Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

:lol:

na štvorcovom pozemku bolo zasadených 8 jabloní (tak ako je to naznačené na obrázku) - vedeli by ste rozdeliť tento pozemok na štyri rovnaké časti tak, aby každý diel obsahoval dve jablone ?

Obrázok

Zverejnené

veru bude :lol:

-----------------------

koľko je na obrázku trojuholníkov ?

Obrázok

Zverejnené

35 :lol:

-----------------

V nepriestupnom roku je jeden deň, ktorý keď napíšete číslo dňa spolu s číslom mesiaca ako jedno číslo, dostanete číslo, ktoré určuje práve poradie tohoto dňa v roku. Príklad: dátum 17.10 nie je 1710 dňom roku. Nájdite dátum, ktorý spĺňa túto podmienku.

Zverejnené

secretka

bude :lol:

-----------------------

A aký dátum to bude na budúci rok (priestupný)?

Zverejnené

:lol: asi to bude 3. marca

januar............. 31

februar /29/ ... 60

marec /3/ ....... 63

Dodatocne zistujem, ze som sem napisala poriadnu ?hlupost?. Ale uz to tu necham...

Zverejnené

No, túto druhú časť úlohy som riešil až potom, čo som ju sem napísal, a vyšlo mi, že pre priestupný rok neexistuje dátum, ktorý vyhovuje podmienkam, ale už som to ponechal, či to niekto napíše. :lol:

--------------

V klietkach máme bažanty a králiky. Dohromady majú 35 hláv a 94 nôh.Koľko je bažantov a koľko králikov?

Zverejnené

bažantov je 23, králikov 12

--------------------------------

do krúžkov na obrázku dopíšte čísla od 1 do 32 tak, aby súčty na jednotlivých kružniciach boli rovnaké.

Obrázok

Zverejnené

Čísla na jednotlivých kružniciach budú takéto:

1 + 5 + 9 + 13 + 20 + 24 + 28 + 32 = 132

2 + 6 + 10 + 14 + 19 + 23 + 27 + 31 = 132

3 + 7 + 11 + 15 + 18 + 22 + 26 + 30 = 132

4 + 8 + 12 + 16 + 17 + 21 + 25 + 29 = 132

-----------------------

Jeden chlapík vyrazil na aute z miesta A do miesta B rýchlosťou 40 km/hod. V polovici cesty si spomenul, že na niečo zabudol a musel sa vrátiť do miesta A. Späť šiel rýchlosťou 60 km/hod. Aká bola jeho priemerná rýchlosť? :lol:

Zverejnené

priemerná rýchlosť na tej dvakrát prejdenej polovici cesty ? 50

keď pokračoval znovu z A do B 40 km/h, tak 45 :lol:

Zverejnené

No, pýtame sa len na cestu do polovice vzdialenosti a naspäť. :lol: O tom, či sa znova vydal na cestu úloha nehovorí. :)

50 km/hod by to bolo v prípade, ak by sme priemerovali rýchlosti za rovnaký čas. Ale my máme len rovnakú vzdialenosť. Cesta tam mu trvá určitý čas. Cesta naspäť len 2/3 tohoto času...

Zverejnené

ach jaj :lol:

-----------

pomocou číslic 1, 9, 9 a 6, matematických symbolov +, -, x, :, odmocniny a zátvoriek vytvorte nasledujúce čísla:

29, 32, 35, 38, 70, 73, 76, 77, 100 a 1000.

číslice musíte použiť všetky v danom poradí (každú práve raz) a bez obracania hore nohami ...

:)

Zverejnené

Zatial som sa dopracovala k tymto vysledkom /ale urcite budem dalej pokracovat/

-1 + /9 x o9/ +6 = -1 + 27 + 6 = 32

1 + //9+o9/ x 6/ = 1 + //9+3/x6/ = 1 + 72 = 73

1 + /9 x 9/ - 6 = 1 + 81 - 6 = 76

Zverejnené

Tak pridám tiež moje výsledky:

1:o9x96=32

-19+9x6=35

19:o9x6=38

19+9x6=73

-19+96=77

1+o9+96=100

Takže ostáva ešte 29, 70 a 1000. :lol:

Zverejnené

Nejako ma ďalej už nič nenapadá. :lol:

game, asi budem potrebovať nejakú nápovedu :)

Zverejnené

nápoveda sa nekoná, riešenie týchto príkladov som nikde totiž nenašla - necháme ich odložené, nech odpočívajú, môžeme sa k nim priebežne, keď sa budeme veľmi nudiť, vracať ... :lol:

Zverejnené

PSICI

PSICI

PSICI

HAFANI

Dosaďte za písmená číslice tak, aby platila rovnica. Rôzne číslice priraďte rôznym písmenám.

Zverejnené

73060

73060

73060

---------

219180

----------------------------------------------------------

dúfam že toto tu ešte nebolo - dosadiť číslice :lol:

Obrázok

:)

Zverejnené

Táto úloha nemá riešenie. Súčet dvoch päťciferných čísel nemôže byť sedemciferné číslo.

-------------------------

ABCDE x F = BBBGGG

Dosaďte za písmená číslice, aby rovnica platila. Rôzne číslice priraďte rôznym písmenám.

Zverejnené

Uz som to prepocitala viackrat, ale zatial som sa k spravnemu vysledku nedopracovala

ABCDE x F = BBBGGG

74185 x 3 = 222555

92537 x 6 = 555222

92648 x 6 = 555888

18574 x 6 = 111444

Zverejnené

Máte v banke uložený jeden milión korún na 8 percentný úrok. Akú konštantnú čiastku musíte vyberať každý rok, aby ste presne o 20 rokov nemali na konte žiadne peniaze?

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov