Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Vlada padla na uplnej hovadine, trochu som zase browsoval a ono je tak ze sulik suhlasil s prvym eurovalom, dokonca s Miklosom obhajoval pomoc irsku.

Nie len to....

Skrz MMF slovensko uz poziciavalo nie len grecku, ale aj spuste inych nezodpovednych darmozracskych krajin. Skrz pomoc MMF pre irsko prispelo slovensko na zachranu irskych bank.

Ak by islo o nejaku moralku, ktorou sa ohanaju - musel by rovnako nahlas a hlavne celu dobu vystupovat proti clenstvu v MMF, co sa prirodzene nestalo ani jedinym slovom.

Takze nijaka moralka, nijaka pravicova politika, nijake zasady - ale jednak ego, jednak volne miesto na trhu politickych preferencii, kde sa mozu uspesne umiestnit.

Zverejnené

slimak :smoking:

Ak cash - tak to je horsie ako EFSF a nikto sa nestazoval, ze? A ak zaruky - tak to je ako EFSF a nikto sa nestazoval, ze?

A mimochodom - slovensko si tiez zije nad pomery, takze ten kto nakupuje nase dlhopisy, podstupuje moralne riziko. Akurat slovenske zakony vyzaduju aby niektore fondy drzali nase dlhopisy v urcitom objeme, takze stat nuti sukromne firmy do moralneho rizika. No a tych politikov sme si zvolili sami...takze vlastne to slovenski volici sa spravaju nemoralne, ked si ziju nad pomery a este nutia sukromne firmy aby im to financovali.

Zverejnené

na dnes som si vycerpala "plusko" pre xena, ale zajtra ti ho, tyso, dam za ten prispevok... :smoking:

Zverejnené

MMF je cash, ale tiez tusim delene. Nieco sme zaplatili a cast musime zaplatit na poziadanie.

Zverejnené

MMF je cash, ale tiez tusim delene. Nieco sme zaplatili a cast musime zaplatit na poziadanie.

Vlastne tak ako EFSF - mensia cast je cash, zvysok su zaruky. Aj do EFSF bude nutne splatit postupne pocas zopar rokov nieco, ale vacsina stale zostane len ako zaruka (aj ked tu sakra neviem, ako sa uctuju na statnych uctoch).

Ale princip je ten isty. Sulik sa ohana principom a spusta ludi mu to zerie. Sulik je politik, musi sa vyadrovat tak, aby dosahoval politicke ciele - aj ked to znamena, ze nijake spominane principy nezastava.

Ludia co mu to zeru su ospravedlneni jedine nevedomostou.

Zverejnené

povedal by som to asi takto, aj ked nebude to celkom vystizne:

Sulik: nebudeme zachranovat nemecke a francuzske banky!

Sulikovi sympatizanti: nebudeme zachranovat nemecke a francuzske banky!

obcan X: no a kde mate vy a dalsie miliony ludi peniaze?

Sulikovi sympatizanti: no v bankach predsa!

obcan X: takze co je v nasom zaujme?

sulikovi sympatizanti: nebudeme zachranovat nemecke a francuzske banky!

Zverejnené

hehehe, alebo co sa tyka moralky :smoking:

Sulik: Poziciavat Grecku irskym bankam je nemoralne!

ekonom: Je Slovensko clenom MMF?

Sulik: Ano.

ekonom: Plati Slovensko prispevky do MMF a nesie zaruky?

ekonom: Su clenstvo v MMF a nase prispevky do MMF moralne?

ekonom" Ale MMF poziciava predsa ako Grecku, tak aj Irsku pre ich banky. Je to moralne?

Takze: Takze podla SaS je moralne poziciavat Grecku a irskym bankam?

Sulik: Ano, je to moralne.

ekonom: Ale najprv ste tvrdili, ze je nemoralne poziciavat Grecku a bankam.

Sulik: To je pravda. Poziciavat Grecku a bankam je nemoralne.

ekonom: Nemate v tom trosku chaos?

Sulik: Nemame v tom nijaky chaos. Nasa pozicia je zasadova a z nej neustupujeme. Stale tvrdime, ze poziciavat Grecku a bankam je nemoralne a z tohoto postoja neustupime.

ekonom: Ale zaroven tvrdite, ze je moralne poziciavat Grecku a bankam cez MMF?

Sulik: To nie je nijaky rozpor. Pre SaS je nemoralne poziciavat Grecku, je to otazka principov, ktore su plne v sulade s tym, ze poziciavanie Grecku je moralne a spravne, co dokazujeme tym, ze sme nikdy neprotestovali proti zapojeniu MMF a Slovenska MMF.

ekonom: ROFL

Zverejnené

xenocide

MMF.. teda pre teba žiadna téma nie je dostatočne široká :smoking:

ale keď už, tak len pripomeniem že MMF sa akosi "cukol", a už odkázal európe - "vyriešte si to sami"

Zverejnené

MMF necukol - len uplne spravne odmietli navysobanie fondov. Neucukli, pretoze doterajsie programy stale bezia a pocita sa s dalsimi. Ale nie je dovod, aby si amici zachranovali vlastnu ekonomiku, navyse este aj europsku - a europa si sedela potichu v suchu a teple. Na TARP a dalsie programy dali podstatne viacej, takze maju pravdu v tom, ze europa ma nevyuzite rezervy.

A hovorime o probleme, ktory sa tyka skoro celeho sveta - tak si nebudem davat klapky na oci a tvarit sa, ze svet neexistuje. A navyse, vhladom k zasadovosti a moralnemu rozhorceniu odporcov EFSF, to je dokonaly priklad toho, ze maju trosku "decetne medzery v zakladnych informaciach".

Zverejnené

aha medzery v "základných informáciách"

tak mi povedz, čo si myslíš o prehlbujúcej sa úverovej kríze v číne?

a aký bude mať pád čínskeho "čínovalu", dopad na snahu vybudovať "euroval"?

Zverejnené

Uz som ti to pisal inde - napis mi objem cinskeho dlhu, ktory drzia europske krajiny a porovnaj to s objemom dlhu voci PIIGS. Len dve cisla. Potom sa mozeme vratit k cinovalu.

Zverejnené

nejde o objem čínskeho dlhu voči nám, ide o odjem nášho "dlhu" voči číne

no dobre som "apokalyptik", ale som v tom iba amatér

skutočného profesionála nájdeš tu

-"katastrofista" je dobre informovaný optimista systémových informácií-

prednáška ako "memetické kladivo"

Zverejnené

nejde o objem čínskeho dlhu voči nám, ide o odjem nášho "dlhu" voči číne

Tak ale to je predsa opacny princip, kua...ved rozmyslaj.

Ak je euroval "proti" krajinam co nam dlzia - tak cinoval je proti cine, ktora nam dlzi.

Ak je to naopak, tak nerob paniku - je to problem ciny a ta si musi budovat vlastny euroval. Co vlastne uz svojim sposobom aj robi.

Zverejnené

áno.. opačný princíp

zbierka rozporov, zbierka nesplatiteľných dlhov

nie je to ani kríza kapitalizmu, ani kríza socializmu

je to kríza konzumizmu

aj keby všetci tí čo s plechovkou "energeťáku" v ruke protestujú proti "kapitalizmu", a dosiahli čo chcú (ak sa zhodnú na tom čo chcú), a "kapitalizmus" poslali do kytičiek, aj tak by kríza pokračovala, pretože stále chcú konzumovať, a stále viac

Zverejnené

Netreba si vymyslat stale nove slova :smoking:

Je to kriza toho, na co to aj vyzera - kriza privelkych dlhov a chronickych deficitov. A o to, ze ti co dnes tak nahlas protestuju, vobec vedia co chcu, vazne pochybujem.

Zverejnené

len poznamka k zasadovosti : Kazdy poslanec v parlamente ma svoje zasady. Napriek tomu sa podriaduju istej discipline a hlasuju rovnako. Znamena ze to su to bezsadove svine ?

Alebo maju zodpovednost a vedia ze bez dohody sa neda urobit ziadne rozhodnutie ?

Preco trvanie na svojich zasadach bez ohladu na dosledky povazujeme niekedy za pozitivne ( zasadovy clovek ma nasu uctu), za pubertalne ( tvrdohlavost) az za vyslovene negativne ( fanatizmus). Podla coho to posudzujeme ?

Moj prvy dohad : Za pozitivne to povazujeme ak ide o moralne dopady na seba sameho. Ak clovek odmietne spravit nieco vyhodne pre seba, tak tomu prisudzujeme pozitivne hodnotenie. Ak ide o nieco neutralne tak to povazujeme za pubertalne a ak odmieta to co chceme my tak za fanaticke.

Kam potom zaradit sulika ? Na jednej strane sa vzdal vladnych funkcii a na druhej strane bojoval za svoje preferencie. Zrejme ten fakt ze obetoval svoje vladne kresla ho u ludi stavia do pozicie zasadoveho. Ale ked to iste spravilo KDH, tak ich ludia odsudili. Zrejme to teda ako hypoteza neobstoji. Mozno ide o nejaku formu sublimacie, ludia si do Sulika premietaju svoje komplexy a on ich vykupuje.

A sice poriadne netusia co to je euroval a co sa vlastne deje ale maju ti hrdinu co za nich bojuje. Voci vrchnosti v Brsueli. Je to nas nedospely vzdor co Sulik stelesnuje ?

Zverejnené

Kazdy poslanec v parlamente ma svoje zasady. Napriek tomu sa podriaduju istej discipline a hlasuju rovnako. Znamena ze to su to bezsadove svine ?

V principe nie - pretoze tych "zasad" predsa moze byt ovela viacej ako len jedna. A rovnako, pokial by program strany mal byt v rozpore s individualnymi zasadami, tak nie je dovod, preco by poslanec mal byt clenom strany.

Nehovoriac o tom, ze poslanec ma vykonavat svoj mandat podla svojho svedomia - to je jeho povinnostou.

Preco trvanie na svojich zasadach bez ohladu na dosledky povazujeme niekedy za pozitivne ( zasadovy clovek ma nasu uctu), za pubertalne ( tvrdohlavost) az za vyslovene negativne ( fanatizmus). Podla coho to posudzujeme ?

Podla konkretnych zasad a podla konkretnych vysledkov. Logicky, nie?

Kam potom zaradit sulika ? Na jednej strane sa vzdal vladnych funkcii a na druhej strane bojoval za svoje preferencie.

Nevdzal. Neodstupil sam a dobrovolne, ze? Alebo sam a dobrovolne podal demisiu?

len poznamka k zasadovosti : Kazdy poslanec v parlamente ma svoje zasady. Napriek tomu sa podriaduju istej discipline a hlasuju rovnako. Znamena ze to su to bezsadove svine ?

Zrejme ten fakt ze obetoval svoje vladne kresla ho u ludi stavia do pozicie zasadoveho.

Neobetoval - inac by sa obetoval PRED volbou, vzdal by sa svojho miesta, pripadne vystupil z vlady. Toto je prinajlepsom niekde na hrane.

Nuz a zasadovost sama o sebe, zasadovost, ktora neberie ohlad na zmenu situacie a zasadovost, ktora neberie ohlad na dosledky je nezmyselna.

Zverejnené

xeno

ehm..

dajme tomu že by ministri za SaS, podali demisiu..

mám silný dojem, že by si začal jačať, že rozbíjajú vládu "po druhý krát"

keby ju podali hneď jačal by si už vtedy, že "rozbíjajú vládu"

:)

pripadáš mi fakt ako nejaký čarodejníkov učeň

odporuješ si

vládu rozbil ten, kto rozhodol, že sa hlasovanie o dôvere, spojí s hlasovaním o eurovale

ak vedel čo sa stane, tak je to sprostí manipulátor

ak nevedel, tak je amatér

ak si iba prial aby to dopadlo inak, tak je to "čarodejov učeň" rovnaký ako ty

Zverejnené

"Keby"..nenarabal som s podmienovacim casom. Keby urobili nieco ine, bola by ina situacia. Teraz urobili to, co urobili. A Sulik sa nevzdal svojej funkcie. Ak by sa jej vzdal, jeho ciny by museli naplnit podstatu vzdania sa funkcie.

Nedat doveru vlade a nasledne prist o post predsedu parlamentu nie je vzdanie sa funkcie. Ak by podal demisiu, vzdal by sa funkcie. On demisiu nepodal. Nemyl si predstavy s tym, co sa naozaj stalo.

Zverejnené

nuž ja by som demisiu podal, a svojim ministrom by som doporučil to isté (ale iba by som im to doporučil, nenariaďoval)

keby som bol Sulo

ale našťastie Sulo, nie je ja, a ja nie som Sulo

Sulo je totiž normálny človek, a nie psychopat, s kvalitami "kvantovej" kaukulačky

dokonca aj Hranol - Fico, je iba normálny človek

asi by som sa nemal dávať na politiku profesionálne

Zverejnené

Zase si nenamyslaj, ze ty, alebo ktokolvek iny, ma kvality kvantovej kalkulacky :)

Zverejnené

no ja neviem, ale keď som tvrdil aby sa česká vláda nezahrávala z výstavbou "radaru"

podľa mňa, sa ukázalo, že pravdu som mal ja

Zverejnené

Uhm. Mal si im poslat maila s nacrtom zahranicnej politiky ako by mala vyzerat. Pripadne to posli tejto, urcite im preukazes neocenitelne sluzby.

Zverejnené

nie je to ani kríza kapitalizmu, ani kríza socializmu

je to kríza konzumizmu

To ja tak, ked sa normou spravania stava spravanie majority a etika s moralkou su iba minulostou, zodpovednost sa uz nie "in"......skratka (pred)pubertalny stav :) .

vládu rozbil ten, kto rozhodol, že sa hlasovanie o dôvere, spojí s hlasovaním o eurovale

ak vedel čo sa stane, tak je to sprostí manipulátor

ak nevedel, tak je amatér

ak si iba prial aby to dopadlo inak, tak je to "čarodejov učeň" rovnaký ako ty

Z duse mi vravis.....veru z duse, pritom ten tvoj "Sulo" nie je mojim vzorom.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov