Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

A taka zvedava otazka, kam chodis na tych truhlikov ?

Heh, to zas nie je tak ze stretam iba truhlikov.

To som nedavno spoznala fajn chlapa, ktory by uz rad aj rodinu. Par absolvovanych vyletov, na ktorych som si vsimla miestami "pomalsie" reakcie a postrehy, co mi zacalo byt nesympaticke. Neriesila som nakolko odisiel naspat do zahranicia.

Ale chlapec sa do mna strasne zalubil.

Ked opadli emocie a pocity z prvych stretnuti, nedalo mi neopytat sa, ci nemal zaujem studovat vysku (vydedukovala som to z predoslych rozhovoroch ohladne toho ako sa stale hlada, co by rad robil, 36rocny chlap, stale na to neprisiel). A povedal ze nema ani maturu, ze na skolu isiel len preto ze ho otec donutil. Wtf??

To ze nemal ani len potrebu sa nieco vyucit a nema ju ani teraz, to bola studena sprcha. Spojila som si niektore suvislosti z predchadzajucich rozhovorov a pochopila som. Mna zaujalo "zapadne" myslenie toho chlapika, to vsak bolo jedine pozitivum.

Tu nejde o to, ze stretnem super chlapa a ked zistim ze nema vysku, tak ho poslem do riti.

Otvorila som tuto debatu preto, lebo to nebola moja prva skusenost.

Tie ine boli skor v rovine ze som poznala kamosa kamosa kde som si to tiez vsimla.

Zverejnené

Ostatni hovoria to ze ak ma niekto pomale postrehy/reakcie to nieje kvoli vzdelaniu ale povahe. Aj papierovo vzdelani maju take ze si sedia na vedeni a su ucnovkari bez matury co melu a melu o vsetkom moznom. Brat je taky, vzdelanie nema ale to co potrebuje v danom momente sa bleskovo nauci. Zaraba ako inzinier, sam si postavil dom, sam opravi auto, motorku, elektroniku, zahradne stroje. Pokeca o politike, vesmire, vede a technike, psychologii, spolocnosti, chape inteligentne vtipy, pohotovo sa zapoji do akejkolvek debaty, zabavi kolektiv ci su to dlazdici alebo doktorandi. To sa bavime o cloveku ktory ledva preplaval zakladku a ucnovku nez matury.

Zverejnené

Vy zenske, "na poriadku", vam sa rozprava ked si zijete roky v partnerskom zivote :) Hrdinky, ake by ste boli spravodlive, ako by ste neriesili.

Skuste byt vsak slobodne, vo veku ktory mate, a zaujimalo by ma, ako silno by ste mali niektore veci na haku ;)

:zubiska: doll, neviem, mozno by som bola taka zufala, ze by som sa ulakomila aj na Tomasa  ..ak by mi ho Flora skor nevyfukla  :zubiska:

Zverejnené

A v akom veku je doll slobodna? Ze ci ma tu niekto prekona... Kto je na tom lepsie muzi ci zeny v tomto?

Zverejnené

Tomas, ty si vynimocny vo vsetkom. Teba prekonat je velmi narocne. Taketo vysoke ciele si nedavam.

Zverejnené

Mna ako môže niekto porovnávať keď som na samom dne? Ja môžem ísť do tretích krajín a budem múdry ako profesor :-) tam pre tie ženy bez vzdelania.

Zverejnené

tomas, ty si daleko od dna ani na to nemas aby si bol na dne :)  Ako vo vtipe,  ty si taky looser ze aj na sutazi o najvacsieho loosera by si skoncil druhy.

A k veci :  Si postihnuty ale okrem toho si lenivy, rozmaznany a sebalutujuci.

Bez problemov si zvladol  gramatiku a mas celkom normalne vyjadrovacie schopnosti,    ( len tak mimochodom    tyso je s tvrdym y preto jeho etymologia nesuvisi s Tisom ) .   Keby si zacal na sebe pracovat aj za pomoci odbornika, tak by si  zrejme zvladol aj vysoku skolu,  potencial na to mas. Brzdia ta tvoje zle vlastnosti, ktore ale zbytocne zvalujes na osud. 

V oblasti matematiky si na tom horsie, ale urcite nie najhorsie. 

Moj laicky odhad je by si zrejme po kurze zvladol aj sekretarske prace ci kancelarsku pracu. 

Ale kedze mas orgazmus z toho ako sa rad lutujes, tak nic take sa neudeje.  Si flagelant.

Zverejnené

Pozor, preco sa potom ,,odbornici" rozhodli ze patrim na osobitku? Keby som nebol sprosty preco ma dali na osobitku? Hmm? A v nasich zemepisnych sirkach je osobitka to najnizssie co existuje od toho slabsia skola uz neni...

Takze ja mozem mat len vzdelanejsiu zenu lebo aj zena co ma len zakladku 1-9 je papierovo vzdelanejsia. Oficialne je to pravda. A uz som vravel ze upratovacka na orave zarobi viac ako ja v druhom najvyspelsom kraji, u nadnarodnej spolocnosti... Takze zarobkovo na tom nemozem byt lepsie ako zena kedze mam absolutne minimum.

Zverejnené

No este sa polutuj, chudacik.  

( pre istotu.   Toto je ironia Tomas.   Chcem ti tym povedat presny opak.  )

Zverejnené

Doll este raz - ale to sa stalo mne - zenu trapilo ze ma nizsie vzdelanie. Som sa vratil z vojny ona odisla na 5 rokov denneho studia(do Nitri). Chcela byt ucitelkou a co ma ucit - vedela po anglicky  a ja ze ju naucim zemepis. Mohol by som aj matiku ale to by bolo uz uz uplne blaznive. Ten druhy predmet si vybrala nabozenstvo. 

Vravim ju to tiez trapilo - ci to povedala len kvoli tomu ,ze chcela ist studovat? Neviem. Ale studovala. Umoznil som jej to a podporoval ju. Prespal aj niekolko krat u nich na intrakoch - chodbovice som nezazil - aj by som si to pripomenul co bolo na strojarine ci pri ekonomoch v BA.

Zverejnené

Slimak, nerozumiem Tvojmu prispevku.

Ja tu rozoberam uplne iny problem :)

Zverejnené

doll,  ciastocne rozumiem.   Ale nechapem :)    Cim ta vobec zaujal na prvom stretnuti ?  ked sa ja bavim s "blondinou", tak  je utrpenie udrzat konverzaciu,  a  zistit cio je zac dokazem za 10 minut a to aj ked jej pozeram na kozy.

A ty rozpravas ze to zistujes az po neviem kolkych stretnutiach.  

:)  Jedine ze sa az po par stretnutiach zacnete rozpravat :) az ked nevladzete sexovat :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dollj ja ked som si vyberal zenu som bol mlady a vtedy ani studentky nemali titul.  Vybral som si bez titulu ci vtedy nestudovala. Vybral som si ju lebo som chcel. A ten titul ak chcela ju to trapilo a mala na to si spravila.

Ja som si zenu vyberal nejak inak. Nie kvoli vzdelaniu. Bol som mlady ale nie hlupy.

Ale je nieco ine si vyberat partnera v dvadsiatich rokoch a ...neskor.

----------

Keby som si teraz musel vyberat partnera - kvoli titulom by som to isto nerobil. Titul - vzdelanie - nieje to iste.

Ale isto su priklady aj ze ludia co sa mali radi ,ci maju ,aj ked nejakou deformaciou jedinca - ci ovela vacsim rastom druheho - aj ked sa mali radi sa im to rozpadne. Proste sa rozidu. Ale tam bude iny defekt ako vzdelanie.

Inak porozpravam sa o tom s mojou zenou dnes.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Nie, zaujimavy bol tym, ze sa nepokusil ani len o bozk :hanba:  A to sa mi vlastne aj pacilo.

Ma uz niekolko neteri a synovcov, pekne sa vyjadroval o rodine, tu svoju by uz rad zalozil. Tam tiez stupali sympatie :)

Vela sme sa bavili o cestovani, o navstivenych krajinach, ciastocne o politike, o nazoroch,.... To bolo plus minus rovnake.

Ked odisiel, zrazu sa prejavil. Zrazu ako sa mu strasne pacim, ako ma chce mat pri sebe, hned mi ide platit letenky za nim.

Ja som sa zrazu cukla, zlakla, on sa buchol a ja som ho vnimala skor ako fajn cloveka, ktoreho chcem zacat spoznavat.

Zacal naliehat, ja som vravela, ze takymto stylom si predstavujem iba kamaratstvo. A casom sa ukaze, ked sa stretneme osobne a bude tu.

Jeho naliehanie a spravanie mi prislo az naivne. Tak si vravim ze skusim podebatit aj na ine temy. Necitila som to tak ako on, mala som zaujem iba o pripadne kamaratstvo. Zatial.

A vtedy som sa zacala pytat na vzdelanie. Prelaknuta namotanym chlapom prislo potom toto a jeho vyjadrenie, ze jeho to nikdy nebavilo, ani neplanuje pre to nic urobit. A dlhe roky sa hlada, stale nevie co by tu chcel robit ked sa usadi. A celkovo, jeho filozofia mimo tej mojej, ziaden prienik.

A kedze chlapi nechapu ak im zeny nepovedia, nenapisu jasne, vcera som nacala temu kompatibility. Viac sa neozval, asi som aj rada ...

SLIMAK - nie som ani mlada, ani nevyberam podla vzdelania. Preto nerozumiem co mi chces tym prispevkom naznacit :)

Ked som bola mlada, neriesila som nic, mala som na salame. Cim som starsia, tym viac zvazujem, co je prirodzene.

Ale medzi "poziadavkami" nie je dosiahnute vzdelanie. Ked si precitas niekolko prispevkov dozadu, pochopis o com tu debatime.

...kks, Helle sa isto bude na mne smiat, vsak to je ako psanicko do Brava :zubiska: :zubiska: :zubiska:  ..

Riesime :)

omg, chujo*ina je vulgarny vyraz? :zubiska:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Doll ja som pisal o svojich skusenostiach - ako som to riesil ja - ty to aj oproti mojej zene riesis o desat rokov neskor. Je ine zakladat rodinu ked si mlady a lubis sa a trva ti to X rokov - ako ked..

Ja ti prajem najst niekoho kto ta bude mat rad. CO chces riesit so vzdelanim? Je to mozno blbo napisane - najdes si prveho - s kym budes mat dieta - rozvedies sa  - budes mat problemy dalsie a co potom budes riesit?

Najdi si niekoho koho budes mat rada ty a on teba. Pisem to ako starec - ze sa budete lubit. Mat lasku. Aj tu slepu.

Zverejnené
Najdi si niekoho koho budes mat rada ty a on teba. 

O to sa aj pokusam. Nemozem za to, ze iba mat rad mi nestaci :)

Zalubim sa do zlodeja aut, ved mam ho rada, on ma rad mna.

Zverejnené

Pisem to ako starec - ze sa budete lubit. Mat lasku. Aj tu slepu.

Este som dodal.

------------

Budem pisat o sebe - ja som to zazil a mal a mozno mam - ze ma slepo zena stale lubi - ci toleruje - ci ma  rada. Ide o to ze ona ma chcela vzdy a mama. Ja ju asi  sedemnast rokov s prestavkou a tiez spi som mnou v jednej posteli.  :agree: Mne to vyhovuje.

Zverejnené

himbajz doll, tebe to uz riadne lezie na mozog...

len neviem, ci osamelost, tuzba po dietati, alebo jednoducho nedostatok sexu

nic v zlom, sice sa do toho nedokazem vcitit, ale chapem to

skus si najst partnera podla toho, na co z vyssie uvedenych troch veci ho prioritne chces

Zverejnené

Iba ta osamelost ma trapi. Sex keby chcem moze byt hockedy a bio hodiny zacnu tikat az pri fajn partakovi.

Ale ani nie ze na mozog, len je leto, vytiahnes niekoho von a ten nemoze lebo ide s rodinou tam a tam. Zrazu si uvedomis, ze cele Tvoje okolie si uziva partnersku blizkost a vacsina znamych ma uz aj deti.

Skor ma pochyti niekedy smutok. Neplacem do vankusu ze som sama, nehladam chlapov. Netravim vecery na zoznamkach. Radsej idem sama na vzduch kde cistim hlavu. Viac sportujem, som nezavislejsia, v tomto je samota fajn.

Len sa bojim aby som si moc nezvykla...

A mimochodom, riesim koho budem mat pri sebe. Vidim na rodicoch, ze ak dvaja nemaju spolocne nazory a zaluby, cele to pojde casom do sra*iek.

Preto budem radsej sama, nez byt s niekym len preto, ze sa patri.

Mam este len 31rokov. Stara dievka, ale tak zle to este nie je :D

• Pridať bod 1
Zverejnené

Keby som si teraz musel vyberat partnera - kvoli titulom by som to isto nerobil.

Keby som ja mal teraz vyberat partnerku tak podla coho? Doll je na druhom mieste v samote vs. vek vediem ja! Takze vo veku 34 rokov, ako stary mladenec, s najnizssim moznym vzdelanim, najnizssim platom, nezabezpeceny, ako alebo podla coho by som mal hladat zenu alebo ake zeny by ku mne pasovali?
Zverejnené

tomas,    ak to zoberieme racionalne,   tak kazdu ktora by ta chcela :)  nemas narok si  vyberat. 

Zverejnené

doll, ano je mozne, ze casom si zvyknes

mam taku osobu vo svojom okoli, ma uz takmer 50, je samostatna, nezavisla, neobmedzovana

nevravim, ze vzdy stastna, ale ma nad hlavu prace, vela konickov a nema cas mysliet na sprostosti :D

aj ked, vraj ma teraz na stare kolena nejaky vztah...

mimochodom, neskusila si si najst zenu - priatelku ?

mozno so mnou nebudu vsetci suhlasit, ale nahodou - zena, ked sa vydari, tak vie byt dobra priatelka... ;)

Zverejnené

Srandicky :D

Ja tuzim po vztahu, urcite nechcem byt sama. Je to este len rok od rozchodu, a naroky su, preto neberiem kazdeho ale zvazujem. Vsak ja sa opamatam :)

Zverejnené

doll

v niečom máš pravdu, ale zas od prípadu k prípadu.

Starší manželský pár - on učňovka bez maturity, všeobecný rozhľad na viac ako bežnej úrovni, v telke si pozrie dokumenty všeho druhu, dejepis je jeho veľkým koníčkom - vedomosti viac ako na úrovni stredoškolského učiteľa, napr. dejiny slovanov by v pohode mohol ísť prednášať na VŠ.

- ona vysoká škola, sedí celé dni pred telkou a pozerá varenie, serialy typu panelák a farmu. Každý má už vlastnú telku v samostatnej izbe ale inak fungujú bez problémov spoločne a šťastne x rokov.

A niet nič horšie ako premudrelý chlap, ktorý ťa ide poúčať, vysvetľovať atď. to je nudááá. Počúvať chlapa, ktorý sa rád počúva je naozaj hrozné vieš sama.

Minule mi jeden mladý muž začal vysvetľovať ako by hravo vyriešil rómsku otázku na slovensku, tak na prvý krát som to popočúvala, keď mi to začal zas ako neskutočnú novinku rozprávať  zasa a dva dni, tak som už mala fakt dosť. Inak vzdelaný chlap ( prednáša na práve), ale bolo mu to skôr na škodu. Odtiaľ potiaľ. Toto mať doma tak sa zbláznim. (nebolo to rande)

Súhlasím s Tysom koľko krát sa v bežnom živote budeš s partnerom baviť o kozmológii. Pravda je, že sa bežne preberajú úplne obyčajné problémy ( kúpil si chlieb, vybral si malú zo škôlky, kedy je to rodičovské, nejde práčka).  

Ak sa aj budeš počas vzťahu baviť s partnerom o teórii relativity, bude to taký maličký zlomok v živote, že by som povedala až zanedbateľný, a pre partnerský vzťah nepodstatný.

Samozrejme nemať nejakého úplného trtka, ale normálneho, bežného, zodpovedného,  atď. ....  chlapa :)

Každý človek vie niečo iné, aj človek čo si myslíš, že od neho sa nemôžeš naučiť nič, môže vedieť niečo, čo nevieš ty aj keď si možno x-krát vzdelanejšia. 

Áno, tak dajako.

popravde, ani ma nenapadne s Flinstonom rozoberať nejaké fyzikálne alebo aké javy. Naše témy boli bývanie, potom deti, práca, každodenné starosti a radosti, či už nás alebo detí, to samo vyplynulo z nášho života. Myslím, že on má celkom slušný rozhľad, ale disputy o nejakých nano technológiách a princípoch neviemakých javov ma nebavia. Nezmestia sa mi do hlavy. Stále sa musím učiť nové veci ktoré potrebujem, a mám si čo študovať, takže ešte po príchode z roboty mám aj bez vedeckej dišputy s Flinstonom či hocikým iným hlavu ako melón. Skôr riešime praktické veci.

Ale chápem, čo chce tým doll povedať.

Nie každému sa pošťastí natrafiť na partnera s o dosť nižším vzdelaním, ktorý ale má dobrý prehľad a myslí mu to dostatočne rýchlo. Ona takého nikdy nestretla.

Ja áno. :)

Zverejnené
....

Ked som bola mlada, neriesila som nic, mala som na salame. Cim som starsia, tym viac zvazujem, co je prirodzene.

...

myslím, že slimak práve toto myslel. Keď sú ľudia mladí, nejaké rozdiely v IQ, ak len nie sú priepastné, neriešia. Ale ak už je človek okolo 30 a nemá stáleho partnera, tak je náročnejší a viac premýšľa pri zoznámení, rieši veci, ktorých by si pred 10 rokmi ani nevšimol. teda aspoň myslím, že toto chcel slimak svojimi príspevkamy vyjadriť.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov