game Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 s rodnými menami je to občas zvláštne... v rodinách sa presúva z otca na syna, alebo sa práve hľadá vždy iné podstatné je, že meno, ktoré sme dostali pri narodení, nás sprevádza až do konca nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ? / keď vám to nerobí problém, napíšte ho :-) / cítite sa s ním dobre ? chceli by ste iné ? aké ? ako je to u vás : dedí sa meno po niekom z rodiny ? viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ? stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ? chceli by ste mať také meno ? :lol:
cizy Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ? velmi spokojny cítite sa s ním dobre ? velmi dobre chceli by ste iné ? aké ? nechcel ako je to u vás : dedí sa meno po niekom z rodiny ? nie viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ? zabudol som stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ? jedneho kamosa kamos sa volal Augustin Nymerfol :lol: chceli by ste mať také meno ? urcite nie
weirdo Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ?vzhladom na to, ze som mohol skoncit ako Filip, tak dobre. cítite sa s ním dobre ?zvykol som si chceli by ste iné ? aké ?Giovanni ako je to u vás : dedí sa meno po niekom z rodiny ?ee viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ?nie stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ?Kunigunda Farkapičová chceli by ste mať také meno ?ani bohovi
Ajk Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ? som velmi spokojny cítite sa s ním dobre ? citim chceli by ste iné ? aké ? ee ako je to u vás : dedí sa meno po niekom z rodiny ? u nas to nie je zvykom viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ? nerozumiem otazke, viem len ze meno vyberala mama s otcom a chceli mi vybrat meno, ktore nie je bezne (ze ked na mna mama zakrici z okna, otoci sa pol ihriska) - mali par navrhov. Ked som sa mal narodit, boli nejake komlpikacie, ktore potom presli a mama zistila ako sa vola doktor co asistoval pri porode, zistila ze "vladimir" je pekne a nie az take opocuvane meno, takze sa zhodli... to ze mam narodky den pred meninami zistili az neskor :lol: stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ? Hildegarda, Ezechiel chceli by ste mať také meno ? ak by som mal, urcite si ho zmenim :)
game Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 význam niektorých mien, ktoré majú fórumáci : Roman m. - Romana ž. z lat. Romanus Riman, rímsky (občan), tal., špan. Romano, franc. Romain (Romen) Vladimír - m. - Vladimíra ž. slovan. meno s pôv. významom vládni svetu, veľký vládca, poľ. Wlodzimierz, rus. Volodimer, ukr. Volodymyr, maď. Ladomér Jakub - m. z hebr. Jakagóbh držiaci sa za pätu, druhorodený, staršia podoba Jákob, lat. Jacobus, maď. Jakab, Jákob, Jákó, rus. Jakov, franc. Jacques (Žak), tal. Giacomo (Džakomo), angl. James (Džejms), špan. Diego Michal - m. - Michaela i Michala ž. z hebr. Michaél ako boh, bohu podobný, rus. Michail, ukr. Mychajlo, maď. Mihály (Miháj), franc. Michel (Mišel), špan. Miguel, žen. mená sú novšie, rus. Michalina, maď. Mihaéla, franc. Michelle (Mišel), Ondrej - m. variant mena Andrej, čes. Ondřej - i Ondrej m. - Andrea ž. z gréc. Andreas statný, mužný, odvážny, žen. meno z franc. Andrée, maď. András (Andráš), Andor, Endre, čes. Ondřej, poľ. Andrzej Ján - m. - Jana ž. z hebr. Jochanán boh je milostivý, žen. meno Jana je novšie, lat. Joanes, čes. Jan, nem. Johannes, angl. John, Johny, Jack (Džon, Džony, Džek), franc. Jean (Žan), špan. Juan (Chuan), tal. Giovanni (Džovanni), maď. János (Jánoš), poľ. Janusz Katarína - ž. z gréc. katharos čistý, mravný, gréc. Aikateriné vždy čistá, blízky pôv. význam majú mená Čistomil, Čistoslav, čes. Kateřina, rus. Jekaterina, špan. Catalina, maď. Katalin, švéd. Katarin, Karin Miroslav - m. - Miroslava ž. slovan. meno s pôv. významom oslavujúci mier, mierumilovný, blízky pôv. význam majú mená Slavomír, Ľubomír, Fridrich, Manfréd, Irenej Tomáš - m. - Tomáška ž. z hebr. teóma dvojča, jeden z dvojčiat, lat. Thomas, maď. Tamás (Tamáš), rus. Foma, ukr. Foma, Choma Matúš - m. z hebr. Mattithjah dar boha Jehovu, v gréc. sa rozlíšili podoby Mattiás Matej a Matthaios Matúš, pôv. významom blízke sú mená Bohdan, Božidar, Izidor, Teodor, Dorota, Deodáta, Donát, Jonatán, Matej, lat. Matthaeus, čes. Matouš, poľ. Mateusz (Mateuš) Gabriel - m. - Gabriela ž. z hebr. gabri él muž boží alebo silný je boh, rus. Gavrila, ukr. Havrylo, maď. Gábor Lea - ž. pôv. dom. podoba mien Leokádia, Leontína a i. alebo z hebr. lí-ah antilopa, gazela
Ignatius Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ? / keď vám to nerobí problém, napíšte ho :-) / Ja som s mojím menom veľmi spokojný a napísať meno Ondrej mi problémy nerobí :) cítite sa s ním dobre ? Áno, veľmi :lol: chceli by ste iné ? Nie ako je to u vás : dedí sa meno po niekom z rodiny ? U nás bolo plno Ondrejov jánov, na mňa vyšiel Ondrej po dedkovi viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ? Meno Ondrej je spropagované už v Biblii, kde jeho nositeľom bol Petrov brat. ;) Inak som si našiel, že má vraj grécky pôvod a v preklade znamená "statný", "mužný" "odvážny". stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ? Teraz ma nič nenapadá... chceli by ste mať také meno ? Asi ani nie :)
Wittmann Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ? / keď vám to nerobí problém, napíšte ho :-) /som rád, že som a že mám také meno aké mám cítite sa s ním dobre ? veľmid obre chceli by ste iné ?neeeee ako je to u vás : dedí sa meno po niekom z rodiny ? u nás sa to dedí otec a syn..čo ja viem tak môj prapradedo bol michal a odvtedy sme všetci synovia michalovia viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ?nemám ani páru preto by som vás chcel požiadať o pomoc s mojím nenom čo to vlastne je? stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ? xia...asi čínske sú divné všetky chceli by ste mať také meno ? určite nie
Ignatius Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ? nemám ani páru preto by som vás chcel požiadať o pomoc s mojím nenom čo to vlastne je?Michal - m. - Michaela i Michala ž. z hebr. Michaél ako boh, bohu podobný, rus. Michail, ukr. Mychajlo, maď. Mihály (Miháj), franc. Michel (Mišel), špan. Miguel, žen. mená sú novšie, rus. Michalina, maď. Mihaéla, franc. Michelle (Mišel)Niekto tuším nečítal pozorne, čo už Game napísala :lol:
Wink Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 No ja mam meno po mame a velmi ho nemusim. Akoze to znamena gazela po latinsky ale to na mna velmi nesedi. Skor slimak by pasoval :lol: Zmenit by som si ho ani nechcela, uz som si celkom zvykla
Wittmann Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Niekto tuším nečítal pozorne, čo už Game napísala :lol:no dobre ale čo znamená...či iba to že sa podobám na boha??
Sniper Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ? / keď vám to nerobí problém, napíšte ho :-) /celkom v pohode. Volám sa tak isto ako chren čo tu má ID11, teda Roman. cítite sa s ním dobre ? celkom hej, znie to hrdo. chceli by ste iné ? aké ?Axel ako je to u vás : dedí sa meno po niekom z rodiny ?nie, neviem o tom viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ?Latinské. Roman v starovekom Ríme bol Rímsky občan. stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ?Krescencia chceli by ste mať také meno ? ano bohovi :lol:
Andulqa Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ? / keď vám to nerobí problém, napíšte ho :-) / Ja som velmi spokojna, aj ked nemam moc rada ked ma volaju priamo tym menom, lebo mi znie tak tvrdo, skor nejakou skratkou, zdrobnelinou :lol: neorbi mi problem ho napisat, ved preco by malo? meno moje je Andrea :) cítite sa s ním dobre ? hej :) chceli by ste iné ? aké ? nie ako je to u vás : dedí sa meno po niekom z rodiny ? nededi, aj ked moj brat sa vola po otcovi (Vlado ;)), ale neni to zvykom viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ? Meno Andrea je ženská forma mužského mena Andrej a pochádza z gréckeho ανερ = andros -> muž, čiže znamená "mužná, silná, odvážna". stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ? chceli by ste mať také meno ? nie a urcite by som sa nechcela volat nejak nezvycajne..moc sa mi nepaci ani ta dnesna moda volat deti vselijakymi cudzokrajnymi a divne znejucimi menami, ktore sa absolutne nehodia jednak k priezvisku a ani sa nehodia tak celkovo, napr Dylan, Nicolas, Vivien ci Kathryn ;) mam rada zvlastne mena, neotrepane, ale taketo sa mi zdaju az prehnane
Wink Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Kukam, kukam a ja som svoje ani nenapisala.Nieze by mi to robilo problem :lol:Tak ja sa volam Lea (tesi ma).No chceli by ste take meno??
weirdo Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 mam 2 kamosky Lejky a obe su super, navyse to meno sa mi paci, takze byt zenou, nemam nic proti :lol:
Ajk Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Inak meno robi dost pri predstavovani si cloveka.... ja som napr poznal asi 6 Katiek a vsetky spajalo jedno: skarede, male, biflosky, bez zaujmov.... cez net som potom poznal dve (jedna z nich bola aj pralinka :lol: ) obe som si tak predstavoval - ukazalo sa ze som bol total vedla, z jednou som nakoniec chodil a s druhou sme kamarati.... tak neviem ci su to vynimky alebo to meno naozaj hovori o cloveku :)
nutrinka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 ja som dala môjmu psovi meno Lea :lol: ale mne sa to meno veľmi páči :) nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ? / keď vám to nerobí problém, napíšte ho :-) /nuž čo už s ním narobím, príliš veľmi ho nemusím, najmä kalendárnu podobu, zdrobneliny mi až tak nevadia...som Helena, teší ma :) cítite sa s ním dobre ?no ako kedy chceli by ste iné ?aj hej ako je to u vás : dedí sa meno po niekom z rodiny ?mám ho po babke, sestre má po babke z otcovej strany a brácho je už asi piata alebo šiesta generácia muža v našej rodine s dedeným menom /synovi dal ale iné meno/ viete, odkiaľ vaše meno pochádza a čo pôvodne znamenalo ?už som to niekde tuším spomínala, z gréčtiny je to niečo ako fakľa, svetlo, no tak dajak stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ?Karimária chceli by ste mať také meno ?ani keby ma pokrájali /aby ma každý volal karimatka???/
Ajk Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 ...lalalala dlooouhaaa noc.... lalala (sorry OT :lol: ) ale chcel som inak dodat ze som raz v telefonnom zozname videl chlapika co sa volal Jean-Pierre Pethöofy :)
weirdo Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 mojej mame raz prisiel do ordinacie clovek menom Bartolomej Gáblik-Kvantolík
cizy Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 to je este nic , v telefonnom zozname BA je jeden chlapik co sa vola Fucker
bazalka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Jakub - m. z hebr. Jakagóbh držiaci sa za pätu,no to som dobre dopadol :lol: nakoľko ste spokojní s rodným menom, ktoré pre vás vybrali ? / keď vám to nerobí problém, napíšte ho :-) /spokojny cítite sa s ním dobre ? ano stretli ste sa s nejakým skutočne nezvyčajným rodným menom ? chceli by ste mať také meno ? Filip Hrastic s makkym c(neviem to najst na klavesnici), moj spoluziak Bartolomej Gáblik-Kvantolík, Jean-Pierre Pethöofy, Fucker :) :) ;) inac teraz som si spomenul minule davali v televiznych novinach rozhovor s nejakym starostom a volal sa geňo, bolo to tam aj napisane ;)
Sniper Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Tak ja sa volam Lea (tesi ma).Mne sa meno Lea páči. Inak meno robi dost pri predstavovani si cloveka.... ja som napr poznal asi 6 Katiek a vsetky spajalo jedno: skarede, male, biflosky, bez zaujmov.... cez net som potom poznal dve (jedna z nich bola aj pralinka :lol: )zrovna som myslel na pralinku že tá ťa zabije keď si to prečíta :) Inak istý čas mi vŕtalo v hlave ako sa o osobnostiach staroveku učia v maďarských školách. Napr. taký Alexander Macedónsky, je tiež u nich Alexander, alebo Šándor Macedónsky?
Wink Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Mama tvrdi ze sa to ucila ako "Šándor Macedóniai" :lol:
Wink Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Minule sme len tak s kamoskami vymyslali mena, ako by sme sa nechceli volat a vsetky sme sa zhodli na tom, ze najhorsie by bolo meno Blanka Pretrhnutá :lol:
hisham Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Ja som Michaela, áno áno. Spokojná??? ..... áno Či sa cítim dobre??? ....... ale áno Zmenila??? ...... nie Dedí??? ........ nie Odkiaľ pochádza a čo znamená??? ... už to tu bolo Nezvyčajné??? ...... Oleg, Olympia, Cyprián, Ambróz... Či by som také chcela??? .... určite nie
Recommended Posts