Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

sakra! jose sa nám rozsypal. mohli by ste niekto pozametať, prosím? neviem, či sa ešte oplatí lepiť...

Zverejnené

vy to niektori stale neviete pochopit?

vy vazne cakate, ze mna a ostatnych ozajstnych krestanov zaujima vas nazor? ludi mimo krestanstva a mimo reality?

Zverejnené

vy to niektori stale neviete pochopit?

vy vazne cakate, ze mna a ostatnych ozajstnych krestanov zaujima vas nazor? ludi mimo krestanstva a mimo reality?

no, ak ty si prototyp ozajstného kresťana, tak je na tom cirkev ešte horšie, než sa zdalo :D

Zverejnené

tak sa vrátime späť k téme Ateizmus :)

vie niekto, čo je Pascalova stávka ?

Blaise Pascal ako matematik spravil tabuľku, v ktorej mu ako veriacemu vychádzalo, že nech už je to s Bohom či bohmi akokoľvek, vždy sa oplatí staviť na existenciu boha, taká pekná človečia vypočítavosť :)
... problém je, že ľudstvo si za svoju existenciu vyfantazírovalo niekoľkotisíc bohov, ako entity stojace nad celým systémom, majúce neobmedzenú moc. a všetky majú svoju existenciu opodstatnenú rovnakými superdôkazmi, čiže vierou, a Blaise si trochu pohral :

Blaise Pascal prehlásil, že či Boh existuje alebo nie, je vždy výhodnejšie „vsadiť“ na jeho existenciu, šikovný chlapec :

post-3-0-52611000-1378406442.png
Z tabuľky vyplýva, že ateista môže buď nič nezískať, alebo stratiť svoju dušu vo večnom utrpení. Veriaci môže získať “bod”, ak sa ukáže, že Boh existuje, alebo nestratiť nič. Podľa takejto logiky je výhodné byť veriacim. Až do chvíle, kým sa nespýtate, kto je ten “správny” Boh…

krásny vypočítavý kalkul, ako pochodiť vždy dobre :)

ale ... ešte stále je tu otázka ... tých dnes 7 miliárd ľudí nie je len jedným bohom živých, takže :

post-3-0-72428800-1378406556.jpg
Ako dopadne stávka na vieru, ak si zahráme vo svete, kde je 6 božstiev, z toho jedno nik nepozná a jedno z nich je reálne? Každý jeden veriaci v jednom prípade získava, v ostatných stráca. V takomto svete má kresťan šancu, že ak existuje jeden z piatich známych bohov, tak 1:5 “trafil” na správneho boha. Ak existuje nejaké 6. božstvo, všetci žalostne prehrajú.
Ateista stratí vždy, nech existuje ktorékoľvek božstvo. Ale musíme započítať aj možnosť, že neexistuje žiadne božstvo a každý jeden veriaci nič nezíska, ani nestratí, rovnako tak ateista.

tu najprv veriaci musí trafiť, ktorý boh je ten pravý ... a každý jeden veriaci považuje svoju vieru za tú pravú, a všetky ostatné majú rovnakú váhu v opodstatnenosti ... skús jose povedať moslimovi, že jeho Alah nie je ten pravý ... :)

https://www.google.sk/#q=pascalova+st%C3%A1vka

... mna a ostatnych ozajstnych krestanov zaujima vas nazor?

mimochodom :

akí a kto sú tí ozajstní kresťania, a určujú oni sami, že sú ozajstnými kresťanmi ? či kto to určuje, že sú ozajstnými kresťanmi a tí ostatní neozajstnými kresťanmi ? :)

Zverejnené

Vďaka Bohu, ako mi ateisti hovoríme, že José nie je môj sused. Veriaci mi neprekážajú, ....ale ....

Zverejnené

jose tuzi byt mucenikom, kedze uz nie je stredovek a nemoze byt pribity na kol, tak pise provokacne komentare a kazdy komentar od ateistov, agnostikov, inovercov, pripadne od neozajstnych krestanov je ako sleha bicom a je pre neho potvrdenim velkosti jeho viery.. a potom vsetkych menovanych ritualne odstrihne a bozia slava bude na dosah. haleluja! 

mimochodom :

akí a kto sú tí ozajstní kresťania, a určujú oni sami, že sú ozajstnými kresťanmi ? či kto to určuje, že sú ozajstnými kresťanmi a tí ostatní neozajstnými kresťanmi ? :)

take lahke a nevies... ozajstni krestania su predsa clenovia smeru a ich volici.. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

@wysky:

Do Strážnej Veže som párkrát nazrel. Obsahuje celkom slušné historky, ktoré mi ale svojim obsahom pripadali po pár stranách trošku repetitívne. Pokec nesledujem, ale podľa citátu od joseho je zrejmé, že v miestnosti JezisTaMiluje si partia zatrpknutých horlivcov vymieňa nelogické a povrchné citáty, ktoré považujú za studnicu múdrosti a cítia sa vďaka nim lepší a osvietenejší. Holt internet, miesto moderných zázrakov a digitálnej evanjelizácie! :zubiska:

Necítiš sa trocha hlúpo, keď sa na jednej strane oháňaš realitou a na druhej strane veríš na vymetanie démonov?

• Pridať bod 1
Zverejnené

jose

ja už neviem, či sa mám nad tvojimi príspevkami  smiať, či plakať, či čo ..

nemal by si sa takto strapňovať, stačilo ... a  hovor za seba,   nie za druhých. mňa zaujíma názor každého človeka bez rozdielu, či je veriaci, či nie ...

jose, si so sebou takto naozaj spokojný? skutočne si myslíš, že  to je  tá  správna cesta? z toho, čo píšeš, myslím si,  že máš v hlave riadny zmätok .. mal by si sa hlavne upokojiť, utriediť si v kľude svoje myšlienky, zamyslieť sa, spytovať si svedomie, nie len  druhých kritizovať..  a viac by si sa mal  mať rád, vážiť si viac svoj život ... ,  aj ľudí vôbec ..

len tak nájdeš pokoj v srdci.  a všetko s mierou ... :)  ber život viac s nadhľadom. vie byť aj ťažký, každý človek má pekné dni aj menej pekné, každý človek aj robí chyby, ale má sa z nich  poučiť ..., vtedy je to ok,  ale vedz, že  život je aj veľmi vzácny ...  netreba byť taký tvrdohlavý ako mulica,    usmej sa, všímaj si aj všetko dobré, čo je vôkol, snaž sa robiť  ľudí šťastnejšími ..  a budeš aj ty jose  šťastnejší.

• Pridať bod 2
Zverejnené

tak sa vrátime späť k téme Ateizmus :)

Pre mňa sú kresťanmi tí, ktorí veria vo svojom vnútri a nepotrebujú verejne hlásať svoju vieru ...

... nepotrebujú všetkých naokolo presviedčať, že iba ten ich názor je jediný správny.

Viera v Boha by mala byť IBA súkromnou záležitosťou každého človeka.

• Pridať bod 1
Zverejnené

jose

ja už neviem, či sa mám nad tvojimi príspevkami  smiať, či plakať, či čo ..

Už se perou? :zubiska:

Zverejnené

Necítiš sa trocha hlúpo, keď sa na jednej strane oháňaš realitou a na druhej strane veríš na vymetanie démonov?

nezabrdaj do praveho krestana, a mame ta - ty smerak nie si, co? 

Zverejnené

Pre mňa sú kresťanmi tí, ktorí veria vo svojom vnútri a nepotrebujú verejne hlásať svoju vieru ...

... nepotrebujú všetkých naokolo presviedčať, že iba ten ich názor je jediný správny.

Viera v Boha by mala byť IBA súkromnou záležitosťou každého človeka.

Spravny nazor, s ktorym sa da len suhlasit........len mam problem pochopit tu sukromnu sferu, Ako si predstavujes to verejne nehlasanie svojho nazoru ci presvedcenia? Ak chces, tak skus to tu predviest.

Zverejnené

len mam problem pochopit tu sukromnu sferu, Ako si predstavujes to verejne nehlasanie svojho nazoru ci presvedcenia? Ak chces, tak skus to tu predviest.

máš problém pochopiť písaný text, info? 

Zverejnené

Veriaci mi neprekážajú, ....ale ....

Ak viera prerastá do náboženského fanatizmu, tak to je ešte väčšie zlo ako ateizmus. Náboženský fanatizmus je extrém, ktorý sa už zrejme nedá prekonať. Otázne je, či za náboženský fanatizmus môžeme považovať aj misionársku činnosť. Najmä vtedy, keď treba nevercov obrátiť na pravú vieru ohňom a bičom.

Zverejnené

... Viera v Boha by mala byť IBA súkromnou záležitosťou každého človeka.

Toto nebola by viera. To by bolo už sebectvo. :P

... . Otázne je, či za náboženský fanatizmus môžeme považovať aj misionársku činnosť.

Najmä vtedy, keď treba nevercov obrátiť na pravú vieru ohňom a bičom.

Súčasný misionári neobrátia teraz s ohňom a mečom, ale Božiem Slovom :dalbysomsi: 

• Pridať bod 1
Zverejnené

máš problém pochopiť písaný text, info? 

Ked je napisany jednoznacne, tak urcite nie. No v tomto pripade mi skor evokuje nejake katakomby cico.

Zverejnené

Spravny nazor, s ktorym sa da len suhlasit........len mam problem pochopit tu sukromnu sferu, Ako si predstavujes to verejne nehlasanie svojho nazoru ci presvedcenia? Ak chces, tak skus to tu predviest.

To je podobne, ako vas pohlad na prezentaciu sexualnej orientacie. Maly, ale podstatny rozdiel je v tom, ze tu proti vam nikto neorganizuje pochody a nepise rozhorcene otvorene listy vsade naokolo. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ahaaaaa......uz som to pochopil, vdaka. Akurat tiez s malym rozdielom. Tie tzv. "pochody" (co spominas), nie su proti niekomu, ale niecomu. Mozno maly, no tiez podstatny rozdiel.

Zverejnené

Ked je napisany jednoznacne, tak urcite nie. No v tomto pripade mi skor evokuje nejake katakomby cico.

mne pripadal dosť jednoznačný. takže zjavne máš problém pochopiť písaný text.

• Pridať bod 1
Zverejnené

@wysky:

Do Strážnej Veže som párkrát nazrel. Obsahuje celkom slušné historky, ktoré mi ale svojim obsahom pripadali po pár stranách trošku repetitívne.

Som sa zľakol, že si vyhral nejaké predplatné... :zubiska:

Zverejnené

mne pripadal dosť jednoznačný. takže zjavne máš problém pochopiť písaný text.

Aj to je mozne, lebo som nepochopil ani tvoj........no co uz narobis? :(

• Pred 8 mesiacmi...
Zverejnené

Vraj väčšina ateistov začne na sklonku života chodiť do kostola. Viete prečo? Lebo si začnú hovoriť "A čo ak predsa...?" :D

Zverejnené

k tomuto mi napadlo, že som práve včera pozerala na google čosi o skvelom Isaacovi Asimovovi ... a jeho jeden z najznámejších výrokov, ktorý nielen že mu je pripisovaný, ale celkom iste ho povedal, a je známe aj miesto, kde a kedy :) :

Emocionálne som ateista. Nemám žiadne fakty, aby som dokázal, že Boh neexistuje, ale tak silne to tuším, že nechcem strácať čas.

• en: Emotionally, I am an atheist. I don't have the evidence to prove that God doesn't exist, but I so strongly suspect he doesn't that I don't want to waste my time.
  • z Free Inquiry, jar 1982

http://sk.wikiquote.org/wiki/Isaac_Asimov

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov