Skočiť na obsah

SNS a Slota, Danko a spol.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tono - mi vysvetli, Sulik je rovnaky blb ako Danko. Ale mi vysvetli  a samozrejme vsetci politici kradnu. Ale co nechapem preco Bugar a Fico su ponimani u svojich volicov, ze vedia riadit stat? 

To je demokracia. Takmer polovicu Gaussovej krivky IQ, tvoria voliči, s podpriemernou inteligenciou.To samozrejme neznamená, že tá druhá, inteligentnejšia polovica je nositeľom nejakých morálnych hodnôt. Skôr opak je pravdou. No tá prvá polovica je náchylnejšia podľahnúť demagógii politikov. Je frustrovanejšia, preto, že má menšie uplatnenie na trhu práce a je často závislá na sociálnej politike štátu. A politici dobre vedia, že ich primitívna propaganda, cielená na túto skupinu je efektívnejšia. V konečnom výsledku demokratických volieb sú hlasy oboch častí spektra rovnocenné.

Z tých odkazov, ktoré si uviedol je zrejmé, že akademici sa apriórne nemienia zaradiť do konkurenčného prostredia trhovej ekonomiky. Veda je podľa nich nadstavba, ktorú musí financovať štát. Ich argumenty, ako úspešné sú ich projekty, sú v tomto duchu úplne irelevantné.Vo vede je predsa aj neúspešný výsledok súčasťou vedeckého poznania.A v tom je naša veda určite rovnocenná s svetom.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Pekne si to napisal. Ale mohol by si dat osvetu co znamena riadit stat - dobre riadit stat. Aby tomu volici Smeru, Bugara, ci Danka rozumeli.

https://domov.sme.sk/c/20621969/poslanci-sns-nechceme-aby-strana-skoncila-ako-v-minulosti.html

Fotka dobra - velmi vystizna. Clanok dobry a diskusia vynikajuca. Tito vraj dobre riadia stat. Game sa boji nejakeho bububu, skvely volic Bugara. Game toho bububu nemusis mat staci volit rozumom.

Zverejnené

Riadit stat..

Je to veru smutne, ale tato koalicia je to najlepsie, co momentalne mame k dispozicii. 

Zverejnené

Riadit stat..

Je to veru smutne, ale tato koalicia je to najlepsie, co momentalne mame k dispozicii.

Hovoríš presne ako Bugár. Aj ten si už zrejme osvojil Ficove spôsoby autoritárskeho uvažovania a jediný vie, čo je pre Slovensko najlepšie. Bugárov výrok, že Slovensko nemá inú alternatívu, ako súčasnú vládu chápem, lebo z jeho pohľadu, Bugár nemá inú alternatívu. No v demokracii má právo vybrať si alternatívu iba volič a nie politici.

Zverejnené

Tono, ale ved v podstate vravis to iste co Bugar......nie je ina alternativa, ako terajsia koalicia....a vies preco?....lebo ako aj ty vravis "vybrat ma pravo iba volic", no a volic si vybral...ci nie? Alebo chces dat do volebneho listku aj kolonku, kto s kym ma sa dat po volbach dokopy?...to hadam nie :)

Zverejnené

Tono, ale ved v podstate vravis to iste co Bugar......nie je ina alternativa,..

Jednou z alternatív v demokratickom zriadení sú aj predčasné voľby. Vo vyspelejších demokraciách, býva príčina rozpadu koaličnej vlády, nezhoda v názoroch, strata dôvery, alebo korupčné škandály.

Súčasná koalícia na Slovensku si to však nemôže dovoliť. Tá chápe svoj mandát, ako 4 ročný prístup k finančným prostriedkom štátu. A keď ide o peniaze, politické programy strán, animozity politikov, korupčné škandály, to všetko musí ísť nabok. Problém dnešnej krízy Danko eufemisticky zahaľuje pod pláštik neplnenia politických ambícií jeho strany v koalícii. Je to pravda, no nejedná sa o problém presadzovania politického programu jeho strany, ale podiel jeho strany na prerozdelení finančného balíku jeho "vyvoleným". Podobne aj Bugár, obhajoval vstup do koalície tejto vlády, ako možnosť naplňovať svoj politický program a tak splniť sľuby, ktoré dal svojím voličom.To bude opakovať na svoju obhajobu, ako mantru. No čo, veď sú to politici. Čo mal "chudák" povedať, pravdu?

Zverejnené

No ved  s tym, co hore popisujes ja nemam problem suhlasit, ale ja som skor reagoval na tvoju poznamku, o tom, ze volici si vyberu.....volici si vybrali v poslednych volbach a zatial nevidim nejaky velky vykyv v preferenciach stran terajsej koalicie a teda dovod na predcasne volby, ktore, si myslim, aj tak nic nevyriesia. Skor by prehlbili momemntalnu politicku neschopnost politikov a ich mecenasov sa nejako a na niecom zhodnut, a preto je tato terajsia koalicia tym najlepsim moznym riesenim tejsieho stavu politiky na slovensku. 

Zverejnené

informátor

To je v poriadku, že máš takýto názor. Dá sa súhlasiť aj s tým, že nové voľby by pri súčasnej politickej realite dopadli rovnako, alebo by nič lepšie nepriniesli. Súčasná vláda má legitímny nárok dovládnuť bez predčasných volieb. Ja som vyjadril len môj názor, ako vnímam súčasnú situáciu v koalícii. Komentoval som Bugárov výrok, že táto vláda „nemá inú alternatívu“. Bugár, pre mnoho voličov, stratil pri vstupe do vlády s Ficom, imidž férového politika. Imidž, ktorú si 27 rokov budoval. V minulosti patril k najdôveryhodnejším politikom. Zrejme si myslel, že svoj postoj obháji aj teraz. Svojím šarmom a schopnosťou rečniť a otvorene obhajovať svoje názory pred novinármi. No jeho účasť na vláde v koalícii znamená aj jeho zodpovednosť za to, čo táto vláda robí, ako celok. Či sa mu to páči, alebo nie. Ale je iba na voličoch, ako to vnímajú a ako mu to zúročia v budúcich voľbách. Bugár to vie a preto mu už nič iné nezostáva, ako mlčať, keď sa objavia korupčné škandály, ako je ten posledný, s rozhadzovaním eurofondov na vedu a výskum. On to mlčanie dnes nazýva džentlmenskou dohodou.

Zverejnené

Ja som Bugara volili dvakrat po sebe, ale v poslednych volbach som presedlal k SNS....nevidel som pre mna inu vhodnu stranu.....ano mas pravdu s tou Bugarovou retorikou. Zatial, ci sa to tu niekomu pozdava, alebo nie, tak ja som sa v Dankovi nesklamal.....nehodnotim ho ako osobu, ale ako politika-novacika. Teda nevidim dovod ho v nasledujucich volbach menit za niekoho ineho...resp. menit stranu SNS za nejaku inu. To, co som od nich ocakaval, tak zatial sa snazia plnit a mam dojem, ze v tom urcitom proti SNS-kom tazeni ma Paska pravdu.....mozno tam ide ozaj iba o "zakazky" pre Gucika, ale som rad ze sa postavili proti Ficovmu a Bugarovmu "ludovemu" vladnutiu.

Zverejnené

Danko nie je moja „krvná skupina“ a voliť ho určite nebudem. Jediné, čo na ňom vidím pozitívne je to, že sa nevie správať, ako profesionálny politik. Tým zrejme šokoval aj svojich koaličných partnerov. Profesionálnych politikov, ovládajúcich kompromisy. Politikov, ktorí krasorečnením a "sociálnym cítením" zahmlievajú svoje osobné ambície a finančné záujmy oligarchov. Politikov, ktorí si svojou politickou kariérou ukájajú vlastné ego, mám už plné zuby. Výber politika na Slovensku, ktorý by splňoval moje predstavy ne nulový. Je to už na Slovensku volebná klasika, hľadať kompromis iba najmenšieho zla.

• Pridať bod 1
Zverejnené

To, ze sa nevie spravat ako profesionalny politik, je na skodu veci a preto mam taky pocit, ze to jeho neprofesionalne spravanie v politike vyuzili(?) jeho terajsi koalicny politicky profesionali a tak isto to vyuziva aj opozicia (pritom sa sprava nejako podobne), v ktorej vsetci trpia prostorekostou ako kritizovany kapitan. Vravi sa, ze koaliciu spaja  iba tuzba po peniazoch....hm....potom opoziciu spaja iba  neschopnost nieco zmysluplneho vytvorit, aby s toho bol funkcny celok :( A kedze v ich pripade tam "nejde" o peniaze, tak tam ide iba o....ozaj, o co asi? Jedine, co ma napada, je to, ze je to opozicna taktika na o--banie volica...teda sposob, ako koalicny repertoar, ktory kritizuju. Mne sa vobec nepaci, a mam s toho husiu kozu, to ich nahananie duchov a carodejnic v uliciach a namestiach, pretoze mi to silne pripomina tazenie marxistov na branku supera v patdesiatych rokoch 20 storocia. Ani vtedy sa nepouzival na politicky boj parlament a sudnictvo, ale hned ulica a manipulacia a hned aj odsudenie vyinnika z trestneho cinu oznameneho na ulici. Tak za taketo "slobody" som ja urcite nestrngal v 89-tom. Preto som mal, a zatial este mam, pocit, ze Danko a spol., by mohol priniest nejaku kulturu do politiky na Slovensku, pretoze jeho "neskazenost" moze byt prinosom. To ze ho pranieruje opozicia a media nie je pre vobec podstatne, kedze uroven mentalna opozice a medii, je minimalne na tej istej urovni ako Dankova (a to sa este k nim vyjadrujem slusne). Uvidim tedas co sa vyvrbi s tejto trucovitosti.....ja osobne by som asi nakopal Fica a aj Bugara do citlivych partii "panov tvorstva" :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tak zmysluplne tvorenie SNS - riadenie statu. Vo vede a vyskume. 

Je 600 milionov velka suma? Mame nato to zmysluplne v tejto oblasti alokovat? Asi hej ked o tom zmysluplne rozhodli. Maju o jednotlivych projektoch rozhodovat - o odbornych veciach  - laikovia? Ale dobre rozhodli zmysluplne. Nakupia sa bavoraky, apartmany a jachty v Chorvatsku. To je zmysluplne.

A treba nakopat Fica a Bugara do gul. Iste,ale len zato ,ze nechali Kalinaka na ministerstve a v podstate robia to iste ako Danko. Preco ma Plavcan prist o kreslo a SNS o ministerstvo - ked nerobia nic horsie ako ich spolocnici? 

Zverejnené

https://www.postoj.sk/26038/fico-zacina-danka-ritualne-lamat

Zaujimavy clanok aj diskusia.

Politika ma dost dlho nebavila,nezaujimala. Ale som zvedavy ako to dopadne.

Toto je firma,ktora podla trendu mala dostat eurofondy.

https://www.finstat.sk/44174306

Ja neviem cim sa zaobera ta firma. Nerobi ani uctovnictvo.

Zmysluplne nieco viest mozes Informator, ked vies ako a co. Ano tato vlada dlhodobo v podstate za cely cas co prichadzaju na Slovensko eurofondy - ich rozkradne, nezmyselne, neucelne premrha.

https://pisut.blog.sme.sk/c/461793/kto-by-mal-ziskat-europeniaze-urcene-na-rozvoj-vyskumu.html?ref=tit

A aby si chapal ,ze v tomto nema alternativu tak -to je pravda, to je aj pre game a deada.

Len som tak odhadol, ze kedy ta firma podala danove priznanie. Na konci juna.

file:///C:/Users/ntb/Downloads/MUJ_2022628784_IR_2016_1533699_2407330.pdf

Ja proces nepoznam. Neviem co davali do papierov aku maju cinnost a co robia. Ale toto robia o######avaci,alebo firmy co chcu zaplatit vyssiu dan o tri mesiace neskor. U nich o dan neslo. Mali nulove trzby. A teda uctovnici to niesu. A zmysluplnne im dali tridsat milionov.

Zverejnené

https://www.tyzden.sk/politika/41715/co-skryva-utajeny-plavcanov-zoznam/

Ina alternativa neije. Game, infomator, dead.

Z koho mi je viac na grc? Z game informatora a dead.

Co by robili "v tazkych casoch" priklad za slovenskeho statu - arizovali?

Sa vam to nepaci kradne sa kvoli vam.

Mna by len zaujimalo - nech da informator co ideme badat? Mudry ako radio - tak to isto vie ak nie,nech si to nastuduje ci sa s pytapredcedu ked je to tajne. Co zmsluplne SNS ,ci tato podarena vlada ide riesit. 

Zverejnené

Na zaklade coho mas dojem, ze to co tvrdia media ci Matovicova "sesternica" Remisova, je podlozene faktom a nie iba viziou Kordu a opozicie. Podla mna narobili tu humbuk a ked sa nic nedokaze, tak sa najde povinne iny "podvod".....a taktiez by ma zaujimalo, odkial beries presvedcenie, ze tato naobetavejsie pracujuca opozicna nekompetentna luza, to nerobi tiez iba za vidinou sabaobohatenia....samozrejme pre dobro vsetkych, alo inak :(

Zverejnené

tému sledujem +/- okrajovo, ale od strany, ktorá má v názve Slovenská a ešte aj Národná, by som očakával, že vo vládnej koalícii bude tvoriť istú protiváhu k Ficovým eurohujerským fantazmagóriam. povedané inak: bude ho krotiť s nezmyslami okolo tzv. prvej ligy EU, jadrom integrácie, a ďalšími sprievodnými sprostosťami, v ktorých sa Fico tak rád vyžíva... v reále ale SNS tieto témy ignoruje, a slúži v podstate len ako prostriedok na nafukovanie kapitánovho ega ...

ak chce SNS prežiť dlhšie ako súčasné a možno budúce volebné obdobia, tak by rozhodne mali uvažovať nad tým, že súčasného kapitána degradujú do hodnosti rotného /s tým čo predvádza od volieb je zrejmé, že na vyššiu hodnosť nemá predpoklady/ a do čela strany povýšia nejakého nového, a najmä schopnejšieho kapitána...

Zverejnené

S hodnotenim Danka suhlasim, ale ja to pripisujem jeho novacikovskej dani v politike na statnej urovni a este aj v skupine Bugar-Fico. A to, co sa tyka politickeho prezitia SNS-ky, tak som presvedceny, ze k tomuto kroku (postavit sa tomuto politickemu tandemu) bol Danko prinuteny zo strany jeho stranickych kolegov, co sa v politike pohybuju o nejaky ten cas dlhsie a zbadali, kam Fico a Bugar tahaju slovensko, basniac o nejakom jadre EU aj za cenu pristupenia na podmienky, ktore budu musiet stravit pri tomto prepotrebnom kroku pre nas blahobyt.....V-4 je asi uz pase pre tieto dve politicke persony :(

Zverejnené

Informator - pouzivam aj google?

K Dankovi. Mne pripadal ako idiot hned ako som ho na obrazovkach videl. Opakovat dookola ako nieco spravil s SNS. Smiesne.

To ze je z Revucej a sa k tomu hlasi, ma nehanobi . U nas sa k nemu ludia nehlasia - zrejme kvoli praci jeho otca. U nas smeraci a kotlebovci mali ovela lepsie cisla.  SaS ma tiez skoro celostatne vysledky.

A co pisal informator na tymto prispevkom. Kotlebovci - myslim ich volicov - oni do ziadneho jadra nechcu ist - ako aj ja to ani neviem co je, ale oni vedia ze su proti. Rusofili.

Zverejnené

Ako ja mam vediet, ci pouzivas google?...a ani ma to nejak nezaujima, tak neviem, co si tym myslel :(

Mne pripada ako idiot kazgy politik, lebo vsetci su podvodnici a klamari (s principu)....namyslim to ako ponizovanie politikov, ale iba konstatujem :)

Ze si odtial ako aj Danko este neznamena, ze vies veci aj realne vyhodnotit......len tak pre zaujimavost.....Jezis Nazaretsky tiez neoslnil v Nazarete :)

A tej tretej reakcii nerozumiem, ak chces tak ju nejako rozpis a daj do striezveho stavu :)  ja som tam niekde spominal Kotlebovcov v zmysle vstupu do Ficovho "tvrdeho jadra"?

Zverejnené

Danko je takym Igorom Matovicom vladnej koalicie. Emotivny, nevypocitatelny a cas asi ukaze, ze aj nespolahlivy. Tiez treba povedat, ze SNS sa nezmenila, je to stale strana gaunerov.

Slimak

Zijes v jednoduchom svete. Ina, realna alternativa na vladnutie naozaj neexistuje.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Doteraz bol spolahlivy, tak teraz s tebou suhlasim, ze bude nespolahlivy.....samozrejm iba pre tandem Fico-Bugar. Mna osobne to tesi :)

• Pred 1 mesiacom...
  • Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Neviem ci ma jeho prejav nieco spolocne s prestahovanim, ale ovladat rustinu, ci nejaky iny slovansky jazyk, je podla teba porusenim legislativnej normy  EU?....to myslis vazne :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov