robopol Zverejnené 28. Jún, 2013 Zverejnené 28. Jún, 2013 Takze si nedokazal, neuviedol si nic iba zufale pokusy o utok s citanim, ok, tym je vsetko jasne. Niekto dokazuje, odkazuje a niekto zvasta dookola ale nevie nic preukazat. bod 2, aky mas posledny odkaz? tento: http://www.1911encyclopedia.org/Chronologyv tom odkaze sa pojem nevyskytuje. Tak už vieš prečo si banbus? Lebo sa nikdy neunuvas konzistentne nieco ukazat, len zvastat dookola. A ked sa nevies preukazat argumentom utocis na to z enevie niekto citat. A bambus si aj preto, ze ti chyba akakolvek sebareflexia a logicke myslenie. Kazdy kto ma trocha logickeho myslenia bude delit linearny-nelinerny, cyklicky-necyklicky, A nie na linearny-cyklicky, iba nejaky posusta co si pletie pojmy a dojmy.
Populárny príspevok. Hellé Zverejnené 28. Jún, 2013 Populárny príspevok. Zverejnené 28. Jún, 2013 tato tema sa stala cyklickou a na poslednych stranach uz je to iba "o merani si pindikov"..JankaR by z vas mala radost.... :ermm:ako to tak citam tak ten robopolov svet prisneho rozumu a vedy bez kuska miesta pre boha mi nahana strach...rovnako ako fanatizmus joseho a spol. vsetci ste tu vzdelani muzi a taaak arogantní...smutne, fakt smutne.... ak by ste pouzili zdravy sedliacky rozum, tak viete, ze tu nemozu vyhrat ani ateisti, ani veriaci...ale viac menej neskodne klabosenie tu uz vzalo za svoje..no nic..asi zacnem strikovat a najdem si inu temu... :janie: 7
robopol Zverejnené 28. Jún, 2013 Zverejnené 28. Jún, 2013 ak by ste pouzili zdravy sedliacky rozum, tak viete, ze tu nemozu vyhrat ani ateisti, ani veriaci...tu vobec nejde o vyhru ani medailu. V prirode prežije ten čo ma vyhodu nad ostatnymi. A vyhoda je mat argumenty, hadam sme uz v dobe kde vyhravaju argumenty a nie tmarstvo :) A ked si tmari niečo nevedia vysvetliť tak to prifaraju bohu a vybavene...
Hellé Zverejnené 28. Jún, 2013 Zverejnené 28. Jún, 2013 tu vobec nejde o vyhru ani medailu. V prirode prežije ten čo ma vyhodu nad ostatnymi. A vyhoda je mat argumenty, hadam sme uz v dobe kde vyhravaju argumenty a nie tmarstvo :) A ked si tmari niečo nevedia vysvetliť tak to prifaraju bohu a vybavene... :zubiska: mozes mat argumenty ake len chces..ale priroda, boh, ci len obycajny cas vyhraju...vzdy..aj nad tebou...vsetko je otazkou casu, nie argumentov....trocha pokory, bratmmm ;)
robopol Zverejnené 28. Jún, 2013 Zverejnené 28. Jún, 2013 vyhrat nad časom? trocha nerovny boj. A nad čim maju vyhrat? a kto povedal ze to je hra, ty?:) Zase tazke vyroky :)Boh somnou nebojuje ani cas, ani príroda:) ešte volačo?
D'Ady Zverejnené 28. Jún, 2013 Zverejnené 28. Jún, 2013 vyhrat nad časom? trocha nerovny boj. A nad čim maju vyhrat? a kto povedal ze to je hra, ty? :)Zase tazke vyroky :)Boh somnou nebojuje ani cas, ani príroda:) ešte volačo?Boh s tebou nepotrebuje bojovat, on ma casvela casunekonecne vela casu...
Dovid Zverejnené 28. Jún, 2013 Zverejnené 28. Jún, 2013 A co ma ako znamenat ze najdes slovo linearny niekde v texte ako dokaz linearneho datovania v ktorom drzia prvenstvo židia. Vieš, mám taký dojem, že ťa ani tak nežerieto lineárne datovanie či cyklické. Teba evidentne vytáča najmä to, že s tým prišli Židia. A ani nie tak z dôvodu, že by si bol nejaký zakuklený antisemita. Je to hlavne preto, že nevieš prežuť tých 22%. Fakt sa náramne bavím a vieš prečo? Lebo tých 22% je prosto fakt a ty s tým nič nespravíš. Môžeš tu verbálne onanovať koľko len chceš, bude to fakt. A čo je (pre teba) horšie, každým rokom sa to percento bude dvíhať.vsetci ste tu vzdelani muzi a taaak arogantní...smutne, fakt smutne.... ak by ste pouzili zdravy sedliacky rozum, tak viete, ze tu nemozu vyhrat ani ateisti, ani veriaci...ale viac menej neskodne klabosenie tu uz vzalo za svoje..no nic..asi zacnem strikovat a najdem si inu temu... :janie: Hellé.Všetci sme tu arogantní muži. My poniektorí sme i totálne ješitní. Ale vzdelaní? Neurážaj hej?Čo sa týka merania pindíkov, to sa veľmi mýliš. My sa prieme o to, kto ďalej dociká, a to je prosím pekne veľký rozdiel.Jeden ujko raz povedal: "Ženy nemajú zmysel pre nezmysel". Nuž chlapi, ako sa zdá, ho majú hojne ...
secretka Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 My sa prieme o to, kto ďalej dociká, a to je prosím pekne veľký rozdiel. Možno ani nie tak o to kto ďalej, ale vy sa skrátka radi priete. Vždy a všade ... :smile2:... a je vám úplne jedno kde, kedy, ako, prečo, o čo, s kým a čo na to ostatní.
robopol Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 Vieš, mám taký dojem, že ťa ani tak nežerieto lineárne datovanie či cyklické. Teba evidentne vytáča najmä to, že s tým prišli Židia. A ani nie tak z dôvodu, že by si bol nejaký zakuklený antisemita. Je to hlavne preto, že nevieš prežuť tých 22%. Fakt sa náramne bavím a vieš prečo? Lebo tých 22% je prosto fakt a ty s tým nič nespravíš. Môžeš tu verbálne onanovať koľko len chceš, bude to fakt. A čo je (pre teba) horšie, každým rokom sa to percento bude dvíhať. To sa mylis. Vobec nemam nic proti zidom. Ak si zasluzia ocenenie, tak je to len vdaka ich sikovnosti. Ale to je tvoj problem, ze vidis nejaky vyrazny naskok zidov a zanik ateistov. To skor teba trapi. Mna toto vobec nezaujima. Skoda ze uz nemas co povedat ani ty k veci, uz len take klabosenie pomimo. Problem je to, ze argumenty chybaju, to je ten vas problem. ziadne linearne datovanie nie je. to su nezmysly!
Dovid Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 Možno ani nie tak o to kto ďalej, ale vy sa skrátka radi priete. Vždy a všade ... :smile2:... a je vám úplne jedno kde, kedy, ako, prečo, o čo, s kým a čo na to ostatní. Veď presne o tom som písal, secretka.
Dovid Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 To sa mylis. Vobec nemam nic proti zidom. Ak si zasluzia ocenenie, tak je to len vdaka ich sikovnosti. Ale to je tvoj problem, ze vidis nejaky vyrazny naskok zidov a zanik ateistov. To skor teba trapi. Mna toto vobec nezaujima. Skoda ze uz nemas co povedat ani ty k veci, uz len take klabosenie pomimo. Problem je to, ze argumenty chybaju, to je ten vas problem. ziadne linearne datovanie nie je. to su nezmysly! Písal som, že si nemyslím, že by si bol antisemita. To znamená, že nemáš nič proti semitom, teda ľuďom komunikujúcim jedným zo skupiny semitstkých jazykov a hebrejčina je jazykom zo skupiny semitských jazykov takže to znamená že nemáš nič proti Židom. (To je jednoduchá logická implikácia.) Keďže predpokladám, že slovensky aspoň ako tak vieš, je mi jasné, že poznáš rozdiel v slovenskom jazyku medzi žid a Žid.Ty si napísal, že nemáš nič proti židom. To v slovenskom jazyku znamená, že nemáš nič proti ľuďom, ktorých vierou je judaizmus.To ale nie je pravda. Ty proti nim toho máš kopec (viď napr. v tejto téme). Samozrejme, tvoja nevôľa nie je namierená len proti ľuďom vyznávajúcim judaizmus ale proti veriacim obecne.Nepísal som o žiadnom náskoku ale o tom, že je to 100 krát viac ako by štatisticky malo byť. Náskok si si tam asi domontoval sám. A keďže tých 22% je jasný dôkaz toho, že i veriaci môžu byť úspeční vo vede a že prostredie viery v rodine, odkiaľ pochádzajú títo vedci, nijako negatívne nevplýva na intelektuálny vývoj budúceho "nobeláka" ba priam naopak (tá štatistika - ktorá je mimochodom úplne rovnako exaktná veda ako matematika), a teda že veda nijakým spôsobom nekoliduje s vierou. Ty to ale neustále nevieš prežuť, vymýšľaš si nepravdy a podsúvaš ich všetkým naokolo. Som presvedčený, že z teba by niektorí vedci, napr. psychiatri, mali veľkú radosť. Tie práce čo sa ponúkajú by na nejakú tú docentúrku a zopár doktorátikov i vydali. Ohľadne lineárneho datovania si argumentov dostal kopu. To, že si impotentný si ich vôbec preštudovať je komické ale i smutné zároveň. Ono ľahšie je urážať ako si sadnúť na prdel a niečo si prečítať, že?Než diskusia s tebou mi príde zmysluplnejšie hoc i baranovi do zadku fúkať bárs by sa mu rohy narovnali.
robopol Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 Ajaj si sa rozvasnil nejak:) Prilož dokaz o prvom linearnom datovani z dielne zidov. Alebo linearnom kalendari. ukaz delenie linearny kalendar, cyklicky kalendar, uzak caste slovne spojenie. Dokaz co si tu pisal. Ale namas nic iba neustale rozpavas ze som nieco dostal.To ze ten pojem je mimo som tu vysvetlil. Linearny neznamena ze ma pociatok a nema periodu. Cyklicky neznamena, ze sa rok pise zas od nuly. A pod. Pisal som, ze linearny znamena ze ma rovnake prirastky. To ma aj ten Vas mesiasky kalendar ktory je spojenim slnecneho a lunarneho. A lunarnom kalendári sa obajvuje slovo cyklicky (lebo mesiac ide v cykloch). Takze tolko a naposledy som to tu napisal. furt tu trepes o22%, a ked sa na to pozrieme detailne zistime ze ani to nebude pravda.
alarm Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 tiež nechápem to stále opakované 22%.Faktom je ,že židia nepatria k chudobným národom, takže podhadzovať tu úroveň vzdelanosti nie je úplne korektné.Tiež by sa mi zle počúvalo, keby mi sused neustále opakoval, kde všade vo svete boli, kolko dovoleniek za rok absolvoval...ale nespomenie, že on je šéf predstavenstva a ja zamestnanec. Je to o peniazoch, ak ich máš, máš možnosť sa vzdelávať, ak ich nemáš, je velmi malá šanca, že sa presadíš, aj keď vylúčené to nie je.Nezáleží, či peňažné zdroje má veriaci alebo neveriaci, peniazom je jedno, kto ich míňa.....Myslíš si, že černoši zo Senegalu by nevedeli hrať hohej? Postav tam štadiony, založ kluby, a po vychovaní dorastu sa budeš čudovať. Máš peniaze, máš skoro všetko.
robopol Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 nobelova cena zo Švedska, teda v podstate europske ocenenie zapadneho sveta (cez 100 rokov). Az neskor dostavaju ocenenia aj ludia z vychodu (čina...). A židia su slavny aj v bohatstve, tiež môžeme urobit štatistiku. Ale okamzite prist a povedat, to je dane zidovskou vierou lebo ona je prava, je typicke pre tychto zaujatych blbov. A vyber laureatov a nositelov spociva na komisii, ktora môze nadrzat niekomu ... http://www.nationmaster.com/graph/peo_nob_pri_lau-people-nobel-prize-laureatesa môžeme tiež povedať, že USA ich ma najviac pretoze maju pravu vieru:)
Dovid Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 tiež nechápem to stále opakované 22%.Faktom je ,že židia nepatria k chudobným národom, takže podhadzovať tu úroveň vzdelanosti nie je úplne korektné.Tiež by sa mi zle počúvalo, keby mi sused neustále opakoval, kde všade vo svete boli, kolko dovoleniek za rok absolvoval...ale nespomenie, že on je šéf predstavenstva a ja zamestnanec. Je to o peniazoch, ak ich máš, máš možnosť sa vzdelávať, ak ich nemáš, je velmi malá šanca, že sa presadíš, aj keď vylúčené to nie je.Nezáleží, či peňažné zdroje má veriaci alebo neveriaci, peniazom je jedno, kto ich míňa.....Myslíš si, že černoši zo Senegalu by nevedeli hrať hohej? Postav tam štadiony, založ kluby, a po vychovaní dorastu sa budeš čudovať. Máš peniaze, máš skoro všetko. Odhadom takých 80% Židov nežije v bohatstve. Stačí navštíviť štát Izrael a uvidíš na vlastné bulvy. Je pravda, že v USA je vyššia životná úroveň obecne a teda i u "amerických" Židov. Bohatstvom to nebude. Súčasťou judaizmu je povinnosť vedieť čítať. Táto povinnosť platí už od staroveku. Tu sa to začína ... Čo sa týka Senegalu to je nezmysel. Keby boli černoši potenciálne zdatní v hokeji, tak by ich tam NHL bolo asi toľko ako v NBA. A je ich tam toľko? Ani trt.Takže stavať štadióny v Senegale by som rozhodne nedoporučoval.
valcik Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 A vyber laureatov a nositelov spociva na komisii, ktora môze nadrzat niekomu ... Netreba sa držať iba nobelovky, pozri napríklad na počet registrovaných patentov. Izrael v tomto ohľade nekompromisne valcuje všetky ostatné národy. V USA je celkové množstvo registrovaných izraelských patentov vyššie, než celkové množstvo patentov z Ruska, Číny a Indie dokopy. Tento stav iba odráža spiatočnícky a dogmatický prístup ku vzdelaniu a vedomostiam na kresťanskom území počas uplynulých storočí, aj keď elfant a podobní experti tvrdia opak. :) 2
robopol Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 vratme sa k teme ateizmus. Viera ateistov spočíva v tom, že neustalym skumaním sveta okolo a hladaním optimalnych konstrukcii na popis sveta vramci vedy prideme k poznaniu.Takže ateisti nepotrebuju popierat Boha, ateizmus je pragmaticky pristup, nevylučuje principialne Boha. A to ani ja. JA sa len domievam, ze vesmír nepotrebuje Boha a jeho zakonitosti sa evolučne rodia.A tak ako možno raz vysvetlime vedomie pomocou vedy, a uz sme na stope. Napr. penrose sa o to zaujima, nebudem sa rozpisovat ako a co, ale poznanie je čoraz hlbšie v tom, ze pozname a logicky usporaduvame zakonitosti a ich väzby.A veda ma rozne odnože aj to, že konečnu skladačku nemôžeme vytvorit, takže jedine čo si myslim ze je vychodisko je hladanie a pragmatizmus. To je viera ateistov, ze pravda sa hlada. Nie ze bola dana na kamennej tabulke zidom:) 1
Dovid Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 To je viera ateistov, ze pravda sa hlada. Nie ze bola dana na kamennej tabulke zidom:) To je super, jednou zo základných téz judaizmu je, že pravda sa hľadá. Lokácia pravdy je iná ako u ateistu, ale hľadať ju je nutnosť.Židia, teda lepšie povedané JEDEN Žid, dostal na kamenných tabuľkách desať slov (ľudovo desatoro). Ale on ich omlátil akémusi nebich mešuge o hlavu.O žiadnej pravde neviem.
robopol Zverejnené 29. Jún, 2013 Zverejnené 29. Jún, 2013 A k podstate.Celý príbeh v minulosti sa stale toci pri slove "stvorenie". Stvorenie sem, stvorenie tam, niekto predsa za tym musi byt? To prečo k tomu podla mna dochadza je myslenie človeka. Proste jeho myslenie ho privadza k tomu, že niečo tu nemôže byt len tak, že potrebuje stvorenie a zmysel. to su dva atributy, a ten najsilnejší je stvorenie. No ale čo sa deje. Vo vede prichadazju nove myšlienky, ktore sa snazia konzistetne ukazat, že storitela pri storení "netreba". ako príklad je evolúcia. Dnes uz nepopierately fakt. Evolúciou sa stvorilo x organizmov za celú tu éru, od tých najednoduchších až po najzložitejšie. A čo bolo predtým? za všetko mohol stvoritel. Dnes už sme odbremenili stvoritela od viacerých stvoreni. A postupne sa vytlačuje na big bang. To je proste tak a ty s tym dovid nic neurobis. A naboženstvo je evolucny dinosaurus a jedina moznost je, že sa spolčí s vedou, zatial to však tak nie je a vybera si poznatky vedy ktore sa jej hodia do kramu. Proste neprežije pod ťarchou zisteni vedy a ostane len čista vec s "transcendentnom". Naopak naboženstvo sa citi ohrozene vedou. Aj ked tvrdi, že veda boha neskuma, co je pravda, tak sa boji, trasie sa o svoju existenciu.
robopol Zverejnené 30. Jún, 2013 Zverejnené 30. Jún, 2013 Narazil som na taky celkom zaujimavy dokument.kde fyzik popisuje svoje vnimanie reality a hlada boha v "koletivnom vedomi" nelokalnom vedomi kvantovej fyzikyhttp://www.youtube.com/watch?v=BFd3luPKPX4 cim je zrejme, že niektori vedci uz do tejto otazky vnikaju. Aj ked su to len spekulacie.
elfant Zverejnené 1. Júl, 2013 Zverejnené 1. Júl, 2013 Netreba sa držať iba nobelovky, pozri napríklad na počet registrovaných patentov. Izrael v tomto ohľade nekompromisne valcuje všetky ostatné národy. V USA je celkové množstvo registrovaných izraelských patentov vyššie, než celkové množstvo patentov z Ruska, Číny a Indie d okopy. Tento stav iba odráža spiatočnícky a dogmatický prístup ku vzdelaniu a vedomostiam na kresťanskom území počas uplynulých storočí, aj keď elfant a podobní experti tvrdia opak. :)Veru, pravdu vravíš ako vždy. Stačí spomenúť pár mien, ako napríklad Jozef Murgaš, Prokop Divíš, Štefan Banič, Milan Rastislav Štefánik, dvaja kňazi, jeden z chudobnej rodiny kňaza a majú aj patenty v USA, aj sú známi po svete ako vedci, alebo vynálezcovia.Čo jasne dokazuje, že zase trepeš a si rovnaká trúba, čo sa týka faktov ako robopol.A to už nespomínam rôzne štipendijné fondy na podporu chudobných nadaných študentov, ktoré v spiatočníckom a dogmatickom Rakúsko-Uhorsku fungovali. :) 2
valcik Zverejnené 2. Júl, 2013 Zverejnené 2. Júl, 2013 Čo jasne dokazuje, že zase trepeš a si rovnaká trúba, čo sa týka faktov ako robopol. Jasne dokazuje? :zubiska:Tých päť mien, ktoré si vyštúral z wikipedie, jasne dokazuje akurát to, že si hádavý trkvas, milý elfoš. Oproti celkovému počtu izraelských patentov je to len úbohá kvapka v mori. Chápem, že ako bývalý miništrant budeš svoju cirkev brániť až do roztrhania tela, ako písmo káže, ale s obrovským technologickým a vedomostným náskokom Izraela skrátka nič nenarobíš. :)
Dovid Zverejnené 2. Júl, 2013 Zverejnené 2. Júl, 2013 Vo vede prichadazju nove myšlienky, ktore sa snazia konzistetne ukazat, že storitela pri storení "netreba". Myšlienky prichádzajú a odchádzajú. Viera pretrváva po tisícročia.
robopol Zverejnené 3. Júl, 2013 Zverejnené 3. Júl, 2013 No fajn, ze si to zvyraznil. Ale aj tak to neplati generalne. myšlienky prichadzaju aj odchadzaju a niektore pretrvavaju. Viera je tiež aj myšlienka (nie len). ja by som skor nazval vedomie co pretrvava. Ale narazil som na take niečo, že existuje len boh a my sa len zrkadlime v nom. potom veda skúma boha len o tom nevie:) Je jasne ze vela veci je nevyjasnených, drviva väčšina. Ale aj ta viera sa modifikuje. A ja uznavam, ze popis vedy nepostačuje nejde do takej hlbky, pretoze zatial nedokaze. Ale mozno sa naozaj mylim a jedina alternativa je spojenie duchovneho a vedy ako nastroj spoznavania reality. ved ani to nevieme co je realita:) Ešte k stvoreniu:Veda zrejme nikdy neda odpoved ako z nicoho moze vzniknut všetko, ten prvy krok. A celkom logicky nam vychadza, že niečo vždy musí byť. Aj keď pojem vždy zahŕňa čas. Namietky vedcov su take, čo bolo skor ako bol čas je nezmyselna otazka. Ano je nezmyselna otazka v zmysle ako chápeme, ako rozmyšlame. Rozmyšlame kauzalne a v čase. A tak vieme, že počiatok našou logikou kauzalnosti nemôžeme obsiahnut. Tak ako to môže byť. Ake môže byť to vysvetlenie? vieme pozorovaním, že sa z niečoho tvorí niečo ine, vyvija sa v čase. Ale počiatok značí, že už tu niečo je, aby sa dalo pokracovať. Pre nás je teda nepochopitelne, aby tu nebolo nič a zrazu tu niečo je. Nikto zatial nedokaže obísť tu logiku. Takže niečo tu musí byť v počiatku. A potom sa deju kvantove skoky, preco ale vidime niečo v časovej suvislosti a v kauzalnosti? Prečo nevidime buducnost a minulost nasledne. Je to niecim dane? veda povie to su zakonitosti vesmíru. To je ako povie, to co vidim nie je zasluhou mojich oci a mojho myslenia ale toho, že to je vesmír. To je zakladna vedy, axiom. Ale ten axiom je nepotvrdeny! 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz