbe ustavy" :( Čo ti na tomto treba objasňovať? Poznaš proces ako vstupuju zakony do platnosti? Nerozume som tomuto a ani nerozumiem, kedze si to neracil objasnit, ako si to myslel... .....pisal si o tom, ze za to moze -VASA- vlada.....to je aka slovna hracka?...ci co je to?
Ryan Giggs Zverejnené 2. December, 2017 Zverejnené 2. December, 2017 Ked nechapes, tak to nechaj tak. Nema to zmysel.
informator Zverejnené 28. Marec, 2018 Zverejnené 28. Marec, 2018 Co to vcera basnil Sulik a spol. o akejsi privatizacii statnych nemocnic a vytvorenie aj lokalnych zdr.poistovni?....argument, ze statne nemocnice vytvaraju iba dlhy, je na hlavu postaveny a este aj to vytvorenie moznych krajskych ci mestskych zdr.poistovni je uz len golom...ten ich zdravotny program v "agende" 2020, ci ako to pomenovali, je totalny trapas a koho zaujme ako vyriesenie problemov v zdravotnictve som zvedavy..... :vrtulka:
informator Zverejnené 28. Marec, 2018 Zverejnené 28. Marec, 2018 Co to ma ten trpak na tricku?........robi im hovorcu?.....
informator Zverejnené 13. Máj, 2018 Zverejnené 13. Máj, 2018 "ekonomicky" zazrak sa blamoval v priamom prenose...... http://www.tvnoviny.sk/…/1919119_pozrite-si-zaznam-mimoriad… .....bud bol zhuleny, alebo je ako vzorka toho, co ma, ako predseda SaS, pod sebou v jeho rodostrane......:)
informator Zverejnené 7. Jún, 2018 Zverejnené 7. Jún, 2018 dalsi ekonomicky "zlepsovak" ala Sulik a jeho suita........a ja som dlho nevedel kde su vsetci odbornici na vsetko.....a ono ich si uzurpovala SaS-ka :) https://kultura.pravda.sk/film-a-televizia/clanok/472366-poslanci-verzus-filmari-budu-filmy-opat-kontrolovat-politici/
informator Zverejnené 21. November, 2018 Zverejnené 21. November, 2018 expertka na socialnu politiku a skolstvo za SaS poslankyna Duris -Nicholsonova prehlasila, ze podava trestne oznamenie na nejakeho poslanca, co spini jej dobre meno tym, ze na socialnych sietach rozsiruje jej udajne praktizovanie sexualnych sluzieb za jej pobytu v Kanade....tak tato expertka na vsetko uz svojim neustavnym podavanim trestnych oznameni zahltila sudny system na slovensku na najblizsich x rokov...hm...ako k tomu pridu taky starsi ludia, ked ich spory sa na sudoch vdaka iniciativnej podpresednicke parlamentu SR budu stale odkladat...p. podpredsednicka NR SR je skratka snaziva osoba....svine v NR SR sa uz minuli a zostali iba kravy.. :( tato poslankyna za SaS ma asi minimalne skolu na pravnickej fakulte V BB...aj ked jej spravanie je na urovni nedokonceneho vzdelania nejakeho gynmnazia....p. Horsky sa svojho casu veru nemylil, ked povedal na jej adresu tieto slova a ohodnotil jej spravanie......... „To, čo som v nedeľu videl na televíznej obrazovke v relácii O 5 minút 12 v takzvanom dialógu medzi ministrom vnútra a pani podpredsedníčkou parlamentu, tak to bol antropologický škandál ženstva. Nevedel som si predstaviť, že žena dokáže vyprodukovať toľko arogancie, hrubosti a vtieravosti, a to priamo na obrazovke. Čo všetko bola pravda a nepravda, to sa neodvážim analyzovať, ale zo spôsobu, akým konala pani Nicholsonová, sa mi zdvíha žalúdok.“„To, čo som v nedeľu videl na televíznej obrazovke v relácii O 5 minút 12 v takzvanom dialógu medzi ministrom vnútra a pani podpredsedníčkou parlamentu, tak to bol antropologický škandál ženstva. Nevedel som si predstaviť, že žena dokáže vyprodukovať toľko arogancie, hrubosti a vtieravosti, a to priamo na obrazovke. Čo všetko bola pravda a nepravda, to sa neodvážim analyzovať, ale zo spôsobu, akým konala pani Nicholsonová, sa mi zdvíha žalúdok.“ ...........udajne sa volakedy taketo "zenstiny" pomenovali, ze su "matky pluku"...terazky to je udajne pomenovanie podpredsednicka parlamentu.... :(
Darkman Zverejnené 22. November, 2018 Zverejnené 22. November, 2018 Ak kvoli par trestnym oznameniam bude zahltene cele nase sudnictvo, tak je asi problem niekde inde, nemyslis? (To bola len basnicka otazka, cele forum tu uz vie, ze nemyslis). 1
informator Zverejnené 25. November, 2018 Zverejnené 25. November, 2018 vidim teda, ze na tomto fore nemyslim iba ja... :) ten moj prispevok bol viditelne napisany, ako ironia na konanie Nicholsonovej a nema to nic spolocneho zo stavom v nasej justicii...aj ked to porovnenie matky pluku s postavenim podpredsednicky NR SR, je podla mna mozno namieste :)
informator Zverejnené 26. November, 2018 Zverejnené 26. November, 2018 som zvedavy, kde odskoci potencionalna cast volicov tejto "kazistranicky" menom SaS.....tipujem ze cast nepojde ani volit a cast sa schova pod kridlla kotlebu.....nechapem, co tam este p.Jurzica, jediny rozumny clovek, este robi...co malo sebauctu uz odtial odislo...
slimak Zverejnené 29. November, 2018 Zverejnené 29. November, 2018 Ja snim suhlasim, necital som to ale suhlasim.
informator Zverejnené 30. November, 2018 Zverejnené 30. November, 2018 mas pravdu...aj sam vojak v poli je lepsi, ako "zhuleny capo di tutti" a jeho vynimocna sebranka.. :)
Sniper Zverejnené 7. Február, 2019 Autor Zverejnené 7. Február, 2019 Včera mi písal Sulík, že sa chce so mnou stretnúť a povyprávať sa.
game Zverejnené 7. Február, 2019 Zverejnené 7. Február, 2019 daj sa pozvať na večeru a povedz mu svoje :happyroll:
informator Zverejnené 12. Február, 2019 Zverejnené 12. Február, 2019 Včera mi písal Sulík, že sa chce so mnou stretnúť a povyprávať sa. sa ta zapacil Kocnerov osud?... :)
informator Zverejnené 16. Máj, 2019 Zverejnené 16. Máj, 2019 Nicholsonova pocitila nejaku ujmu na osobnom profile svojej osoby?....a zrazu su oponenti zapredanci....ha ha ha.....ake liberalne :) ------------------------------------------------- Toto o mne šíri Inštitút pre ľudské práva - Human rights Institute. Vraj som nebezpečná kandidátka do EP spolu s ľuďmi ako Uhrík a Mazurek. Len preto, že som si dovolila navrhnúť dobrovoľné bezplatné sterilizácie pre všetkých (vrátane mužov) po štyroch deťoch. Má to byť opatrenie, ktoré možno - dobrovoľne a bezplatne využijú ľudia, ktorí nemajú peniaze na antikoncepciu a nechcú rodiť deti do chudoby, kde sa o ne nevedia postarať. Tendenčne a účelovo sa nechal Inštitút zapreda...Zobraziť viacInštitút ľudských práv - Human Rights Institute je s Luciou Nicholsonovou.10 h · V minulých voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2014 prišlo voliť iba 13% z nás. Stačilo teda len 33 000 hlasov aby sa kandidát stal europoslancom a 5 rokov reprezentoval Slovensko v EÚ. Viac info http://eurovolby2019.ludskeprava.sk #pozorktokandiduje
informator Zverejnené 18. September, 2019 Zverejnené 18. September, 2019 a su v zakopoch....ako sa to mohlo stat?....vychadza bahno a este ho asi aj bude....ja len nemozem pochopit, ako sa v jednej zo stran "demokratickej" opozicie mohla vytvorit akasi "demokraticka platforma" v ramci "demokratickej" strany....alebo je to dokaz, ze co je liberalne nie je demokraticke?...ako tak pozeram, tak fico si moze nohy vylozit na stol a pozerat toto divadlo a percenta mu porastu aj bez namahy....a toto dezorientovane opozicne bludarioum sa pasuje do ulohy zachrancu prav na slovensku......
slimak Zverejnené 26. September, 2019 Zverejnené 26. September, 2019 Ja som volic SaS od kedy vznikli. Ze ich Sulik vyrazil,chapem,ale rozmyslam co pre mna Sulik spravil - nic. Aj to co sa im podarilo dat do zakonov(mihalove zodvovnenie dividend) bolo proti mne. Fico to este pritvrdil. Teda Sulika mam naco volit aby sa jemu darilo? Ja nemam altrernativu ale ten Sulik je tiez dobry ko... a asi uz ho volit nebudem. Este u Sulika je zaujimave,ze dvakrat ponukol predsedu strany - ci prve miesto kandidatke? Myslim Prezidentovi Kiskovi a o rok Mistrikovi? Povedal to az ked to odmietli. Ked ho to nebavi a asi to nebavi ked sa zasiva v Bruseli. Co si nenahladal nasledovnika v strane? Zrejme to robi presne ako ini predsedovia. Je tam majetok a oni sa ho nevzdaju. Vzdavaju sa predsedovia skrachovanych stran. Preto sa necudujem, ze ze novy co chcu ist do politiky, si zakladaju nove strany. Po case budu ako Sulik a zrejme tam aj preto idu. Myslite,ze je normalne,ze Fico Pelegrinimu pusti prve miesto(musi) ,ale nema ani tolko slusnosti aby spravili spolocnu tlacovku?
informator Zverejnené 27. September, 2019 Zverejnené 27. September, 2019 Sulik nic nerobi ako iny predsedovia, iba sa isiel roztrhat vo vychvalovani spolustranikov a tu ma ich odbornost v priamom prenose....tiez liberalno "demokraticke".....:)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz