xenocide Zverejnené 18. November, 2011 Zverejnené 18. November, 2011 Teraz sa mi nechce rozoberat financie Samsungu - takze aka ma byt pointa? Ze podla teba by ta firma mohla byt riadena lepsie, ci ako? Alebo ze by mal stat stanovit mzdy a pod.? Stale mi nie je jasne na co sa stale ludia stazujete. Nikto nie je nuteny na Slovensku, alebo inde, postavit svoju fabriku ci vyrobu. Nikto. Slovenska Republika, pokial si spominam, nepostavila NIJAKU fabriku na LCD TV. Ach ano, mohli by platit viacej, ale to by platilo pre ktorukolvek firmu. Ak by sa nasli lacnejsi madari, ktori by to robili, isli by tam. A netreb ohrnat nosom - Samsungy su vzhladom na kvalitu relativne lacne, takze kazdy kupujuci je presne taky isty kapitalista ako majitelia firmy. Pomer zisku k vynosom je cca 4% - co nie je nic brutalne prehnane. Proste mam taky pocit, ze spusta ludi sa slovne ohana slobodou, demokraciou a pod. - no v skutocnosti by si priali, aby nejaky statny uradnik s bumazkou riadil kazdu vacsiu firmu a centralne urcoval co tato firma bude robit. Inymi slovami, ludia sa nevedia zmierit s tym, ze sloboda znamena okrem ineho aj to, ze sa vztahuje na firmy (vramci zakonov). Stazovat sa preco nejaka firma neinvestuje viacej je smiesne. Ak by sa na to dalo zarobit, tak budu investovat. A momentalne je akurat otazka, ci ma stat vobec financovat nejake investicne stimuly, alebo nie. To je vsetko.
informator Zverejnené 18. November, 2011 Zverejnené 18. November, 2011 Informator, spokojny? Samozrejme, ze som spokojny, ale nie s tvojou odpovedou, no sam zo sebou.........nesklamal si ma a napisal si to, co som si aj myslel, ze napises : ( . Tie informacie som si mohol (ak by ma zaujimali) najst aj sam......no filozofia je niekde inde!! Na doplnenie tvojich medzer......podnik je odvodene od slova podnikanie......stat ked dava zakazky na nejaku pracu ci sluzbu, tak vyhlaszje tender a zakazku zada tomu kto da najvyhodnejsiu ponuku (nakoniec tak sa sprava kazdy alebo vacsina rozumnych) .......podnik ked chce niekde postavit zavod na vyrobo niecoho, resp. zacat s vyrobou niecoho, tiez s aktivitami zacne tam, kde ma najvyhodnejsie podmienky.....spokojny ?!
slimak Zverejnené 18. November, 2011 Zverejnené 18. November, 2011 Spokojny. Mal si pred tym dve hlasky na dve riadky. S narazkou na mna. Som myslel ze das tretiu a uletim a budem mat warm. Ale nie. Napisal si niekolko riadkov a precitam si ich este raz a okomentujem(mozno pochopim, po prvom precitani to bolo o nicom). Ale dam si ta tam aby som ta uz nevidel. Nestojis mi za diskusiu. ja neviem diskutovat,ale s tebou vobec. Vobec nemam o com. OK si nieco napisal. Ja tiez. Ja som chcel porovnat vynostnost pre stat dotacia 30 milionov eur do stavebneho ci sa vyrovna s dotaciou Samsungu. A to som chcel vybrat to najlepsie co sa hovori pre Slovensko a vysledky? Keby si to predomnou napisal ten moj prispevok ty, by som ti neveril. Nechapem to. Si tie cisla prenasobte. Je to firma co dosahuje v trzbach 5% nasho HDP. Prenasobte si to 20 a mate 100%(vsetky udaje,pr. zamestnanost 2000*20=40 000, mzdy, dane). Alebo na co to je?Informator, nic proti, ale ziaden prinos pre mna. 54 rokov neverim.
informator Zverejnené 19. November, 2011 Zverejnené 19. November, 2011 Samsung na slopensku zamestnava 4,5 tisica ludi...."dar" 28 mil. eur by sa mal vratit do 3-och rkov...... firma musi investovat do modernizacie......to ze jej pomozeme je v jej aj v nasom zaujme.....tie odpustky napr. pre tebou spominane stavebnictvo si ty ako predstavujes?....nieco na sposob zdravotnictva?!...
slimak Zverejnené 20. November, 2011 Zverejnené 20. November, 2011 Videl som tvoj prispevok, lebo som sa nepripojil. Proste ignorovanie nefunguje. Ale o com pises? 4,5 tisic? Kde ja som ti dal info na roky 2009 a 2010 jedna zamestnavala 2000 a druha firma 1000. Neverim ze na Slovensku maju nejakych este dodavatelov co zamestnavaju 1500 ludi. 28 milionov by sa ti ako malo vratit?Si necital ich vykazy? Oni nepotrebuju ziadne miliony. Som velmi smutny aj s Mihala(SaS). Ak nieje neschopny je skorumpovany. A skor verim tomu druhemu. Neverim ze by im aj Somalsko islo tak po ruke. Skus nejaku firmu aj Samsung najst aj zo Svedska ci Anglicka. JA tomu neverim ze aj to sa tam moze diat. Zajtra sa na to pozriem, maju tam firmy, dodavatelov naseho samsungu. Pozriem sa na cely samsung. Dam ti priestor, zajtra na to kaslem, najdi hocijaku firmu hocikde. Kde na mzdy daju menej ako 1%z obratu, dajme tomu nech najdi kde davaju aj 3%. Ak nie - nechce sa ti prosim na mna nereaguj.
dead Zverejnené 20. November, 2011 Zverejnené 20. November, 2011 Toto je z posledneho odstavca posledneho Galkovho blogu Zároveň však ale musím konštatovať, že mám informácie, že nákladné auta, či sanitky sú len slabý začiatok. Predpolie masívnych špinavých a oveľa závažnejších útokov, ktoré budú v najbližšej budúcnosti pokračovať priamo na moju osobu. Moc som šliapol niektorým ľuďom na otlaky - a nielen tým "červeným". Blog k týmto informáciám zverejním čoskoro. http://lubomirgalko.blog.sme.sk/c/281096/Ked-prehovori-inteligencia-gumeneho-clna.html a toto je clanok, ktory vysiel pred 40 minutami v Pravde, napisany /podla mna dost zlcovito a neprofesionalne-posudte sami/ sefredaktorkou Sliskovou http://spravy.pravda.sk/dennik-pravda-odpocuvali-galkovi-ludia-dyy-/sk_domace.asp?c=A111120_203720_sk_domace_p58 bude horuca zima? :)
slimak Zverejnené 21. November, 2011 Zverejnené 21. November, 2011 Ospravedlnujem sa. Vyrocna sprava Samsungu Galanta je tu. http://www.samsung.c...za_rok_2010.pdf Ja som dal dvakrat voderady. Snazil som sa dopatrat po vyrocnych spravach tychto firiem, co som chcel po informatorovi.Ale sa mi to nepodarilo. Ostatné transakcie so spriaznenými osobami Spoločnosť uskutočnila v priebehu účtovného obdobia nasledujúce transakcie so spriaznenými osobami v rámci skupiny Samsung Electronics: SAMSUNG Electronics Co. Ltd., Kórea; SAMSUNG Electronics Ltd., Veľká Británia; SAMSUNG Electronics GmbH, Nemecko; SAMSUNG Electronics France SA, Francúzko; SAMSUNG Electronics Hungarian RT., Maďarsko; SAMSUNG Electronics Italia SPA, Taliansko; SAMSUNG Electronics Europe Logistics BV; SAMSUNG Electronics Benelux B.V., Holandsko; SAMSUNG Electronics Overseas BV, Holandsko; SAMSUNG Electronics Portuguesa S.A.R.L.; Portugalsko; SAMSUNG Asia Private Limited, Singapur; SAMSUNG Electronics Display, Malajzia; SAMSUNG Electronics Indonézia; SAMSUNG Electronics Hong Kong Co. Ltd.; SAMSUNG Electronics Hui Zhou Co., Ltd.,Čína; Tianjin SAMSUNG Electronics Co. Ltd., Čína; SAMSUNG Japan Co., Ltd., Japonsko; SAMSUNG Electronics America Inc., Spojené štáty americké.; SAMSUNG Semiconductor Europe GmbH, Nemecko; SAMSUNG Electronics Taiwan Co. Ltd.; SAMSUNG International Inc., Spojené štáty americké; SAMSUNG SDI Co., Ltd., Kórea; SAMSUNG Electronics Nordic Aktiebolag, Švédsko; a iné. Zaujimal som sa o nemecko, anglicko a francuzsko, neuspesne. Este jedna info,ja som si spomenul ,ze vtej Galante som si hladal aj robotu. Ked som ziadnu nemal. Teda oni su tu od leta 2003. Iste uz v tedy mali nejake dotacie a isto ako voderady do nakupu majetku(teda ten link na 139 milionov co im dal stat tak to je od roku 2006). V 2011 ich uz nepotrebuju, len potrebuju krajinu kde nemusia platit dane. Rocna navratnost kapitalu je jasny dokaz. Ak by tu mali platit dane mate hospodarske vysledky nula. Socialny podnik jak svina.Korupcia detto. Ich nezaujimaju naklady na pracu ani produktivita. Tu je to jedno.
slimak Zverejnené 21. November, 2011 Zverejnené 21. November, 2011 http://hnonline.sk/stlpceky/c1-53734870-najvacsi-problem-fica Je mi luto, ze tu davam dalsiu a toto je blbost. Je mi luto,lebo ovela dolezitejsi je ten predchadzajuci prispevok. Na nom som si nieco odrobil a o tom ziadnu spravu v ziadnom periodiku nebudete mat. nechapem preco o tom nepisu v Trende, Hn. SaS asi skoncila, lebo su to kopa hlupakov(amaterov) a to je mi luto. Sulikove znizovanie poslaneckych platov, Mihal, Miskov, Galko a Krajcer. To je pruser. Myslim ta buducnost. Oni su tam len na kradnutie, myslim politikov a to uz nepisem len o ,vlastne o SAS. Do pol roka je koniec. Sulika trapy Fico? Fico nema najmensi problem. Ja uz tiez nie je to jedno a Ficovi game over budem blahozelat.
alamo Zverejnené 21. November, 2011 Zverejnené 21. November, 2011 slimák, ja si myslím, že sa raduješ predčasneSaS sa podľa mňa ešte ani poriadne nevyprofilovalaa Fico má fakt, dôvod aby mu lepilo, pretože ak sa na slovensku bude protestovať tak ako v egypte, alebo aspoň na "wall street", ta to bude asi on, kto bude musieť poslať policajtov zasahovať
informator Zverejnené 22. November, 2011 Zverejnené 22. November, 2011 Ospravedlnujem sa. Vyrocna sprava Samsungu Galanta je tu. http://www.samsung.c...za_rok_2010.pdf Ja som dal dvakrat voderady. Snazil som sa dopatrat po vyrocnych spravach tychto firiem, co som chcel po informatorovi.Ale sa mi to nepodarilo. Ostatné transakcie so spriaznenými osobami Spoločnosť uskutočnila v priebehu účtovného obdobia nasledujúce transakcie so spriaznenými osobami v rámci skupiny Samsung Electronics: SAMSUNG Electronics Co. Ltd., Kórea; SAMSUNG Electronics Ltd., Veľká Británia; SAMSUNG Electronics GmbH, Nemecko; SAMSUNG Electronics France SA, Francúzko; SAMSUNG Electronics Hungarian RT., Maďarsko; SAMSUNG Electronics Italia SPA, Taliansko; SAMSUNG Electronics Europe Logistics BV; SAMSUNG Electronics Benelux B.V., Holandsko; SAMSUNG Electronics Overseas BV, Holandsko; SAMSUNG Electronics Portuguesa S.A.R.L.; Portugalsko; SAMSUNG Asia Private Limited, Singapur; SAMSUNG Electronics Display, Malajzia; SAMSUNG Electronics Indonézia; SAMSUNG Electronics Hong Kong Co. Ltd.; SAMSUNG Electronics Hui Zhou Co., Ltd.,Čína; Tianjin SAMSUNG Electronics Co. Ltd., Čína; SAMSUNG Japan Co., Ltd., Japonsko; SAMSUNG Electronics America Inc., Spojené štáty americké.; SAMSUNG Semiconductor Europe GmbH, Nemecko; SAMSUNG Electronics Taiwan Co. Ltd.; SAMSUNG International Inc., Spojené štáty americké; SAMSUNG SDI Co., Ltd., Kórea; SAMSUNG Electronics Nordic Aktiebolag, Švédsko; a iné. Zaujimal som sa o nemecko, anglicko a francuzsko, neuspesne. Este jedna info,ja som si spomenul ,ze vtej Galante som si hladal aj robotu. Ked som ziadnu nemal. Teda oni su tu od leta 2003. Iste uz v tedy mali nejake dotacie a isto ako voderady do nakupu majetku(teda ten link na 139 milionov co im dal stat tak to je od roku 2006). V 2011 ich uz nepotrebuju, len potrebuju krajinu kde nemusia platit dane. Rocna navratnost kapitalu je jasny dokaz. Ak by tu mali platit dane mate hospodarske vysledky nula. Socialny podnik jak svina.Korupcia detto. Ich nezaujimaju naklady na pracu ani produktivita. Tu je to jedno. http://hnonline.sk/firmyafinancie/c1-53673990-samsung-tu-zostane-stat-zaplati-miliony Toto je z posledneho odstavca posledneho Galkovho blogu http://lubomirgalko....eneho-clna.html a toto je clanok, ktory vysiel pred 40 minutami v Pravde, napisany /podla mna dost zlcovito a neprofesionalne-posudte sami/ sefredaktorkou Sliskovou http://spravy.pravda...0_sk_domace_p58 bude horuca zima? :) Mozno aj nieco usetrime na plyne :) http://hnonline.sk/slovensko/c1-53753240-gucika-udajne-odpocuvali-pre-podplacanie
slimak Zverejnené 22. November, 2011 Zverejnené 22. November, 2011 http://blog.etrend.s...u/#comment-3322 Mihal reaguje. Alamo ak pisem ze mi je luto - to neznamena ze sa radujem. Rozmyslam preco neviem diskutovat. NIeco napisem a ja to sa snazim aj vysvetlit rozobrat aj do detailov. Proste aby tomu som aspon ja rozumel a potom... A mne sa nechce kazdu somarinu rozoberat do detailov a nemam na to cas a ..
slimak Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Samsung Galanta Teraz vyjadrenie k Samsung GA: Zo spravy KPMG: Trzby 3.247 mld. EUR, zisk smiesnych 118mil. EUR, mzdove naklady smiesnych 33.6 mil.,dan z prijmu PO 27.6mil., Danove ulavy z roku 2006: 35mil. EUR uplatnene v roku 2007 a 2009, dan z prijmu za rok 2009 tiez 27.4 mil.EUR 93% trzieb je voci spriaznenej osobe!,nakup materilu tiez, pocet zamestnancov 1.916. . Ziskova marza 118/3247 je 3.6%, toto je jasny dokaz manipulacie nakupnych a predajnych vnutrofirmenych cien a obchadzanie dani na SVK. Vo vyrobnej firme tato marza je bezna nad 15%. Keby sa nieco take stalo v nemecku a marza by bola napr. uz 8% okamzite tam je danova kontrola. . Mzdy 33.6 / 3.247 je 1% z celkoveho podielu trzieb, v benych firmach je to okolo 30%. Tu je dokaz, ze zamestnanci by mali mat kludne aj 5x nasobne platy a stale su to nevyznamne naklady pre firmu. . Danove ulavy firma vycerpala uz uplne. A uz ju to nic nedrzi, akurat tak odpisy majetku a samozrejme brutalna ziskovost na konsolidovnej urovni a zamerne neziskovost vykazovana v slovenskych vykazoch. . Tymto davam verejnu vyzvu pre p. Chrena a p. Mihala, aby okamzite iniciaovali danovu kontrolu pre porusenie transferoveho ocenovania podla zakona o dani z prijmu,a tym umelo znizili hospodarsky vysledok podla mna v rozhashu od 100-300mil. EUR rocne a neodvedli tak dan z prijmu v spravnej vyske, plus penale.!!!! . Takze p. Mihal nie za mal darovat dalsich 28mil. Samsungu, ale ich slusne poziadat o zvysenie vyroby a platenia vyssich dani, pod hrozbou preskumania podvodou s tranferovymi cenami!!! . Prinos pre SVK: Mzdy zamestnancov 34mil, dan z prijmu 27mil. to je vsetko. Velmi nevyhodne kedze Samsung ziskava v konsolidovanej urovni zisk minimalne 10x nasobny !!! tak 300-500mil. ---------------------------------------- Tento chlapik neviem ci sa vyzna ci nie. Pise len to co som si myslel ja. Aj myslim. Nepoznam ako su jednotlive cisla vo firmach v zapadnej europe. Ale niektore cisla so Samsungu su sialne. Neviem ake kontroly bezia v normalnych krajinach v podobnych firmach. Nechce sa mi verit, ze by to mohlo byt v nejakej normalnej krajine. Vareha je suviks, samozrejme sa nemoze porovnavat so Samsungom. Ale Varehu trestaju, Samsungu davaju peniaze. Rozdiel nieje ziadny. Len to ze Varehovi nepomohli uz kosicky sudcovia a prokuratori. Tu len vidite aky sme bananistan. Tyso ani xeno sa samozrejme nevyjadria. A velmi dobre vedia o co ide. A vlada im da este peniaze. Ak sa smejete varehovi a gasparkovi. Tak... Vysvetlim, neviem ako dlho to robia,lebo tie cisla su za rok. Ale ak by normalne mali v normalnej krajine zaklad o 300 milionov vyssi tak zaplatia rocne na dani 75 milionov eur. Teda im su zbytocne aj stimuly(naklady na pracovnu silu),alebo maximalne nezaujimave. Ale su radi ake tu mame danove urady a ministra(dotacie,kontrola).
xenocide Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Ked si niekto mysli, ze na zaklade uctovnej uzavierky vie najlepsie ako rozclenit naklady a okamzite vidi kedy firma porusuje zakony a tvari sa, ze rozumie nemeckemu zakonodarstvu - nemam sa k nemu co vajadrovat, pretoze ten clovek tak prehana, vymysla si, naparuje sa, ze je uplne ina liga urcite neocakava rozumne argumenty. Ked si myslis, ze tomu az tak rozumies....no co s tebou? :)
slimak Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Vies ako sa u nas dorubuju dane u malych podnikatelov? Ziadna veda, maju isto uz na to software. Potrebujes 4 cisla z vykazov. Trzby, nakup tovaru, pociatocny stav zasob, konecny stav zasob.
xenocide Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 1. Bezne marze by si musel niecim dolozit, najlepsie prikladom od podobnych firiem. 2. Mzdove naklady, ked uz, tak sa najlepsie pomeruju voci celkovym nakladom a nie trzbam. 3. O Nemeckej financnej policii vies figu, ja tiez - ale aspon sa netvarim, ze viem. 4. Ak by si ty, alebo tebou zvoleny politik zacal urcovat firmam ake maju davat platy - jasny socializmus, tak to aspon napis na rovinu. A potom sa zmier s tym, ze firmy, ktore by si chcel riadit radsej odidu niekam inam. 5. Statne podpory su casto ekonomicky nonsens, ale nesuhlasit sa da aj bez vymyslania. Vies ako sa u nas dorubuju dane u malych podnikatelov? Ziadna veda, maju isto uz na to software. Potrebujes 4 cisla z vykazov. Trzby, nakup tovaru, pociatocny stav zasob, konecny stav zasob. Tym myslis co? Ze podnikatelia platia dane zo stavu zasob? Nie zo zisku, alebo pripadne pausal, ked na to splnuju podmienky? :) A vies - vsimol si si, ze Samsung NIE JE maly podnikatel, ze? :) ...Takze aby sa tu zase netvrdili nejake vymyslene veci.... http://www.finance.s...an-z-prijmu-fo/ Predmet dane z príjmu fyzických osôb tvoria príjmy: zo závislej činnosti (§ 5), z podnikania, z inej samostatnej zárobkovej činnosti a z prenájmu (§ 6), z kapitálového majetku (§ 7), ostatné príjmy (§ 8). http://www.finance.s...an-z-prijmu/po/ Predmet dane je závislý na právnej forme daňovýníka. Jednotlivé druhy predmetu sú vymenované v § 12 zákona. Všeobecne sa jedná o všetky príjmy plynúce z poskytovaných služieb, predaja produktov či majetku právnickej osoby. Na niektoré príjmy sa ale vzťahujú výnimky, ktoré sú uvádzané v § 13 zákona. § 12 Predmet dane (1) Predmetom dane daňovníka, ktorý je a) správcovskou spoločnosťou a vytvára podielové fondy, 66) sú len príjmy správcovskej spoločnosti, B) doplnkovou dôchodkovou spoločnosťou a vytvára doplnkové dôchodkové fondy, 35) sú len príjmy doplnkovej dôchodkovej spoločnosti, c) dôchodkovou správcovskou spoločnosťou a vytvára a spravuje dôchodkové fondy, 40a) sú len príjmy dôchodkovej správcovskej spoločnosti. (2) Predmetom dane daňovníkov, ktorí nie sú založení alebo zriadení na podnikanie, 67) sú príjmy z činností, ktorými dosahujú zisk alebo ktorými sa dá zisk dosiahnuť, a to vrátane príjmov z predaja majetku, príjmov z nájomného, príjmov z reklám, príjmov z členských príspevkov a príjmov, z ktorých sa daň vyberá podľa § 43. (3) Daňovníkmi podľa odseku 2 sú záujmové združenia právnických osôb, profesijné komory, občianske združenia vrátane odborových organizácií, politické strany a politické hnutia, štátom uznané cirkvi a náboženské spoločnosti, spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov, obce, vyššie územné celky, 68) rozpočtové organizácie a príspevkové organizácie, štátne fondy, 69) vysoké školy, 70) Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Sociálna poisťovňa, Národný úrad práce, Fond ochrany vkladov, Slovenská kancelária poisťovateľov, Slovenský pozemkový fond, Slovenský rozhlas, Slovenská televízia, Fond na podporu zahraničného obchodu, Garančný fond investícií 59) neinvestičné fondy, nadácie, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby, organizácie, ktorých nezisková činnosť vyplýva z osobitného predpisu, na základe ktorého vznikli; za daňovníkov, ktorí nie sú založení alebo zriadení na podnikanie, sa na účely tohto zákona nepovažujú obchodné spoločnosti nezaložené na účel podnikania. (4) Predmetom dane daňovníka, ktorý je verejnou obchodnou spoločnosťou, Národnou bankou Slovenska 72) a Fondom národného majetku Slovenskej republiky, 73) sú iba príjmy, z ktorých sa daň vyberá podľa § 43. (5) Predmetom dane daňovníka, ktorý je spoločníkom verejnej obchodnej spoločnosti, je aj príjem podľa § 14 ods. 4 a 6. (6) Predmetom dane daňovníka, ktorý je komplementárom komanditnej spoločnosti, je aj príjem podľa § 14 ods. 5 a 7. (7) Predmetom dane nie je a) príjem podľa § 50, B) príjem získaný darovaním 4) alebo dedením, 5) c) podiel na zisku, vyrovnací podiel, podiel na likvidačnom zostatku alebo podiel na výsledku podnikania, ak nie sú predmetom dane podľa § 3 ods. 2 písm. c) a sú vyplácané právnickej osobe, d) príjem plynúci z dôvodu nadobudnutia nových akcií 7) a podielov 7a) ako aj príjem plynúci z dôvodu ich výmeny pri zrušení daňovníka bez likvidácie, a to aj vtedy, ak súčasťou splynutia, zlúčenia alebo rozdelenia spoločnosti je aj majetok spoločnosti so sídlom v členských štátoch Európskej únie.http://www.rmsfinpor...595/2003%20Z.z. ...takze netvrdme, ze sa dan plati z vysky zasob, alebo rozdielu - prirodzene, pokial predaj casti zasob nevygeneroval zisk. (1) Pri zisťovaní základu dane alebo daňovej straty sa vychádza a) u daňovníka účtujúceho v sústave jednoduchého účtovníctva 1) alebo u daňovníka, ktorý vedie evidenciu podľa § 6 ods. 10 alebo ods. 11 alebo 14, z rozdielu medzi príjmami a výdavkami, B) u daňovníka účtujúceho v sústave podvojného účtovníctva 1) z výsledku hospodárenia,
slimak Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Videl som to x krat. Viem o com pisem. Dorubuju sa tak dan z prijmu, DPH a odvody. Na zaklade 4 cisel,pritom v praxi to moze byt komplikovanejsie, je tam este zmena "stavu" zavazkov a pohladavok. Ale to DU ani nezaujima. Je to ovela jednoduchsie. Snazia sa dopocitat "chybajuce" prijmy. ---Moj text je pod tou ciarou. Tie cisla vo vykazoch su sialene, vsak si ich nevidel? Oni maju cisty zisk za rok vo vyske celkovej investicie. Mozno som to trosku prehnal. netvrd mi ze to je normalne. ved tie marze ten chlapik udal ake su. A ake ich ma Samsung. Aj mzdy k nakladom. To su vlastne trzby(3,2 miliardy) bez cisteho zisku, ktory je 150 milionov. Ale hlavne, tie cisla niesu absolutne o tom slovenskom Samsungu. Myslim zavode co sa realne vytvori. Slovensko je pre nich len danovym rajom a preto su tu.
xenocide Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 1. DZPO a DZPP, DPH a odvody maju kazde svoju kalkulaciu. Ak si myslis, ze vies co hovoris, tak to proste radsej niecim doloz - pretoze vypocet dane z prijmu na zaklade zmeny stavu zasob sa mi vazne nezda. 2. Nuz, esteze sme danovy raj, vsakze? Nemam pocit, ze by sa zamestnanost na slovensku vdaka tomuto znizovala. Cize kludne mozeme mat dane na urovni nemecka, korupciu a sluzby na urovni slovenska a nezamestnanost snad na urovni spanielska. Blby napad. Nepaci sa ti ked su ludia zamestnani, nepaci sa ti, ked ludi niekto zamestnava. ????? Co si si myslel? Jasne, ze firmy idu tam, kde mozu generovat zisk. :)
slimak Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 OK, vidim ze je to dobre. Uz len doplnim, ze to co som pisal sa deje pri jednoduchom uctovnictve, a vypocet(dorub - dodatocne zistenie) dani z prijmov,dph a odvodov sa odohrava(zavisi) od jedneho cisla. zaklad dane.
xenocide Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 A vazne si myslis, ze Samsung uctuje v jednoduchom, ked sa tym tak ohanas? :D
slimak Zverejnené 24. November, 2011 Zverejnené 24. November, 2011 Vies ako sa u nas dorubuju dane u malych podnikatelov? Ziadna veda, maju isto uz na to software. Potrebujes 4 cisla z vykazov. Trzby, nakup tovaru, pociatocny stav zasob, konecny stav zasob. Preco ja tu stracam s tebou cas ?
vlasto1 Zverejnené 29. November, 2011 Zverejnené 29. November, 2011 Sulíkovci idú odvolávať ministra zdravotníctva Uhliarika. úsmevná je ich otázka že čo robil Uhliarik posledného pol. roka. odpoveď je predsa jasná : snažil sa tak isto ako ostatní ministri radičovej vlády udržať zlepenec pohromade a pri moci, na ostatné mu nezostával čas.
dead Zverejnené 30. November, 2011 Zverejnené 30. November, 2011 Neposkrvnena entita zletela z oblacika rovno do semeniska hriechu a vcera na fb napisala tento status: No, priatelia, po prvom dni v parlamente konstatujem, ze to budu tazko zarobene peniaze. Tolko negativnej energie som v jednej miestnosti este nezazil. Hulakaju po sebe, nadavaju si, urazajau sa navzajom, nenechaju jeden druheho v klude predniest prispevok v rozprave, fakticku pripomienku. Udajne to bolo dnes este kludne - taku som dostal informaciu. Je to smutna vizitka tych, co si castokrat o sebe myslia, ze su lepsi, ze su nieco viac ako Vy. Nie su - ani nahodou. Jeden den mi stacil na to, aby som sa presvedcil, ze poslanecka funkcia z primitiva inteligenta proste neurobi. Ked by sa mi niekto tak spraval ku kolegom na ministerstve alebo vo firme, letel by oblukom do 5 minut. Tu sa naopak, hulvati dockaju aplauzu od kolegov z vlastnej strany. amen Tych 113 komentov blahoslavenych, chudobnych duchom, akoby zabudlo, ze pisu, velebia, nadavaju a vzlykaju pod statusom byvaleho ministra a terajsieho poslanca. Ked byvali v 90 rokoch mitingy v sportovej hale a moherove barety - babky demokratky to mysleli ozaj vazne, mysleli sme si, ze je to duch doby a casom sublimuje a uz nikdy sa nevrati. Bol to omyl, je spat v celej svojej ohavnosti.
vlasto1 Zverejnené 30. November, 2011 Zverejnené 30. November, 2011 zvedavosť ma premohla, prihlásil som sa na ten facebook pozrel na to, prečítal si niečo a musel som si dať štamperlík slivovice.mám k tomu len jednu poznámku : z primitíva inteligenta ministerská funkcia spraviť nedokáže.
slimak Zverejnené 2. December, 2011 Zverejnené 2. December, 2011 Na zaciatku bol zakon. Ani neviem kto ho vymyslel a preco. Aky zamer, ci bol neschopny.. Potom som si vsimol blog Mihala, ktory uz asi na SME nieje. Dam len link na diskusiu. http://blog.sme.sk/d...ne.html#1921279 Islo o to, proste za istych podmienok matka mohla dostavat mesacne asi do 4 milionov na materskom mesacne. Teda za 6 mesiacov aj 30 milionov Sk. Ten clanok bol napisany 2005. takze Kanik? Ake stare ma deti? To je jedno ja som si ho nasiel vyse roka ak som vedel,ze chceme mat prve dieta. Vyuzil som znalosti Mihalove aj nam pomohli. http://www.porada.sk...html#post337461 Tu som ako prvy aj poradil, resp. potvrdil ,ze by to slo. A slo to a pan Mihal, este nebol poslancom, o dve tri reakcie nizsie ma prispevok. -- Nuž, tina je pracovitá, berie na seba ešte i druhé zamestnanie aby zarobila dosť peniažkov pre bábätko, dokonca aby pokryla riziká ktoré môžu vzniknúť tak sa chce i dobrovoľne nemocensky poistiť - veď človek nikdy nevie, tak prečo hovoriť o kalkulovaní. -- Moderatori, ta bublinka nefunguje len mne, ci ste ju odstavili, aky chaos v mojich prispevkoch to sposobuje. Zakon sa aj 2008 zmenil(obmedzili to, proste masimalna nemocenska bola cca 18 000 Sk), isto nato ze o tom pisal Mihal a radil a kritizoval a isto stupli vydavky SP. Aj tak som to vyuzil aj 2009 pri druhom dietati. Pri prvom som nebral 4 miliony mesacne, ja som skromny. http://www.ta3.com/c...h-zakonoch.html Dnes to zatrhol ako minister Mihal. Nemam mu to za zle. Kritizoval to davno. Ludom to aj odporucal. Ak sa dostal do uradu a vedel o co ide, aby peniaze boli pre tych co si to ozaj zasluzia(nie pre spekulantov). Zrejme by som urobil to iste. Bol som zvedavy ako to okomentuje. Vraj bola zneuzivana socialna poistovna. Bola. Mihal je clovek kvoli comu som volil SaS. Nevidel som ho v TV pol roka. Myslim, ze mna on ako jeden zmala, skoro vobec nesklamal. Snazil sa presadit odvodovu reformu, aj som mu drzal palce, mozno tam aj nejake chyby boli. Ja by som nato hnusne doplatil. Ale bolo by to spravodlivejsie. Pre spolocnost. ------ Uplne pod ciarov. Chcem povedat co som si vsimol. Ja som taky isty ako som bol. Ale zmenila sa spolocnost. K horsiemu. To vidite na prispevkoch. V minulosti si vsimnite na tinu kvoli jej napadu ludia aj utocili, presne to iste bolo aj na post fore, si pamatam ak nejaka dievcina, chcela nieco vyuzit(PN, a dnes lekari..) a ludia ju za to pranierovali. Ja nie. Bol som jeden z mala(ak sa pamatam jediny) co jej zastal a povedal, ze sa to robi bezne. Ze sa okrada stat(spolocnost).Ze to robia nenormalne politici a nielen HZDS(Smer bol daleko v opozii) a vladli praviciari. To je za poslednych 10 rokov. Predtym som nemal internet a necital diskusie. Nevedel ako ludia uvazuju.
slimak Zverejnené 13. December, 2011 Zverejnené 13. December, 2011 Vcera na Tema dna sa 16:31 / slimak78 / Reagovať venovali investicnej pomoci. A bol tam expert Jahnatek,ktoremu sa nepacila napr. pomoc pre firmu Secop. http://www.rokovanie...2?prefixFile=m_ On tvrdil, ze je protizanne. “Žiadateľ predpokladá financovanie investičného projektu kombináciou vlastných zdrojov, cudzích zdrojov a poskytnutej investičnej pomoci. Poskytnutá investičná pomoc sa použije na splátku cudzích zdrojov financovania.” Neviem, nie som expert. Ale v opravnenych nakladoch sa spomina obstaranie, resp. dlhodoby majetok, hmnotny, nehmotny ci mzdy. Ked si pozriete tie tabulky,okrem toho ze sa mi zdaju nejake amaterske.(ja ako zivnostnik, ked som ziadal od UPSVR o prispevok,bolo to ovela podrobnejsie) Prikl.tabulka poctu novych pracovnikov mi pripomina nejaku logicku hadanku do IQ testu. Ake cislo bude v roku 2016? Jahnatkovi sa nepacilo aj “Žiadateľ plánuje okrem vytvorenia nových pracovných miest aj prevod 155 pracovných miest z existujúcej výroby. ” a tvrdil, ze nejde o ziadne nove pracovne mieste, resp.len pre 67 ludi. Nie som expert ale tiez sa mi to nezda. “Požadovaná investičná pomoc na 1 pracovníka (7 444 584/222 prac.): 33 534 Eur. Plánovaná priemerná mesačná mzda na 1 zamestnanca pred zdanením vrátane povinných odvodov: 1 154 Eur.” V Samsumgu maju cenu prace 1000 eur. Ozaj platia tolko dnes sucastnym 155 zamestnancom? Ale zas ked podelite 7,4 miliona 67 ludmi to aj vyda – 1852 eur na jedneho zamestnaca a mesiac. Spytam sa takto, co moze zabranit “jahnatkovmu” scenaru? Je realny? Ak ano nieje to pridrahe? ------------- Ako pisal som do diskusie na blog do trendu. Je to to par hodin,v priemere 4. http://blog.etrend.s...e-protizakonna/ Len ma zaujima co vidite ked si kliknete na to rokovanie sk. Alebo toto. http://www.rokovania...er-Dokum-139634 mate tam servis error? Zauijma ma to len kvoli tomu ci sa to nahodou stalo len mne ci aj vam. Som paranoik. Hodte si do stroja priklad tento text, to som odtial kopiroval. Žiadateľ predpokladá financovanie investičného projektu kombináciou vlastných zdrojov, cudzích zdrojov a poskytnutej investičnej pomoci. Poskytnutá investičná pomoc sa použije na splátku cudzích zdrojov financovania najde vam ten link.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz