Skočiť na obsah

Prechod na Euro


Sniper

Odporúčané príspevky

Euro by sme mali prijať do dvoch rokov. Dzurindova vláda o tom hovorila ako o jasnej veci, Ficova v podstate tiež.
Ale čo ľudia? Pýtal sa niekto ľudí, či sa chcú vzdať koruny a všetko platiť v Eurách?

Podľa prieskumu agentúry TNS Sofres si 52 % Francúzov myslí, že euro poškodilo krajinu. Pozitívy vzťah k euru malo 46 % opýtaných a 2 % nemali na túto záležitosť žiadny názor.
Separátny minulotýždňový prieskum verejnej mienky v Nemecku ukázal, že až 58 % Nemcov chce späť nemeckú marku.
Nemecko a Francúzsko sú dve najväčšie ekonomiky eurozóny.

Ja osobne sa k Euru zatiaľ vyjadriť neviem. Nie som proti zavedeniu Eura, ale ani ho nejako zvlášť nepodporujem.

Aký máte názor na Euro?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nepoznam velmi tieto monetarne podrobnosti, no velmi by mi prekazalo, keby na bankovkach neboli europske elity a vyznamne osobnosti, ale len nejake mosty. trapne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Taktiež sa k tomu neviem vyjadriť.... Jednak by to bolo pohodlné z hľadiska cestovania, ale z hľadiska uskladnenia je to blbosť... ako vravi cizy, to aby sme s mescom chodili...

 

za by som bol jedine, ak by boli 2€ a 1€ bankovky...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U mňa to bude v prvom rade nezvyk. Keď si v buse dobíjam dopravnú kartu zvyčajne poviem "za 200" (ako korún). Keď šoférovi po zavedení Eura poviem tiež "za 200" a on mi dobije za 200 Eur tak bude sranda :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som proti...ako povedal cizy...taky isty nazor mam aj ja a budem to pripominat stale...jednoducho bankovka bude raritou a musime si kupit penazenky z koze, aby to tie mince unieslo :lol:

A celkovo...lubia sa mi nase Slovenske bankovky ako Euro. Proste nasa kultura akokeby tym aj zanikla...kto ma naladu kukat fakt na tie mosty tam a monumenty...ved ani niesu nase a ked dalsie Eura budu razit, tak s nasimi monumentami tam bude toho velmi malo. Celkovo je to blbost. Z hladiska ekonomiky to uz neviem...ale nezarabame tolko, aby sme si mohli Eura zaviest! :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Určitě ano, už včera bylo pozdě.

Já jsem pro jednotnou měnu na celé planetě (což je dost sci-fi). Ale nejlépe samozřejmě zrušení peněz v jejich materiální podobě, protože je to akorát přenašeč infekce, když si představím kolik bezdomovců ji asi mělo přede mnou v ruce a co s ní třeba dělali ( :lol: používají bezdomovci vůbec toaletní papír?). Platím kartou, kde to jde, ale třeba v trafice nebo v nějakém vidlákově to ještě pořád nejde. Na ostatní používám převody z účtu, platbu kartou po internetu.

Angličani jsou pěkně nabubřelý euroskeptici, pořád mají ty své stupidní tradice, monarchii, hon na lišku a takové blbosti (což tedy já vůbec nepochopím). Pořád se najdou lidi, kteří by nejraději všechno vrátili do středověku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Platím kartou, kde to jde, ale třeba v trafice nebo v nějakém vidlákově to ještě pořád nejde. Na ostatní používám převody z účtu, platbu kartou po internetu.

No to je jedno ako platíš bez ohľadu na to či platíš eurom alebo korunou. Otázka znie či chceš korunu nahradiť eurom. Najväčší zmätok bude v cenách, bude to mať najmä psychologický dopad. Teraz keď si v trafike pýtaš cigarety tak trafikantke hodíš dve papierové dvacky, po zavedení eura budeš v peňaženke hľadať 1 eurovú mincu.

 

Myslím že na tomto budú zarábať najmä vychcaní škôlkári keď budú chcieť okrádať dôchodcov. Keď si teraz nejakí od nejakého takého uja vypýtajú korunu, dedo im ju dá, však čo je to koruna? Takto si vypýtajú raz aj euro, však dedo bude považovať 1 euro za 1 korunu, ale akurát sa dobre odrbe :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel, za euro uz cigy nekupis ani na slovensku :lol:

 

game - cesi nemaju viac rozumu, ale zabrzdenejsiu ekonomiku, co je skoda, ale v konecnom dosledku snad na tom budem vzhladom k euru ryzovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel, za euro uz cigy nekupis ani na slovensku

No keď tá koruna tak rýchlo posilňuje tak už je to pomaly pravda. Ale ľahké LM 10 stoja 35 Sk, Euro 34 Sk takže za Euro sa ešte dajú kúpiť.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

som za euro

 

bankovky su podla mna krajsie ako nase koruny, tie su take nijake, jedina pekna je asi 5000ka :lol:

 

Roso k tomu anglicku, anglicania by boli sprosti ak by si nenechali libru, najsilnejsiu menu na svete :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

isteze za. Uz len to odhlahcenie ked pojdem do zahranicia. Uz teraz je to fajn, ze mi staci v ramci eu rozmenit za euro a nemusim ako blb menit za silingy, marky... za vsetky meny krajin cez ktore pojdem, aby som mal aspon na obcestvenie.

 

Najväčší zmätok bude v cenách, bude to mať najmä psychologický dopad.

Prave pre tento zmetok bude prechodne obdobie, ktore bude take iste ako v kazdej krajine ktora zavadzala euro. Budes mat ceny aj v Sk aj v Eurach. A ver mi, ze clovek si velmi rychlo zvykne.

 

A nejaky ekonomicky zbehly jedinec by mohol vysvetlit ekonomicke vyhody eura :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

staci googlit :lol:

 

 

Výhody eura pre podnikateľov

  • Zníženie nákladov pri konvertovaní eura
  • Odstránenie kurzového rizika
  • Možnosť vedenia jedného účtu pre všetkých partnerov eurozóny
  • Vyjadrenie cien aj v eure – jednoduché porovnanie.

 

 

Výhody eura pre spotrebiteľov

Jednotná mena je prínosom pre cestujúcich, ktorí nemusia pri prechádzaní z krajiny do krajiny meniť peniaze, a strácať tak percentá pri každej transakcii. Platby a preprava tovaru v rámci členských krajín EÚ sú rýchlejšie, spoľahlivejšie a lacnejšie. Obchodníkom i spotrebiteľom priniesol prechod na euro viac istoty aj čo sa týka ceny, za ktorú sa tovar predáva. Nová mena mala vplyv aj na zvýšenie konkurencie na jednotnom trhu.

 

Z hľadiska ochrany spotrebiteľov pri prechode na novú menu prijala Európska rada nariadenie, ktoré okrem iného nedovolilo zneužiť prechod na euro na zmenu zmluvných podmienok, či odstúpenie od zmluvy. Nariadenie stanovilo aj presné pravidlá na zaokrúhľovanie smerom nadol aj nahor pri výmene národných platidiel za eurá a centy a za záväzné výmenné kurzy určilo kurzy platné k 1. januáru 1999.

 

Krajiny eurozóny pre spotrebiteľov od roku 1999 zaviedli aj paralelné označovanie cien tovaru v národnej mene a v euro.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ide o to, v akych menach mame ulozene money v bankach, pri prechode na euro by sme mohli pri silnej korune stratit, ak ich mame ulozene v eurach a dolcoch, totiz je rozdiel dat za jedno euro 35 korun a dat 45 korun. Za 45 korun si kupis v zasade viac.... Nie som isty.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov