secretka Zverejnené 10. Marec, 2013 Zverejnené 10. Marec, 2013 Poskladaný "cicúch 2"________________________________Prešmyčka: :hmmm:SPIŠSKÁ NOVÁ VES________________________________Tri obrázky medzi ostatné nepatria. Ktoré sú to?
game Zverejnené 10. Marec, 2013 Zverejnené 10. Marec, 2013 prešmyčka je ok :) a cicúch úplne dokonalý, mne tie potvory robia rozhodne väčší problém, aj robili vždy ... už ako decká sme skladali tangram, boli dostať také farebné plastové súbory v základnom štvorci kedysi ... a udivuje ma stále, že sa z nich vážne dá poskladať prakticky všetko ... takže jednoznačne moja úcta :klobuk:------------------tri obrátky :č. 2,3,4 sa točia v smere hodinových ručičiek, zbytok naopak------------------mne sa tie cicúchy aj riešenia strašne páčia, ešte jeden ... mimochodom, ešte zopár ich v tangramovej zásobe je, a všetky sú úžasné :D -_-cica 3 :-------------------a plus ešte 3 améby :)Améba .......................................................................................... vzor : Nakreslite do každého prázdneho políčka x alebo o tak, aby nikde nebol ( vodorovne, zvisle, uhlopriečne ) rovnaký znak štyrikrát za sebou.
secretka Zverejnené 13. Marec, 2013 Zverejnené 13. Marec, 2013 Poskladaný "cicúch" 3 /problém nebol s poskladaním, ale ako sem toho "cicúcha" dať, keď sa mi foťák otočil chrbtom. Musela som to riešiť cez kopírku a pomocou fólie/ :hmmm: ________________________________Améby________________________________Štyri obrázky medzi ostatné nepatria. Ktoré sú to?
game Zverejnené 16. Marec, 2013 Zverejnené 16. Marec, 2013 proti smeru sa točia 1, 4, 5, 7 - tie budú zrejme nesprávne ... :)-------------------- ehm. nevyčerpateľné tangramové mačky - teraz jedna zlá cica - cica č. 4 :) -------------------------------------- plus dvakrát domino : .......................................................................
secretka Zverejnené 21. Marec, 2013 Zverejnené 21. Marec, 2013 Odpoveď na hádanku # 1003 nie je celkom správna. Skús si napísať, ktorých päť obrázkov sa otočením nemení ...Asi najľahší spôsob porovnávania je jeden obrázok si vystrihnúť a porovnávať s ostatnými.________________________________Poskladaný "zlý cucúch 4" ________________________________Domino ________________________________A dám ešte ďalšiu hádanku. Ktorý z obrazcov A-B-C vznikne zložením troch fragmentov 1+2+3?
game Zverejnené 23. Marec, 2013 Zverejnené 23. Marec, 2013 oprava: štyri opačné budú zrejme 2, 3, 6, 8 ------------------------------ poskladaný štvorec : A------------------------------:) Spájanie ..................................................................................... vzor : Spájajte rovnaké písmená len cez stredy štvorcov, len vodorovne a zvisle, a spoje sa nesmú navzájom pretínať. 2 spájania:-------------------------- a zmeníme tangram zvieratko ... rozkokošený gunár :)
secretka Zverejnené 26. Marec, 2013 Zverejnené 26. Marec, 2013 Spájanie písmen ________________________________Tangram – rozkokošený gunár ..........________________________________Ktorý z obrazcov A-B-C vznikne zložením troch fragmentov 1+2+3?
game Zverejnené 27. Marec, 2013 Zverejnené 27. Marec, 2013 mohlo by to byť A ...----------------------------tangram mení zvieratko - zajko uško :) ---------------------------koľko rozdielov a kde sú medzi dvomi obrázkami ?
secretka Zverejnené 30. Marec, 2013 Zverejnené 30. Marec, 2013 "Poskladaný" zajko-uško .............._________________________________Bábiky ... našla som iba týchto niekoľko rozdielov:• vľavo v hornom rade chýba jedna bábika,• bábika v hornom rade v strede má farebnú stuhu okolo krku,• bábika v hornom rade, druhá sprava má na hlave kvet svetlejšej farby,• bábika v spodnom rade vľavo má na vestičke akýsi svetlý fľak,• bábika v spodnom rade vpravo má na zásterke kvet inej farby. _________________________________V ktorom priesečíku štvorcovej siete sa nachádza ťažisko?
game Zverejnené 30. Marec, 2013 Zverejnené 30. Marec, 2013 F 6 ? :hmmm:------------------------------ trochu leta do tej zimy vonku ... ktorá fotka je skutočne z toho negatívu vpravo dole ? :)
flora Zverejnené 30. Marec, 2013 Zverejnené 30. Marec, 2013 Ak správne hodíš bumerang, tak sa k tebe vráti. Dokážeš však hodiť loptu (čo najsilnejšie), aby sa k tebe vrátila a aby pritom do ničoho nenarazila, nebola k ničomu pripevnená a bez pomoci iných ľudí Známa hádanka znie: Tehla váži kilo a pol tehly.Koľko váži jedna tehla?
game Zverejnené 30. Marec, 2013 Zverejnené 30. Marec, 2013 lopta :) : loptu treba hodiť nahor - vráti sa ona sama :)-------------------------tehla - to je skôr matematická úloha, než hádanka :) : 1 tehla = 1kg a 1/2 tehly teda → x - teda hmotnost tehly = 1/2x + 1 → x = 1/2x + 1 ... → 2 ... tehla váži 2 kg.------------------------- :) rozdeľte obrazec na šesť častí pozostávajúcich zo šiestich políčok tak, aby v každom z nových území figuroval každý znak len raz.Ossza fel az ábrát hat darab hat egységböl álló mezöre úgy, hogy a keletkezett területek mindegyikében minden jel csak egyszer szerepeljen.
secretka Zverejnené 4. Apríl, 2013 Zverejnené 4. Apríl, 2013 Keďže už dlhšiu dobu nikto nič ...Šesť políčok ... snáď je to OK :hmmm: ________________________________Ktoré dva obrázky medzi ostatné nepatria?
game Zverejnené 11. Apríl, 2013 Zverejnené 11. Apríl, 2013 1 a 3 ... hádam :)-----------------------:) Pentomino ...................................................................................... vzor : Umiestnite šedé formácie / pentominá / v obrazci tak, aby sa nestretali ani len rohmi. Jednotlivé obrazce je možné obracať, ale nie zrkadlovo obrátiť. Čísla na konci stĺpcov a riadkov udávajú, koľko daný stĺpec či riadok obsahuje kúskov/ štvorcov / pentomima.Čierne políčka nesmú byť súčasťou ani jedného pentomina. Helyezze el a lenti alakzatokat (azaz pentominókat) az ábrában (mindegyiket egyszer) úgy, hogy azokegymást még sarkosan se érintsék! Az egyes alakzatok elforgathatóak, de nem tükrözhetőek. Asorok/oszlopok végén álló számok azt jelentik, hogy az adott sorban/oszlopban hány mező tartalmaz pentominó részletet. A fekete mezők nem lehetnek részei egyetlen alakzatnak sem. ---------- plus jedna tangram ťavucha :) :
secretka Zverejnené 12. Apríl, 2013 Zverejnené 12. Apríl, 2013 Nie, kombinácia 1 a 3 nie je správna. :nienie:
game Zverejnené 12. Apríl, 2013 Zverejnené 12. Apríl, 2013 ale jaj ... opísala som číslo nad obrázkom a nie pod obrázkom :cotisisi: ... 1 a 6 sa točia naopak !
secretka Zverejnené 25. Apríl, 2013 Zverejnené 25. Apríl, 2013 Ako vidím, "do štvorčekov" sa nikomu nechcelo /hmm ... a veru ani mne/, :nienie:ale nenecháme ich tu predsa v hanbe iba tak "postávať" ...Keď som si stránku vytlačila, z akéhosi záhadného dôvodu som mala rozdielnu veľkosť štvorčekov –štvorčeky v celom štvorci boli väčšie ako štvorce jednotlivých dielikov, a tak som musela "kresliť" ... __________________________________Ťavucha __________________________________ V ktorom priesečíku štvorcovej siete sa nachádza ťažisko?
game Zverejnené 27. Apríl, 2013 Zverejnené 27. Apríl, 2013 vychádza mi to kdesi okolo C7 a D8 ... povedzme teda D8 ... :hmmm:----------------- zatiaľ jedna ľahšia, žiadne príšerné skladačky a pentomimá :) : Okolo obrázka je osem vybratých častí / niekedy pootočených / častí ústredného obrázka. Pri kopírovaní nastali v šiestich chyby - len dve sú presné.Ktoré sú tieto dve ?
secretka Zverejnené 28. Apríl, 2013 Zverejnené 28. Apríl, 2013 Podľa podkladov to nie je ani C, ani D a nie je to ani 7, ani 8. :hmmm:Je to iné písmeno, iné číslo ...
secretka Zverejnené 29. Apríl, 2013 Zverejnené 29. Apríl, 2013 Nie je to C, ani D, ani F a nie je to 5, ani 7 a ani 8.Takže - treba už len hľadať niečo medzi tým ... :smile2: A potom už ostáva len hádanka, ktorú dala gamehttps://www.freespace.sk/tema/2492-hadanka/?p=198065 _________________________________ edit. OK, je to E6 :smile2:
secretka Zverejnené 3. Máj, 2013 Zverejnené 3. Máj, 2013 https://www.freespace.sk/tema/2492-hadanka/?p=198065Z ôsmich vybratých častí mi ako správne vychádzajú časti C a G :hmmm:________________________________Ktorý z obrazcov A - B - C vznikne zložením troch fragmentov 1+2+3?
D'Ady Zverejnené 3. Máj, 2013 Zverejnené 3. Máj, 2013 mne vychodi Bpretoze C nema v strede cely stvorec a A naopak ma cele obidve velke uhloprieckyak je to ok, daj dalsie, ja na to nemam zdroj...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz