Skočiť na obsah

Aký internetový prehliadač použ  

36 členovia hlasovali

1. 1. Aký internetový prehliadač používate na surfovanie po webe?

• Internet Explorer 8.0
    • Internet Explorer 7.0
      0
    • Internet Explorer 6.0 (prípadne staršiu verziu)
    • Mozilla Firefox 3.5 (prípadne novšiu verziu)
    • Mozilla Firefox 3.0.x
    • Mozilla Firefox 2.0.x (prípadne staršiu verziu)
      0
    • Flock
      0
    • Opera
    • Maxthon
      0
    • Netscape
      0
    • Google Chrome
    • Konqueror
      0
    • Iný (napíšte aký)
      0
  2. 2. Ste spokojný so svojim internetovým prehliadačom?

• Ano, nechcem ho zmeniť
    • Ano, ale asi vyskúšam aj niečo iné
    • Neviem, nie je to ono, chce to zmenu
      0
    • Nie som, už si hľadám iný
      0

Odporúčané príspevky

• Odpovedí 287
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

67

• Nokia

41

• valcik

20

• Tomáš

15

Zverejnené

aha. z toho co som nasiel usudzujem, ze povodna Mozilla je na dochodku a po svete sa dnes tula jej dcera, Mozilla Firefox. doteraz som to veru netusil.

Zverejnené

ono to je tak

najprv bol balik mozilla, ktory bol postaveny na jadre netscape navigatora... s jeho funkciami, velky balik obsahoval browser, mail klienta a nastroj na tvorbu web stranok

kedze nebol natolko uspesny, tak spravili light verziu ktoru nazvali mozilla firefox, co bol len browser bez vsetkych tych funkcii navyse, a k nej urobili thunderbird ako cisto mail klienta

postupne sa firefox dostal do obluby a na klasicky balik mozilla suite sa zabudlo

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

naruším štatistiku - prestal som používať Mozilla Firefox a práve testujem Maxthon, pozdáva sa mi.

na pripojenie k internetu používam starší počítač, mám v ňom len 384MB RAM. keď som spustil naraz FF a ICQ, spolu s explorer.exe a systémovými procesmi zožrali viac ako 300MB! Firefox niekedy obsadil viac ako 200MB a to len pri jednej otvorenej záložke, nechápem čo tam nahráva. pretože mám málo pamäte, pri takomto hospodárení začal počítač častejšie využívať virtuálnu pamäť - pevný disk dostal zabrať. Maxthon zatiaľ nepotrebuje viac ako 50MB, uvidím neskôr.

tu je informácia o využití pamäte, ktorú mi zobrazil správca úloh vo windows XP.

Obrázok

Zverejnené

no neviem, mne firefox berie momentalne 40MB pamäte a to mam otvorene 3 zalozky vo fore

ted som este otvoril 6 zaloziek na youtube a berie mi 98MB

skusil si ho preinstalovat?

Zverejnené

cizy, mám to aj preinštalované. pred dvomi týždňami som formátoval disk, odvtedy mám FF verziu 2.0.0.12 a práve nedávno som si všimol, čo mi stvára s pamäťou. nerobí to vždy, po zapnutí obsadí asi 60MB a postupne berie viac, niekedy až tých 210MB. pýtal som sa viacerých ľudí, nikomu to nerobí, všetkým sa FF chová podobne ako tebe. rozhodol som sa ešte vyskúšať novšiu verziu, počkám na ňu a uvidím.

Zverejnené

firefox je velky zrut pamati, zacne skromne, ale bezne otvaram 10-15 tabov a to uz zacne, najhorsie je potom ze aj ked ich pozatvaram a necham jeden tak bezne zere 150MB pamati, na to obcas pomaha ho restartnut a je

toto je asi jedina nevyhoda firefoxu co mi obcas vadi

Zverejnené

Zvyšovať spotrebu pamäte vo firefoxe môžu niektoré pluginy, java a niektoré nastavenia. Skús niektoré vypnúť, potom reštartuj firefox a znovu skontroluj využitie pamäte.

Zverejnené

S Firefoxom problémy nemávam, ale v porovnaní s Maxthonom obyčajne zaberá viac RAM, ale zase Maxthon zaberá viac swapu.

Maxthon mi aj oveľa rýchlejšie štartuje, asi je zabehaný :lol:

Zverejnené

..pluginy, java a niektoré nastavenia..

toto ma tiež napadlo, pozeral som na to. pluginy tam nemám, okrem tých čo boli priamo v inštalačnom balíku. ICQ si tam vytvorilo toolbar, ten mám vypnutý. a povypínal som toho toľko, že sa mi prestali hýbať smajlovia tuto na fóre, potom som to zas dával do pôvodného stavu. :)

Maxthon mi aj oveľa rýchlejšie štartuje, asi je zabehaný :lol:

toto som si všimol aj ja, Maxthon sa mi nielen rýchlejšie spustí, ale i na stránkach sa mi zdá nejaký svižnejší. zatiaľ sa mi pozdáva, asi pri ňom zostanem. len neviem, či bude správne fungovať s IE6.
Zverejnené

Maxthon sa preto pusta rychlejsie lebo je na jadre IE, ktore je zakomponovane priamo v kerneli windowsu :lol:

viem ze mi zabera ram pluginy co mam vo firefoxe, ale natolko ma ta ram netrapi, aby som sa ich zbavil...akurat skoda ze to nedoriesia programatori poriadne, firefox by kludne mohol zrat maximum 50MB ram a nie ako som obcas videl, jeden tab otvoreny, ziadne pluginy, akurat ze ten firefox bezal asi mesiac a na masine s 256MB ram zaberal skoro 200

Zverejnené

toto som si všimol aj ja, Maxthon sa mi nielen rýchlejšie spustí, ale i na stránkach sa mi zdá nejaký svižnejší. zatiaľ sa mi pozdáva, asi pri ňom zostanem. len neviem, či bude správne fungovať s IE6.

Bez problémov. Akú máš verziu? Ja mám ešte 1.x (1.6.3), hoci verzia 2.x už je dávno na svete, ale tuším stále len beta, alebo niečo medzi betou a finálnou verziou. Na 2.x si treba trochu dlhšie zvykať, aj keď obsahuje niekoľko nových zaujímavých funkcií. Dopočul som sa však, že keď vyjde finálna verzia 2.x tak niektoré nové veci by mali byť pridané aj do 1.x

Všeobecne sa odporúča používať IE 5.5 minimálne, pre istotu IE6. Ale kľudne môžeš upgradnúť na IE7, Maxthon sa len poteší :lol:

Maxthon sa preto pusta rychlejsie lebo je na jadre IE, ktore je zakomponovane priamo v kerneli windowsu :)

No a to je nejaký problém? Mne je jedno v čom je to zakompované, podstatné je, že sa spúšťa a browsuje rýchlejšie.
Zverejnené

Axel problem je jednoduchy, ci ti ide v prvom rade o rychlost alebo bezpecnost...

a to co je zakomponovane priamo v kerneli nikdy nebude bezpecne...

aj preto je linux rieseny ako je rieseny, minimum veci priamo v kerneli, vsetko co sa da je lepsie mat v externych moduloch....

Zverejnené

axel, toto mi vypíše Maxthon v nápovede: Version=2.0.3.4643 UNICODE

hneď po prvom spustení sa pokúsil aktualizovať a oznámil mi, že je už uvoľnená verzia 2.0.8, ale zatiaľ som to nesťahoval. píšeš, že 2.x nie je finálna verzia - to ma prekvapilo, porozmýšľam ešte nad 1.x.

najprv som si aj nainštaloval jednotku, pretože som si prečítal, že na jej spustenie netreba ani pentium CPU, beží bez problému na 486ke, tak som predpokladal že má minimálne nároky na pamäť. hneď ma to hodilo na stránku autorov a tam som našiel popísané novinky, ktoré obsahuje dvojka, tak som sa rozhodol ju vyskúšať. len som tŕpol, či si vystačí s IE6, ale vyzerá to že áno, ako vravíš. zatiaľ pracuje dobre.

--

nokia, s bezpečnosťou máš pravdu, ale ja som sa rozhodol obetovať ju za rýchlosť. na tomto počítači nemám žiadne citlivé data a rátam s tým, že raz za čas preformátujem disk.

Zverejnené

Axel problem je jednoduchy, ci ti ide v prvom rade o rychlost alebo bezpecnost...

No dobre, tak čo sa týka bezpečnosti, čo také by mi mohlo hroziť? Že ma niekto hackne? :lol:

hneď po prvom spustení sa pokúsil aktualizovať a oznámil mi, že je už uvoľnená verzia 2.0.8, ale zatiaľ som to nesťahoval. píšeš, že 2.x nie je finálna verzia - to ma prekvapilo, porozmýšľam ešte nad 1.x.

Keď si začal s 2.x tak už pri nej zostaň.
Zverejnené

Axel na soft ktory ma priamo pristup do kernelu je lahsie napisat nejaky trojan ci inu srandu, nez na soft co nema...

a ano v podstate ta je lahsie hacknut

Zverejnené

Na to, že surfujem pod IE/Maxthonom už vyše 5 rokov tak som ešte nemal nejaký závažnejší problém s bezpečnosťou.

To skôr som sa vydesil keď som nedávno spustil Firefox a hneď mi tam naskočila hláška aby som rýchlo updatoval na najnovšiu verziu kvôli nejakej extrémne nebezpečnej chybe. Myslím že verzia 2.0.11 ju mala :lol:

Takže tvrdiť, že surfovanie pod Firefoxom je bezpečnejšie ako pod IE je podobné ako tvrdiť, že jazdiť v BMW je bezpečnejšie ako v Mercedese. Možno FF je bezpečnejší, ale ako záruka 100% bezpečnosti nie je.

Čo sa týka trojanov, to už ani neviem čo to je.

Ale používam viacero browserov, Maxthon však primárne. Myslím, že má aj vlastné jadro (dá sa to "prepnúť" či čo).

Zverejnené

Explorer (nie internet explorer) od cias win98 nie je v kerneli, len je uzko previazany s GDI windowsu. Ale bezi ako normalny proces s uzivatelskymi pravomocami. Rozhodne nema pristup na Ring 0.

Zverejnené

Axel samozrejme problem si mat nemusel, to ale neznamena ze tam problem nieje...co poznam ludi co im cistim pc od bordelu tak 99.9% z nich pouziva internet explorer :lol:

Uz len ale to je znakom "deravosti" ze ku IE sa odporuca pouzivat SW firewall, ad-aware a podobne srandy

Dark ako vidim mam velmi stare info :) myslim vsak ze aj to, ze je uzko naviazany na GDI win nieje az tak koser ako externa aplikacia

Zverejnené

Keď si začal s 2.x tak už pri nej zostaň.

maxthon 2.0.3 sa mi zapáčil, FF už skoro nepoužívam. dostal som však zaujímavý link s nápovedou k FF a podarilo sa mi znížiť množstvo pamäte, s ktorou pracuje, teraz mu stačí 'len' cca 60-80MB. tu je návod, testoval som to na Mozilla Firefox 2.0.0.12

Nastavte pevnú veľkosť vyrovnávacej pamäte:

Do panela s adresou napíšte about:config a potvrďte tlačidlom Enter. V otvorenom okne konfigurácie kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte položku Nový > Reťazec, napíšte jeho názov browser.cache.memory.capacity, potvrďte OK, v ďalšom okne napíšte veľkosť pamäte v KB (napríklad 65536) a potvrďte OK.

Upravte si počet stránok pre funkciu Späť a Dopredu:

Do panela s adresou napíšte about:config a potvrďte tlačidlom Enter. Do poľa Filter napíšte, že chcete vyhľadať položku browser.sessionhistory.max_total_viewers, kliknite na ňu pravým tlačidlom myši a vyberte Upraviť. Napíšte číslo, aké vám vyhovuje. Ide o počet stránok, ktoré Firefox ukladá pre rýchly pohyb o stránku dopredu a dozadu. Odporúčané hodnoty sú:

Veľkosť RAM Hodnota (počet stránok)

32 MB 0; 64 MB 1; 128 MB 2; 256 MB 3; 512 MB 5; 1 GB 8; 2 GB 8; 4 GB 8

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

ako spravim aby sa mi vzdy firefox otvaral maximalizovany?

Zverejnené

ked si kliknes pravym na zastupcu a das properties tak tam mas moznost ze run in normal, maximized ci minimized window

skus to

Zverejnené

neviem si poradiť s nastavením Internet explorera, používam Maxthon 2.0.3 a toto mi stvára:

Obrázok

ak sa na niektorej zo stránok nachádza viac obrázkov s rovnakým názvom, IE ich nezobrazí, nahradí ich tými ikonami s červeným krížikom. obrázky sú však načítané. stačí na niektorú z ikon klepnúť pravým myšítkom a z kontextového menu vybrať "zobrazit", hneď sa objavia na celej stránke.

neviete niekto, ktoré nastavenie mi to blokuje?

príliš mi to neprekáža, no ak sa nezobrazí obrázok s dlhším názvom (napr. "last_recent_topics.gif), tie náhradné ikony sa prispôsobia dĺžke názvu a roztiahne mi to zobrazenie stránky.

takto sa to chová na každej navštívenej stránke, obrázok z FSP som použil len ako príklad.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov