Skočiť na obsah

tomassi

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 17
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • game

    4

  • Pete

    3

  • Nokia

    2

  • alamo

    2

Top prispievatelia v tejto téme

  • Pred 1 rokom...

Pretože mám rád neprebádané miesta a ani levy tu nie sú. U dvoch levov som tiež dlho nebol- takže môžem v kľude meditovať.

 

V poslednej dobe mám neporiadok v mojej pamäti - kto, kde,kedy dačo sľúbil, chcel sľúbiť, napísal, urobil alebo je to len deja vú?

Čo sa týka, najvyšších policajných funkcionárov a organizácie, každá garnitúra si to urobí po svojom, predchádzajúce sfúkne pod čiernu zem - tak vďaka týmto kontraproduktívnym prekáračkám je to zatiaľ len drahé - tiež vďaka pár nadšencom to občas funguje.

 

Najdôležitejšie je aby ľudia mali oprávnený pocit bezpečnosti vo svojom najbližšom okolí a to sa nedá zabezpečiť z cenrálnych "scottlandyardov" ani hliadkovaním z áut a la Los Angeles.

 

Práve neviem odkiaľ to viem, ale hovorilo sa o okrskoch, kde by stála posádka poznala svoj terén,ľudí z oboch brehov a bolo by to efektívnejšie........... ale u nás akosi, no ako hovorili L+S v jednej scénke neprešlo to!

 

Ja som s policajtami ani VB nemal problémy vďaka úprimnej sebareflexii - to oni vedia oceniť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no zatiaľ mám len dobré skúsenosti - s dopravnou, s inou som, vďakabohu, ešte nič neriešila, páni policajti sú väčšinou seriózni, zbytočne nebuzerujú... obzvášť som rada za reakciu jedného príslušníka - mala som asi dva mesiace vodičák, o pol tretej nadránom som sa vybrala z Áhoja na Bajkalskú kúpiť cigarety, skapal mi motor na tom najnevhodnejšom mieste, v strede križovatky na električkovom páse :lol:, zrazu pozriem dozadu, za mnou maják, odstavila som auťák, prebehla kontrola vodičáku, na čo sa len ujo zhovievavo pousmieval do brady, keď videl dátum vydania VP, pak zistil, že nemám techničák a na odpoveď: "ja bývam tuto kúsok, len som si vybehla kúpiť na pumpu cigarety, asi som zabudla doklady doma" mi len poprial šťastnú cestu a hlavne nech idem potom z tej pumy rovno domov :) blbí majú šťastie :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcelku pozitívne. Dvakrát ma síce zmastili pokutovaním, raz boli leniví poslať hlásenie... Ináč len nejaké kontroly a raz zatarasil výjazdy z diaľnice, čo nejakého paka chytali. Ale boli slušní, takže OK. Na dovolenke ma zmastil Grék, taký strýco, oslnil som ho autom on bol na motorke... Tak som sa trochu kajal, ospravedlňoval a tak. On postupne zľavoval zo svojej autoritatívnosti až nakoniec me sa lúčili ako starí známi a poprial príjemný zvyšok dovolenky. Takže ako Pete - sebareflexia. Ale nie vždy som býval taký, bol som aj arogantný a vďaka tomu som to raz vylicitoval z 200 korún na 1000. Tá sebareflexia je oveľa efektívnejšia...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Práve tie chyby treba opraviť - nech vidia ako to má byť správne.( ha ha)

Sebareflexia má dve fázy

- priznanie chyby v plnom rozsahu+príslušný neverbálny výraz (tzv. smutný voči)

- môj zlepšovák-podľa situácie sa uznanlivo vyjadriť k náročnosti ich práce a nedoceneniu(napr. v zlom počasí: Ta vaša výstroj nie je bohvie čo, zaslúžili by ste si kvalitnejšiu...)

 

Inak, poznám dvoch študentov policajnej akadémie a jedného už v praxi, sú to inteligentní chlapci - aj tu už dochádza ku kladným zmenám. Priznajme si, že aj v iných povolaniach sú dobrí ale aj neskutoční bl... , len oni majú väčšie tradície a my máme na tradície slabosť.

......... tak chlapci - sorry -

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

vždy som bola celá vylepená z kontroly floydov, ktorá sa posledné mesiace stala veľmi častým ozvláštnením večera popíjajúcej mládeže v uliciach Bratislavy (možno aj inde, ale tam nepijem)...

včera som mala tú česť po prvýkrát absolvovať jednu na vlastnej koži... prihrmelo auto, povyskakovali uniformovaní mladí policajti, rýchlo sme poschovávali fľašky kade-tade (len provizórne)... Pán policajt (chalanisko z východu) si s nami pár minút pokecal o tom, kde sa dobre dnes večer žije a kam pôjdeme a či sa nám to oplatí a prečo nejdeme radšej niekam inam (uviedol aj pár konkrétnych tipov :lol: ), poprial príjemnú zábavu a odfičal k ďaľšej skupinke, kde sa zdržali aj s kolegami oveľa dlhšie (asi tí druhí boli zhovorčivejsí a zábavnejší ako my :)), my sme sa trochu pofotili s policajnou dodávkou a zásahu bol koniec... no tak toto som fakt nečakala :) ;) ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

čo si myslíte o slovenskej polícii?

sú nejaké možnosti ako jej fungovanie zlepšiť?

 

ja si myslím, že je v dezolátnom stave

k založeniu témy, ma doviedol tento článok

 

http://www.topky.sk/...-prisiel-o-zub-

 

 

Dôchodca okolo paneláku vypestoval slušnú zeleň a udržuje pri ňom poriadok a čistotu, pretože to podľa neho nik iný nespraví. V stredu si pripravil niekoľko sadeníc liesok a podvečer ich chcel vymeniť za odumreté sadenice pred vchodom. Niekto ho zrejme udal a privolal hliadku.

"Dvojčlenná hliadka zastala autom pred naším domom a po pristúpení ku mne sa opýtala čo robím," uviedol. Policajti mu údajne oznámili, že porušuje zákon a vypýtali si od neho občiansky preukaz. Keď im dôchodca povedal, že ho prinesie, hneď ako uloží liesku do zeme, aby nevyschla, nastala vraj prekvapivá reakcia.

zdrapli ho, a keď mu vypadla z rúk lopatka a chcel sa po ňu zohnúť, preventívne ho "zmangľovali", skončil s vyrazeným zubom

čo si o tom myslieť?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

späť k téme : Polícia

 

v tom článku sa píše, že to bola hliadka mestskej polície ... a o mestských políciách tak všeobecne priveľmi dobré správy nechodia, vlastne neviem presne, ako v poslednom čase, ale ešte pred pár rokmi bol mestským policajtom každý, kto nebol dobrý na nič iné ...

u nás sa to trochu pomenilo, a možno aj inde, neviem, ...

ale nebolo by zle dosledovať ten prípad ... je dosť nejasný, hoci predstaviť si to vcelku viem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mestskú políciu si ich náčelník ochránil, prípad bublal, vybublal, dobublal, občania si na nete zanadávali, mestské polície buď čušali alebo sa bránili, pán mal mať v montérkach občiansky preukaz, a nemal ich biť :)

 

so štátnou políciou pre zmenu sme vyrobilo skúšku čestnosti - dopadla pol na pol, ten šaľanský policajt to zhrnul a vyriešil kvalitne ... :

Testovali sme poctivosť mestských a štátnych polícií. Kým všetky mestské nám peniaze vrátili, tri zo štyroch štátnych zapreli, že ich niekto priniesol.

Trenčín, Šamorín a Pezinok bez chyby

Drobná chyba v Senci

V Trnávke nález popreli

Šaľa: Komu to vrátime?

V Dunajskej Strede zmizla tretia peňaženka

Výnimka v Sládkovičove

Trestné stíhania sa už začali

Podľa Ábela sa všetky prípady prešetria, policajti môžu byť prepustení pre hrubé porušenie služobnej prísahy. V roku 2011 bolo vznesené obvinenie voči 125 policajtom za 171 trestných činov. Pri celkovom počte 21180 policajtov tvoril podiel obvinených 0,59 percenta.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1smCqk49w

číta sa to ako krimi ...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

pred pol rokom o dva príspevky vyššie http://forum.freespa...post__p__173970 - testovanie policajtov a peňaženiek :)

 

výsledok už je jasný:

testovali novinári, nemajú na to oprávnenie, nič sa nedeje :)

 

Policajtov za nevrátené peňaženky stíhať nebudú

Dôkazy novinárov o pochybeniach polície označila prokuratúra za nezákonné, lebo ich nezískali v spolupráci s políciou.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz28dNeDM63

ja tiež nemám oprávnenie, najprv kontaktujem prokurátora, keď nájdem peňaženku a nebodaj ju budem chcieť, ja blb, zobrať na políciu :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 rokmi...

za posledné roky sa začali prevaľovať na verejnosť metódy osobnej vendetty priamo v polícii... to, čo si aj vrabci čvirikali, spústa ľudí má /hlavne mala/ na polícii niekoho z rodiny, známeho, kohokoľvek... masívne vyberanie pokút, čučanie za rohom a neriešenie problémov, s ktorými sa občania obracajú na políciu - pred pár rokmi boli výsledkom nejaké zavraždené manželky a bývalé manželky a ešte kdečo.

 

teraz s týmito vecami začínajú vystupovať na verejnosť sami radoví policajti.

 

jeden z prvých:  Radový policajt: vo vedení sú všetci kamaráti a nahrávajú si - pomery v trnavskej polícii

 

ďalší traja policajti:  Pomery v polícii: strach, šikana, nezmyselné tresty

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov