tyso Zverejnené 4. Január, 2019 Zverejnené 4. Január, 2019 vilma, nemecke zaujmy su nam tak tisickrat blizsie ( a to materialne, kedze tam vyvazame vacsinu exportu, rovnako kulturne, historicky atd) ako ruske zaujmy. branime teda nase zaujmy, a uprimne ako sa da inak zastavit agresor? uvedomujes si ze druha moznost je vojna? 1
dead Zverejnené 5. Január, 2019 Zverejnené 5. Január, 2019 aj keď to tu tak vyzerá, ale fakt si myslíte, že je až taký hlúpy? hoci verím tomu, že mu tatko mohol kúpiť titul, ale až takto? Je to až moc očividné. V roku 2000 nebolo tolko moznosti na odhalenie plagiatora ako dnes.
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. Január, 2019 Zverejnené 5. Január, 2019 už som tu spomínala, existuje nejaký špeciálny program na to, aj na LFUK to je. Pomocou neho sa dá zistiť, čo za diela rádobyautor použil. Aj viem, že sa tam používa. Mám to od môjho bývalého školiteľa, takže z prvej ruky, nie JPP. Ale celú prácu dakoho iného môže odpísať naozaj len korunovaný somár...
dead Zverejnené 5. Január, 2019 Zverejnené 5. Január, 2019 Na Dankovom pripade vidis, co sa stalo, ked ho usvedcili ako plagiatora. Nic. Drzo a bohorovne vyhlasil, ze ziadnu zodpovednost voci sebe nevyvodi.
Darkman Zverejnené 5. Január, 2019 Zverejnené 5. Január, 2019 co sa tyka Danka, ako "podvodnika", tak ja to vidim inak......treba to vnimat z reality roku 2011 a nie tu podsuvat nejake terajsie predpisy a normy, co v tom roku (2011) neexistovali....podla mna Danko nic neporusil, iba vyuzil danu moznost, co mu umoznovala dana norma-predpis v tom case......alebo myslis, ze by sme mali napriklad teraz trestat vsetkych vodicov, co pred znizenim rychlosti v obci na 50 km za hod. jazdili rychlostou 60 km za hod.?.....vtedy im to umoznovala norma-predpis, ale podla terajsieho spachali priestupok.....nie je to na hlavu postavena argumentacia zo strany "odbornikov" na podvod Danka v rigorozke?.....a takto by som mohol poukazovat na rozne "previnenia" v minulosti, pretoze dnesne normy-predpisy su i niecom inom.....a to by sa dalo aplikovat na vsetko....je to iba politicke znemoznovanie niekoho, od politickej opozicie vedenej v mediach.....Tak vidis velmi sprosto (co tu asi nikoho neprekvapuje). Ja som v 2011 studoval, a na zaciatku kazdej velkej prace co som robil (timovi projekt, bakalarska praca, diplomova praca) muselo byt cestne prehlasenie ze som pracu vypracoval sam. A ak si dobre pamatam, tak podobne cestne prehlasenie sa odovzdavalo este samostatne k praci. Dam ruku do ohna, ze to iste ma vo svojej praci aj Danko. Ludia boli na normalne skole (rozumej napr STU), dodrbavany len za zle odkazy na zdroje. Pajcovanie a davanie robit prace niekomu inemu nikdy nebolo dovolene. Ja neviem, ako ta taka kolosalna kravina vobec moze napadnut.. ved ten clovek je ten, co dostava titul, on sa tym titulom potom hrdi, a on nesie zodpovednost za profesie vyplivajuce z toho titulu, co je to za logiku, ze mohol clovek dostat titul za zasluhy niekoho ineho?Tie normy tu boli vzdy moj zlaty, pomyleny, a trosku (ako vzdy) nedochapavy. Obhajujes neobhajitelne... Ludia ako Danko, su presne dovod, preco maju tituly z nasich skol taku "vahu" v zahranici (a v konecnom dosledku aj na domacom pracovnom trhu), ako maju. 3
tyso Zverejnené 5. Január, 2019 Zverejnené 5. Január, 2019 na umb sa kopirovalo bezne, v skutocnosti vsetci podozrievame danka ze pracu mu spravil niekto iny a ten ju skopiroval z troch zdrojov. predstava ako danko dokaze spravit aspon kompilat nie je príis uveritelna 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. Január, 2019 Zverejnené 5. Január, 2019 ...Ludia boli na normalne skole (rozumej napr STU), dodrbavany len za zle odkazy na zdroje. Pajcovanie a davanie robit prace niekomu inemu nikdy nebolo dovolene. Ja neviem, ako ta taka kolosalna kravina vobec moze napadnut.. ved ten clovek je ten, co dostava titul, on sa tym titulom potom hrdi, a on nesie zodpovednost za profesie vyplivajuce z toho titulu, co je to za logiku, ze mohol clovek dostat titul za zasluhy niekoho ineho? na zoznam použitých zdrojov, ale nielen na zoznam ako taký, ale aj na správne uvádzanie podľa normy STN už sa nepamätám akej to, sa kládol veľký dôraz. keby nebolo všetko správne zaznamenané, práca by bola považovaná za lajdácku. A tiež to neviem pochopiť, ak si dakto dá prácu napísať dakomu inému.Okrem tej osoby, čo to chcela odo mňa, som počula ešte o jednom prípade, ale hlavnú aktérku som nepoznala, poznala som len údajného skutočného autora, a počula som to od tretej osoby, a tak netuším, či to bolo len nejaké JPP, alebo realita. Skrátka to nechápem a nechápem, akomôžu takej osobe ten titul udeliť. Nechápem tiež, na kieho vreda dakto na tej istej škole vypíše 2x rovnakú tému, osobne som sa nikdy s takým niečím nestretla. na umb sa kopirovalo bezne, v skutocnosti vsetci podozrievame danka ze pracu mu spravil niekto iny a ten ju skopiroval z troch zdrojov. predstava ako danko dokaze spravit aspon kompilat nie je príis uveritelna ale čo, kompilát dokáže urobiť hocikto. var tomu, že aj niekto, čo nemá o danej problematike ani šajnu, ak má literatúru, kompilát zvládne. Možno bude stáť za prd, ale zvládne to. Už som vlastne napísala všetko, čo k tomu mám. Ak niekto taklto kopíruje dakoho iného, či už sám, alebo si to dá niekomu urobiť, musí to byť neuveriteľný osol. O morálnej stránke ani nehovorím. Skrátka korunovaný somár. Inak si to neviem vysvetliť.
dead Zverejnené 6. Január, 2019 Zverejnené 6. Január, 2019 Ja nepochybujem, ze do toho bola zapletena aj UMB. Ked sa Danka na titul pytali prvykrat, povedal, ze studoval v Bratislave, Tam vsak jeho rigorozku nemohli najst, Danko zatial mlcal, alebo nadaval na novinarov. Pracu neskor nasli v Bystrici. Dajte mi priklad cloveka, ktory zabudol, na ktorej univerzite a v ktorom meste obhajil titul. Doteraz nie je zname ani meno oponenta. To su praktiky, ako na Mamojkovej "smerackej" univerzite v Sladkovicove 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Január, 2019 Zverejnené 6. Január, 2019 je ľahšie rozprávať a obhajovať vlastný výtvor než sa musieť nabifľovať niečo, čo robil dakto iný...aspoň si teda myslím. A veru som zle napísala. na to, aby sa také stávalo, musia byť nie dvaja, ale traja.1.žiadateľ2.ten, kto kompilát vytvorí na objednávku, resp, kto napíše3.ten, kto nechá prejsť takého študenta ak nejaká univerzita dovolí študentovi obhájiť odpísanú či niekým iným vytvorenú prácu, je to na pováženie. Ak sa našli oponenti, ktorí to akože zožerú, resp. ak s takou prácou prejde aj obhajobou, pred komisiou z viacerých odborníkov v danej oblasti, a to aj odinakade, nie len z danej univerzity, tak neviem, čo je to potom za školu. Ako vôbec môže niekto obhájiť niečo, čo nepísal?
informator Zverejnené 7. Január, 2019 Zverejnené 7. Január, 2019 tu je moja "hlbkova studia" na temu kvalita vzdelavacieho systemu na SK.... https://www.freespace.sk/tema/2667-sns-a-slota-danko-a-spol/strana-17?do=findComment&comment=270946 ......ostane to iba na tzv elite skolstva a nie na absolventovi studia....kazdy student vyuzije vsetko, co mu dava-umoznuje system...ak tu na fore niekto tvrdi opak, tak klame....ale to neznamena, ze je tym padom tupec a podvodnik...ci ano?...
Darkman Zverejnené 7. Január, 2019 Zverejnené 7. Január, 2019 Krestanska moralka v priamom prenose. :D O tom, ci je niekto podvodnik podla teba rozhoduje to, ci ho chytia, alebo nie? 1
informator Zverejnené 7. Január, 2019 Zverejnené 7. Január, 2019 liberalna pretvarka v priamom prenose :D teba nechytili?....
Vilma Flinstonova Zverejnené 7. Január, 2019 Zverejnené 7. Január, 2019 ja sa priznávam, že okrem 1. ročníka som často mala na skúšky ešte počas VŠ štúdia vypracované kvalitné ťaháky z celej látky, pre prípad...ale nepoužívala som ich. len som sa cítila istejšia, lebo čo keby...písanie tých ťahákov bolo vlastne aj opakovanie už naučeného. Som zato podvodník? necítim sa tak. Nikto mi nič nedal zadarmo.
Darkman Zverejnené 8. Január, 2019 Zverejnené 8. Január, 2019 liberalna pretvarka v priamom prenose :D teba nechytili?....Ja som na svojej diplomovej praci, ako aj na vsetkych ostatnych zadaniach pracoval sam. Takze ma nemali ako chytit. Na skusky som si tiez nenosil "bomby", lebo som s ucenim nemal problem. Ale aj keby som nosil, je podla mna vskutku rozdiel medzi tym, ci si clovek donesie tahak na nejaku skusku, alebo ci si necha, za peniaze, vypracovat nejdolezitejsiu pracu celeho studia od niekoho ineho.
tyso Zverejnené 8. Január, 2019 Zverejnené 8. Január, 2019 no informator a kedze danka nakoniec pristihli tak je blbec a podvodnik. vratane tych co ho brania
irb Zverejnené 8. Január, 2019 Zverejnené 8. Január, 2019 ...ale to neznamena, ze je tym padom tupec a podvodnik...ci ano?... Tupec dnes už nie je nikto, každý vie rozmýšľať, ibaže niekto je lepší v jednej oblasti, iný v druhej. Ak niekto podvádza, tak je podvodník. Bez debaty. 1
informator Zverejnené 9. Január, 2019 Zverejnené 9. Január, 2019 Ja som na svojej diplomovej praci, ako aj na vsetkych ostatnych zadaniach pracoval sam. Takze ma nemali ako chytit. Na skusky som si tiez nenosil "bomby", lebo som s ucenim nemal problem. Ale aj keby som nosil, je podla mna vskutku rozdiel medzi tym, ci si clovek donesie tahak na nejaku skusku, alebo ci si necha, za peniaze, vypracovat nejdolezitejsiu pracu celeho studia od niekoho ineho. zda sa, ze si nevinnost sama.......pekne, ale nedoveryhodne.....iba ta nechytil,i alebo ak by si bol v nejakej verejnej funkcii urcite by na teba nasli aj to, na co si uz zabudol.... no informator a kedze danka nakoniec pristihli tak je blbec a podvodnik. vratane tych co ho brania tebe podobne, ako vzdy....kde ja zastavam danka?....ja iba hodnotim vtedajsiu realitu a dane moznosti a ich ich moznost vyuzitia...co ty ale jasne nevies pochopit... Tupec dnes už nie je nikto, každý vie rozmýšľať, ibaže niekto je lepší v jednej oblasti, iný v druhej. Ak niekto podvádza, tak je podvodník. Bez debaty. ak je podvod ked si niekto nieco objedna u nejakej legalnej firmy, ktora sa legalne zaobera nejakou cinnostou, tak potom je podvod vsetko....pokial viem, tak sa legalne davaju inzeraty na rozne vypracovania roznych prac pre studentov a je na to aj cenova relacia za poskytnutu sluzbu...ak je to protipravne, tak taketo "spolky" na vyrobu plagiatov su nelegalne a teda neviem preco tolerovane.....tak kto je podvodnik?....ten co si zaplati legalne pouzivanu sluzbu alebo ta "legalne" inzerovana sluzba?.... 2
tyso Zverejnené 9. Január, 2019 Zverejnené 9. Január, 2019 podvodom je podpisanie vyhlasenia ze si ju vypracoval sam. ale to ze moralka a pravo je pre teba spanielska dedina uz vieme dlho
irb Zverejnené 9. Január, 2019 Zverejnené 9. Január, 2019 :offtopic:.... ale to ze moralka a pravo je pre teba spanielska dedina uz vieme dlhoOspravedlňujem sa, ale táto časť príspevku je podľa mňa úplne zbytočná.
game Zverejnené 9. Január, 2019 Zverejnené 9. Január, 2019 informator, - áno, sú ľudia, ktorí majú vysoké či nadpriemerné IQ či fotografickú pamäť či jednoducho majú veľký talent a hodne veľkú vôľu a študujú presne to, čo študovať chceli, a nepotrebujú vyrábať ani pušky, ani granáty, ani delá a bomby, aby preliezli nejako školu.zmier sa s tým.- že sú firmy, ktoré sa živia tým, že ponúkajú vypracovať diplomovky a rigorózky a kdečo písané do školy, to je ich vec. do inzerátu si môžu dať čo chcú, a keď to bude zákonom zakázané, nájdu si kvetnatú reč do inzerátov a každý, koho sa to bude týkať, aj tak bude vedieť, že tá a hentá firma za neho napíše za úplatu prácu.- keď niekomu takto napíše firma či ktokoľvek diplomovku, nech napíše - keď ju obháji, nebude opajcnutá, získa punc originality, a nezíska tým diplom inžiniera, ktorý bude stavať lietadlá, a nebude operovať ako doktor s takto vyštudovanou školou ľudí.... prosím.- pre človeka typu Danko je to tak akurát, v živote by sa neuživil ako advokát, šaškovanie v politike je to, na čo mu pajcnutý diplom stačí... len je udivujúce, ako nehanebne okato je tá práca jednoducho skopírovaná a basta... a vôbec mu to zjavne nerobí vráskykeby bol múdry, dá ju napísať niekomu, kto vie a napíše mu ju originálne. zrejme nie je ani len tak jednoducho sedliacky múdry.- pritom už v čase, keď on písal alebo teda nepísal prácu, sa bežne konali kontroly originality - áno, aj okolo roku 2000, dokonca aj oveľa skôr. len spôsoby sa menili. jedna poznámka navyše - milý irb, my tu už vieme, aké podivuhodné morálne a v náväznosti na ne právne diania vie milý informator vyložiť úplne opačne, než morálku a kdečo okolo vyloží ktokoľvek iný, viď vykladanie Písma, onoho času, viď Nevidzany a matka kupliarka, a ešte kdečo iné : )ovšem pripomienky k spolukolegom môžeme ovšem napísať do na to určenej témy - je tu taká, už veľmi dlho. skutočne to z tejto témy vynechajme... ked sa to ovsem nebude uzko tykať samotnej témy :-) vrátime sa k pánovi Dankovi a SNS :)
Darkman Zverejnené 9. Január, 2019 Zverejnené 9. Január, 2019 zda sa, ze si nevinnost sama.......pekne, ale nedoveryhodne.....iba ta nechytil,i alebo ak by si bol v nejakej verejnej funkcii urcite by na teba nasli aj to, na co si uz zabudol....To, ze som podpisoval cestne prehlasenie k praci, ktoru som nevypracovaval, by som rozhodne nezabudol ;) A narozdiel od Danka, sa oborom svojho titulu aj zivim. Moju pripadnu neschopnost by nejake kupene 3 pismenka nezachranili a pracu by som v obore nemal ;) Skutocne sa da vysoka skola prejst :) ak je podvod ked si niekto nieco objedna u nejakej legalnej firmy, ktora sa legalne zaobera nejakou cinnostou, tak potom je podvod vsetko....pokial viem, tak sa legalne davaju inzeraty na rozne vypracovania roznych prac pre studentov a je na to aj cenova relacia za poskytnutu sluzbu...ak je to protipravne, tak taketo "spolky" na vyrobu plagiatov su nelegalne a teda neviem preco tolerovane.....tak kto je podvodnik?....ten co si zaplati legalne pouzivanu sluzbu alebo ta "legalne" inzerovana sluzba?....A mozno nieje podvodom taku pracu vypracovat, ale je podvodom potom ju vydavat za svoju? Tato alternativa ti nenapadla, co? :) A to je prave problemom, ze zakony urcuju ludia s moralnym kompasom, ako je Danko, ktori z podobnych sluzieb profitovali.
tyso Zverejnené 9. Január, 2019 Zverejnené 9. Január, 2019 irb, a ty chapes co je nemoralne na takomto pocinani ? sic " tak kto je podvodnik?....ten co si zaplati legalne pouzivanu sluzbu alebo ta "legalne" inzerovana sluzba?.... " pretoze u informatora sme zvyknuti na to ze nedokaze takto jednoduche veci chapat, to nie je otazka vzdelania ale ukazka ze nechape jednoduchu moralku.
irb Zverejnené 9. Január, 2019 Zverejnené 9. Január, 2019 irb, a ty chapes co je nemoralne na takomto pocinani ? Ano, chcel som Ti dať "palec hore" za Tvoj príspevok, ale kvôli tej druhej - osobnej - časti som nemohol. Príde mi to zbytočné. Nech je človek aký chce, je v našich rukách, či takými osobnými faktormi necháme ovplyvniť vecnosť našich reakcií. 1
slimak Zverejnené 10. Január, 2019 Zverejnené 10. Január, 2019 Len prihoda chalan sa vyspovedal(v kuchyni a ja som to zacul) mame ,ze nemal domacu ulohu. Spoluziaci opisovali od spoluziacky co ju mala spravenu. Chalan to neurobil. Zabudol si ju spravit a neopisal. Ucitelka to asi ani nekontrolovala. Kto ho to naucil? Ja nie. Uz mu ide na dvanast rokov. Samozrejme ze som na neho hrdy. Som zvedavy dokym ma bude takto prekvapovat.
Vilma Flinstonova Zverejnené 10. Január, 2019 Zverejnené 10. Január, 2019 hmm...aj ja som natrafila na inzeráty ponúkajúce vypracovanie diplomovej práce a tiež požadujúce tú istú "službu". Pokušenie robí zlodeja. verím tomu, že by sa menej podvádzalo, keby internetové stránky takéto čosi nedovolili inzerovať. Len prihoda chalan sa vyspovedal(v kuchyni a ja som to zacul) mame ,ze nemal domacu ulohu. Spoluziaci opisovali od spoluziacky co ju mala spravenu. Chalan to neurobil. Zabudol si ju spravit a neopisal. Ucitelka to asi ani nekontrolovala. Kto ho to naucil? Ja nie. Uz mu ide na dvanast rokov. Samozrejme ze som na neho hrdy. Som zvedavy dokym ma bude takto prekvapovat. príbeh zo záhrobia.spomenula som si, ako som si asi v 4. triede tiež zabudla čosi napísať, už sa nepamätám, čo za predmet to bol. Bola som taká nervózna, že som nebola to cez prestávku napísať svojím normálnym písmom, jednako som sa vtedy bála, že vojde nejaká učiteľka a chytí ma, a tiež sme mali v triede žalobabu, ktorej najmilšou zábavou bolo žalovasť všetko, čo sa žalovať dalo. neodpisovala som to od nikoho, písala som si to sama...len nie doma, ale v škole. Neviem, prečo som mala taký strach a nervy. Vtedy som si to stihla napísať, len hrozne škaredo...som preto podvodník? Veď som si to sama robila :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz