Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

tyso

S toho čo tvrdíš, sa dá odvodiť "nebezpečná idea", že EÚ prijíma iba samé rozumné zákony, a chce len samé dobré veci..

A do neznesiteľnosti to "prznia" lokálne vlády..

Tak musím pripomenúť, mýtus o dobrom milostivom cárovy ktorý to myslí dobre, ochraňuje ľud atď.. A všetku "zlotu", robia všelijaký "bojari" a úradníčkovia, ktorý hrabú pre seba..

Mali už v cárskom Rusku.. Dodnes sa tam ten mýtus pestuje.

Ja si skrátka myslím, že "rozumné a dobré" zákony a myšlienky, ktoré sú však v praxi iba na to, aby ich zneužili "bojari a úradníčkovia" stoja za pi.u aj s tými kto ich vymýšľajú..

Zverejnené

Nuz aki volici take zakony, take vlady. Toto pravidlo dobre sedi. nekonecne reci o tom ako by mohlo byt ale nie je, navyse co je dobre plebs akurat ohovori, atd. teda nekonciaca spirala zabomysich vojen a hluposti na dlhe veky amen.

Zverejnené

alamo, toto su take nezmyselne debaty. povedz konkretny zakon ktory ti vadi a mozeme sa bavit, ale obecne tvrdit ze je vsetko zle, hlavne ked ta podozrievam ze nevies co, to je divne

Zverejnené

tyso

Členstvo Slovenska v EU je NATO je podľa mňa tou najlepšou voľbou, akú sme si po 89 mohli zvoliť. Bývalí komunisti, ako Mečiar, Gašparovič, Šuster... nedávali záruky demokratického vývoja samostatného Slovenska. Fico je čistý pragmatik, prispôsobil svoj slovník v EU aj doma. On by ho dokázal prispôsobiť akémukoľvek režimu, alebo politickej orientácii. Keď vidím, ako dnes Danko koketuje s panslovanskou vzájomnosťou s "veľkým ruským bratom" cítim sa radšej Európanom, ako Slovákom. Búrlivým potleskom v Dume si asi upevňuje svoje sebavedomie, ktoré utrpelo v nedávnych aférach doma. O Kotlebovej vízii budúcnosti Slovenska sa ani nemienim vyjadrovať. Pripadá mi to niekedy tak, že sme politickým myslením nesvojprávny národ. Privítal by som omnoho väčšiu integráciu EU, spoločnú armádu a politický systém na spôsob federácie. Dnešný byrokraticky stav fungovania EU by totiž bol v čase nejakého ohrozenia nefunkčný. Už ani teraz sa nevedia dohodnúť. Jediné, čo mi lezie na nervy je, keď sa do politiky začne miešať ideológia. Určitá menšinová frakcia, pravdepodobne ľavicových intelektuálov, ktorí nikdy nezažili totalitu, sa neuspokojuje s výsledkom demokratického hlasovania. Sú presvedčení o svojej pravde tak, ako boli o svojej pravde presvedčení boľševici. Ja osobne nemám žiadny problém z otázkou imigrácie, sexuálnej orientácie, náboženským vyznaním. Vyrastal som v dobe hippies. No ak ma niekto núti, aby som si "myslel" to, čo je podľa neho správny názor, to už nie je politika, ale ideológia. Sloboda prejavu je aj dnes limitovaná a to, čo sa dnes povedať môže, zajtra už platiť nemusí.

V demokracii by mal mať každý pravo na svoj názor a môže sa uchádzať o moc ho presadiť. Tabu v demokracii predstavuje vždy potenciálne nebezpečenstvo pre samotnú demokraciu.    

Zverejnené

no tu ide o dohodu na urovni osn, nie eu.

Mne to cele pripomina nedavnu debatu na fb, kde niekto v poste pod akymsi clankom nadaval na OBSE, az ho niekto upozornil, ze clanok je OECD :)

Zverejnené

:)  alamo,  ja som toto vysvetloval poslednych 30 rokov :), uz to necham inym.   Ak nechapes vyhody volneho trhu, stability tak ja tak nejako uz nemam chut opakovat to co je mne zrejme.

Ale chápem..

Akurát nechápem, čo má s tými pojmami spoločné EÚ?

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Dobre im zadrbava

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/mazani-prispevku-na-facebooku-by-mohl-byt-trestny-cin-navrhu/r~d265cd36216c11e990fd0cc47ab5f122/?fbclid=IwAR1RXa0Ai65-8V2AZTjIdPXAs9uxHCei2Wraklct_ZLpjBtm3xZ5n3AQbEc

Mazání příspěvků na Facebooku by mohl být trestný čin, navrhuje Klaus mladší

Skupina poslanců v čele s Václavem Klausem mladším (ODS) chce trestat omezování svobody projevu na veřejných sociálních sítích. Za mazání příspěvků uživatelů by provozovatelům nebo správcům těchto internetových platforem hrozilo podle navrhované novely trestního zákoníku až tříleté vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest. Předlohu podepsaly tři desítky poslanců z ODS, ANO, SPD, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL a STAN.

Nový trestný čin nazvaný porušování svobody projevu by se vztahoval na sociální sítě s více než 100.000 uživateli. Trestné by podle návrhu bylo neoprávněné odstranění nebo jiné znepřístupnění příspěvku týkajícího se otázek veřejného zájmu, který by nebyl v rozporu s trestními předpisy, mezinárodními smlouvami nebo s dobrými mravy. Zásah by zároveň musel být veden úmyslem ztížit nebo zmařit svobodnou veřejnou diskusi.

Méně závažné případy porušení svobody projevu, a to i z nedbalosti, by byly podle novely přestupkem. Jednotlivcům provozujícím sociální sítě by za něj hrozila až půlmilionová pokuta, podnikatelům a firmám až padesátimilionový postih.

Poslední dobou podle Klause vzniká tlak dostat internet pod kontrolu. "Spousta lidí je blokována za naprosto nevinné názory nebo prostě názory vyplývající z jejich smýšlení," soudí. Odmítl argumenty, že sociální sítě provozují soukromé společnosti, které si mohou nastavit podmínky tak, jak chtějí.

Teraz si predstavujem rad pravnikov, stojacich za kazdym administratorom stranky, ako sa hadaju, ktory z tisicov prispevkov este spada pod "verejny zaujem" a ktory uz nie :) 

Zverejnené

Klaus mladší začal pred časom celkom... no... normálne.

mal dobré nápady, pozeral pomerne triezvo na svet, v Reflexe mal každý týždeň stĺpček, kde odpovedal na akútne otázky... a dal sa čítať.
nie vždy som s ním súhlasila, ale uvažoval pomerne triezvo... to vtedy vlastne prechádzal z riaditeľa školy do politiky...

zdá sa, že pobyt v politike mu ublížil... už dlho ho nevyhľadávam, pomaly začína trepať ako trepal jeho tatko... :(

Zverejnené

Smiesne na tom je, ze vo vzduchu akurat visi poziadavka na doslednejsiu kontrolu socialnych sieti, kedze tie su zasrate tonami hejtu a tu si pani poslanci zmyslia presny opak.

Verejny zaujem moze byt velmi siroky pojem, ktory je sice definovany aj v zakone, ale odhlasovat sa da vselico. Navyse vobec netusim, ako na tom budu media, ktore priestor na diskusiu neposkytuju, pretoze tymto navrhom poslanci dosiahnu iba to, ze zodpovednost zo statu presunu na media. Paradoxom je, ze nie za zverejneny obsah, ale za zmazany. 

Kazda socialna siet, alebo diskusna platforma ma svoje specificke pravidla fungovania. Ked na fb dostatocny pocet ludi nahlasi nejaku stranku, profil, alebo konkretny status, fb ho vymaze. Koho budu stihat potom?

Zverejnené

https://www.respekt.cz/tydenik/2019/4/jak-se-zrodil-senior-terorista?fbclid=IwAR3iqFMGkr3qvQ3l3m34skDaCEqhM2mApakcf96UcPdOrzm3-MVKrH_FqXQ

Odporucam precitat si celu reportaz, hlavne alibisticke reakcie aparatu SPD...

Osobne poznam niekolko ludi, ktori keby nieco podobne spachali, povedal by som si, ze to sa dalo cakat. Napriklad byvaleho kolegu, dnes uz dochodcu. U neho indoktrinacia zacala, ked si kupil prvy smartphone s pripopojenim na internet. Pred tym to bolo normalny chlap, o niekolko mesiacov sa s nim nedalo normalne porozpravat, Od toho casu si na kopaniciach postavil bunker "na prezitie", teraz je na dochodku, ako polovnik ma nejaku gulovnicu a caka..

• Pridať bod 1
Zverejnené

zrejme to nejde až do takého extrému, ako u tohto pána, u nás sa straší na trochu inom základe - ale podobne to musí fungovať na spústu ľudí - delenie na kiskovcov  a nekiskovcov. prípadne antikiskovcov a neutrálnych.

nehovorím o ľuďoch, ktorým sa nepáči, ktorí mu nevedia odpustiť jeho začiatky a nenazvú ho ináč, než úžerník.

máme to v rodine... a tie desy sa nedajú počúvať. svojho času, keď tu ľudia protestovali a objavila sa tá kôpka slávnych dlažobných kociek kdesi v parku v BA, sme sa dozvedeli, že do týždňa tu bude druhý majdan, a takto to ide furt dokola.

vôbec sa nedivím, že je možné ľudí takto zblbnúť, a nielen starých, akéhokoľvek veku... na popierčaov holocaustu je prototyp toho mladého študenta, ktorý priamo v Osvienčime "neveril" že nejaký holocaust bol - prehlásil, že tie státisíce topánok sú tam z nejakého smetiska, ľudia boli na fotkách chudý a mŕtvoly vychudnuté, lebo to už boli fotky vlastne po vojne, keď nebolo veľmi čo jesť...

zblbnúť ľudí je veľmi ľahké.

Zverejnené

Asi by nebolo od veci obohatiť "občiansku náuku" už na základnej škole o pár vecí, "ako funguje reklama" a ako rozlíšiť humbug od reality..

Zverejnené

niečo také, že Občianska náuka, existuje ešte vôbec?

vlastne je to jedno, ľudia vedia zblbnúť, stačí na to vhodný mistifikátor, mediátor, niekto, kto hovorí, čo vlastne dotyčný chce počuť, preto tlieskajú celé sály Hiraxom a mladý dvadsaťročný nacista rozhodne nemá v blízkej rodine nikoho, kto si pamätá - už len podľa rokov od holocaustu a druhej svetovej zrejme aj starí rodičia sa narodili po vojne. a keď niekto nechce počuť druhú stranu nepomôže ani občianska náuka.

Zverejnené

Je iba otazkou casu, kym prepne niekomu aj u nas. Uz sa stali pripady, ked zufaly clovek stvaral hluposti, ako napr. ten Popradcan, co rozposielal obalky s americiom, alebo kosicky terorista s bombou pred McDonaldom. Vzhladom na terajsiu situaciu v spolocnosti, ked su tu splasene skupiny ludi, dovedene ako stado dobytka do stavu nepricetnosti a tento hnev, neistota a strach su niekym neustale krmene, sa skor cudujem, ze si tu zijeme este relativne v klidku.

Zverejnené

no Slováci sú v klídku, ani dlažobné kocky nelietali, ani druhý majdan nebol, ale nejakí zúfalci sa už našli,

ale slovač vydrží hodne. to je viacmenej historický fakt.

ovšem internet s históriou nemôže súťažiť, história bola, je neuchopiteľná, dokonca načo sa ju učiť, keď 30 rokov prichádzajú učebnice dejepisu každý rok nové, že áno... zato internet si človek zapne každý deň... -_-

Zverejnené

na Slovensku začína rezonovať voľba prezidenta, budia sa stredovekí  a politicky kovaní rytieri slova na nete:

a toto všetko má ale volebné právo... :(

tento nám to vytmavil:

post-3-0-09275200-1549397104.jpg

tento to dal capslockom a na jeden nádych:

post-3-0-65792400-1549397348.jpg

FB, Prečo ľuďom hrabe

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

tak a je to jasné... toto bolo... či ešte je... na stene pána Blahu... je to žena, matka, babička, milujúca svoju vnučku,

a toľkoto zla a nenávisti k dcére inej matky, ktorú odstrelili ako škodnú:

post-3-0-68485600-1550949269.jpg

Zverejnené

Čo sme si zvolili to máme. Rozhodovanie pri voľbách súvisí tým, ako kandidáti naplňujú predstavy voličov o fungovaní štátu. Dnes sú pri moci politici, ktorí získali v demokratických voľbách väčšinu. Všetko je teda v poriadku.  Ak nie, potom nezostáva nič iné, len vymeniť voličov. Ak sa niekto správa extraordinárne, obyčajne treba hľadať problém v anamnéze. Zlé sociálne podmienky, alkoholizmus, príbuzenské kríženie, zneužívanie alebo týranie v detstve, genetická porucha, retardácia, atď...

• Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

a čo si zvolíme to budeme mať... :)

toto sú pokyny admina stránky "Volím Harabina" pre svoje duchom obmedzené členstvo,

pán Harabin to chce zjavne zahrať na slušňáka:

"Zdieľajte so všetkými našimi podporovateľmi, koho poznáte. ***** Najlepšie o 7 ráno, (ak ste už hore) potom okolo 15tej, o 19tej a ešte raz okolo 21ej..
***** KAŽDÝ dôležitý status musí ísť opakovane min. 3-4x za deň von, aby mal dostatočný dosah!"

post-3-0-33326200-1551786111.jpg

https://www.facebook.com/groups/VolimHarabina/permalink/2242551999140491/?__tn__=K*F

Zverejnené

a predstavuje sa volič pána Harabina:

post-3-0-40413000-1552141257.jpg

typický Slovák jak repa.

a príčinlivý usilovný ukážkový volič pána Kotlebu:

post-3-0-67359700-1552141117.jpg

Zverejnené

ktože potrebuje ruských trollov?

ale trt.

máme vlastných, a onakvejších:

post-3-0-87125200-1552171140.jpg

požičané zo stránky odm FB

Zverejnené

"Kandidát" Daňo?

Keď si to tak preberám..

Predstavil som si že niekde pracujem ako "hajzldedo..", príde mi k okienku chlapík s kamerou primontovanou o hlavu a chce zaplatiť "vstupné"..

Nepustil by som ho.. Proste nepustil..

Mohol by vykrikovať o "gestape" koľko len chcel, trebárs sa tam aj "potento.."

Clapa s kamerou na hlave, ktorý už od prvého pohľadu vypadá ako "úchyl", by som ani do "verejného sociálneho zariadenia" nepustil..

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov