Skočiť na obsah

Aký internetový prehliadač použ  

36 členovia hlasovali

1. 1. Aký internetový prehliadač používate na surfovanie po webe?

• Internet Explorer 8.0
    • Internet Explorer 7.0
      0
    • Internet Explorer 6.0 (prípadne staršiu verziu)
    • Mozilla Firefox 3.5 (prípadne novšiu verziu)
    • Mozilla Firefox 3.0.x
    • Mozilla Firefox 2.0.x (prípadne staršiu verziu)
      0
    • Flock
      0
    • Opera
    • Maxthon
      0
    • Netscape
      0
    • Google Chrome
    • Konqueror
      0
    • Iný (napíšte aký)
      0
  2. 2. Ste spokojný so svojim internetovým prehliadačom?

• Ano, nechcem ho zmeniť
    • Ano, ale asi vyskúšam aj niečo iné
    • Neviem, nie je to ono, chce to zmenu
      0
    • Nie som, už si hľadám iný
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

hlasovanie vedie Firefox-jasné výhody

ďalej Opera-dtto

IE-takto to poviem: zaťatí 40roční ľudia ktorým to pasuje :roll:

• Odpovedí 287
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

67

• Nokia

41

• valcik

20

• Tomáš

15

Zverejnené

Nokia: mýliš sa, práveže sa to číta až moc dobre.

Axel nemylim sa, viem co moje zdrave oci hovoria na rozmazany text

ja mam rad ostre pismo

Zverejnené

Inak obrázky Fóra môžeš ukladať ako png, jpg sú zbytočne veľké.

A na toto si akym cinom dosiel? :)

pre ukazanie na realny stav:

tvoj avatar stiahnuty do JPG z fora - 3.87kB

zmeneny do PNG v Paint - 37kB

zmeneny do PNG v Photoshop CS - 28.8kB (Not Interlaced)

zmeneny do PNG v Photoshop CS - 36kB (Interlaced)

LOL :lol:

Zverejnené

Axelov avatar som neskúšal, ale inak mám skúsenosť, že čokoľvek som ukladal, tak bolo najmenšie práve v PNG. Netrúfnem si však zovšeobecňovať... :lol:

Zverejnené

oka, skusil som teda dalsi obrazok z fora - nadpis (resp. logo)

GIF - 21.9kB

JPG - 9.86kB

PNG - 88.5kB

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

A na toto si akym cinom dosiel? :)

pre ukazanie na realny stav:

tvoj avatar stiahnuty do JPG z fora - 3.87kB

zmeneny do PNG v Paint - 37kB

zmeneny do PNG v Photoshop CS - 28.8kB (Not Interlaced)

zmeneny do PNG v Photoshop CS - 36kB (Interlaced)

LOL :lol:

Už som ťa raz učil ako konvertovať, nájdi si to v histórii ICQ. A hovorím o obrázkoch, teda screenoch Fóra a nie avataroch.

Menšia ukážka:

Printol som si Komunitu cez Firefox a uložil ako BMP. Konverzie:

JPG, konverzia 60%, 30 kB,

Obrázok

PNG, bez interlaced, 13,5 kB, kvalita viditeľne vyššia

Obrázok

Software: ACDSee 3.1 z r. 2000 za pár dolárov.

Zverejnené

Axel sa necuduj ze ti to takto robi acdsee stare 7 rokov

len pre info skusil som jednu vec, spravit si screen z tejto temy a skusal som

JPG - 60% kvalita - 87.4kB

PNG - bez interlaced - 168kB

JPG - 90% kvalita - vizualne porovnatelne s PNG - 152kB

takze asi tak

ono do jpg ti asi acdsee dava info ktore tam nepotrebujes a ktore zbytocne zvacsuju ten subor :lol:

Zverejnené

ono do jpg ti asi acdsee dava info ktore tam nepotrebujes a ktore zbytocne zvacsuju ten subor :lol:

Resp. tebe do PNG. Asi tak.

PNG - bez interlaced - 168kB

Toto je zbytočný doslova obrovský súbor PNG.

Silne pochybujem že by tam ACDSee dávalo vyše 15 kB dát. Akých?? Konvertoval som z toho istého súboru takže aj meta informácie budu prakticky také isté v oboch konvertovaných súboroch.

Axel sa necuduj ze ti to takto robi acdsee stare 7 rokov

Ja sa tomu nečudujem. Skôr sa čudujem prečo niektorí používate Adobe Photshop na konvertovanie. Prioritná je veľkosť súboru, mne je Photoshop za niekoľko desať tisíc ukradnutý keď iný, oveľa lacnejší software mi lepšie konvertuje.

A to nehovorím o galérii kde sú stovky obrázkov, tam je už rozdiel v obsadení miesta viditeľný.

Kvalita medzi PNG a JPG je neporovnateľná a takže JPG používam iba v nutných prípadoch. Robiť screeny z Fóra sa oplatí v PNG, pretože ide de-facto o 8bit paletu. Ale kde je veľa farieb tam už sa viac oplatí to JPG.

Zverejnené

axel len pre info ja som si spravil screen celej obrazovky, t.j. 1024x768 preto to nema tak malo kB ako tvoje a po druhe

preto vravim ze stare acdsee robi co robi, pretoze jpg format presiel od roku 2000 velmi vela zmenami k lepsiemu..

ja som to nerobil vo photoshope len pre tvoje info, ale v rozumnom softe, ziaden shareware ako acdsee

a ked ti je prioritna velkost suboru, tak pri malickych obrazkoch ti je najlepsie dat jpg s velkou kompresiou, ktoru pri malych obrazkoch nevidis...

Zverejnené

axel len pre info ja som si spravil screen celej obrazovky, t.j. 1024x768 preto to nema tak malo kB ako tvoje

Sprav screen toho čo ja a potom porovnávaj. Asi si nečítal, že som písal že screeny Fóra ktoré neobsahujú širokú farebnú paletu je lepšie ukladať v PNG ako v JPG, ale nič som nepísal o screene celého monitora. To sa už potom môžme baviť o tom či ukladať fotky v JPG alebo PNG keď chceš zachádzať do extrémov.

ja som to nerobil vo photoshope len pre tvoje info, ale v rozumnom softe, ziaden shareware ako acdsee

A čo máš z toho, keď tvoje PNG je niekoľkokrát väčšie ako moje pri rovnakej kvalite?

a ked ti je prioritna velkost suboru, tak pri malickych obrazkoch ti je najlepsie dat jpg s velkou kompresiou, ktoru pri malych obrazkoch nevidis...

No to by si sa divil. Tiež som si to kedysi myslel. Stretol som sa s prípadmi keď bolo lepšie použiť GIF ako JPG.
Zverejnené

Hej, páni, tu to má byť o internetových prehliadačoch, takže súboj jpg vs. png si vybavte v inej téme, vďaka :lol:

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Ja väčšinou používam Operu a som celkom spokojný :lol:

Zverejnené

"Celkom spokojný" by mi nestačilo - ja musím byť spokojný úplne a to som po rôznych skúsenostiach iba s IE :lol:

Zverejnené

Keď porovnám písmo Fóra pod IE, Firefoxom a Operou tak IE valcuje na všetkých frontoch. Pod Firefoxom a Operou je to hrozné.

Kde sa tam (FF) dá nastaviť písmo aby som ho mal ako cizy?

Zverejnené

prave tlacitko na desktope > properties > appearance > effects > zapni si Cleartype

takyto je vysledok vo FF

Obrázok

mne sa take pismo sice vobec nepaci, ale takto nejako to vyzera asi aj u cizyho (ten jeho obrazok mi pripada roztiahnuty)

casova narocnost operacie - 10 sekund :lol:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Mozilla Firefox. 2. 0. 0... Ako môže niekto písať Mozilla a aj Firefox? Keď sa prehliadač volá Mozilla Firefox? :)

Písmo v Mozille Firefox sa dá zväčšiť aj malým tirkom ;-) Podržíš ľavý ctrl a posúvaš koliesko na myši.

Super vychytávka. Nebodaj na to doteraz nikto neprišiel? :lol: :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Jedna vec čo mi v Opere a FF chýba je... no neviem ako to presne nazvať, ale ukážeme si to na tomto príklade:

Na stránke sa nachádza text (nie odkaz):

www.freespace.sk

Keď ho v Maxthone obtiahnem myšou a to celé potiahnem, tak sa mi daná adresa otvorí v novom okne. Veľmi dobrá vec a často ju používam. Dokáže toto FF alebo Opera??

Zverejnené

Vo firefoxe to je možné riešiť tak, že jednoducho potiahneš text na tlačidlo zoznamu všetkých kariet. Alebo otvoríš novú prázdnu kartu a potom označený text potiahneš na ňu.

Zverejnené

JJ, funguje to. Síce je to trochu nepohodlnejšie, ale aspoň tak.

Teraz testujem Maxthon 2, lebo zdá sa, že vývoj pôvodného Maxthona sa už asi zastavil. Maxthon 2 síce pôsobí trošku chaoticky, ale časom sa bude dať na to zvyknúť a má celkom zaujímavé funkcie.

Zverejnené

Pouzivam Mozilla Firefox, je to jeden software a toto je uplny nazov. Asi by sa to malo spojit aj na zaciatku ankety, inak tam ludia budu zaskrtavat obe veci naraz.

..nie je to len taka srandicka? pripada mi to tak.

Zverejnené

je to jeden software a toto je uplny nazov.

Neviem, mne jeden "expert" ktorý používa FF povedal že to nie je to isté tak som to dal oddelene.

Maxthon 2 som vyhodil. Nenávidím nevyžiadané notifikačné okná, ktoré neviem kde a ako vypnúť a či sa to vôbec dá.

:lol:

Zverejnené

uz dlhsie skusam vo win Flock a celkom ma bavi. myslim ze je postaveny na kode firefoxu tak som hlasoval za firefox.

Zverejnené

valcik & AW

mozno by bolo kvoli presnosti dobre pred FF doplnit Mozilla, ale Mozilla a Mozilla Firefox urcite nie je jeden a ten isty software.

Zverejnené

weirdo, nepouzivam a nepoznam software Mozilla. zda sa mi ze existuje dokonca aj nejaka Mozzila.

pisal som, ze kompletny nazov mojho internetoveho prehliadaca je Mozilla Firefox, pretoze v tejto teme sa tym axel zaobera. ak sa aj dnes software s nazvom Mozilla pouziva na to iste, tak ma prosim ta oprav, naozaj ten program nepoznam. je vsak mozne, ze zacali najprv s tymto jednoduchym nazvom a ohnivu lisku tam pridali az s vyssimi verziami.

pouzivam aj portable Mozilla, to je vsak len nazov instalacneho suboru, v programe je nazov portable Mozilla Firefox

a popredu oznamujem, ze ohniva liska pre mna nie je dovodom na ohnivu diskusiu :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov